התיעצות בנוגע להחלפת מקרן - נרכש Epson 9400

מקרנים קידמיים - Front Projector.
Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #21 

אז כפי שכבר הובן מהודעות קודמות שלי נרכש ה Epson 9400.
קשה לתאר במילים את השינוי הדרמטי באיכות התמונה ביחס לסוני הישן שלי ( VPL55 ).
כמה דרמטי ? כמו עיוור צבעים שחוזר לראות צבעים.
האמת שקצת חששתי שהשינוי לא יהיה כל כך מורגש או לא יצדיק את עלות השדרוג, אבל התבדתי לחלוטין. עוד לפני ה HDR מדובר בשינוי דרמטי.
אני אצרף פה כמה תמונות אבל אתם מכירים את זה מהניסיון שלכם ויודעים שכל תמונה שאעלה לא מתקרבת לחוויה עצמה של צפיה במסך עצמו.
הזדמנות גם להודות לרועי מקרוסאובר שכמו תמיד היה סופר מקצועי, סופר סבלני והצליח לגרום לזה לקרות תוך פחות משלושה ימים
כולל בחור סופר נחמד שהגיע אלי להתקנה שכללה לצערו גם העברת כבל HDMI מתאים בתוך עליית גג ;-)

שני דברים ששמתי לב אליהם :
המקרן יחסית לסוני, יותר רועש. החדר שלי קטן יחסית ואני יושב דיי קרוב למקרן ( שנמצא בערך מטר וקצת מעלי וחצי מטר מאחורי ). לא כזה נורא כי כשהחדר מתמלא בסאונד זה הופך ללא רלוונטי.
דבר שני שקצת מציק, נושא הסנכרון במעבר בין סיגנלים. אני חושב שזה שילוב של שני דברים:
1. מעבר מ 59.940 ( ה default של ה nevidia ) ל 24hz כאשר הפלקס מבצע frame rate switch.
2..מעבר לסיגנל שהוא HDR, ככל הנראה קורה עוד משהו ברקע. אני אומר את זה כי זה קורה גם באפליקציית דיסני שם התוכן הוא 4k/60 כלומר אין frame rate switch ( תוך כדיי שאני כותב אני מבין שבדקתי בדיסני רק HDR, אני צריך לבדוק גם SDR כדיי לאושש את הטענה שלי )

בכל אופן בנוגע ל 1, יש בפלקס אופציה להכניס delay במעבר ל 24hz ואכן הבעיה נפתרה לסרטים שהם 1080p/SDR. הסרט מתחיל והתמונה ישר מופיעה. לגבי ה HDR עדיין לוקח לתמונה זמן להופיע ( הסאונד מתחיל והתמונה מצטרפת כמה שניות אחרי ).

למרות כל הסיפור הארוך הזה, אני עוד צריך לבדוק חיבור ישיר בין השילד למקרן כדיי לוודא שהרסיבר הוא לא הבעיה פה ( לא שזה יעזור לי כי אין לי דרך לפצל את הסאונד מהתמונה ולא, אני לא קונה HD fury בכמה מאות דולרים ..)
אשמח לשמוע מבעלי מקרנים דומים אם הם נתקלו במשהו דומה.

תמונות להמחשה
IMG_4719.jpg
IMG_4717.jpg
IMG_4714.jpg
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #22 

תתחדש!

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #23 

תתחדש ותהנה 😎
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #24 

תתחדש ! לגבי הרעש של המאוורר, זה קיים גם ב JVC שצופים בתכני HDR או 3D. הנורה עוברת למצב High ולכן המאוורר עובד מהר יותר מה שגורם ליותר רעש.

Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #25 

17/12/2023 7:23  
ride כתב:
תתחדש ! לגבי הרעש של המאוורר, זה קיים גם ב JVC שצופים בתכני HDR או 3D. הנורה עוברת למצב High ולכן המאוורר עובד מהר יותר מה שגורם ליותר רעש.
...
לא נראה לי שזה המקרה,
אני דיי בטוח שהנורה במצב ECO גם במצב HDR לפחות במצב הצפיה שבחרתי.
יש להם כמה מצבים, אני על מצב cinema שם הרעש הוא זניח. במצב dynamic המקרן הכי רועש ( והתמונה בהירה ברמה שבחדר שלי זה יותר מדי ) אני אבדוק אם המצבים השונים מעבירים את הנורה מ eco ל גבוהה יותר.
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 17/12/2023 15:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
הקולנוע שלי

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73349
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #26 

תתחדש אני בטוח שתהנה כי אני נהנה ממנו כבר מעל לשנתיים.

Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #27 

בנוגע לבעיה המציקה של זמן סנכרון ארוך במעבר בין סיגנלים,
הבעיה קשורה לניתוב דרך הרסיבר. כאשר חיברתי את ה Nvidia Shiled ישירות למקרן ( כבל AOC באורך 10 מטר ) הבעיה נעלמה, כלומר
זה לא הכבל הארוך.
כרגע הכי פשוט זה להחליף את הכבל מהמקור לרסיבר למרות שהוא 8k60 48Gb. אחליף אותו בכבל אופטי בתקווה שזה יפתר.
אם למישהו יש המלצה על כבל HDMI אופטי שהוא יודע שעובד תקין באורך קצר ( מטר אחד מספיק ) אשמח.
משום מה באמזון אני לא מזהה שום חברה שאני מכיר את השם שלה ( שוב, אורך קצר AOC )

עוד משהו ששמתי לב אליו, כאשר בוחרים מצב front ( כשהמקרן יושב על מדף ) המאוורר עובד יותר לאט.
כאשר בוחרים ב front ceiling ( מצב בו המקרן נתלה מהתקרה והוא הפוך ) המאוורר עובד יותר מהר ..
מן הסתם המקרן כרגע תלוי על התקרה. יש עוד כמה אנשים ב AVS שמדווחים בדיוק על אותה תופעה. מאוד מעניין.

ליאור
הקולנוע שלי

MAY-FUTURE
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 230
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #28 

היי ליאור היקר , דבר איתי ואתן לך כבל לבדיקה שלנו של RUIPRO, לדעתי זה יפתור לך את הבעיה .
במידה ולא , תוכל להחזיר כמובן .

דבר איתי אשמח לעזור לך 050-4440109
מאי,פיוצ'ר אודיו וידאו, מנהל חנות.
SVS
Steinway & Sons
LYNGDORF
TRINNOV
Dali
RUIPRO
050-4440109

Crossover-Shop
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 876
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #29 

תתחדש ותהנה! שדרגת מוצר מעולה אחד במוצר מעולה אחר - שמח שהשיפור בחווית הצפיה ניכר כבר בהתקנה
חנות מתמחה קרוסאובר
אלנבי 128 תל אביב
03-5604600
הפייסבוק שלנו!

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #30 

אם אני זוכר נכון רכשנו ביחד את הסוני וגם אותי הוא שירת נאמנה על לפני מספר חודשים והוחלף ל 9400. גם לטעמי הפער דרמטי ביניהם. בעיקר בפרמטר שטענת שהכי חשוב לך, השחורים

תתחדש ותהנה!

Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #31 

23/12/2023 17:47  
kingikra כתב:
אם אני זוכר נכון רכשנו ביחד את הסוני וגם אותי הוא שירת נאמנה על לפני מספר חודשים והוחלף ל 9400. גם לטעמי הפער דרמטי ביניהם. בעיקר בפרמטר שטענת שהכי חשוב לך, השחורים

תתחדש ותהנה!
...
נכון !
קנינו יחד את הסוני וכשהגעתי לחנות חיכו שם שתי יחידות ופשוט לקחתי את אחד משני הקרטונים.
רצה המזל ושלי בסוף יצאה יחידה תקולה .. ( והולפה אחרי כמה ימים ). כך שהיה סיכוי של 50% שהיית מקבל את התקולה .. :-)
הקולנוע שלי

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7661
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 887 פעמים

Re: התיעצות בנוגע להחלפת מקרן

שליחה #32 

16/12/2023 23:03  
Lior_M כתב:
אז כפי שכבר הובן מהודעות קודמות שלי נרכש ה Epson 9400.
קשה לתאר במילים את השינוי הדרמטי באיכות התמונה ביחס לסוני הישן שלי ( VPL55 ).
כמה דרמטי ? כמו עיוור צבעים שחוזר לראות צבעים.
האמת שקצת חששתי שהשינוי לא יהיה כל כך מורגש או לא יצדיק את עלות השדרוג, אבל התבדתי לחלוטין. עוד לפני ה HDR מדובר בשינוי דרמטי.
אני אצרף פה כמה תמונות אבל אתם מכירים את זה מהניסיון שלכם ויודעים שכל תמונה שאעלה לא מתקרבת לחוויה עצמה של צפיה במסך עצמו.
הזדמנות גם להודות לרועי מקרוסאובר שכמו תמיד היה סופר מקצועי, סופר סבלני והצליח לגרום לזה לקרות תוך פחות משלושה ימים
כולל בחור סופר נחמד שהגיע אלי להתקנה שכללה לצערו גם העברת כבל HDMI מתאים בתוך עליית גג ;-)

שני דברים ששמתי לב אליהם :
המקרן יחסית לסוני, יותר רועש. החדר שלי קטן יחסית ואני יושב דיי קרוב למקרן ( שנמצא בערך מטר וקצת מעלי וחצי מטר מאחורי ). לא כזה נורא כי כשהחדר מתמלא בסאונד זה הופך ללא רלוונטי.
דבר שני שקצת מציק, נושא הסנכרון במעבר בין סיגנלים. אני חושב שזה שילוב של שני דברים:
1. מעבר מ 59.940 ( ה default של ה nevidia ) ל 24hz כאשר הפלקס מבצע frame rate switch.
2..מעבר לסיגנל שהוא HDR, ככל הנראה קורה עוד משהו ברקע. אני אומר את זה כי זה קורה גם באפליקציית דיסני שם התוכן הוא 4k/60 כלומר אין frame rate switch ( תוך כדיי שאני כותב אני מבין שבדקתי בדיסני רק HDR, אני צריך לבדוק גם SDR כדיי לאושש את הטענה שלי )

בכל אופן בנוגע ל 1, יש בפלקס אופציה להכניס delay במעבר ל 24hz ואכן הבעיה נפתרה לסרטים שהם 1080p/SDR. הסרט מתחיל והתמונה ישר מופיעה. לגבי ה HDR עדיין לוקח לתמונה זמן להופיע ( הסאונד מתחיל והתמונה מצטרפת כמה שניות אחרי ).

למרות כל הסיפור הארוך הזה, אני עוד צריך לבדוק חיבור ישיר בין השילד למקרן כדיי לוודא שהרסיבר הוא לא הבעיה פה ( לא שזה יעזור לי כי אין לי דרך לפצל את הסאונד מהתמונה ולא, אני לא קונה HD fury בכמה מאות דולרים ..)
אשמח לשמוע מבעלי מקרנים דומים אם הם נתקלו במשהו דומה.

תמונות להמחשה
...
ליאור תתחדש, נראה מצוין !
אולי תתן לנו עוד קצת תמונות מהחדר עצמו אם תרצה.
לגבי כבלים אם זה עוד רלבנטי אני יכול לתת לך 2 המלצות של כבלים שהזמנתי מאמזון ועושים עבודה מעולה במחיר שפוי.

https://www.amazon.com/gp/product/B07PJ ... UTF8&psc=1

https://www.amazon.com/gp/product/B08D6 ... UTF8&psc=1

Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

Re: התיעצות בנוגע להחלפת מקרן

שליחה #33 

01/01/2024 14:29  
mulder כתב:
ליאור תתחדש, נראה מצוין !
אולי תתן לנו עוד קצת תמונות מהחדר עצמו אם תרצה.
לגבי כבלים אם זה עוד רלבנטי אני יכול לתת לך 2 המלצות של כבלים שהזמנתי מאמזון ועושים עבודה מעולה במחיר שפוי.

https://www.amazon.com/gp/product/B07PJ ... UTF8&psc=1

https://www.amazon.com/gp/product/B08D6 ... UTF8&psc=1
...
הי תודה,
בין הרסיבר למקרן יש לי כבר כבל אופטי ארוך. הזמנתי כבל אופטי קצר שאמור לחבר בין השילד לרסיבר. יכול להיות שיעזור, סיכוי נמוך כי ככל הנראה זה משהו שקשור לניתוב דרך הרסיבר. בגדול, תמיד אוכל לעקוף את הרסיבר רק שאני לא רוצה לאבד את ה on screen menu.
יש תמונות של החדר בחתימה שלי.
הקולנוע שלי

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”