נתב זול Tenda AX1500

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1485
שם מלא: DanielG

שליחה

03/08/2023 23:37  
NACHUM37 כתב:
מסכים, מי שיכול שישלם, הוא חיפש ראוטר תקציבי. חברות שמספקות מוצר טוב יותר עם עדכוני תוכנה שוטפים, אפילו TP-Link בליין Omada למשל, וכל שכן חברות מערביות, גובות על זה מחיר הגון. לאסוס איכשהו יש דגמי כניסה שעדיין יקרים יותר בפער. אגב, כמה עדכוני אבטחה מקבל באמת ראוטר של אסוס? הקרנל עדכני?

כבר ענו על זה. בגדול אני מסכים שקוד פתוח לא בהכרח מאובטח, בפרט פרוייקטים קטנים, אבל מדובר על תוכנה עם מעורבות של הרבה עיניים, דבר שכבר הוכיח את עצמו כאשר באגים התגלו בפרוייקטים גדולים כמו heartbleed, log4j, או תרומות זדוניות לקרנל. בנוסף לתיקוני אבטחה שוטפים לקרנל שהם מייבאים כל הזמן עם backporting וכן לחבילות השונות, במשך שנים ארוכות, עד שהראוטר כבר לא יכול להריץ תוכנה עדכנית. אני לא מאמין שיש ראוטר ביתי עם תוכנה שיכולה להתחרות במשך ורמת עדכוני האבטחה, קרנל עדכני, וכו.

אגב, הרבה מהציוד הביתי (וגם זה שלא) מבוסס על גרסאות ישנות של OpenWRT עם תוספות קנייניות, רק שאז מפסידים פעמיים - גם מקבלים קרנל ישן ופגיע ומעליו קוד סגור שלא ראה הרבה עיניים.

אנשים מחפשים גם ורסיטיליות, Openwrt מאפשר להוציא את המירב מהחומרה ולעשות כמעט כל דבר עם הראוטר.
מדי פעם מקבלים גם תכונות חדשות כגון תמיכה ב DSA, ולדוגמה מהעדכון האחרון ניתוב 2Gbps (1000/1000) בMT7621.

כאמור זה לא מקור אנונימי, הקוד נמצא ברפוזיטורי ציבורי, אם אתה חושש אתה יכול לבנות אותו לעצמך, אנשים עושים את זה כל הזמן. אני לא מבטל את החשש מ backdoors גם בקוד פתוח (אני באמת לא יכול לקרוא או לסרוק את כל הקוד), אבל הסיכוי שיש בו משהו זדוני הרבה יותר נמוך מתוכנה של שיאומי, בטח וואווי, וגם TP-Link שהציוד הביתי שלה כבר נתפס "מתקשר הביתה" ושולח נתונים לNorton

לגבי הוואווי אני לא רוצה להאריך ולריב עם זיו, די ברור שדעתינו בנושא הפוכות 180 מעלות, רק אומר שלדעתי זה סיכון אבטחה ופרטיות, ובמידת האפשר לא אכניס הביתה במכוון ציוד שגם כנראה מסובסד על ידי המפלגה הקומוניסטית הסינית וגם אי אפשר להחליף לו את התוכנה אפילו אם אפסיד קצת תמורה לכסף*. בנוסף הקושחה של וואווי לא ורסיטילית כמו OpenWRT.

*אמנם לא אסון טבע, יש לי לדוגמה מודם סלולרי של ZTE, כי לא קיים מודם סלולרי LTE עם קושחה פתוחה והמערביים עולים הון אז כשלפעמים אני צריך אותו אני משתמש בו, אם אפשר מאחורי FW
...
מסכים עם כל מילה, מדויק לחלוטין
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 737

שליחה

06/08/2023 21:38  
DanielGR כתב:
לצערי זה לא (רק) המצב. ראוטר שיאומי שבדקתי פתח קישורים לאתר TAOBAO. למי שלא מכיר זה ״האמזון״ הסיני. התעבורה עצמה מוצפנת, HTTPS. עד כאן העובדות.

כעת להסבר אפשרי: הנתב מעביר ל-TAOBAO שאילתות DNS של TAOBAO עצמה...
...
ממש מעניין.
שמת את הנתב לפני איזשהו Linux firewall?
אפשר להסתכל כל הלוג כאן?

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה

06/08/2023 23:39  
amdr1 כתב:
ממש מעניין.
שמת את הנתב לפני איזשהו Linux firewall?
אפשר להסתכל כל הלוג כאן?
...
הסיפור הוא כזה: מדובר ב-REDMI AX5, שחובר כ-access point, כאשר ברשת מוגדר שרת DNS PIHOLE. בדקתי בלוגים של ה-PIHOLE ולהפתעתי ראיתי DNS queries מהשיאומי לדומיין TAOBAO. בשלב הבא הגדרתי Rule בפיירוול ולבצע לוג לתעבורה, כאשר אף קליינט לא מחובר לשיאומי, והמסקנות הן כפי שתיארתי. בעקבות זאת צרבתי גרסה גלובלית של הקושחה (אולי הדגם היחיד של שיאומי שאפשר לעשות את זה) והתופעה נעלמה. לצערי לא שמרתי את הלוגים ועכשיו יהיה קשה לשחזר את זה.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579

Re:

שליחה

03/08/2023 23:20  
ziv_r כתב:
@Dor1992
יש את ההמלצה הבטוחה על נתב Huawei AX3 Pro ומאות ממנו נקנו על ידי חברי הקהילה.

השרשור הרישמי לנתב עם תשובות לכל השאלות שאולי יש לך:
viewtopic.php?f=62&t=345150
...
אני מבין מהשרשור שאין OpenWRT לhuawei AX3. הוא גם לא מופיע ברשימה באתר של OpenWRT.

אז למה אנשים בשרשור שלי טוענים שאם מתקינים עליו OpenWRT אז מוסר החשש מרוגלות, אם אין בכלל OpenWRT שמותאם להתקנה על הנתב הזה?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46479

שליחה

לנתב אין תמיכה ב- OpenWRT. זה גם לא חובה ומקצת האנשים שבכלל משתמשים בזה בהשוואה לאנשים שקונים מוצר מדף שעובד 5 דקות אחרי שהם חיברו אותו לחשמל.

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336

Re: Re:

שליחה

27/08/2023 19:36  
Dor1992 כתב:
אני מבין מהשרשור שאין OpenWRT לhuawei AX3. הוא גם לא מופיע ברשימה באתר של OpenWRT.

אז למה אנשים בשרשור שלי טוענים שאם מתקינים עליו OpenWRT אז מוסר החשש מרוגלות, אם אין בכלל OpenWRT שמותאם להתקנה על הנתב הזה?
...
הכוונה היתה לשיאומי AX6s

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

27/08/2023 19:41  
ziv_r כתב:
לנתב אין תמיכה ב- OpenWRT. זה גם לא חובה ומקצת האנשים שבכלל משתמשים בזה בהשוואה לאנשים שקונים מוצר מדף שעובד 5 דקות אחרי שהם חיברו אותו לחשמל.
...
אוקיי. הרתיעו אותי ממנו בגלל החשש מרוגלות ולכן אני מעדיף לקנות משהו שאפשר להתקין עליו OpenWRT.

אם ה-Huawei רץ על ליבה של לינוקס וגם OpenWrt רץ על לינוקס אין אפשרות להשאיר את הליבה של Huawei ולהתקין את המערכת של OpenWrt (את המערכת עצמה - זו שהממשק משתמש מדבר איתה בזמן קינפוג)?

ולגבי הממשק משתמש הסיני של Hauwei: אין אפשרות להתקין במקומו את הממשק משתמש של הHuawei הגלובלי? אני מניח שאין שום מגבלה תיאורטית, אבל השאלה אם יש בפועל דרך לעשות את זה.
נערך לאחרונה על ידי Dor1992 ב 27/08/2023 20:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: Re:

שליחה

27/08/2023 20:19  
NACHUM37 כתב:
הכוונה היתה לשיאומי AX6s
...
אוקיי.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה

27/08/2023 20:34  
Dor1992 כתב:
אוקיי. הרתיעו אותי ממנו בגלל החשש מרוגלות ולכן אני מעדיף לקנות משהו שאפשר להתקין עליו OpenWRT.

אם ה-Huawei רץ על ליבה של לינוקס וגם OpenWrt רץ על לינוקס אין אפשרות להשאיר את הליבה של Huawei ולהתקין את המערכת של OpenWrt (את המערכת עצמה - זו שהממשק משתמש מדבר איתה בזמן קינפוג)?

ולגבי הממשק משתמש הסיני של Hauwei: אין אפשרות להתקין במקומו את הממשק משתמש של הHuawei הגלובלי? אני מניח שאין שום מגבלה תיאורטית, אבל השאלה אם יש בפועל דרך לעשות את זה.
...
הסבר קצר:
Huawei חברה גדולה מאד, ובעלת יכולות טכנולוגיות שאין לאחרים. הסיבה היא שהם בין הבודדים שמסוגלת להציע מוצרים המבוססים על רכיבים שלה בלבד, ללא תלות בשום גורם חיצוני. יותר ספציפי - לחברה חטיבה בשם HiSilicon המתכננת ומייצרת צ'יפים, ובפרט מעבדי ARM טובים מאד. כדי ליצר נתב הם לא תלויים באף אחד, שולטים בכל שרשרת האספקה. זה שונה בתכלית מ-Xiaomi שמייצרים מוצרים המבוססים על רכיבים של חברות אחרות כמן Mediatek ו-Qualcomm.
לא ניתן לתמוך בנתבים של Huawei ב- OpenWRT משום שהבעיה היא בדריברים של ה- Soc - לא בלינוקס. Huawei לא מספקת את קוד המקור של הדרייברים בניגוד ל- Mediatek שגישתה הפוכה. לכן זה בלתי אפשרי כל עוד לא ישנו את המדיניות.

לגבי הגרסאות: מעבר בין גרסה סינית לגלובלית הוא קשה (עד בלתי אפשרי) , המוצרים הם - Region locked, ואי אפשר בצורה פשוטה לצרוב גרסה אחרת. נכון בוודאי ל- Huawei וגם ל- Xiaomi

כעת לא צריך ללכת לקיצוניות לצד זה או אחר. ישנו ציוד של יצרנים אמריקאים כמו Ubiquity, מיקרוטיק הלטבית, וגם יצרנים גדולים הפעילים גלובאלית ומוכרים על ידי הקהילה הם כנראה בסדר (Asus, TPLINK)

Xiaomi נתפסו כבר עם פרקטיקות מפוקפקות, ובכל מקרה הייתי נזהר מגרסאות סיניות שמדיניות הפרטיות שלהן שונה מהגרסאות הגלובליות. אני נוטה להאמין שהגרסאות הגלובליות הן נקיות (לא בביטחון מלא) משום שאם יתפסו אותם עם פרקטיקות מפוקפקות באירופה למשל - הנזק יכול להיות עצום והם נזהרים, מה שלא רלוונטי לגרסאות סיניות.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 737

שליחה

אני מתבייש לשאול..
אבל בכל זות.
יש משהו כאן שנפגע מ"רוגלה סינית"?
כי אני לפחות עשור אים "קשוחית סיניות" ומנסה להבין מה בדיוק פספסתי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

אף אחד לא נפגע. גם אם תחפש ברשת לא תמצא.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 956

שליחה

אני מבין שאתם מצפים לראות דגל סין מתנופף על הדקסטופ שלכם ואם לא אז לא נפגעתם, כן?
אם למשל האתר החביב הזה יעלה על הראדר של קבוצה סינית, מסיבות אידאולוגיות או כספיות, זה שאתה בתור מישהו עם גישה לניהול האתר (אני מניח) משתמש במוצר שמיועד לשוק הסיני הפנימי לא הולך להקשות עליהם. ואם נניח שתרחיש כזה יקרה, אתה חושב שאתה תדע איזו חולשה הם ניצלו?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

מבטיח לך שזה לא יקרה. אנחנו לא על הרדאר של ממשלת סין.
קח תמונת מסך.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

28/08/2023 13:03  
ziv_r כתב:
מבטיח לך שזה לא יקרה. אנחנו לא על הרדאר של ממשלת סין.
קח תמונת מסך.
...
לקחתי. רוב הסיכויים שאם זה יקרה זה יקרה מסיבות לא אידאולוגיות, כי אתם לא עיתון פוליטי או משהו

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

תוכל להרחיב ולספר מה נראה לך שממשלת סין תעשה?

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

28/08/2023 13:14  
ziv_r כתב:
תוכל להרחיב ולספר מה נראה לך שממשלת סין תעשה?
...
אף אחד מאיתנו לא מעניין את ממשלת סין כנראה, אבל יש מאות קבוצות סיניות שפועולת להשיג מידע וכסף כל הזמן.
למשל החברה הקודמת שעבדתי בה הותקפה ע"י קבוצה סינית, הם פשוט מחקו את כל השרתים והצליחו להגיע גם לרוב הגיבויים, הכל חזר אחורה חודשיים

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

זה לא עונה על השאלה שלי 🙂

ובאיזה נתב השתמשו בחברה הקודמת שלך?

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה

אנחנו מאוד מעניינים את ממשלת סין... תעשיות ביטחוניות המייצרות מוצרים שמעניינים מאוד את הסינים, מרכזי פיתוח של חברות רב לאומיות, מעבדות מחקר באקדמיה, והרשימה ארוכה.

על פי דיווחים הסינים השיגו גישה ל תוכניות של מערכת החץ, כתוצאה מפריצה. כל מה שמכיל מידע שתואם את התוכניות האסטרטגיות של הסינים - בוודאי מעניין אותם.

לא בהכרח כל נתב שיכיל קוד לא מורשה משמש לפריצה, אבל יכול להיות חלק מתשתית ליום שאולי יגיע בעתיד.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

דניאל,
אותה שאלה. מה נראה לך שיקרה עם הנתבים של Hauwei שנמצאים אצל חברי הקהילה? תפרט את התרחיש.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה

28/08/2023 12:58  
elxyzad כתב:
אני מבין שאתם מצפים לראות דגל סין מתנופף על הדקסטופ שלכם ואם לא אז לא נפגעתם, כן?
אם למשל האתר החביב הזה יעלה על הראדר של קבוצה סינית, מסיבות אידאולוגיות או כספיות, זה שאתה בתור מישהו עם גישה לניהול האתר (אני מניח) משתמש במוצר שמיועד לשוק הסיני הפנימי לא הולך להקשות עליהם. ואם נניח שתרחיש כזה יקרה, אתה חושב שאתה תדע איזו חולשה הם ניצלו?
...
נכון ומדויק IMHO

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”