מחפש לעבור לרכב חשמלי חדש. אני קלולס. צריך עזרה.

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #41 

נכון, בטסלה אין תריסי מזגן, לכן אי אפשר לכוון אותם ידנית.
עורכי דין עושים כסף מכל דבר שהם יכולים, לכל חברה יש רכבים שמגיעים עם פגמים.
והרכבים של טסלה כן משתפרים עם הזמן. דגמים מאוחרים יותר בד"כ מגיעים עם איכות יותר גבוהה.
בנוגע להורדת מחירים, אז בסדר, החברה הורידה מחירים. החברה לא חייבת לך לשמור על רמת מחירים.
וכל עוד אתה לא מוכר את הרכב, לא הפסדת שום דבר. כהמחירים עלו כולם בכו, כשהמחירים ירדו כולם בכו. בוא לא נכנס לוויכוח הזה שוב.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46321
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #42 

מרגע שמשתמשים במסך על מנת לכוון את כיוון המזגן, שימוש בתריסים פיזיים מרגיש מאוד פרימיטיבי 🤷‍♂️

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #43 

אני חושב שהשאלה היחידה החשובה היא בהינתן מודל 3, וסתם לדוגמה - קורולה. שני אנשים שיושבים ברכבים עם שתי ידיים על ההגה. מי יצליח לכוון את התריס יותר מהר? מי יכול לעשות זאת מבלי להוריד את המבט מהכביש אפילו למאית שניה?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #44 

כנראה זה שבקורולה. אבל מצד שני, אני כיוונתי את התריס פעם אחת כשקניתי את הרכב ומאז לא נגעתי בזה.
הרכב גם זוכר את הכיוונים שעשית, כך שגם אם מישהו אחר נוהג ומשנה את הכיוון, כשאתה חוזר לרכב, אז גם המזגן מכוון בדיוק איך שהשארת אותו.

נראה שגם את השרשור הזה הפכנו לשרשור טסלה נוסף. בוא ניתן לפותח השרשור לעשות את החושבים שלו ולשאול שאלות נוספות\לתת עדכונים כשיהיה רלוונטי.

two-times
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #45 

גם ג'יפון, גם 5 כוכבי בטיחות מבחן ריסוק אירופאי, גם טווח 400 ק"מ אמיתיים, וגם מורשה וו גרירה = תסתכל על ה MG ZS החדש שהגיע ממש כעת לישראל (הדגם החדש במרכאות. כי זהו דגם מסוף 2021, שלובינסקי היבואן הישראלי אולי הכי אדיש וידוע בעיכובים - הביא לארץ רק כעת. באיחור סטנדרטי של שנתיים).
אגב הוא גם מורשה העמסה על הגג, גם יש אפליקציה לשליטה מרחוק, גם OTA, גם אפשרות להוציא הטענה חיצונית V2L, וגם יש גלגל רזרבי...

נכון להיום, אפילו ברבע מיליון שקל לא תמצא עוד רכב חשמלי עם צ'ק ליסט כזה מלא.
-ושים לב שמי שמחפש רכב פנאי אמיתי (לא סתם כלי תחבורה לסוע למשרד בבוקר ולחזור הביתה בסוף יום) או רכב עבודה אמיתי של בעל מלאכה: כל אחת מהדרישות הללו היא די הכרחית.

הרכב זמין במלאי. כאמור ממש לאחרונה הגיע לישראל, אגב באוניית RORO לנמל אשדוד. לא אילת... וזה הולך להיות להיט לדעתי הרבה יבואניות יתלבשו על הפרוצדורה הזו.
165 אלף ש"ח ובלובינסקי יש מבצעי השקה.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2541
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #46 

דוקא הדולפין החדש של BYD הולך להיות הלהיט הבא.
אמנם הוא קצת קומפקטי יותר, אבל במחיר שלו מקבלים חבילה שלא תראה גם ברכבים שעולים בין 200-250 אלף ש"ח. המפרט שם פשוט מטורף !!!

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #47 

יש נושא אחד שצריך לשים אליו טוב טוב לפני שקונים את אחד הרכבים החשמליים הסיניים - קישוריות אנדרואיד אוטו ו\או אפל קאר פליי.
לדולפין הזו, ולסיניות רבות אחרות, פשוט אין את זה. ל MG החשמלית למיטב ידיעתי דווקא יש.
במכוניות שתחום החזק שלהן הוא כל החישמול, מסכי הענק וכדומה, העדר חיבור כזה עלול להיות דיל ברייקר.
אני מכיר אישית אנשים שקנו AI ways ואז התחיל ולהתעסק בכל מני שמצ'יקים וצ'ופציקים שמאפשרים אנדרואיד אוטו.

כמובן שחלקינו בר מזל ולמרות שיצרן הרכב שהם קנו, כלל לא ציין זאת - הרכב מגיע עם קאר פלי אלחוטי...

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #48 

נכון מאוד. AA או AC זה באמת חובה היום.

ldti
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 197
נתן תודות: 250 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #49 

אני 90% בטוח שיש בדולפין AA, ממה שראיתי בעצמי על המסך.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #50 

צודק -

נכון שיש כאן, בניגוד לרבות מהחשמליות, צימוד לאפל ואנדרואיד אוטו (האחרונה גם בחיבור אלחוטי), אבל נדרשות מספר לחיצות על מסך המגע לטובת יציאה ממסך הניווט ומעבר אל התפריט המתאים. מסורבל שלא לצורך.

https://www.icar.co.il/%D7%9E%D7%91%D7% ... %A8%D7%94/

ldti
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 197
נתן תודות: 250 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #51 

צריך לנסות בעצמי כדי להבין למה הכוונה בדיוק.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #52 

31/08/2023 13:58  
nir11 כתב:
יש נושא אחד שצריך לשים אליו טוב טוב לפני שקונים את אחד הרכבים החשמליים הסיניים - קישוריות אנדרואיד אוטו ו\או אפל קאר פליי.
לדולפין הזו, ולסיניות רבות אחרות, פשוט אין את זה. ל MG החשמלית למיטב ידיעתי דווקא יש.
במכוניות שתחום החזק שלהן הוא כל החישמול, מסכי הענק וכדומה, העדר חיבור כזה עלול להיות דיל ברייקר.
אני מכיר אישית אנשים שקנו AI ways ואז התחיל ולהתעסק בכל מני שמצ'יקים וצ'ופציקים שמאפשרים אנדרואיד אוטו.

כמובן שחלקינו בר מזל ולמרות שיצרן הרכב שהם קנו, כלל לא ציין זאת - הרכב מגיע עם קאר פלי אלחוטי...
...
הייתי אומר שזה חשוב כמו לבחור טלויזיה לפי איזה מערכת הפעלה יש לה במקום לקנות סטרימר טוב בכמה גרושים.

two-times
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #53 

אני לא מכיר את הדולפין. מכיר את האטו3 יש לנו כאלו כמה בחברה, ולא אהבתי, כי אני לא אוהב רכבים עם מזגנים מטפטפים או עובדים לסירוגין או שעובדים על הכי חזק ובקושי מרגישים.
ואני גם לא אוהב רכבים שמצהירים על טווח 400 וקצת, ובפועל נותנים 300 וקצת. ועוד על אקו.

אין ספק אבל שהקלף המנצח בישראל של BYD זה מלאי אינסופי ואיבזור בטונות וכמו אחיו הגדול הדולפין יהיה סיפור הצלחה כנראה. גם היבואן שלמה, אגב, הוא מהפחות גרועים בארצנו. לרוב, החבר'ה שם ממש בסדר.

הבחור פותח השרשור אבל ביקש ג'יפון חשמלי עם יכולת גרירה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #54 

@Ezra.T
אנחנו יותר מחודשיים לאחר פתיחת השרשור, קנית משהו או שאתה עדיין על הגדר?

Ezra.T פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
שם מלא: עזרא
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #55 

על הגדר.

קיימת בעיה: 0 קילומטר זה דיל ברייקר ויכולת גרירה זה דיל ברייקר.
ורף התקציב מסתמן יותר בכיוון של 190 אלף, בלחץ, מאשר 200 אלף.

=חוץ מקיה נירו וכמה דגמים של אמ.ג'י פשוט אין אופציות.

לפיכך החלטה נדחתה לאחר החגים. אולי יהיו אז מבצעים והתמונה תשתנה. ואולי נחכה ל 2024

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #56 

לא נראה לי שיהיו מבצעים לקראת סוף שנה...להיפך !
היבואנים אגרו רכבים כדי למכור אותם ביוקר לאחר תחילת שנה (העלאת מיסוי).
השאלה הנשאלת מי ישבר ראשון ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #57 

@Ezra.T
שים לב ליריד שמתחיל מחר:
viewtopic.php?f=56&t=386494