קולנוע ביתי לאן?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #1 

אהלן

לא יודע מה אתכם אבל אצלי יש הרגשה שההשקעה בציוד כבר לא ממש מצדיקה את עצמה.

הסרטים כבר לא ממש מגיעים באיכות שהורגלנו וחלק גדול מהם מגיע מנטפליקס ושות.. מה שאומר איכות אודיו ווידאו מקומפרסת ברמות מטורפות ואני לא ממש חושב שיש הצדקה להשקעה בציוד בשביל זה.

הסרטים שעדין משוחררים באיכויות העבר הם בדרך כלל של משאיות שהופכות לאנשים ולהפך :lol: :lol: או של סרטי ילדים על גיבורי על שיצא לי כבר מכל החורים .
מידי פעם צץ לו איזה סרט דרמה טוב או מותחן טוב שמגיעים עם איכויות סאונד ווידאו טובות אבל זה לא בקצב שהורגלנו לו.

האם גם אתם חושבים כמוני או שאני חי בעולם אחר?
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #2 

כל הז'אנר הזה כבר פשט את הרגל
נשארנו עם ציוד ללא תוחלת ותועלת

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #3 

אני לגמרי חושב כמוך יואב .

הסדרות עדיין מעולות . אם כי גם שם יש ירידה מסוימת
ברמת התוכן .
לגבי סרטים זה מעליב .
פעם ב יוצא משהו ראוי עם סאונד טוב.

אפרופו - התרסקות המטוס ב Society Of The Snow
קטע של כמה דקות מטורפות של סאונד מדהים !

בסוף כולם ילדים גדולים. הוצאה כספית על תחביב
זה משהו שלא ניתן להתווכח עליו.

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #4 

10/01/2024 8:25  
LiorShap כתב:

ברמת התוכן .
לגבי סרטים זה מעליב .

...
אני אגיד את האמת כבר תקופה ארוכה אני שואל את עצמי למה אני צריך את כל ההשקעה הזו בציוד ? ההיגיון הבריא אומר לי יואב , תמכור הכל, שחרר אין הצדקה להתעסקות ולהשקעה אבל קשה לי לוותר ולא רק שאני לא מוותר, מידי פעם אני שופך עוד כמה אלפים על שידרוג ,כזה או אחר ובתכלס לא נהנה מההשקעה הזו .
הסיפור לא הולך להשתנות, בדיוק הפוך, חברות הסטרימינג הרגו את התחום מבחינת איכות אודיו/וידאו .

באסה :lol:
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 10/01/2024 9:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #5 

10/01/2024 7:10  
istarmini כתב:
אהלן

הסרטים כבר לא ממש מגיעים באיכות שהורגלנו וחלק גדול מהם מגיע מנטפליקס ושות.. מה שאומר איכות אודיו ווידאו מקומפרסת ברמות מטורפות ואני לא ממש חושב שיש הצדקה להשקעה בציוד בשביל זה.

הסרטים שעדין משוחררים באיכויות העבר הם בדרך כלל של משאיות שהופכות לאנשים ולהפך :lol: :lol: או של סרטי ילדים על גיבורי על שיצא לי כבר מכל החורים .
מידי פעם צץ לו איזה סרט דרמה טוב או מותחן טוב שמגיעים עם איכויות סאונד ווידאו טובות אבל זה לא בקצב שהורגלנו לו.

...
יואב, אתה מדבר על התוכן עצמו ואני מסכים אתך שיש פחות ופחות סרטים שמרגשים אותי.
אין ספק ששירותי הסטרימינג נותנים את הטון וזה מוביל לתוצאה שאתה מדבר עליה אבל יש פה גם את ההביט הטכנולוגי.
אני חושב שבווידאו דווקא היתה קפיצה משמעותית ( התכנים של אפל נראים מעולה וגם לנטפליקס יש יציאות מדי פעם ).
הבעיה היא באופן כללי התוכן שמיועד ככל הנראה לקבוצה שאתה וכנראה גם אני וכל מי שמרגיש ככה, לא נמנים עליה ( עניין של גיל ? )
תוסיף לזה תכנים שמבחינת אודיו מבוצע להם מאסטריניג לטלביזיה כלומר היעד הוא במקרה הטוב סאונדבר ולכן הטווח הדינאמי מצומצם יותר, והתוצאה המתקבלת קרובה יותר לסרט של שני בצהריים בערוצי הסרטים של הוט או yes .
בנוגע לסאונד, הרבה אנשים טוענים שפסי הקול הדחוסים ( מבחינה אלגוריתמית ) הם המקור לטווח הדינאמי המצומצם מה שעוד יותר מקצין לכיוון התוצאה הפחות טובה. אני חושב שהבעיה היא לא פורמט האודיו עצמו, הריי כולנו מכירים פסי קול ( lossy AC3 ) מהעבר שיש להם טווח דינאמי מטורף, חשוב יותר המדיום אליו הוא מכוון כי לפיו מבצעים את המאסטריניג. בין השאר, זה מה שדופק עוד יותר את התוצאה.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

10/01/2024 8:25  
LiorShap כתב:

ברמת התוכן .
לגבי סרטים זה מעליב .

...
הסרט Society Of The Snow

שים לב לנתוני האודיו שלו Bit rate........: 768 kb/s
זו בדיחה, כי אילו היה יוצא עם אטמוס כמו שצריך היה סביב ה 3000-4000 kb/s
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Shababoss
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
שם מלא: שקד שבבו
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #7 

מסכים על כל מילה
אבל לפחות יש כמה במאים שבאמת אכפת להם מהחוויה האמיתית של קולנוע.
אולי זה לא מספיק אבל זה חצי נחמה
Marantz SR6015
SVS Ultra Bookshelf
SVS Ultra Center
SVS SB-3000
LG C1 55

UBS1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 150
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #8 

זה חלק מהשיטה החדשה להילחם בצריכת תוכן פיראטי...
לעשות סרטים שלא תרצה לראות גם בחינם

אין מה לראות אתה צודק לגמרי 😞

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78875
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #9 

חייב להגיד שאני בתחושה הפוכה לחלוטין, אסביר מדוע.

נלך כמה שנים אחורה: מרבית התוכן בטלויזיה המסחרית היתה ב-SD באיכות מזעזעת שלא היתה ברת צפיה (אבל מה לעשות, היחידים ב-HD היו ערוץ 1 שלפני המעבר לכאן היה גרוע מבחינת איכות ההפקה שלו). נכון שהיה BD ואחרי זה UHD-BD, אבל סרטים ״טפטפו״, כלומר, לא היה מבול של תוכן. אם נסתכל על האיכות שלו, הוא לרוב היה H264 בסביבות BR של 20-30Mbps. מבחינת סדרות, היו סדרות מעולות, מה שיובא לארץ באופן רשמי היה לרוב באיכות גרועה, הרב ערוצי עבדו עם 1080P אבל ביטרייט די נמוך. היה בהחלט היילייטים עם תכנים מטורפים בביטרייטים גבוהים, בעיקר ב-BD/UHD-BD אבל אם נסתכל על כמות של כאלה, זה היה ממש מעט, כמותית.

כיום נדיר מאוד שאנחנו מקבלים תוכן איכותי ב-BD ועוד פחות אני רואה ב-UHD-BD. הסיבה שכולם עברו לסטרימינג, כמובן. ערוצי הברודקסט כולם משדרים ב-1080 והאיכות סבבה+. סטרימינג החליף הרבה מאוד מהתוכן הפיזי, מבחינת ביטרייט הם לרוב עובדים ב-HEVC ומגיעים ל-15-25Mbps (תלוי בשירות). זה מקביל ל-30-50 ב-H264. הרבה מהתוכן מגיע 4K-HDR, כלומר עם טווח דינמי גבוה יותר ומינימום 10 ביט (לעומת ה-8 ביט העלוב של פעם).

מבחינת אודיו, אפשר להגיד שהאיכות ירדה. בגלל המעבר ממדיה פיזית (שהחזיקה את הרוב lossless) אנחנו רואים שהכל חזר ל-DD+ (מבוסס 5.1 lossy) או DD+Atmos (כלומר אטמוס לוסי). זה די מוציא את הרוח מהמפרשים של לפחות הקטע של 22 רמקולים ו-4 סאבים, אבל כן הגיוני עדיין לשים 4 רמקולי תקרה בנוסף ל-7.2 או 5.1. הפורמט תומך.

לגבי איכות התוכן, אני חושב שבשנים האחרונות הרבה עבר לסדרות. יש הרבה הסברים למה זה, בין היתר הקורונה שגרמה לאנשים להגיע לקולנוע פחות, בלוקבסטרים שיצאו לנו מכל החורים (ע״ע מארוול).

האם זה ככה ימשיך? אני חושב שכרגע הפוקוס הוא עדיין על וידאו ואודיו קיבל בשנים האחרונות כיסא אחורי באוטובוס. זה לא אומר שזה ימשך ככה, אני רואה שיצרני המסכים די מיישרים קו סביב 3000-4000 ניטים וגדלי מסכים של 98״ כיעד. האם יש להם איזו בשורה מעבר לזה? לא בטוח, ואז זה אומר שיהיה הרבה יותר פוקוס על אודיו בסיבוב הבא. ניחוש שלי - 2025-2026.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4201
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #10 

ק"ב סוס מת כבר מזמן.
חבל להשקיע, כנ"ל על מסכים יקרים,בשביל איזה תוכניות?

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4963
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שליחה #11 

10/01/2024 11:01  
amitbak כתב:
ק"ב סוס מת כבר מזמן.
חבל להשקיע, כנ"ל על מסכים יקרים,בשביל איזה תוכניות?
...
אענה בציטוט:
The Dark Knight Rises (clip10 part1) "then why are you people here?"
:lol:
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

10/01/2024 10:51  
oferlaor כתב:
חייב להגיד שאני בתחושה הפוכה לחלוטין, אסביר מדוע.

נלך כמה שנים אחורה: מרבית התוכן בטלויזיה המסחרית היתה ב-SD באיכות מזעזעת שלא היתה ברת צפיה (אבל מה לעשות, היחידים ב-HD היו ערוץ 1 שלפני המעבר לכאן היה גרוע מבחינת איכות ההפקה שלו). נכון שהיה BD ואחרי זה UHD-BD, אבל סרטים ״טפטפו״, כלומר, לא היה מבול של תוכן. אם נסתכל על האיכות שלו, הוא לרוב היה H264 בסביבות BR של 20-30Mbps. מבחינת סדרות, היו סדרות מעולות, מה שיובא לארץ באופן רשמי היה לרוב באיכות גרועה, הרב ערוצי עבדו עם 1080P אבל ביטרייט די נמוך. היה בהחלט היילייטים עם תכנים מטורפים בביטרייטים גבוהים, בעיקר ב-BD/UHD-BD אבל אם נסתכל על כמות של כאלה, זה היה ממש מעט, כמותית.

כיום נדיר מאוד שאנחנו מקבלים תוכן איכותי ב-BD ועוד פחות אני רואה ב-UHD-BD. הסיבה שכולם עברו לסטרימינג, כמובן. ערוצי הברודקסט כולם משדרים ב-1080 והאיכות סבבה+. סטרימינג החליף הרבה מאוד מהתוכן הפיזי, מבחינת ביטרייט הם לרוב עובדים ב-HEVC ומגיעים ל-15-25Mbps (תלוי בשירות). זה מקביל ל-30-50 ב-H264. הרבה מהתוכן מגיע 4K-HDR, כלומר עם טווח דינמי גבוה יותר ומינימום 10 ביט (לעומת ה-8 ביט העלוב של פעם).

מבחינת אודיו, אפשר להגיד שהאיכות ירדה. בגלל המעבר ממדיה פיזית (שהחזיקה את הרוב lossless) אנחנו רואים שהכל חזר ל-DD+ (מבוסס 5.1 lossy) או DD+Atmos (כלומר אטמוס לוסי). זה די מוציא את הרוח מהמפרשים של לפחות הקטע של 22 רמקולים ו-4 סאבים, אבל כן הגיוני עדיין לשים 4 רמקולי תקרה בנוסף ל-7.2 או 5.1. הפורמט תומך.

לגבי איכות התוכן, אני חושב שבשנים האחרונות הרבה עבר לסדרות. יש הרבה הסברים למה זה, בין היתר הקורונה שגרמה לאנשים להגיע לקולנוע פחות, בלוקבסטרים שיצאו לנו מכל החורים (ע״ע מארוול).

האם זה ככה ימשיך? אני חושב שכרגע הפוקוס הוא עדיין על וידאו ואודיו קיבל בשנים האחרונות כיסא אחורי באוטובוס. זה לא אומר שזה ימשך ככה, אני רואה שיצרני המסכים די מיישרים קו סביב 3000-4000 ניטים וגדלי מסכים של 98״ כיעד. האם יש להם איזו בשורה מעבר לזה? לא בטוח, ואז זה אומר שיהיה הרבה יותר פוקוס על אודיו בסיבוב הבא. ניחוש שלי - 2025-2026.
...
אז לפי מה שרשמת בתכלס מבחינת איכות אין מה להשקיע בציוד מטורף ובחדרי קולנוע מושקעים אין הצדקה בגלל האיכות הטכנית של האודיו/וידאו.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #13 

10/01/2024 11:35  
istarmini כתב:
אז לפי מה שרשמת בתכלס מבחינת איכות אין מה להשקיע בציוד מטורף ובחדרי קולנוע מושקעים אין הצדקה בגלל האיכות הטכנית של האודיו/וידאו.
...

הצדקה זה משהו סובייקטיבי.
לכל אחד יש את הקוו האדום שלו שבא לדי ביטוי בשני אופנים:
1. לא כל דבר שתוסיף \ תשדרג בהכרח ישנה את החוויה
2. הנושא הכספי\סדרי עדיפויות בחיים

מכיוון שכולנו כבר מושקעים מי יותר מי פחות ( ואף אחד לא מדבר פה על לפרק הכל ולמכור ) , השאלה היחידה היא האם אני מחפש משהו מעבר ,
או שאני מסתפק במה שיש לי כי אני מבין שהסיכוי שאקבל משהו שונה באופן דרמטי הוא נמוך גם אם אנתב עוד משאבים לשדרוג החדר.

חייב להגיד שאני נהנה לא מעט מתוכן ישן שיושב אצלי ואני חוזר אליו כל פעם מחדש ( סיבוב ראשון עשיתי לבד, סיבוב שני עם הבת הגדולה והסיבוב השלישי יהיה עם הבת הקטנה .. )
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

10/01/2024 12:53  
Lior_M כתב:
הצדקה זה משהו סובייקטיבי.
לכל אחד יש את הקוו האדום שלו שבא לדי ביטוי בשני אופנים:
1. לא כל דבר שתוסיף \ תשדרג בהכרח ישנה את החוויה
2. הנושא הכספי\סדרי עדיפויות בחיים

מכיוון שכולנו כבר מושקעים מי יותר מי פחות ( ואף אחד לא מדבר פה על לפרק הכל ולמכור ) , השאלה היחידה היא האם אני מחפש משהו מעבר ,
או שאני מסתפק במה שיש לי כי אני מבין שהסיכוי שאקבל משהו שונה באופן דרמטי הוא נמוך גם אם אנתב עוד משאבים לשדרוג החדר.

חייב להגיד שאני נהנה לא מעט מתוכן ישן שיושב אצלי ואני חוזר אליו כל פעם מחדש ( סיבוב ראשון עשיתי לבד, סיבוב שני עם הבת הגדולה והסיבוב השלישי יהיה עם הבת הקטנה .. )
...
גם לי 3 יורשים אבל אין סבבים בנושא הקולנוע הביתי :lol: :lol: :lol:

ברור שהכל סוביקטיבי אין שאלה בכלל.

רק שאני לפחות מוצא את עצמי פחות ופחות יורד למטה, בכדי לצפות בסרטים, כי מבחינתי ולטעמי פשוט אין , אין הרבה סרטים, שאני יכול לממש את הפוטנציאל שיש בחדר.
אבל מצד שני אני ממשיך לשפוך כסף, כמו שדרוג רמקולי הסראונד והבק, כמו שדרוג מיקרופון המדידה, פשוט טמטום :lol: :lol: :lol:

אני צריך לקנות סאונד בר טוב לחדר משפחה עם מסך של 50 אינץ ובזה נגמר הסיפור.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #15 

10/01/2024 7:10  
istarmini כתב:
אהלן

...

התחביב הזה שלנו [ שיכול להיות יקר מאוד ] תלוי בעצם בשני מקורות שונים . 1. הציוד שתלוי בנו בהשקעה,
היכולות, והדרישות שלנו . 2. התכנים שבעצם לא תלויים בנו . לפעמים יש לנו אופציות לבחירה ולפעמים לא.
בנוסף גם כאן יש הבדל בין איכות ה - AV [ שמע וצפיה ] לבין איכות התוכן עצמו [ התסריט ] שלפעמים בהחלט
חבל על בזבוז הזמן .
אבל עבור חובבי הענף אם כבר יושבים לצפות ולהאזין לתוכן בכל רמה שהיא עדיף לעשות זאת בעזרת הציוד הטוב
ביותר שאנחנו יכולים / מאפשרים לעצמנו לרכוש ולהתקין [ כל אחד בחלל שלו ] כיוון שאפילו תוכן גרוע ישמע טוב
יותר בעזרת ציוד טוב יותר .
בבית בארצות הברית הברית אני משתמש ב - kaleidescape נכון זה שרות יקר מאוד אבל לא ביחס לחדר
ה - MEDIA שלי וההשקעה בו אבל זאת כבר החלטה אישית שלי . בעצם זה מספק ספריית תוכן ענקית ברמות
הגבוהות ביותר שיש זה כמו להיות מחובר ישירות לאולפני הסרטים עצמם [ כך בעצם התחיל השירות ] ואף פעם
לא חסר תוכן לצפיה .
אבל כש 99% משתמשים בטלפון כדי לצפות בסרטים / סדרות וחושבים ש - LAPTOP או - PC SCREEN
הם מסכי ענק ואף אחד לא זקוק ליותר מאשר אוזניות זולות עבור ה - SOUND בהחלט שאי אפשר להאשים
את יצרני התוכן וספקי ה - STREAMING בעיגול פינות בכדי לחסוך בעלויות ברגע שהם הבינו שההמונים
מעדיפים נוחות על איכות . זה המצב היום וזאת עובדה .
עכשיו זה תלוי בכל אחד מה הדרישות שלו בנוגע לציוד - AV בכדי לקבל איכות שהוא מוכן לחוית איתה בהרגשה
טובה . וברור שאפשר לרכוש מסך טלויזיה גדול ולצרף אליו - SOUND BAR ולומר שזה מספיק וזה קולנוע ביתי. אבל כל בעל
ניסיון יודע שזה שקר ואין שום סיבה לשקר לעצמנו .
בקשר לשאלה לגבי מצב ה - HOME THEATER לאן ? זה תלוי בכל אחד לאן הוא רוצה לקחת את זה ולא תמיד
כל הכרזה על שידרוג היא באמת שידרוג .

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #16 

10/01/2024 15:22  
mbd כתב:
התחביב הזה שלנו [ שיכול להיות יקר מאוד ] תלוי בעצם בשני מקורות שונים . 1. הציוד שתלוי בנו בהשקעה,
היכולות, והדרישות שלנו . 2. התכנים שבעצם לא תלויים בנו . לפעמים יש לנו אופציות לבחירה ולפעמים לא.
בנוסף גם כאן יש הבדל בין איכות ה - AV [ שמע וצפיה ] לבין איכות התוכן עצמו [ התסריט ] שלפעמים בהחלט
חבל על בזבוז הזמן .
אבל עבור חובבי הענף אם כבר יושבים לצפות ולהאזין לתוכן בכל רמה שהיא עדיף לעשות זאת בעזרת הציוד הטוב
ביותר שאנחנו יכולים / מאפשרים לעצמנו לרכוש ולהתקין [ כל אחד בחלל שלו ] כיוון שאפילו תוכן גרוע ישמע טוב
יותר בעזרת ציוד טוב יותר .
בבית בארצות הברית הברית אני משתמש ב - kaleidescape נכון זה שרות יקר מאוד אבל לא ביחס לחדר
ה - MEDIA שלי וההשקעה בו אבל זאת כבר החלטה אישית שלי . בעצם זה מספק ספריית תוכן ענקית ברמות
הגבוהות ביותר שיש זה כמו להיות מחובר ישירות לאולפני הסרטים עצמם [ כך בעצם התחיל השירות ] ואף פעם
לא חסר תוכן לצפיה .
אבל כש 99% משתמשים בטלפון כדי לצפות בסרטים / סדרות וחושבים ש - LAPTOP או - PC SCREEN
הם מסכי ענק ואף אחד לא זקוק ליותר מאשר אוזניות זולות עבור ה - SOUND בהחלט שאי אפשר להאשים
את יצרני התוכן וספקי ה - STREAMING בעיגול פינות בכדי לחסוך בעלויות ברגע שהם הבינו שההמונים
מעדיפים נוחות על איכות . זה המצב היום וזאת עובדה .
עכשיו זה תלוי בכל אחד מה הדרישות שלו בנוגע לציוד - AV בכדי לקבל איכות שהוא מוכן לחוית איתה בהרגשה
טובה . וברור שאפשר לרכוש מסך טלויזיה גדול ולצרף אליו - SOUND BAR ולומר שזה מספיק וזה קולנוע ביתי. אבל כל בעל
ניסיון יודע שזה שקר ואין שום סיבה לשקר לעצמנו .
בקשר לשאלה לגבי מצב ה - HOME THEATER לאן ? זה תלוי בכל אחד לאן הוא רוצה לקחת את זה ולא תמיד
כל הכרזה על שידרוג היא באמת שידרוג .
...
ברור שהתכנים לא תלויים בנו אבל היום המצב דומה לנסיעה במכונית פאררי במגרש חניה קטן , קרי חבל על הכסף של הפאררי.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2557
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 289 פעמים

שליחה #17 

כבר לפני כמעט 8 שנים (כשבניתי את הבית), ראיתי לאן הרוח נושבת...והבנתי שאין שום הצדקה בהכנות לקולנוע ביתי...
במבט לאחור צדקתי ב 100%.
בחדר העבודה שלי השקעתי ברסיבר סטריאו (INTEGRA) ושני רמקולים (B&W) ואני נהנה מאוד משמיעת מוסיקה מאוסף הדיסקים (שהולך וגדל כל הזמן).
בסלון רואה הכל דרך מקרן קול איכותי שרכשתי לפני כמה שנים.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #18 

מסכים עם כל מילה.
במקרה שלי, אני נהנה מסרטי עבר איכותיים, ובהווה - גיימינג.
הקונסולות שלי מחוברות לק"ב וזו הדרך שלי ליהנות מהציוד.

SamiSosa
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #19 

10/01/2024 13:35  
istarmini כתב:

רק שאני לפחות מוצא את עצמי פחות ופחות יורד למטה, בכדי לצפות בסרטים, כי מבחינתי ולטעמי פשוט אין , אין הרבה סרטים, שאני יכול לממש את הפוטנציאל שיש בחדר.
...
זה שילוב של ינואר/פברואר שהם חודשים מתים בשביל סרטים חדשים וגם השביתה שדחתה צילומי סרטים או כאלו שהיו צריכים לצאת.

אבל אני מבין אותך. גם אני הגעתי לרוויה מסיומת מבחינת הציוד שיש לי, וכשאין כל כך הרבה תכנים שמצדיקים את כל הטררם, זה קצת מוציא את הרוח מהמפרשים.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #20 

10/01/2024 16:32  
sgrimbl כתב:
זה שילוב של ינואר/פברואר שהם חודשים מתים בשביל סרטים חדשים וגם השביתה שדחתה צילומי סרטים או כאלו שהיו צריכים לצאת.
...
אני מקווה שהשביתה ושילוב החודשים הללו - יביאו להמתה מוחלטת של סרטי מהיר ועצבני, רובוטריקים, גיבורי על בצבעים שונים...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”