מחפש לעבור לרכב חשמלי חדש. אני קלולס. צריך עזרה.

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
Ezra.T פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
שם מלא: עזרא
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום.

בבואי לקנות רכב חשמלי (ראשון), על מה אני צריך "להסתכל" ומה אני צריך לבדוק?
אודה לכל מי שיכול להכווין אותי להפריד את העיקר מ-הטפל.

אגב מביני עניין בפורום אם יוכלו להפנות אותי לדגמים ספציפיים - מאוד אודה לכם.
גר בבית פרטי. מחפש רכב משפחתי. מבחינת גודל ברור שאקסטרא מרווח זה יתרון. אבל לא קריטי. העיקר שלא יהיה בצד השני של הסקאלה: דהיינו שלא יהיה במובהק רכב צפוף מידי (במיוחד מאחורה).
כנ"ל תא מטען - ברור שאקסטרא מרווח זה יתרון, אבל לא קריטי. רק שלא יהיה להפך: שלא יהיה תא מטען קטן באופן מובהק.
וחשוב מאוד: שניתן לחבר וו גרירה ולגרור עגלה 500 ק''ג.
-תקציב עד 200k. (בלחץ אולי 220. אבל ממש בלחץ)

תודה למי שיכול לעזור.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #2 

26/06/2023 17:21  
Ezra.T כתב:
שלום.

בבואי לקנות רכב חשמלי (ראשון), על מה אני צריך "להסתכל" ומה אני צריך לבדוק?
אודה לכל מי שיכול להכווין אותי להפריד את העיקר מ-הטפל.

אגב מביני עניין בפורום אם יוכלו להפנות אותי לדגמים ספציפיים - מאוד אודה לכם.
גר בבית פרטי. מחפש רכב משפחתי. מבחינת גודל ברור שאקסטרא מרווח זה יתרון. אבל לא קריטי. העיקר שלא יהיה בצד השני של הסקאלה: דהיינו שלא יהיה במובהק רכב צפוף מידי (במיוחד מאחורה).
כנ"ל תא מטען - ברור שאקסטרא מרווח זה יתרון, אבל לא קריטי. רק שלא יהיה להפך: שלא יהיה תא מטען קטן באופן מובהק.
וחשוב מאוד: שניתן לחבר וו גרירה ולגרור עגלה 500 ק''ג.
-תקציב עד 200k. (בלחץ אולי 220. אבל ממש בלחץ)

תודה למי שיכול לעזור.
...
תתחיל מהגדרת טווח נסיעה רצוי לפי שימוש צפוי, עלות עמדת טעינה, זמינות עמדות טעינה.
מבחינת מאפיינים טכניים הכי טוב לבדוק ולהשוות באתר ICAR לחשמליים ולא חשמליים אחרים.

לא יודע אם עשית בדיקת עלות\תועלת , לא בכל מקרה חשמלי משתלם, לפעמים היברידי עדיף כי משפר צריכת דלק ואין תלות בעמדת טעינה או פלאג אין וכו...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

לא כתבת שום דבר בנוגע לטווח הדרוש של הרכב, שזה אחד הדברים החשובים בבחירת רכב חשמלי.

יגידו שדעתי מוטה, אבל בתקציב שלך נכנסת טסלה. ברגע שנכנסת טסלה, להסתכל על רכבים אחרים זה דיי מיותר. שוב, לדעתי.
מודל 3 (סדאן) בסיסית עולה 192 ומודל Y (ג'יפון) בסיסית עולה 224.
בטסלה הוספת וו גרירה זו תוספת של כ-8-10K למחיר. אני לא יודע איך זה עם רכבים אחרים, אבל בטסלה צריך להזמין את וו הגרירה במהלך ההזמנה, אי אפשר להתקין אותו לאחר קבלת הרכב. (במודל Y טכנית אפשרי, אבל לא יודע אם זה תקני. במודל 3 חייבים להזמין מראש)
נפח האחסון במודל Y הוא עצום. במודל 3 כמובן פחות, אבל בהשוואה לרכבי סדאן אחרים מדובר בלא מעט נפח אחסון.
בטסלה, ניגוד לרוב הרכבים האחרים, יש גם תא אחסון קדמי דיי משמעותי.

חשוב מאד להגיד שגרירה מקטינה את הטווח בצורה דרסטית, יכולה להיות השפעה של כ-40-50% על הטווח עם נגרר. זה לא משהו ספציפי לטסלה, זה תקף לכל רכב חשמלי.

מאחר ואתה גר בבית פרטי, תוכל להתקין עמדת טעינה ללא קושי. העמדה של טסלה זולה מרוב האחרות, וגם מתאימה לרכבי טסלה יותר מעמדות צד שלישי.
יש לציין שבארץ משתמשים בתקן שנקרא TYPE 2, וכל עמדות הטעינה הביתיות תומכות בו, כך שצריכה להיות תאימות מלאה בין כל סוג עמדה לכל סוג רכב.
כנ"ל עמדות טעינה מהירות - בארץ התקן נקרא CCS2.
חשוב לציין שלטסלה יש את מערכת הטעינה המהירה הכי מוצלחת וקלה לשימוש (פלאג אנד פליי לחלוטין), הכי אמינה, הכי מהירה והכי זולה בארץ. ולפחות נכון לרגע זה היא אקסקלוסיבית לרכבי טסלה.

מודל Y כמובן מתאימה יותר למשפחה עם ילדים, והיא גם מעט רחבה יותר מאחור ממודל 3.
אם אתה מהמרכז, אז יש לך בסינמה סנטר פינה של טסלה ששם אפשר להתרשם מהרכבים אם זה מעניין אותך.
וכמו כן לטסלה מערכות הבטיחות הכי מתקדמות בעולם, והרכבים שלה מקבלים את הציונים הגבוהים ביותר במבחני בטיחות\ריסוק בכל העולם.

עכשיו, ברכב חשמלי בד"כ אתה מגיע הביתה ומחבר אותו למטען, כך שבכל יום אתה מתחיל עם "טאנק" מלא. ובד"כ משתמשים בטעינה מהירה בעיקר בנסיעות ארוכות בהן הטווח של הרכב לא מספיק להגיע ליעד.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #4 

תתן קצת יותר פרטים לגבי מה אתה מחפש ברכב.. מה חשוב לך? טווח נסיעה? האצה מ- ל100? בטיחות? פרייבט או קרוס-אובר? וכו'..

בגדול:
א) לך תקרא מפרטים של רכבים ותראה מה מתאים לך בנתונים, גודל תא מטען זה משהו שקל לראות מנתונים על הנייר. מרווח רגליים כבר דורש ללכת לראות רכב או לפחות לקרוא כתבות/ לראות כתבה מצולמת.
ב) לך תראה את הרכבים שבחרת, אין שום בעיה היום לראות ולקבל נסיעת מבחן ולקבל מידע מלא.
ג) לקחת בחשבון שתצטרך לקנות עמדה טעינה לבית ולהתקין אותה (עמדה מתחילה ב2000+ ש"ח ועד 3500). מחיר ההתקנה תלוי בקושי העבודה. כמובן שגם התשתית חשמל בבית צריכה להיות כזאת שיכולה להחזיק טעינה של רכב חשמלי.

נקודות חשובות:
- ככלל אצבע, הטווח האמיתי של רוב הרכבים החשמליים זה בערך 80% ממה שמפורסם ( קישור 1, קישור 2 )
- רוב הרכבים היום טוענים בטעינה ביתית עד 11KW, אבל יש עמדות ביתיות שיכולות ללכת גם 22KW כהכנה לעתיד
- טעינה מהירה ברוב הרכבים היא דיי מספקת, עדיף כמה שיותר גבוהה כדי שבעצירות תוכל להטעין לזמן קצר ולהמשיך הלאה, אבל זה תלוי מרחקי הנסיעה שלך ביומיום
- טווח הנסיעה לגמרי תלוי בך, אל תנסה להשוות לפי מי מגיע לאילת בטעינה אחת, זה לא אומר הרבה

לי אישית יצא לשבת ולנהוג ביונדאי איוניק 5, BYD אטו 3 (ATTO), שניהן עונות על באגז גדול ומרווח רגליים מעולה, רכבים טובים ולכל אחד יתרונות וחסרונות. מודל Y ממש בקצה הסקאלה, גם רכב סבבה למרות המינימליזם (יש שאוהבים ויש שלא), תא מטען גדול מרווח רגליים טוב.
יש דגמים חדשים שמגיעים עכשיו לישארל אז שווה לשבת ולקרוא קצת. אחרי שיהיה לך כמה דגמים נבחרים אפשר יהיה לדבר על ההבדלים ומה עדיף בשבילך.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2541
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #5 

דבר אחד אני יכול להגיד לך, שלא היתי קונה רכב מחברה סינית.
לא רוצה להיות שפן נסיונות של כל מיני חברות שפרחו להן פתאום בארץ ולא רואים זכר להן לא באירופה ולא בארה"ב (ואני בחו"ל כל חודש).
מעדיף שמישהו אחר ישתפשף על הסחורה הסינית הזאת ולאחר 3-5 שנים נראה מה ישאר מהם (אם בכלל).
בתקציבים הללו היתי מסתכל על טסלה ו/או יונדאי/קיה.
על אירופאיות גם לא היתי מסתכל (לא שיש מבחר גדול בתקציבים הללו)...הם לא יודעים לייצר רכבים "רגילים"...אז לקנות תוצרת חשמלית שלהם ? מבחינתי התוצרת שלהם כמו הסינית בדיוק.

Ezra.T פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה למגיבים. אני אנסה לצייר תמונה מלאה יותר. גם דיברתי עם קרוב ששפך לי קצת אור על הנושא.

הרכב בנזין הנוכחי שלי עשה 90 אלף ק"מ ב 6 שנים.
11 קילומטר לליטר.

קשה לי לדבר טווחי נסיעה כי זה נתון שאני לא רגיל להריץ בראש, וכי המנעד גדול מידי וקוטבי מידי.
רוצה לומר: הנסיעות היום-יומיות שלי הן קצרות. עירוניות ו/או בינעירוניות קצרות.
אבל הסופ"שים משנים את התמונה: כי בקיץ נניח פעם בשלוש שבועות, ובחורף פעם בשבועיים ולעיתים אפילו כל שבוע: בהחלט יוצאים עם הרכב למקומות מרוחקים.
ולעיתים לא תכופות אפילו מגיעים לקצוות הארץ.
וחצי מסך הפעמים הללו הם עם עגלה שסוחבת אופנוע שטח. שזה להבנתי בכלל מסבך את התמונה.

גיסי חשמלאי שעובד בחברה שמשווקת מערכות אל פסק. הוא אמר שהוא יארגן אותי על עמדת טעינה.
יופי.
דיברתי עם קרוב אחר שיש לו רקע מענף הרכב. והוא אמר שהקטרים של הסגמנט בארץ זה רכבים סיניים, רכבים עממים, עם מחיר עממי (בקנה מידה ישראלי) של 150-160 אלף: BYD ג'ילי MG
ועם כל הסקפטיות שגם לו היתה: הם מצליחים. ועם הצלחה קשה להתווכח.

עשרות אלפי שקלים אח"כ, באזורי ה 200-250k, יש טסלה ויונדאי וטויוטה.
והשאלה האם הסיניים יכולים להתחרות גם בהם, גם במוצר וגם במחיר: היא שאלה פתוחה ולו באופן אישי אין מושג.
מה שכן: לשבת על הגדר ולבדוק לא יהיה לי זמן כי בינואר 24 תהיה עלייה דרסטית במס.

להגיד שיצאתי מהשיחה איתו פחות מבולבל אני לא יכול להגיד.
מה גם ש 200k זה קצה גבול עליון של התקציב שלי, וכפי שאמרתי אני אולי יכול למתוח אותו בעוד 10-20 אלף נוספים אבל זה ממש יקשה עליי בתקופה הזו ואני מעדיף להמנע מכך.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

מה הכוונה "הם מצליחים" ? מצליחים למכור ? בזה אין ספק !
הישראלים קונים אותם כמו עדר ? ללא ספק !

השאלה היא האם הרכבים הללו מוצלחים ?! לזה אין תשובה בשלבים אלה.
BYD החלה להמכר כאן בכמויות רק בשנה האחרונה.
MG אמנם מוכרת כאן רכבים כבר כמה שנים, אבל חשמליים רק לאחרונה (בכמויות מסויימות).
גם כל שאר החברות למיניהן הופיעו כאן בכמויות רק בשנה האחרונה.

מיותר לציין שלא מעט מהחברות הובאו לכאן בכמויות מצומצמות (עד 400 יח') ללא תקינה, מתוקף הוראה מקלה.
עוד כמה חברות בכלל ללא מבחני ריסוק.
בקיצור, יש כאן שלל של קופסאות שנוסעות על הכביש ועתידן לוט בערפל.

אין לרכבים הסיניים בארץ שום היסטוריה שאפשר ללמוד עליה בשלב זה (שנת 2023).

אם אתה רוצה להשכיב 160-200 אלף על קופסה סינית וללמוד על בשרך ? זו זכותך !

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #8 

27/06/2023 11:38  
Ezra.T כתב:
תודה למגיבים. אני אנסה לצייר תמונה מלאה יותר. גם דיברתי עם קרוב ששפך לי קצת אור על הנושא.

הרכב בנזין הנוכחי שלי עשה 90 אלף ק"מ ב 6 שנים.
11 קילומטר לליטר.

קשה לי לדבר טווחי נסיעה כי זה נתון שאני לא רגיל להריץ בראש, וכי המנעד גדול מידי וקוטבי מידי.
רוצה לומר: הנסיעות היום-יומיות שלי הן קצרות. עירוניות ו/או בינעירוניות קצרות.
אבל הסופ"שים משנים את התמונה: כי בקיץ נניח פעם בשלוש שבועות, ובחורף פעם בשבועיים ולעיתים אפילו כל שבוע: בהחלט יוצאים עם הרכב למקומות מרוחקים.
ולעיתים לא תכופות אפילו מגיעים לקצוות הארץ.
וחצי מסך הפעמים הללו הם עם עגלה שסוחבת אופנוע שטח. שזה להבנתי בכלל מסבך את התמונה.

גיסי חשמלאי שעובד בחברה שמשווקת מערכות אל פסק. הוא אמר שהוא יארגן אותי על עמדת טעינה.
יופי.
דיברתי עם קרוב אחר שיש לו רקע מענף הרכב. והוא אמר שהקטרים של הסגמנט בארץ זה רכבים סיניים, רכבים עממים, עם מחיר עממי (בקנה מידה ישראלי) של 150-160 אלף: BYD ג'ילי MG
ועם כל הסקפטיות שגם לו היתה: הם מצליחים. ועם הצלחה קשה להתווכח.

עשרות אלפי שקלים אח"כ, באזורי ה 200-250k, יש טסלה ויונדאי וטויוטה.
והשאלה האם הסיניים יכולים להתחרות גם בהם, גם במוצר וגם במחיר: היא שאלה פתוחה ולו באופן אישי אין מושג.
מה שכן: לשבת על הגדר ולבדוק לא יהיה לי זמן כי בינואר 24 תהיה עלייה דרסטית במס.

להגיד שיצאתי מהשיחה איתו פחות מבולבל אני לא יכול להגיד.
מה גם ש 200k זה קצה גבול עליון של התקציב שלי, וכפי שאמרתי אני אולי יכול למתוח אותו בעוד 10-20 אלף נוספים אבל זה ממש יקשה עליי בתקופה הזו ואני מעדיף להמנע מכך.
...
לפי השימושים שתיארת יש גם רכבי בנזין שיהיו הרבה יותר חסכוניים מ-11 ק"מ לליטר והיברידי יכול להגיע ל-17 ויותר בנסיעות עירוניות שאם הם הרוב אז זה חסכון משמעותי. פלגאין עוד יותר חסכוני גם מחוץ לעיר אבל לא בטוח ששווה את הפרש המחיר ואת העובדה שתא המטען בדרך כלל קטן יותר כי יש גם מנוע וגם סוללה גדולה.
וחוסר תלות בטעינה, עמדות ותדלוק מהיר די יתרון. התשתיות בארץ לחשמליים שהם לא טסלה לא מתקדמים מספיק מהר, די מהר אנשים יתחילו למצוא את עצמם מחכים בתורים להטענה כשמר ישראלי השאיר את הרכב להטען ויצא לחצי שעה לסידורים, . שזה ריאלי אם אפילו בתדלוק רגיל שלוקח כמה דקות נכנסים רגע לחנות לקנות משהו אז לצפות שישארו חצי שעה או יותר צמודים לרכב זה בגדר פנטזיה. בטח יש תזכורת באפליקציה אבל בגלל שזה לא סתם לקנות משהו יקח קצת יותר זמן לחזור וזה בהנחה שמדובר בישראלי ממש מתחשב ולא כמו אלה שעוצרים באמצע הכביש חוסמים את התנועה ויש להם זמן לנהל שיחות בכיף עם חבר שבמקרה פגשו.
וכמובן אי אפשר לבנות על הטבות המס ומחירי חשמל שישארו לעוד הרבה זמן. עם המצב הכלכלי המדינה מחפשת מאיפה לשנורר עוד.

Ezra.T פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

בכל אוונגרדיות קיים מימד של סיכון.
ברור. -הבעיה שלי היא שמעבר להיבט הטכני, שאני לא מכחיש הוא לוט בערפל בשלב הזה ולא נאספו מספיק נתונים, קיים גם היבט מיסי. =Taxation
כי עוד חצי שנה בינואר 24 המס על ייבוא רכב חשמלי מלא - שוב עולה בצורה חדה.

בעולם מושלם הייתי דוחה החלטות לקיץ הבא נותן עוד שנה של איסוף נתונים להצטבר.
אבל עד אז יכול להיות שחלון ההזדמנויות לרכישה בכלל ייסגר. לפחות עד שתיכנס איזה "שיאומי של רכבים סיניים" לשוק.

ברגעים אלו ממש אני חוזר מהאולם תצוגה של mg ליד איקאה ראשון לציון. בסוף היום אנסה לעבור בסינמה גם לראות את הטסלה כפי שהמליצו לי כאן.
ראיתי אצל mg רכב חשמלי שאמור להתחרות בטסלה. נקרא "מארוול r" ומגרד את ה 200k מלמטה. הנציג מכירות סיפר לי שהרכב היה אמור להגיע לארץ ב 2022, לפני שנה, והתעכב.
-בגלל זה המחיר שלו קפץ מ 170 שזה היה אמור להיות המחיר המתוכנן ב 2022,
ל 200 שזה המחיר הנוכחי (כי גם בינואר האחרון היתה קפיצה בתקנות המס, וכאמור בינואר הבא תהיה שוב קפיצה).

מבחינת השאלה "למה חשמלי ולא היברידי", מעבר לדלק אני חייב לציין שהקונספט של "כלום טיפולים" קוסם לי.
ברור לי שזה אוטופיה כי אני מניח שיש גם צמיגים ברקסים ומתלים. כמו לכל אוטו.
-אבל עדיין.

אני מקווה שהצלחתי להבהיר את מערכת השיקולים שלי, הרצון שלי להתנסות במשהו חדש, החשש מרכישה גרועה אבל גם החשש בסגירת חלון ההזדמנות העכשווי.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

שים לב ש"כלום טיפולים" קיים בטסלה. אני בטוח שיש עוד כאלה, אבל אצל הרבה מהאחרים עדיין תצטרך להשאיר חבילה אצל היבואן כל שנה על טיפול שקר כלשהו כדי לשמר את האחריות. ברוב החשמליות באמת אין צורך בטיפולים, אבל היבואן לא יכול לוותר על הכנסות מכניסה של לקוחות למוסך.
צמיגים כמובן, אבל זה כבר לא ממש טיפול. גם ברקסים, בשימוש נכון ברכב (שימוש בבלימה רגנרטיבית), נשחקים מאד מאד לאט. יש לא מעט טסלות שעוברות מאות אלפי קילומטרים בלי שהצטרכו להחליף משהו במערכת הבלמים. במקרה הרע רפידות. כמובן שמומלץ לבצע בדיקות מדי פעם (טסלה ממליצה פעם בשנתיים, אבל אין חובה) שנוזל הבלמים במצב תקין ולא דורש החלפה.

אני לא חושב שעצירה לטעינה מדי פעם זה משהו רע. אתה עוצר לחלץ עצמות או שירותים ל-10-15 דקות, ובזמן הזה הרכב מוסיף מספיק אנרגיה כדי להגיע ליעד.
רצוי לשים לב למהירות הטעינה שהרכבים תומכים, והכי טוב לראות ביקורות על הטעינה. כי כמו עם טלפונים, גם לרכבים יש עקומת טעינה. ככל שרמת הסוללה נמוכה יותר, בד"כ הרכב יכול לטעון מהר יותר (עד הגבול העליון שלו), אבל ככל שמתקרבים יותר לסוללה מלאה, מהירות הטעינה יורדת, לפעמים בצורה מאד דרסטית.
בד"כ עוצרים לטעון מספיק כדי להגיע ליעד (או תחנת טעינה הבאה) ולא יושבים ומחכים שהרכב יטען עד הסוף.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

לדעתי רכב חשמלי יהיה בעייתי בשבילך, הרכבים האלו לא אוהבים עגלות (תלוי בעומס כמובן) אז זה יכול לנגוס אחוזים נכבדים מהסוללה, ואם אתה נוסע לקצוות הארץ תצטרך לעצור לטעינות קצרות בדרך, עם עגלה זה קצת מעצבן לנתק ולהוריד כל פעם (תלוי במיקום המטען), בלי עגלה זה לא נוראי. כן העניין שכמעט אין טיפולים קוסם לכולם 😁

לדעתי אין בעיה עם סיניות שמגיעות בייבוא רגיל ולא "אישי" (עד 400 מכוניות בשנה) כי הן מגיעות מיצרנים גדולים עם גב כלכלי חזק ולא ייעלמו מחר. חלקן כבר עם חדירה קטנה לשוק האירופאי וצפוייה רק לגדול, לא אלאה בדוגמאות ספציפיות.
במחיר של עד 200K המכוניות עם הטווחים הארוכים לא עומדים בקריטריונים שביקשת, בלינקים שצירפתי תוכל לרדת לשורה תחתונה ולראות כמה הרכבים עוברים בפועל לעומת מה שמובטח, עם עגלה תוריד את הטווח הזה יותר, אז צריך לקחת את זה בחשבון, לשם השוואה מאד כללית - לגרור קראוון יורד את טווח הסוללה בחצי.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

באירופה ובארה"ב כמעט ולא רואים רכבים סיניים חשמליים ! זו עובדה.
היתי בחודשים האחרונים באנגליה, בלגיה, גרמניה (3 פעמים), הונגריה, אירלנד, פולין וזהו נדמה לי... באף אחת מהמדינות הללו לא ראיתי (כמעט) רכבים סיניים. פשוט לא רואים אותם.
כן יש נוכחות לתוצרת חשמלית אירופאית וטסלות כמובן.
גם בארה"ב (שם היית פעמיים בשנה האחרונה) לא ראיתי בכלל רכבים סיניים.

עד עכשיו לא ברור לי איך מצלחים להחדיר את הרכבים הללו לארץ, כשבעולם המערבי הם פשוט לא קיימים (כמעט).

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #13 

ארופה היא שוק רכב שונה לגמרי מישראל. אלה צרכנים עם דרישות גבוהות מאוד, גם רכבים שנמכרים בארץ, בעיקר מיצרנים ארופאים כמובן - נמכרים בארופה עם מפרט הרבה יותר גבוה. ארצות הברית די דומה בהקשר הזה אם כי רכבים ארופאים נמכרים שם מעט מאוד יחסית.
ישראל היא סוג של שוק של עולם שלישי. בגלל המיסוי המטורף פה על רכב, היצרנים חייבים למכור את הרכבים ליבואנים ממש בזול (יחסית), וכתוצאה מכך המפרט משונמך בהתאם.
בארופה וארצות הברית המצב הפוך - הרכבים זולים (בטח בארהב) ולכן ליצרנים הסיניים קשה להתחרות איתם במחיר זול. כמה נמוך אפשר לרדת. במערב ארופה תיראו אינספור מרצדסים אאודיז ובמו, הם פשוט יותר בהישג יד.
כל זה לא בא להוריד (לדעתי) מהרכבים הסינים, שלא חפים מבעיות, אבל החשמל שבר עבורם את מחסום הכניסה. כיום ניתן בישראל לרכוש רכב סיני חשמלי באזור ה 150, בתצורת SUV כמו שהישראלים אוהבים. הוא חשמלי, הוא סוב והוא נוסע. תקלות בעתיד? פחות בסיכון כי יש פחות מכניקה, אבל אלקטרוניקה יש בתועופות והתקלות מגיעות ויגיעו.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

אמריקה - באמת אין רכבים סיניים בכלל, והם עושים בשכל בשביל השוק שלהם, שומרים ומחזקים את החברות האמריקאיות שקיימות ולא נותנים לסינים בכלל להכנס, אם היה אפשרות הסיניים היו מנסים לכבוש גם את אמריקה. רכבים אירופאיים ברור שיש באמריקה אבל מעט.

אירופה - ההורים שלי היו לא מזמן בגרמניה ראו כמה MG ופולסטאר שהיא חברת בת של "וולו" שכיום בבעלות של חברת Geely הסינית והרכב הזה אפילו מיוצר בסין ממש.
נתונים של 2022, 50 הדגמים הכי נמכרים:
17) Polestar 2: 13,452 units
33) MG ZS electric: 8,240 units
40) MG5: 4,645 units

ברבעון הראשון נכמרו כבר 6,162 רכבים מדגם MG4 EV. (לינק). אמנם החדירה של הסיניים היא קשה ואיטית, אבל עם רמת המחיר שלהם קשה להתחרות, הם רק צריכים לצבור מוניטין טוב על ידי עבודה טובה.
מי שרוצה מידע בסיסי (יותר מפורט זה בתשלום) יכול לראות מה מוכרת כל חברה(גם הסיניות) בשווקים שונים(כולל אירופה כמובן):
https://www.statista.com/outlook/mmo/pa ... /mg/europe

לגבי רמות גימור כל מה שנאמר 100% נכון, לצערי אנחנו מקבלים רכבים "מיוחדים" בזה שהאבזור שלהם עני מאד.

ניר ואריה, שוב אתם חוטפים את הדיון והופכים אותו למשהו אחר כאשר הוא ביקש בכלל עזרה בבחירת רכב, ולא נתוני מכירות של רכבים בעולם. אם אין משהו מועיל להגיד למה סתם לבלבל.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

זה נכון לגבי פולסטאר. אכן ראיתי פה ושם את הרכבים שלהם באירופה. הם שייכים לאותה חברה סינית שמחזיקה גם בוולוו. הכמויות שאתה מציין פשוט זניחות לחלוטין (אם אלו באמת המספרים של המכירות בכלל אירופה).

אני לא חוטף את הדיון לשום מקום (ולא חושב שצריך לקבל ממך אישור כזה או אחר), כן מציין שלא היתי נוגע ברכבים מחברות סיניות וציינתי גם את הסיבות.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #16 

מניסיון אישי וידע אישי - BYD אטו3 לא רלוונטית לפותח השרשור (לפחות לא בשלב זה) מכיוון שאי אפשר בארץ להזמין אותה עם וו גרירה.
אולי זה ישתנה בעתיד, אבל זה המצב כרגע.
מעבר לזה - רכב פצצה!...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

two-times
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #17 

ג'ילי גיאומטרי c החדשה - למעשה כמו גם הדגם שעבר - גם לה אין אישור לוו גרירה במדינת ישראל.

ל mg4 וגם ל mg5 יש אישור. עד 500 ק''ג.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #18 

29/06/2023 15:50  
two-times כתב:
ג'ילי גיאומטרי c החדשה - למעשה כמו גם הדגם שעבר - גם לה אין אישור לוו גרירה במדינת ישראל.

ל mg4 וגם ל mg5 יש אישור. עד 500 ק''ג.
...
לקנות רכב שלא עבר מבחן ריסוק באירופה זה הימור.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

29/06/2023 10:01  
Arie10 כתב:
זה נכון לגבי פולסטאר. אכן ראיתי פה ושם את הרכבים שלהם באירופה. הם שייכים לאותה חברה סינית שמחזיקה גם בוולוו. הכמויות שאתה מציין פשוט זניחות לחלוטין (אם אלו באמת המספרים של המכירות בכלל אירופה).

אני לא חוטף את הדיון לשום מקום (ולא חושב שצריך לקבל ממך אישור כזה או אחר), כן מציין שלא היתי נוגע ברכבים מחברות סיניות וציינתי גם את הסיבות.
...
את אותו הטיעון לגבי המכירות יכול להגיד אמריקאי שאין לו על הכבישים שום רכב צרפתי (רנו, פג'ו וסיטרואן).. האם הסיבה היא שהם גרועים? לא בטיחותיים? ברור שלא..

אספקט הבטיחות בחלקן באמת מחפיר (מעניין יהיה לעשות מבחן ריסוק ולראות עד כמה הן גרועות/טובות), ולמרות שהם רכבים חדשים ועתידם "לוט בערפל" (בערבון מוגבל), ככה זה היה גם עם הרכבים הצרפתיים בארה"ב בשנות ה-40/50/60 שהצליחו בהתחלה, ככה זה היה עם טסלה בתחילת דרכה ועוד דוגמאות.. זה סיכון אבל לא גדול כאשר יש חברה גדולה ורצינית עם משאבים מאחורה ובתמיכת הממשלה.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

יש כאן כל כך הרבה ז@ל מיובא ואנחנו כאילו מעבדת ניסוי של כל הח$א הזה.
אנשים שמכורים לקניות באליאקספרס משכיבים 200K ש"ח על כל מיני קקמייקות סיניות שצצות כל יום כמו פטריות אחרי הגשם.
זה נושא למחקר בפני עצמו.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”