ziv_r כתב:
דניאל,
אותה שאלה. מה נראה לך שיקרה עם הנתבים של Hauwei שנמצאים אצל חברי הקהילה? תפרט את התרחיש.
...
ראשית אסייג את דברי משום שאינני מומחה סייבר התקפי. ברגע שיש לך קוד בנתב שמחובר לרשת אפשר לעשות הכל, כולל שימוש כפלטפורמה לתקיפה. ייתכן שזה נותר רדום לאורך כל חיי המוצר, ואולי לא.
בצד מפעילי הטלקום, HUAWEI הוכרזה כסיכון ביטחוני והציוד שלהם (בצד המפעילים) אסור לשימוש, למרות שהסינים נשבעו שאין שם כלום. זה מעבר למאבק מסחרי
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN
ziv_r
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46476
שליחה
דניאל, שאלתי שאלה מאוד פשוטה. תפרט את התרחיש. בלי מילים כלליות. תרשום בפירוש שיהיה לי קל להבין.
ziv_r כתב:
דניאל,
אותה שאלה. מה נראה לך שיקרה עם הנתבים של Hauwei שנמצאים אצל חברי הקהילה? תפרט את התרחיש.
...
למשל אם אני עובד בחברה מסוימת, לא בהכרח מעניינת את התוקף, אבל לחברה שלי יש גישה למאגר מידע חסוי של חברה אחרת שכן מעניינת אותו, אז גילו שאני משתמש בציוד סיני, פתחו את קטלוג האקספלויטים, פרצו לי, השיגו גישה בקלות יחסית למאגר המידע. ולא בטוח שאני אדע מזה
האקרים עובדים ככה, מחפשים תמיד את החוליה החלשה.
בקיצור אתם יותר מעניינים ממה שאתם חושבים
ziv_r
עורך ראשי HTmag
שליחה
אז ממשלת סין הכניסה רוגלה לנתבים, העלתה אותם למכירה ב- Aliexpress כי היא ידעה שהם יקודמו על ידי אתרים ישראלים שהם מצידם יקנו אותם בהמוניהם בפורום עם קופון ואז לאחר זמן מה (אנחנו כבר יותר מ- 3 שנים לאחר שהנתב החל להימכר, כן?), היא תכנס דרך הנתבים למקומות העבודה של כל הישראלים בשאיפה שאחד מהם אולי בכיר בתעשיה בטחונית, חשוף לכל המידע המתאים שבדיוק מעניין את ממשלת סין וגם מקום העבודה שלו מאפשר לאותו עובד להעתיק מאגרי מידע רגישים?
זאת התוכנית שאתה דימיינת?
כן, מאוד הגיוני.
DanielGR כתב:
הסבר קצר:
Huawei חברה גדולה מאד, ובעלת יכולות טכנולוגיות שאין לאחרים. הסיבה היא שהם בין הבודדים שמסוגלת להציע מוצרים המבוססים על רכיבים שלה בלבד, ללא תלות בשום גורם חיצוני.
...
זה מתחבר עם השרשור שהעלה@ziv_r .
הוא טוען ש10 מטר מהנתב על Wifi ועדיין יש רוחב פס של 700Mbps בפועל.
אם כך, זה נשמע ש-Huawei מציעים נתבים זולים עם חומרה ברמה של Apple / נתבי גיימינג.
ziv_r
עורך ראשי HTmag
שליחה
כלומר נתבים זולים נותנים את הביצועים הטובים ביותר?
זה נשמע שאתה מדבר בגנות נתבי גיימינג, אבל בנתבי גיימינג מכניסים את החומרה הכי מתקדמת שיש לכל חברה להציע.
elxyzad כתב:
למשל אם אני עובד בחברה מסוימת, לא בהכרח מעניינת את התוקף, אבל לחברה שלי יש גישה למאגר מידע חסוי של חברה אחרת שכן מעניינת אותו, אז גילו שאני משתמש בציוד סיני, פתחו את קטלוג האקספלויטים, פרצו לי, השיגו גישה בקלות יחסית למאגר המידע. ולא בטוח שאני אדע מזה
האקרים עובדים ככה, מחפשים תמיד את החוליה החלשה.
בקיצור אתם יותר מעניינים ממה שאתם חושבים
...
אכן כן
Dor1992
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579
שליחה
28/08/2023 15:15
ziv_r כתב:
כלומר נתבים זולים נותנים את הביצועים הטובים ביותר?
זה נשמע שאתה מדבר בגנות נתבי גיימינג, אבל בנתבי גיימינג מכניסים את החומרה הכי מתקדמת שיש לכל חברה להציע.
...
לא לא הבנת מה אמרתי. @DanielGR הסביר ש-Huawei משתמשים בחומרה ייחודית שהם מייצרים בעצמם. אם כך, העובדה הזו מתחברת עם זה שהראית ש10 מטרים מהנתב שלהם ועדיין מקבלים 700Mbps. כלומר זו חומרה איכותית ברמה של Apple / נתבי גיימינג שמוצעת למכירה בשישית מהמחיר של נתב גיימינג.
לא דיברתי בגנות נתבי גיימינג. להפך, ברור שהחומרה שלהם איכותית באופן ייחודי. אמרתי רק שאם מקבלים 700Mbps כשנמצאים מהנתב של ה-Huawei במרחק 10 מטר, אז בעצם החומרה שלו ברמה של נתבי גיימינג ומצד שני הוא מוצע למכירה באופן זול מאוד.
ziv_r
עורך ראשי HTmag
שליחה
נתבי גיימינג לרוב מכילים תוכנה אשר מאפשרת לתת עדיפות עבור שרתי גיימינג של משחקים מסויימים. הנתב של Hauwei הוא עבור General Use וחסר תחכום כזה.
Dor1992 כתב:
זה מתחבר עם השרשור שהעלה@ziv_r .
הוא טוען ש10 מטר מהנתב על Wifi ועדיין יש רוחב פס של 700Mbps בפועל.
אם כך, זה נשמע ש-Huawei מציעים נתבים זולים עם חומרה ברמה של Apple / נתבי גיימינג.
...
החומרה של HUAWEI ברמה גבוהה, ה-SoC מייצור עצמי, איכות הייצור טובה, והעיצוב התעשייתי מצוין.
המודל המשותף לה ולאפל הוא השליטה המלאה או כמעט מלאה בשרשרת האספקה של החומרה.
Xiaomi לשם השוואה לא כותבת את הדרייברים אלא משתמשת בקוד ודוגמאות של יצרן ה-SoC, ומנגד HUAWEI כל זה מבוצע בתוך החברה על ידי החברה.
אבל…. הדיון פה הוא לא על החומרה, אלא מה בדיוק יש בקושחה…
Dor1992
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579
שליחה
28/08/2023 15:25
ziv_r כתב:
נתבי גיימינג לרוב מכילים תוכנה אשר מאפשרת לתת עדיפות עבור שרתי גיימינג של משחקים מסויימים. הנתב של Hauwei הוא עבור General Use וחסר תחכום כזה.
...
עזוב לגבי התוכנה. אני מדבר רק על החומרה עצמה. הרי הביצועים החזקים של נתבי גיימינג נובעים מחומרה ברמה גבוהה.
אז כשHuawei מציעים ב-50 דולר נתב שמסוגל לקבל 700Mbps במרחק 10 מטרים זה מרשים ואף תמוה. לא יודע אם זה קורה בגלל ה-4 מגברים שיש לנתב או בגלל Chip איכותי מאוד שיש לכרטיס הרשת של הנתב. אבל בכל מקרה זה מרשים ותמוה.
ziv_r
עורך ראשי HTmag
שליחה
זה לא תמוה. יש הרבה נתבים אחרים עם ביצועים דומים. האתגרים מתחילים כשיש הרבה קליינטים, עדכוני קושחה לאורך זמן ויציבות ללא צורך באתחולים תכופים.
בדברים האלו, Hauwei הוכיחה את עצמה.
לגבי תוכן הקושחה, תקרא את ההודעה שלי בעמוד הקודם (הודעה מספר 45 בשרשור), זה מה ששאר החברים חושבים שיש בתוך הקושחה. לא סתם אף אחד מהם לא רשם את זה בפירוש, כי זה ברמה של סרט מדע בידיוני ומראה שהדוברים לא מבינים איך רשתות עובדות, במיוחד בהקשר של הרשאות וגם כל התרחיש הקודם עם הממשלה ותאורית הקונספירציה בכלל מגוחכת.
ziv_r כתב:
אז ממשלת סין הכניסה רוגלה לנתבים, העלתה אותם למכירה ב- Aliexpress כי היא ידעה שהם יקודמו על ידי אתרים ישראלים שהם מצידם יקנו אותם בהמוניהם ואז לאחר זמן מה (אנחנו כבר יותר מ- 3 שנים לאחר שהנתב החל להימכר, כן?), היא תכנס דרך הנתבים למקומות העבודה של כל הישראלים בשאיפה שאחד מהם אולי בכיר בתעשיה בטחונית, חשוף לכל המידע המתאים שבדיוק מעניין את ממשלת סין וגם מקום העבודה שלו מאפשר לאותו עובד להעתיק מאגרי מידע רגישים?
זאת התוכנית שאתה דימיינת?
כן, מאוד הגיוני 🫠
...
גורמי ממשל בארהב אומרים שהמפלגה הקומוניסטית הסינית מסבסדת את וואווי כדי למכור ציוד במחיר תחרותי, מסיבותיה שלה, וזו חברה שלא ניתן לבטוח בה. אתה חושב שהם מגזימים? בלי לפרט מדוע זה לא רציני. או שאתה חושב שציוד תקשורת ביתי לא מאיים עליך? בסדר, תעשה את ניהול הסיכונים שלך, אין סיבה לזלזל במי שניהול הסיכונים שלו שונה.
דוגמה קלה לביצוע התרחיש שאתה מזלזל בו: כאשר עובד מהבית עם נתב סיני ששולח IP ופורטים שנפתחו מתחבר למקום העבודה עם VPN שפותח פורט עם upnp, הוא נחשף לחולשות שונות אפילו בלי ידיעתו, ומיידע את מקבל המידע בפרטי הציוד והתוכנה גם בצד העבודה. הוא לא צריך להיות מטורגט במיוחד, מספיק שה IP שהוא מתחבר אליו כן. זו לא צריכה להיות דווקא חברה בטחונית, סתם חברה בעלת קניין רוחני או חברת תשתיות
נערך לאחרונה על ידי NACHUM37 ב 28/08/2023 15:58, נערך 2 פעמים בסך הכל.
DanielGR
גורו רשתות
תגובות: 1485
שם מלא: DanielG
שליחה
28/08/2023 15:32
Dor1992 כתב:
עזוב לגבי התוכנה. אני מדבר רק על החומרה עצמה. הרי הביצועים החזקים של נתבי גיימינג נובעים מחומרה ברמה גבוהה.
אז כשHuawei מציעים ב-50 דולר נתב שמסוגל לקבל 700Mbps במרחק 10 מטרים זה מרשים ואף תמוה. לא יודע אם זה קורה בגלל ה-4 מגברים שיש לנתב או בגלל Chip איכותי מאוד שיש לכרטיס הרשת של הנתב. אבל בכל מקרה זה מרשים ותמוה.
...
אני מכיר את HUAWEI היטב מעבודה מולם (לא בתחום הנתבים). זו חברה אגרסיבית ביותר, ובעלת משאבים בלתי מוגבלים כמעט. לגביהם להיכנס לתחום חדש זו שאלה של החלטה, ואם יחליטו הם הולכים על זה בכל הכח, וגם יצליחו. ליגה אחרת לחלוטין מאשר Xiaomi ודומיהן.
לכן הביצועים והאיכות אינם מפתיעים, זו תוצאה של תיכנון והשקעה מרובה, והתוצאות בהתאם. מה שכן מעורר מחשבה זה התמחיר. האם 50 דולר לצרכן הסופי הוא מחיר ריאלי? תוריד 30% לערוצי ההפצה, והערכה היא ש-HUAWEI מקבלת בסביבות 30 דולר על המוצר. זה אמור לכסות את עלויות הייצור, הפיתוח, ההפצה… אם יש שולי רווח אז הם נמוכים מאד. או שיש שיקולים אחרים, לתפוס פלח שוק ללא רווח, דחיקת המתחרים, או שיקולים אחרים שאיננו מודעים להם.
עריכה: נחום צודק, וזה משתלב עם הדיון בנושא התמחיר.
elxyzad
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 956
שליחה
Huawei חברה זדונית ביותר, כבר פירסמתי פה כמה פעמים איך הם מנסים לדחוף backdoors ללינוקס קרנל בלי בושה והורסים את כל הקונספט של open source.
ziv_r
עורך ראשי HTmag
שליחה
NACHUM37,
כאשר אדם מטורגט, הוא מטורגט. אתה מדבר כאן על להשאיר יותר מידי ליד המקרה, כלומר למכור נתבים ולקוות שמישהו יקנה את הנתב ודרכו יעברו כמה חברות עד שיגיעו לאיזה שהיא חברה שתעניין את הממשל הסיני. זה מגוחך.
DanielGR,
יש שפע נתבים במחיר של $50 - לכן יותר הגיוני להניח שאלו העלויות, לא שיש ממשלה מאחורי זה שמסבסדת נתבים (אלא אם כן נוח לך יותר להאמין לתאוריות קונספירציה).
elxyzad,
נראה לי שיש לך משהו אישי נגד החברה, לא שזה משנה לי, אבל זה מרגיש כמו אינטרסים זרים שגורמים לך לא להיות אובייקטיבי.
ziv_r כתב:
NACHUM37,
כאשר אדם מטורגט, הוא מטורגט. אתה מדבר כאן על להשאיר יותר מידי ליד המקרה, כלומר למכור נתבים ולקוות שמישהו יקנה את הנתב ודרכו יעברו כמה חברות עד שיגיעו לאיזה שהיא חברה שתעניין את הממשל הסיני. זה מגוחך.
DanielGR,
יש שפע נתבים במחיר של $50 - לכן יותר הגיוני להניח שאלו העלויות, לא שיש ממשלה מאחורי זה שמסבסדת נתבים (אלא אם כן נוח לך יותר להאמין לתאוריות קונספירציה).
elxyzad,
נראה לי שיש לך משהו אישי נגד החברה, לא שזה משנה לי, אבל זה מרגיש כמו אינטרסים זרים שגורמים לך לא להיות אובייקטיבי.
...
אף אחד לא אמר שזאת הייתה המטרה שלהם, אני לא חושב שהם בנו על זה שיקנו את המוצר הזה מחוץ לסין בכמויות.
אבל כשאתה בוחר להשתמש בציוד כזה, אתה משאיר להם מפתח מתחת לשטיח.
למה נראה לך שאני לא אובייקטיבי?
יכולתי להמליץ באותה מידה על נתב של Xiaomi ואם תחפש, אתה תראה שאני ממליץ גם על נתבים של ASUS & Synology - אבל הנתב המדובר של Hauwei באמת מוצלח וזה מהתנסות אישית לאורך מעל 3 שנים.
לגבי "להשאיר מפתח" - זה נופל תחת הקטגוריה של תאורית קונספירציה.
לגבי סבסוד, אתה יודע כמה הממשל הישראלי מסבסד את התעשייה המקומית? כמה הממשל האמריקאי? אתה יודע שכמעט כל מדינה בעולם נותנת הטבות כאלו לתעשייה המקומית? זה אומר משהו? כמובן שלא.
ziv_r כתב:
DanielGR,
...
אכן יש שפע נתבים במחיר הזה, אבל לא ברמה ובאיכות הזו. היה יותר סביר אם היה עולה 50% יותר