קשה לתאר במילים את השינוי הדרמטי באיכות התמונה ביחס לסוני הישן שלי ( VPL55 ).
כמה דרמטי ? כמו עיוור צבעים שחוזר לראות צבעים.
האמת שקצת חששתי שהשינוי לא יהיה כל כך מורגש או לא יצדיק את עלות השדרוג, אבל התבדתי לחלוטין. עוד לפני ה HDR מדובר בשינוי דרמטי.
אני אצרף פה כמה תמונות אבל אתם מכירים את זה מהניסיון שלכם ויודעים שכל תמונה שאעלה לא מתקרבת לחוויה עצמה של צפיה במסך עצמו.
הזדמנות גם להודות לרועי מקרוסאובר שכמו תמיד היה סופר מקצועי, סופר סבלני והצליח לגרום לזה לקרות תוך פחות משלושה ימים
כולל בחור סופר נחמד שהגיע אלי להתקנה שכללה לצערו גם העברת כבל HDMI מתאים בתוך עליית גג
שני דברים ששמתי לב אליהם :
המקרן יחסית לסוני, יותר רועש. החדר שלי קטן יחסית ואני יושב דיי קרוב למקרן ( שנמצא בערך מטר וקצת מעלי וחצי מטר מאחורי ). לא כזה נורא כי כשהחדר מתמלא בסאונד זה הופך ללא רלוונטי.
דבר שני שקצת מציק, נושא הסנכרון במעבר בין סיגנלים. אני חושב שזה שילוב של שני דברים:
1. מעבר מ 59.940 ( ה default של ה nevidia ) ל 24hz כאשר הפלקס מבצע frame rate switch.
2..מעבר לסיגנל שהוא HDR, ככל הנראה קורה עוד משהו ברקע. אני אומר את זה כי זה קורה גם באפליקציית דיסני שם התוכן הוא 4k/60 כלומר אין frame rate switch ( תוך כדיי שאני כותב אני מבין שבדקתי בדיסני רק HDR, אני צריך לבדוק גם SDR כדיי לאושש את הטענה שלי )
בכל אופן בנוגע ל 1, יש בפלקס אופציה להכניס delay במעבר ל 24hz ואכן הבעיה נפתרה לסרטים שהם 1080p/SDR. הסרט מתחיל והתמונה ישר מופיעה. לגבי ה HDR עדיין לוקח לתמונה זמן להופיע ( הסאונד מתחיל והתמונה מצטרפת כמה שניות אחרי ).
למרות כל הסיפור הארוך הזה, אני עוד צריך לבדוק חיבור ישיר בין השילד למקרן כדיי לוודא שהרסיבר הוא לא הבעיה פה ( לא שזה יעזור לי כי אין לי דרך לפצל את הסאונד מהתמונה ולא, אני לא קונה HD fury בכמה מאות דולרים ..)
אשמח לשמוע מבעלי מקרנים דומים אם הם נתקלו במשהו דומה.
תמונות להמחשה