התיעצות בנוגע להחלפת מקרן - נרכש Epson 9400
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
חדר יעודי מוחשך לחלוטין, מרחק צפיה של 3.2 מטר ממסך בגודל 106 9:16 גיין 1.0.
העדשה במרחק 4.3-4.5 מטר מהמסך. מקור Nvidia Shield.
משתמש ב 8 השנים האחרונות ב Sony VPL55 שעושה יופי של עבודה ובסה"כ אני מאוד מרוצה.
אני לא וידאופיל גדול מתנצל מראש, ומה שחשוב לי זו החוויה עצמה. שימוש כ 3-4 שעות שבועיות בלחץ ( הסוני עשה 1700 שעות ב 8 שנים )
השדרוג לטובת תמונה קונטרסטית יותר בדגש על שחורים עמוקים יותר ( לסוני שבו אני משתמש היום יש תמונה נהדרת אבל השחור שלו הוא אפור ) וכניסה לעולם ה 4k HDR באיחור אופנתי.
[*]רכישה בארץ, אני לא מייבא מקרן.
[*]רכישה של מוצר חדש. אני לא מעוניין ביד 2.
[*]זום, פוקוס ו lens shift חשמלי חובה. אני לא עולה יותר על סולם נמאס לי.
[*]אני לא מחליף רסיבר ולא מחליף מסך, השדרוג הוא למקרן בלבד
[*]Gaming - לא מעניין כך ש 4k/60 מספיק.
מבחינת טווח המחיר לא מעוניין לעבור את ה 15K. אני יודע שהסכום מאתגר כי אין שום מקרן של סוני, JVC או Epson בטווח הזה למעט שני מקרנים
ה TW9400 שממה שאני רואה נמכר היום במחיר אטרקטיבי וה LS11000 שיקר ממנו משמעותית אבל יכול להיות שעם קצת לחץ מול החנות אפשר יהיה להסתדר.
ברור לי למה ה 9400 נמכר במחיר שהוא נמכר.
1. הוא לא Native 4K ( חייב להגיד שזה ממש לא מטריד אותי , אני מחפש שחורים טובים יותר ו HDR )
2. הוא מקרן בן 3.5 שנים והמחליפים שלו LS11000/12000 מציפים את השוק.
3. למיטב הבנתי הוא לא תומך ב HDR10 plus ( אבל מצד שני אני בכלל לא בטוח שה Denon X4400 שלי יכול בכלל להעביר HD10 plus)
שאלות :
1. בהנחה שהמטרה העיקרית היא שחורים עמוקים יותר ובהנחה שהחדר מוחשך לחלוטין כולל קירות ותקרה כהים,
האם להערכתכם אקבל שיפור *משמעותי* עם ה 9400 בהשוואה לסוני ?
לפי המספרים ל 9400 קונטרסט עדיף יותר פי 10. אבל מספרים אתם יודעים לא מספרים כלום.
2. הספריה שלי כוללת מאות סרטים ב 1080p (ריפים מלאים) האם לדעתכם יהיה שיפור משמעותי ( אני יודע שזה סובייקטיבי, תזרמו ) גם בתוכן שהוא לא 4k HDR ?
3. האם ה 9400 בהנתן מחירו הנמוך (מאוד) מצד אחד והוותק שלו מצד שני, הוא בחירה סבירה בדצמבר 2023 ?
(את הסוני קניתי בזמנו בנובמבר 2015 בדיוק כשיצא הדגם החדש יותר 65ES, כלומר בגדול אני לא נבהל מרכישה של מוצר ישן\ותיק ובתנאי שהוא עונה על הצרכים שלי)
4. האם ה 9400 הוא קנדידט מתאים לצפיה בתכני HDR ? או שהוא out dated ?
רואה שיש תמיכה ב HDR10 וב HLG אבל לא ב HDR10 plus
5. האם הרסיבר Denon X4400 הוא חסם לאחד הפורמטים של HDR אחרת כל התוכנית הזו לא מחזיקה מים כי אני לא משדרג את הרסיבר.
(רואה באתר של Denon ש HDR10 נתמך בכל הדגמים מאז ה AVR-X4300H )
5. האם פספסתי עוד איזה מקרן כוכב שעונה על הקריטריונים שלי ואיכשהו נכנס לתקציב ?
לא אכפת לי לשמוע על ה LS11000 אבל ממה שאני קורא בפורומים ורואה ביוטיוב ( שוב, במגבלות הפורמט ) אני מתרשם שהתמונה של מקרני הנורות בהשוואה לליזר, שחורה יותר וקונטרסטית יותר, אולי פחות מדוייקת ? אבל אני לא מבין בזה. אני מבין רק שאני רואה הבדל.
6. היה פה ויכוח לגבי ה LS11000 האם גם הוא משתמש ב Pixel Shifting. אני דיי בטוח שגם הוא כמו ה 9400 לא 4k native אבל שוב,
זה פחות מטריד אותי. השאלה היא האם יש ב LS11000 עוד יותרונות שמתכתבים עם הקריטריונים שלי.
המלצות לכבל 4k/60 באורך 10 מטר ( שיש לכם ניסיון אתו ואתם יודעים שהוא עובד .. ) ולא במחיר של חופשה משפחתית באילת יתקבלו בשמחה. אפשר רכישה מאמאזון. ( מדדתי בתוך הקיר 7.5 מטר אבל אני לא רוצה להיות לחוץ , 8 מטר זה גבולי 10 ישאר עודף )
משתמש ב 8 השנים האחרונות ב Sony VPL55 שעושה יופי של עבודה ובסה"כ אני מאוד מרוצה.
אני לא וידאופיל גדול מתנצל מראש, ומה שחשוב לי זו החוויה עצמה. שימוש כ 3-4 שעות שבועיות בלחץ ( הסוני עשה 1700 שעות ב 8 שנים )
השדרוג לטובת תמונה קונטרסטית יותר בדגש על שחורים עמוקים יותר ( לסוני שבו אני משתמש היום יש תמונה נהדרת אבל השחור שלו הוא אפור ) וכניסה לעולם ה 4k HDR באיחור אופנתי.
מבחינת טווח המחיר לא מעוניין לעבור את ה 15K. אני יודע שהסכום מאתגר כי אין שום מקרן של סוני, JVC או Epson בטווח הזה למעט שני מקרנים
ה TW9400 שממה שאני רואה נמכר היום במחיר אטרקטיבי וה LS11000 שיקר ממנו משמעותית אבל יכול להיות שעם קצת לחץ מול החנות אפשר יהיה להסתדר.
1. הוא לא Native 4K ( חייב להגיד שזה ממש לא מטריד אותי , אני מחפש שחורים טובים יותר ו HDR )
3. למיטב הבנתי הוא לא תומך ב HDR10 plus ( אבל מצד שני אני בכלל לא בטוח שה Denon X4400 שלי יכול בכלל להעביר HD10 plus)
שאלות :
1. בהנחה שהמטרה העיקרית היא שחורים עמוקים יותר ובהנחה שהחדר מוחשך לחלוטין כולל קירות ותקרה כהים,
לפי המספרים ל 9400 קונטרסט עדיף יותר פי 10. אבל מספרים אתם יודעים לא מספרים כלום.
2. הספריה שלי כוללת מאות סרטים ב 1080p (ריפים מלאים) האם לדעתכם יהיה שיפור משמעותי ( אני יודע שזה סובייקטיבי, תזרמו ) גם בתוכן שהוא לא 4k HDR ?
3. האם ה 9400 בהנתן מחירו הנמוך (מאוד) מצד אחד והוותק שלו מצד שני, הוא בחירה סבירה בדצמבר 2023 ?
(את הסוני קניתי בזמנו בנובמבר 2015 בדיוק כשיצא הדגם החדש יותר 65ES, כלומר בגדול אני לא נבהל מרכישה של מוצר ישן\ותיק ובתנאי שהוא עונה על הצרכים שלי)
5. האם הרסיבר Denon X4400 הוא חסם לאחד הפורמטים של HDR אחרת כל התוכנית הזו לא מחזיקה מים כי אני לא משדרג את הרסיבר.
לא אכפת לי לשמוע על ה LS11000 אבל ממה שאני קורא בפורומים ורואה ביוטיוב ( שוב, במגבלות הפורמט ) אני מתרשם שהתמונה של מקרני הנורות בהשוואה לליזר, שחורה יותר וקונטרסטית יותר, אולי פחות מדוייקת ? אבל אני לא מבין בזה. אני מבין רק שאני רואה הבדל.
6. היה פה ויכוח לגבי ה LS11000 האם גם הוא משתמש ב Pixel Shifting. אני דיי בטוח שגם הוא כמו ה 9400 לא 4k native אבל שוב,
זה פחות מטריד אותי. השאלה היא האם יש ב LS11000 עוד יותרונות שמתכתבים עם הקריטריונים שלי.
המלצות לכבל 4k/60 באורך 10 מטר ( שיש לכם ניסיון אתו ואתם יודעים שהוא עובד .. ) ולא במחיר של חופשה משפחתית באילת יתקבלו בשמחה. אפשר רכישה מאמאזון. ( מדדתי בתוך הקיר 7.5 מטר אבל אני לא רוצה להיות לחוץ , 8 מטר זה גבולי 10 ישאר עודף )
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 16/12/2023 23:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6604
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
Re: התיעצות בנוגע להחלפת מקרן
לא בחנתי את ה 9400 אבל כן היה לי את ה 55 שהוחלף ב 7500 JVC. ההבדל בתמונה היה דרמטי. השילוב של שחורים מצוינים ו 4K (אמנם ע"י פיקסל שיפט), נתן תמונה כל כך פאנצית שהרגשתי שקפצתי דורות קדימה.
אני די מאמין שכל אחד מהמקרנים שציינת יתן לך שיפור מה 55
אני די מאמין שכל אחד מהמקרנים שציינת יתן לך שיפור מה 55
היה לי את ה 9400, בחירה טובה, וגם לדעתי השדרוג יהיה גדול.
את ה ls לא ראיתי.
את ה ls לא ראיתי.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

היה לך את ה 9400 זה אומר שהחלפת למשהו אחר ?09/12/2023 0:35dilbert78 כתב: היה לי את ה 9400, בחירה טובה, וגם לדעתי השדרוג יהיה גדול.
את ה ls לא ראיתי....
אם כן, אז אפשר לדעת מה החליף אותו ?
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
ה 9400 שירת אותי שנתיים (החליף jvc 7900 תקול) .09/12/2023 12:01Lior_M כתב: היה לך את ה 9400 זה אומר שהחלפת למשהו אחר ?
אם כן, אז אפשר לדעת מה החליף אותו ?...
מכרתי את ה 9400 בעקבות מעבר דירה אין מקום למקרן יותר.
אגב דברים שציינת כמו נייטיב 4k או פורמט hdr פלוס כזה או אחר לא שינו לי יותר מדי. מה שבאמת היה חסר לדעתי זה DTM.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אתה יכול בבקשה להרחיב על זה טיפה בדגש על איך זה בא לידי ביטוי ?09/12/2023 12:36dilbert78 כתב: אגב דברים שציינת כמו נייטיב 4k או פורמט hdr פלוס כזה או אחר לא שינו לי יותר מדי. מה שבאמת היה חסר לדעתי זה DTM....
אני מבין את המשמעות של ה Dynamic Tone Mapping כלומר אם תוכן מכיל מידע נגיד מ 0 ל 4000 nits ואת המידע הזה צריך להציג באמצעי שמסוגל להגיע לצורך הדוגמא 800 nits, אז חייב להיות מנגנון שמטפל בזה אחרת כל מה שמעל 800 לא קיים.
אבל מה באמת קורה במקרנים או בטלביזיות שאין להם DTM ? האם במקרה הזה ה Tone Mapping מתבצע באופן ידני ( על ידי המשתמש ? )
לפי התוכן ? או שהמשמעות היא שאין שום Tone Mapping וכל המידע הולך לאיבוד ?
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה,...
קראתי למרות שאני מכיר את התיאוריה, פשוט רציתי להבין ברמה הפרקטית איך התמודדת עם זה.
למיטב הבנתי יש ב 9400 תחת HDR10 settings אפשרות לבצע tone mapping לעניים באופן ידני.
יש שם איזה סליידר שאפשר להזיז.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
לדעתי, זה הנתון המהותי. יש לך מסך 106 אינטש.08/12/2023 13:14Lior_M כתב: חדר יעודי מוחשך לחלוטין, מרחק צפיה של 3.2 מטר ממסך בגודל 106 9:16 גיין 1.0....
בגודל מסך כזה, לא שווה לך להשקיע במקרן.
כל טלוויזיית 98 אינטש בפורמט מיני לד תספק לך תמונה הרבה יותר טובה ממקרן, תייתר את הצורך להחשיך את החדר ותספק לך שקט נפשי בכך שאתה לא מחשב את זמן המנורה לאחור.
אמנם המחיר של 98 אינטש גבוה מהתקציב בו נקבת, אבל את ההפרש תקזז במכירת מסך הקרנה שיש לך כעת.
לאחר שראיתי את התוצאה עם טלוויזיה בגודל כזה, ברור לי שהחיפוש אחר מקרן חדש מיותר לחלוטין.
בהצלחה!
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה09/12/2023 19:49lasik כתב: לדעתי, זה הנתון המהותי. יש לך מסך 106 אינטש.
בגודל מסך כזה, לא שווה לך להשקיע במקרן.
כל טלוויזיית 98 אינטש בפורמט מיני לד תספק לך תמונה הרבה יותר טובה ממקרן, תייתר את הצורך להחשיך את החדר ותספק לך שקט נפשי בכך שאתה לא מחשב את זמן המנורה לאחור.
אמנם המחיר של 98 אינטש גבוה מהתקציב בו נקבת, אבל את ההפרש תקזז במכירת מסך הקרנה שיש לך כעת.
לאחר שראיתי את התוצאה עם טלוויזיה בגודל כזה, ברור לי שהחיפוש אחר מקרן חדש מיותר לחלוטין.
בהצלחה!...
אני יודע שאני על הגבול , אבל אני עדיין לא שם.
ההבדל בין 98 ל 106 הוא מהותי הרבה מעבר להפרש שנשמע קטן. בנוסף, עדיין תקוע לי הרעיון הזה בראש להחליף מתישהו את המסך לאחד אקוסטי ולנצל את כל הקיר ואז אנחנו מדברים על גדלים אחרים לגמריי.
התיחסתי בשרשור אחר, זה כנראה המקרן האחרון שלי אם אני נשאר עם הסידור הנוכחי שמאפשר לי רק 106, יתכן שבפעם הבאה תהיה טלביזיה (אם הגודל יתאים והמחיר יהיה זהה למחירו של מקרן)
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73299
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3160 פעמים
יש לי 9400. לא היה לי שום מקרן אחר אז אין לי נקודת השוואה. מה שכן מרוצה עד הגג ממנו ולא שוקל להחליף בקרוב.
מוזמן להתרשם ממנו בעצמך אם אתה בצפון.
מוזמן להתרשם ממנו בעצמך אם אתה בצפון.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה,10/12/2023 11:38Huber כתב: יש לי 9400. לא היה לי שום מקרן אחר אז אין לי נקודת השוואה. מה שכן מרוצה עד הגג ממנו ולא שוקל להחליף בקרוב.
מוזמן להתרשם ממנו בעצמך אם אתה בצפון....
תגיד, יוצא לך להתעסק עם הגדרות ה HDR במעבר בין תכנים ? שואל בגלל שאין Tone Mapping דינאמי.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73299
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3160 פעמים
אני צופה רק בסרטים ורק HDR אז לא התעסקתי בזה מאז שחיברתי.10/12/2023 11:45Lior_M כתב: תודה,
תגיד, יוצא לך להתעסק עם הגדרות ה HDR במעבר בין תכנים ? שואל בגלל שאין Tone Mapping דינאמי....
אתה מוזמן לבוא להתנסות אם בא לך עם תוכן שלך.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה ערן,10/12/2023 11:59Huber כתב: אני צופה רק בסרטים ורק HDR אז לא התעסקתי בזה מאז שחיברתי.
אתה מוזמן לבוא להתנסות אם בא לך עם תוכן שלך....
אם אני זוכר נכון אתה גר בצפון אז זה פחות רלוונטי, אבל בכל אופן, תודה על ההזמנה.
בטח יהיו לי מליון שאלות אחרות על ה 9400 אלא אם יקרה משהו בלתי צפוי ואקבל הצעה שלא אוכל לעמוד בה על ה LS12000
אבל ככל הנראה הסיכויים לכך אפסיים.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
אולי שווה לשקול יד 208/12/2023 13:14Lior_M כתב: חדר יעודי מוחשך לחלוטין, מרחק צפיה של 3.2 מטר ממסך בגודל 106 9:16 גיין 1.0.
שאלות :
המלצות לכבל 4k/60 באורך 10 מטר ( שיש לכם ניסיון אתו ואתם יודעים שהוא עובד .. ) ולא במחיר של חופשה משפחתית באילת יתקבלו בשמחה. אפשר רכישה מאמאזון. ( מדדתי בתוך הקיר 7.5 מטר אבל אני לא רוצה להיות לחוץ , 8 מטר זה גבולי 10 ישאר עודף )...
viewtopic.php?f=92&t=388701
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

הי יואב...
העדפתי ללכת על מקרן חדש למרות שהוא לא JVC.
הותקן היום Epson 9400.
עדיין יש לי בעיה מעצבנת שהשילד לא מזהה אותו כ hdr אבל זו בטח איזו הגדרה מטופשת בשילד.
אסתכל אחר כך. כל הכבלים הוחלפו אז זו לא הבעיה
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

קודם כל תתחדש ותהנה.14/12/2023 20:44Lior_M כתב: הי יואב
העדפתי ללכת על מקרן חדש למרות שהוא לא JVC.
הותקן היום Epson 9400.
עדיין יש לי בעיה מעצבנת שהשילד לא מזהה אותו כ hdr אבל זו בטח איזו הגדרה מטופשת בשילד.
אסתכל אחר כך. כל הכבלים הוחלפו אז זו לא הבעיה...

מזכרוני, לא נדרשת שום הגדרה מיוחדת בשילד לענין ה HDR.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

זה מה שקורה כשאתה מוריד משהו ולא בודק מה הורדת ..14/12/2023 21:10istarmini כתב: קודם כל תתחדש ותהנה.
מזכרוני, לא נדרשת שום הגדרה מיוחדת בשילד לענין ה HDR....
איך יעבוד HDR אם התוכן הוא SDR .. ?
קיצר, הסתדרתי. זה עובד.
ללא קשר ל HDR מדובר בשדרוג דרמטי מהסוני מבחינת השחור.
אני מאוד מרוצה.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

ברור הסוני ושחור אלו שני דברים מנוגדים.14/12/2023 23:00Lior_M כתב: זה מה שקורה כשאתה מוריד משהו ולא בודק מה הורדת ..
איך יעבוד HDR אם התוכן הוא SDR .. ?
קיצר, הסתדרתי. זה עובד.
ללא קשר ל HDR מדובר בשדרוג דרמטי מהסוני מבחינת השחור.
אני מאוד מרוצה....
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום