מפסק דוד שמש - בעיה בהתקנה
-
EranSchnitzler
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 33
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 0
שלום,
יש לי מפסק דוד שמש רגיל שיש לו רק 3 כניסות .
לעומת זאת המספק החכם יש לו 4 כניסות : איך אני מתקין את זה?
יש לי מפסק דוד שמש רגיל שיש לו רק 3 כניסות .
לעומת זאת המספק החכם יש לו 4 כניסות : איך אני מתקין את זה?
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
הכל כתוב,
אם אתה לא בטוח, אולי כדאי שתזמין חשמלאי שירכיב, אתה תישן בשקט בלילה ולמען האמת, גם אני
אם אתה לא בטוח, אולי כדאי שתזמין חשמלאי שירכיב, אתה תישן בשקט בלילה ולמען האמת, גם אני
-
EranSchnitzler
- חבר שרק התחיל

מסכים איתך אבל שוב יש רק 3 כניסות ולא 4 כמו בחדש.06/08/2023 14:35Borderline1 כתב: הכל כתוב,
אם אתה לא בטוח, אולי כדאי שתזמין חשמלאי שירכיב, אתה תישן בשקט בלילה ולמען האמת, גם אני...
היה אצלי חשמלאי ולא הצליח להבין
יש לי בבית בכל קומה מפסק של הדוד וכל מפסק מפעיל או סוגר את הדוד בנוסף נדלק לי מנורת ביקורת בכול הקומות כשהדוד דלוק. זה כאילו שיש לי מפסק אחד שמפעיל שני מפסקים. אני מקווה שזה יצא ברור
החשמלאי היה שעה ולא הבין איך זה עובד.
חשבתי לשאול כאן אולי יש משיהו שמביון יותר.
-
EranSchnitzler
- חבר שרק התחיל

ככה נראה המפסק אני לא יודע לאן הולך החוט התחתון אבל החוט הכחול מתחבר לפלסטיק השחור מאחור ומשם הוא מתחבר לחוט הלבן של מנורת ביקורת.06/08/2023 16:50י-א כתב: מפסק רגיל עם 3 ליבורים זה מפסק מחליף. לדוד לא אמור להיות מפסק כזה.
לפי הכתוב שם אז האמתעי עם 2 חוטים זה הפאזה החיה. העליון עם חוט חום שלור הולך כנראה לדוד. לאן הולך החוט התחתון זו שאלה....
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
חיווט מאוד משונה, ובפירוש לא תקני. אם אני מבין נכון, יש לך מפסקים מחליפים על הפאזה, ובמקביל נורת ביקורת.
חוק החשמל קובע בפירוש שחובה לנתק בדוד גם את הפאזה וגם את ה-0, ומחליף כזה ינתק רק את הפאזה.
חוק החשמל קובע בפירוש שחובה לנתק בדוד גם את הפאזה וגם את ה-0, ומחליף כזה ינתק רק את הפאזה.
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
מפסק עם פחות מארבע הדקי חיבור לדוד שמש הוא מפסק שאינו תקני. בכדי לנתק חשמל מדוד שמש בבטחה, נדרש מפסק כפול. אחד מנתק את מוליך הפאזה והשני מנתק את מוליך האפס. לא משנה כמה כניסות יש במתג הישן, יש שם בטוח 4 חוטים פאזה ואפס מהלוח, ופאזה ואפס אל הדוד. יתכנו עוד שני חוטים אחד לבקרת חיווי מהדוד (משהו שכבר לא קיים היום) והארקה. לא מבין איזה חשמלטור הבאת, אבל בכדי לזהות את ארבעת החוטים הרלווטים שהזכרתי לא צריך להיות מהנדס... בתוך שתי דקות אני עושה את עי רב מודד סיני מעליאקפרס...
-
EranSchnitzler
- חבר שרק התחיל

הנורה דולקת רק כשהדוד דלוק.06/08/2023 18:24י-א כתב: זה נורת ביקורת נפרדת שזה החוטים הלבנים.
חיוט קצת מוזר לי.
הנורה דולקת כשהדוד כבוי?...
-
EranSchnitzler
- חבר שרק התחיל

החשמלאי שהיה כאן אמר שמי שעשה את זה ממש גאון והכל תיקני (יש 0 הוא בדק). תוצאה סופית שאין לי דוד חכם.06/08/2023 21:21dr0r כתב: חיווט מאוד משונה, ובפירוש לא תקני. אם אני מבין נכון, יש לך מפסקים מחליפים על הפאזה, ובמקביל נורת ביקורת.
חוק החשמל קובע בפירוש שחובה לנתק בדוד גם את הפאזה וגם את ה-0, ומחליף כזה ינתק רק את הפאזה....
ננסה עוד חשמלאי
-
EranSchnitzler
- חבר שרק התחיל

תמונות נוספות:07/08/2023 14:14י-א כתב: תנסה להוציא את הלוח מפסקים קצת יותר ולצלם שנראה את כול החוטים שם בצורה ברורה יותר...
- dr0r
-
- חבר ותיק

זה די קשה להבין מהתמונות, אבל ממה שאני רואה יש לך כאן מפסק מחליף רגיל, שממתג בין 1 ו-2 (העליון והתחתון) שמגיעים אליו מהמפסקים הקודמים, ומעביר אל החוטים שמחוברים אליו באמצע. אחד הולך אל הדוד, והשני דרך המחבר השחור אל הנורה (יחד עם ה-0).
1. לא ברור לי איך עובדות נורות חיווי בקומות האחרות, אלא אם הן מקבלות את הפאזה בחזרה מהמפסק הזה. אתה יכול לנסות לצלם גם שם.
2. זה לא תקני אם אין מגען כפול בהמשך.
1. לא ברור לי איך עובדות נורות חיווי בקומות האחרות, אלא אם הן מקבלות את הפאזה בחזרה מהמפסק הזה. אתה יכול לנסות לצלם גם שם.
2. זה לא תקני אם אין מגען כפול בהמשך.
-
EranSchnitzler
- חבר שרק התחיל

טוב אז לאחר שאף חשמלאי לא מצליח להבין איך לגרום לדוד לעבוד עם המפסק חשבתי על פיתרון אחר.
לדוד יש שעון שבת בארון חשמל (כמו בתמונה). חשבתי להחליף אותו עם שעון שבת עם חיבורWIFI ללוח חשמל - האם מישהו מכיר?
בקיצור, אני מחפש שעון שבת עם תוכניות מוגדרות (tuya ) שיש לו חיבור לווי פי אבל מוצר שמתחבר בלוח חשמל.
לדוד יש שעון שבת בארון חשמל (כמו בתמונה). חשבתי להחליף אותו עם שעון שבת עם חיבורWIFI ללוח חשמל - האם מישהו מכיר?
בקיצור, אני מחפש שעון שבת עם תוכניות מוגדרות (tuya ) שיש לו חיבור לווי פי אבל מוצר שמתחבר בלוח חשמל.
- dr0r
-
- חבר ותיק

תצלם בתוך כל אחד מהמפסקים, מכמה כיוונים, וננסה להבין מה קורה שם. כאמור, על פניו מה שעשו שם לא תקני, אבל אי אפשר לדעת בלי שתבדוק את זה.
למתג בארון החשמל עם Shelly Pro 2 זו האופציה הכי טובה, אבל בלי שינוי חיווט משמעותי זה אומר לבטל את כל המפסקים שלך (אם ההתקנה שלהם לא תקנית, זה הרע במיעוטו).
למתג בארון החשמל עם Shelly Pro 2 זו האופציה הכי טובה, אבל בלי שינוי חיווט משמעותי זה אומר לבטל את כל המפסקים שלך (אם ההתקנה שלהם לא תקנית, זה הרע במיעוטו).
-
EranSchnitzler
- חבר שרק התחיל

שלחתי תמונות(תבדוק את כל השירשור).22/09/2023 21:03dr0r כתב: תצלם בתוך כל אחד מהמפסקים, מכמה כיוונים, וננסה להבין מה קורה שם. כאמור, על פניו מה שעשו שם לא תקני, אבל אי אפשר לדעת בלי שתבדוק את זה.
למתג בארון החשמל עם Shelly Pro 2 זו האופציה הכי טובה, אבל בלי שינוי חיווט משמעותי זה אומר לבטל את כל המפסקים שלך (אם ההתקנה שלהם לא תקנית, זה הרע במיעוטו)....
הכל מאוד תקני גם החשמלאים שהיו אמרו שזה נעשה בצורה מקצועית אבל לא מבנים איך.
הזוי אני מסכים.