מסכים עם כל מילה, מדויק לחלוטין03/08/2023 23:37NACHUM37 כתב: מסכים, מי שיכול שישלם, הוא חיפש ראוטר תקציבי. חברות שמספקות מוצר טוב יותר עם עדכוני תוכנה שוטפים, אפילו TP-Link בליין Omada למשל, וכל שכן חברות מערביות, גובות על זה מחיר הגון. לאסוס איכשהו יש דגמי כניסה שעדיין יקרים יותר בפער. אגב, כמה עדכוני אבטחה מקבל באמת ראוטר של אסוס? הקרנל עדכני?
כבר ענו על זה. בגדול אני מסכים שקוד פתוח לא בהכרח מאובטח, בפרט פרוייקטים קטנים, אבל מדובר על תוכנה עם מעורבות של הרבה עיניים, דבר שכבר הוכיח את עצמו כאשר באגים התגלו בפרוייקטים גדולים כמו heartbleed, log4j, או תרומות זדוניות לקרנל. בנוסף לתיקוני אבטחה שוטפים לקרנל שהם מייבאים כל הזמן עם backporting וכן לחבילות השונות, במשך שנים ארוכות, עד שהראוטר כבר לא יכול להריץ תוכנה עדכנית. אני לא מאמין שיש ראוטר ביתי עם תוכנה שיכולה להתחרות במשך ורמת עדכוני האבטחה, קרנל עדכני, וכו.
אגב, הרבה מהציוד הביתי (וגם זה שלא) מבוסס על גרסאות ישנות של OpenWRT עם תוספות קנייניות, רק שאז מפסידים פעמיים - גם מקבלים קרנל ישן ופגיע ומעליו קוד סגור שלא ראה הרבה עיניים.
אנשים מחפשים גם ורסיטיליות, Openwrt מאפשר להוציא את המירב מהחומרה ולעשות כמעט כל דבר עם הראוטר.
מדי פעם מקבלים גם תכונות חדשות כגון תמיכה ב DSA, ולדוגמה מהעדכון האחרון ניתוב 2Gbps (1000/1000) בMT7621.
כאמור זה לא מקור אנונימי, הקוד נמצא ברפוזיטורי ציבורי, אם אתה חושש אתה יכול לבנות אותו לעצמך, אנשים עושים את זה כל הזמן. אני לא מבטל את החשש מ backdoors גם בקוד פתוח (אני באמת לא יכול לקרוא או לסרוק את כל הקוד), אבל הסיכוי שיש בו משהו זדוני הרבה יותר נמוך מתוכנה של שיאומי, בטח וואווי, וגם TP-Link שהציוד הביתי שלה כבר נתפס "מתקשר הביתה" ושולח נתונים לNorton
לגבי הוואווי אני לא רוצה להאריך ולריב עם זיו, די ברור שדעתינו בנושא הפוכות 180 מעלות, רק אומר שלדעתי זה סיכון אבטחה ופרטיות, ובמידת האפשר לא אכניס הביתה במכוון ציוד שגם כנראה מסובסד על ידי המפלגה הקומוניסטית הסינית וגם אי אפשר להחליף לו את התוכנה אפילו אם אפסיד קצת תמורה לכסף*. בנוסף הקושחה של וואווי לא ורסיטילית כמו OpenWRT.
*אמנם לא אסון טבע, יש לי לדוגמה מודם סלולרי של ZTE, כי לא קיים מודם סלולרי LTE עם קושחה פתוחה והמערביים עולים הון אז כשלפעמים אני צריך אותו אני משתמש בו, אם אפשר מאחורי FW...
נתב זול Tenda AX1500
- DanielGR
-
- גורו רשתות

- תגובות: 1485
- שם מלא: DanielG
- amdr1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 737
ממש מעניין.06/08/2023 21:38DanielGR כתב: לצערי זה לא (רק) המצב. ראוטר שיאומי שבדקתי פתח קישורים לאתר TAOBAO. למי שלא מכיר זה ״האמזון״ הסיני. התעבורה עצמה מוצפנת, HTTPS. עד כאן העובדות.
כעת להסבר אפשרי: הנתב מעביר ל-TAOBAO שאילתות DNS של TAOBAO עצמה......
שמת את הנתב לפני איזשהו Linux firewall?
אפשר להסתכל כל הלוג כאן?
- DanielGR
-
- גורו רשתות

הסיפור הוא כזה: מדובר ב-REDMI AX5, שחובר כ-access point, כאשר ברשת מוגדר שרת DNS PIHOLE. בדקתי בלוגים של ה-PIHOLE ולהפתעתי ראיתי DNS queries מהשיאומי לדומיין TAOBAO. בשלב הבא הגדרתי Rule בפיירוול ולבצע לוג לתעבורה, כאשר אף קליינט לא מחובר לשיאומי, והמסקנות הן כפי שתיארתי. בעקבות זאת צרבתי גרסה גלובלית של הקושחה (אולי הדגם היחיד של שיאומי שאפשר לעשות את זה) והתופעה נעלמה. לצערי לא שמרתי את הלוגים ועכשיו יהיה קשה לשחזר את זה.06/08/2023 23:39amdr1 כתב: ממש מעניין.
שמת את הנתב לפני איזשהו Linux firewall?
אפשר להסתכל כל הלוג כאן?...
-
Dor1992
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 579
Re:
אני מבין מהשרשור שאין OpenWRT לhuawei AX3. הוא גם לא מופיע ברשימה באתר של OpenWRT.03/08/2023 23:20ziv_r כתב: @Dor1992
יש את ההמלצה הבטוחה על נתב Huawei AX3 Pro ומאות ממנו נקנו על ידי חברי הקהילה.
השרשור הרישמי לנתב עם תשובות לכל השאלות שאולי יש לך:
viewtopic.php?f=62&t=345150...
אז למה אנשים בשרשור שלי טוענים שאם מתקינים עליו OpenWRT אז מוסר החשש מרוגלות, אם אין בכלל OpenWRT שמותאם להתקנה על הנתב הזה?
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46479
לנתב אין תמיכה ב- OpenWRT. זה גם לא חובה ומקצת האנשים שבכלל משתמשים בזה בהשוואה לאנשים שקונים מוצר מדף שעובד 5 דקות אחרי שהם חיברו אותו לחשמל.
- NACHUM37
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 336
-
Dor1992
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 579
אוקיי. הרתיעו אותי ממנו בגלל החשש מרוגלות ולכן אני מעדיף לקנות משהו שאפשר להתקין עליו OpenWRT.27/08/2023 19:41ziv_r כתב: לנתב אין תמיכה ב- OpenWRT. זה גם לא חובה ומקצת האנשים שבכלל משתמשים בזה בהשוואה לאנשים שקונים מוצר מדף שעובד 5 דקות אחרי שהם חיברו אותו לחשמל....
אם ה-Huawei רץ על ליבה של לינוקס וגם OpenWrt רץ על לינוקס אין אפשרות להשאיר את הליבה של Huawei ולהתקין את המערכת של OpenWrt (את המערכת עצמה - זו שהממשק משתמש מדבר איתה בזמן קינפוג)?
ולגבי הממשק משתמש הסיני של Hauwei: אין אפשרות להתקין במקומו את הממשק משתמש של הHuawei הגלובלי? אני מניח שאין שום מגבלה תיאורטית, אבל השאלה אם יש בפועל דרך לעשות את זה.
נערך לאחרונה על ידי Dor1992 ב 27/08/2023 20:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
- DanielGR
-
- גורו רשתות

הסבר קצר:27/08/2023 20:34Dor1992 כתב: אוקיי. הרתיעו אותי ממנו בגלל החשש מרוגלות ולכן אני מעדיף לקנות משהו שאפשר להתקין עליו OpenWRT.
אם ה-Huawei רץ על ליבה של לינוקס וגם OpenWrt רץ על לינוקס אין אפשרות להשאיר את הליבה של Huawei ולהתקין את המערכת של OpenWrt (את המערכת עצמה - זו שהממשק משתמש מדבר איתה בזמן קינפוג)?
ולגבי הממשק משתמש הסיני של Hauwei: אין אפשרות להתקין במקומו את הממשק משתמש של הHuawei הגלובלי? אני מניח שאין שום מגבלה תיאורטית, אבל השאלה אם יש בפועל דרך לעשות את זה....
Huawei חברה גדולה מאד, ובעלת יכולות טכנולוגיות שאין לאחרים. הסיבה היא שהם בין הבודדים שמסוגלת להציע מוצרים המבוססים על רכיבים שלה בלבד, ללא תלות בשום גורם חיצוני. יותר ספציפי - לחברה חטיבה בשם HiSilicon המתכננת ומייצרת צ'יפים, ובפרט מעבדי ARM טובים מאד. כדי ליצר נתב הם לא תלויים באף אחד, שולטים בכל שרשרת האספקה. זה שונה בתכלית מ-Xiaomi שמייצרים מוצרים המבוססים על רכיבים של חברות אחרות כמן Mediatek ו-Qualcomm.
לא ניתן לתמוך בנתבים של Huawei ב- OpenWRT משום שהבעיה היא בדריברים של ה- Soc - לא בלינוקס. Huawei לא מספקת את קוד המקור של הדרייברים בניגוד ל- Mediatek שגישתה הפוכה. לכן זה בלתי אפשרי כל עוד לא ישנו את המדיניות.
לגבי הגרסאות: מעבר בין גרסה סינית לגלובלית הוא קשה (עד בלתי אפשרי) , המוצרים הם - Region locked, ואי אפשר בצורה פשוטה לצרוב גרסה אחרת. נכון בוודאי ל- Huawei וגם ל- Xiaomi
כעת לא צריך ללכת לקיצוניות לצד זה או אחר. ישנו ציוד של יצרנים אמריקאים כמו Ubiquity, מיקרוטיק הלטבית, וגם יצרנים גדולים הפעילים גלובאלית ומוכרים על ידי הקהילה הם כנראה בסדר (Asus, TPLINK)
Xiaomi נתפסו כבר עם פרקטיקות מפוקפקות, ובכל מקרה הייתי נזהר מגרסאות סיניות שמדיניות הפרטיות שלהן שונה מהגרסאות הגלובליות. אני נוטה להאמין שהגרסאות הגלובליות הן נקיות (לא בביטחון מלא) משום שאם יתפסו אותם עם פרקטיקות מפוקפקות באירופה למשל - הנזק יכול להיות עצום והם נזהרים, מה שלא רלוונטי לגרסאות סיניות.
- amdr1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 737
אני מתבייש לשאול..
אבל בכל זות.
יש משהו כאן שנפגע מ"רוגלה סינית"?
כי אני לפחות עשור אים "קשוחית סיניות" ומנסה להבין מה בדיוק פספסתי.
אבל בכל זות.
יש משהו כאן שנפגע מ"רוגלה סינית"?
כי אני לפחות עשור אים "קשוחית סיניות" ומנסה להבין מה בדיוק פספסתי.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- elxyzad
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 956
אני מבין שאתם מצפים לראות דגל סין מתנופף על הדקסטופ שלכם ואם לא אז לא נפגעתם, כן?
אם למשל האתר החביב הזה יעלה על הראדר של קבוצה סינית, מסיבות אידאולוגיות או כספיות, זה שאתה בתור מישהו עם גישה לניהול האתר (אני מניח) משתמש במוצר שמיועד לשוק הסיני הפנימי לא הולך להקשות עליהם. ואם נניח שתרחיש כזה יקרה, אתה חושב שאתה תדע איזו חולשה הם ניצלו?
אם למשל האתר החביב הזה יעלה על הראדר של קבוצה סינית, מסיבות אידאולוגיות או כספיות, זה שאתה בתור מישהו עם גישה לניהול האתר (אני מניח) משתמש במוצר שמיועד לשוק הסיני הפנימי לא הולך להקשות עליהם. ואם נניח שתרחיש כזה יקרה, אתה חושב שאתה תדע איזו חולשה הם ניצלו?
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

מבטיח לך שזה לא יקרה. אנחנו לא על הרדאר של ממשלת סין.
קח תמונת מסך.
קח תמונת מסך.
- elxyzad
-
- חבר פעיל במיוחד

לקחתי. רוב הסיכויים שאם זה יקרה זה יקרה מסיבות לא אידאולוגיות, כי אתם לא עיתון פוליטי או משהו...
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- elxyzad
-
- חבר פעיל במיוחד

אף אחד מאיתנו לא מעניין את ממשלת סין כנראה, אבל יש מאות קבוצות סיניות שפועולת להשיג מידע וכסף כל הזמן....
למשל החברה הקודמת שעבדתי בה הותקפה ע"י קבוצה סינית, הם פשוט מחקו את כל השרתים והצליחו להגיע גם לרוב הגיבויים, הכל חזר אחורה חודשיים
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- DanielGR
-
- גורו רשתות

אנחנו מאוד מעניינים את ממשלת סין... תעשיות ביטחוניות המייצרות מוצרים שמעניינים מאוד את הסינים, מרכזי פיתוח של חברות רב לאומיות, מעבדות מחקר באקדמיה, והרשימה ארוכה.
על פי דיווחים הסינים השיגו גישה ל תוכניות של מערכת החץ, כתוצאה מפריצה. כל מה שמכיל מידע שתואם את התוכניות האסטרטגיות של הסינים - בוודאי מעניין אותם.
לא בהכרח כל נתב שיכיל קוד לא מורשה משמש לפריצה, אבל יכול להיות חלק מתשתית ליום שאולי יגיע בעתיד.
על פי דיווחים הסינים השיגו גישה ל תוכניות של מערכת החץ, כתוצאה מפריצה. כל מה שמכיל מידע שתואם את התוכניות האסטרטגיות של הסינים - בוודאי מעניין אותם.
לא בהכרח כל נתב שיכיל קוד לא מורשה משמש לפריצה, אבל יכול להיות חלק מתשתית ליום שאולי יגיע בעתיד.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

דניאל,
אותה שאלה. מה נראה לך שיקרה עם הנתבים של Hauwei שנמצאים אצל חברי הקהילה? תפרט את התרחיש.
אותה שאלה. מה נראה לך שיקרה עם הנתבים של Hauwei שנמצאים אצל חברי הקהילה? תפרט את התרחיש.
- DanielGR
-
- גורו רשתות

נכון ומדויק IMHO28/08/2023 12:58elxyzad כתב: אני מבין שאתם מצפים לראות דגל סין מתנופף על הדקסטופ שלכם ואם לא אז לא נפגעתם, כן?
אם למשל האתר החביב הזה יעלה על הראדר של קבוצה סינית, מסיבות אידאולוגיות או כספיות, זה שאתה בתור מישהו עם גישה לניהול האתר (אני מניח) משתמש במוצר שמיועד לשוק הסיני הפנימי לא הולך להקשות עליהם. ואם נניח שתרחיש כזה יקרה, אתה חושב שאתה תדע איזו חולשה הם ניצלו?...