איזה ייצור מכונת כביסה בוש כדאי?
אני מחפש לקנות מכונת כביסה חדשה ~8 ק"ג
המבחר ענק ואין לי מושג, כנראה אלך על בוש . הקודמת שקנינו , אצל גרושתי עדיין עובדת יופי אחרי 6 שנים !!! בוש ייצור גרמני כמדומני.
מצאתי באחד הפוסטים כאן שניתן להבין איפה המכונה יוצרה לי האותיות בדגם:
WAK/WAT - טורקיה
WAN - פולין
WAW - גרמניה
אני לא צריך את הכי טובה, אבל רוצה משהו יחסית אמין וטוב.
מסתכל כרגע על 2 אלו:
WAN24268 - ייצור פולין , לא מופיע באתר בוש הישראלי הרשמי
https://www.lastprice.co.il/p/70652444/ ... -WAN24268
WAT24481IL - ייצור טורקיה, כן מופיע באתר בוש הישראלי הרשמי
https://www.lastprice.co.il/p/32083174/ ... WAT24481IL
האם הייצור הטורקי מספיק טוב?
יש מכונה אחרת מומלצת סביב אותו מחיר שעדיפה?
המבחר ענק ואין לי מושג, כנראה אלך על בוש . הקודמת שקנינו , אצל גרושתי עדיין עובדת יופי אחרי 6 שנים !!! בוש ייצור גרמני כמדומני.
מצאתי באחד הפוסטים כאן שניתן להבין איפה המכונה יוצרה לי האותיות בדגם:
WAK/WAT - טורקיה
WAN - פולין
WAW - גרמניה
אני לא צריך את הכי טובה, אבל רוצה משהו יחסית אמין וטוב.
מסתכל כרגע על 2 אלו:
WAN24268 - ייצור פולין , לא מופיע באתר בוש הישראלי הרשמי
https://www.lastprice.co.il/p/70652444/ ... -WAN24268
WAT24481IL - ייצור טורקיה, כן מופיע באתר בוש הישראלי הרשמי
https://www.lastprice.co.il/p/32083174/ ... WAT24481IL
האם הייצור הטורקי מספיק טוב?
יש מכונה אחרת מומלצת סביב אותו מחיר שעדיפה?
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אצלי רוב המוצרים הלבנים בבית הם של בוש/קונסטרוקטה/סימנס.
המכונות היקרות בדרך כלל מיוצרות בגרמניה, אבל גם יצור פולין או טורקיה לא אמור להיות שונה.
טיפ אחרון... אם אתה מחפש מכונה זולה, קונסטרוקטה תמיד תהיה אטרקטיבית יותר. גם במחיר.
זו בעצם אותה מכונה בשינוי אדרת קל.
לדוגמא מקבילה למכונה שנתת:
https://www.lastprice.co.il/p/57761361/ ... CWF12N28IL
המכונות היקרות בדרך כלל מיוצרות בגרמניה, אבל גם יצור פולין או טורקיה לא אמור להיות שונה.
טיפ אחרון... אם אתה מחפש מכונה זולה, קונסטרוקטה תמיד תהיה אטרקטיבית יותר. גם במחיר.
זו בעצם אותה מכונה בשינוי אדרת קל.
לדוגמא מקבילה למכונה שנתת:
https://www.lastprice.co.il/p/57761361/ ... CWF12N28IL
קודם כל תודה רבה.
אני מסתכל בתמונות של התוף מבפנים ונראה שהדגם שהבאת מקביל לבוש WAN24268.
יש את הדגם הזה של קונסטרוקטה Constructa CWF12T80IL שעולה טיפה יותר אבל נראה לי שהוא המקביל לדגם WAT24481IL של בוש (לפי איך שנראה התוף הפנימי).
אפשר ללכת עליו, זה 300 ש"ח פחות מהבוש, וגם... ההרחבת אחריות ל-5 שנים בקונסטרוקטה היא 100 ש"ח , במקום 200 ש"ח לבוש.
לגמרי כיוון טוב...
אני די בטוח שגם זאת לא מיוצרת בגרמניה - אבל זאת התפשרות טובה.
יש את הדגם הזה של קונסטרוקטה Constructa CWF12T80IL שעולה טיפה יותר אבל נראה לי שהוא המקביל לדגם WAT24481IL של בוש (לפי איך שנראה התוף הפנימי).
אפשר ללכת עליו, זה 300 ש"ח פחות מהבוש, וגם... ההרחבת אחריות ל-5 שנים בקונסטרוקטה היא 100 ש"ח , במקום 200 ש"ח לבוש.
לגמרי כיוון טוב...
אני די בטוח שגם זאת לא מיוצרת בגרמניה - אבל זאת התפשרות טובה.
- טלHD
- גורו

הצלחת להבין מהר את העניין ואתה לגמרי בכיוון הנכון...09/02/2023 22:06raoul כתב: קודם כל תודה רבה.
לגמרי כיוון טוב...
אני די בטוח שגם זאת לא מיוצרת בגרמניה - אבל זאת התפשרות טובה....
לך על זה.
קח בחשבון שאם לא תרכוש בוש סידרה 8, לא תקבל שני מקשים Pre Wash ו-Easy Iron על לוח הפיקוד אלא רק אחד מהם. אם תעשה זום על לוחות הפיקודים לדגמים שבאתר יבואן רישמי, תראה שזהו המצב הנוכחי. קונסטרוקטה תוצרת גרמניה לא מביאה פיתרון בנושא הזה. היא מעין בוש סידרה 8 ענייה בפיצ'רים. לדוגמה, לא רואים אפילו מהירות סחיטה באופן תמידי וצריך ללחוץ על מקש השבלול בשביל לחשוף אותה זמנית לשניות אחדות. לטעמי זו מכונה הרבה יותר יקרה ממה שהיא אמורה להיות. בבוש סידרה 8 הדגמים יקרים יחסית, אבל עדיפים מהדגמים הפולניים והטורקיים, למי שמעוניין לא לוותר על אחד מאלה - קדם שטיפה וגיהוץ קל. פונקציית הגיהוץ קל שימושית למקרי תלייה בחוץ. במידה ואף פעם לא מייבשים בחוץ אלא רק במייבש, גיהוץ קל מיותר.
- Leffetripel
-
- חבר פעיל

- תגובות: 79
- נתן תודות: 18 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
לגבי pre-wash בקונסטרוקטה - אפשרי אבל לא אוטומטי.10/02/2023 2:18verborn כתב: קח בחשבון שאם לא תרכוש בוש סידרה 8, לא תקבל שני מקשים Pre Wash ו-Easy Iron על לוח הפיקוד אלא רק אחד מהם. אם תעשה זום על לוחות הפיקודים לדגמים שבאתר יבואן רישמי, תראה שזהו המצב הנוכחי. קונסטרוקטה תוצרת גרמניה לא מביאה פיתרון בנושא הזה. היא מעין בוש סידרה 8 ענייה בפיצ'רים. לדוגמה, לא רואים אפילו מהירות סחיטה באופן תמידי וצריך ללחוץ על מקש השבלול בשביל לחשוף אותה זמנית לשניות אחדות. לטעמי זו מכונה הרבה יותר יקרה ממה שהיא אמורה להיות. בבוש סידרה 8 הדגמים יקרים יחסית, אבל עדיפים מהדגמים הפולניים והטורקיים, למי שמעוניין לא לוותר על אחד מאלה - קדם שטיפה וגיהוץ קל. פונקציית הגיהוץ קל שימושית למקרי תלייה בחוץ. במידה ואף פעם לא מייבשים בחוץ אלא רק במייבש, גיהוץ קל מיותר....
המדריך מסביר שצריך לעצור את השטיפה לאחר חמש דקות,
ולהפעיל חזרה אחרי זמן ההשריה המתאים.
זה מוכר לי, אבל ממש לא נוח. כמו להכריח אנשים להשתמש ברכב עם גיר ידני במקום גיר אוטומטי. יש לי מכונה כזו של קונסטרוקטה תוצרת גרמניה. בעתיד לא ארכוש שוב, ואעדיף בוש סידרה 8, אלא אם כן היבואן ידאג לייבא דגמי קונסטרוקטה מפוצ'רים כמו שצריך.
ניתן להתרשם מהדגמים באתר Balay בספרד ולהידהם מהרמה שלהם המרשימה. העיצוב הקוסמטי די דומה לקונסטרוקטה
https://www.balay.es/catalogo-electrodo ... geNumber=2
ניתן להתרשם מהדגמים באתר Balay בספרד ולהידהם מהרמה שלהם המרשימה. העיצוב הקוסמטי די דומה לקונסטרוקטה
https://www.balay.es/catalogo-electrodo ... geNumber=2
נערך לאחרונה על ידי verborn ב 10/02/2023 8:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
לגבי העניין שלא רואים את מהירות הסחיטה באופן קבוע - צודק. לא יודע כמה קריטי, בוחרים וממשיכים הלאה , אבל חבל שלא עשו כמו בבוש.10/02/2023 2:18verborn כתב: קח בחשבון שאם לא תרכוש בוש סידרה 8, לא תקבל שני מקשים Pre Wash ו-Easy Iron על לוח הפיקוד אלא רק אחד מהם. אם תעשה זום על לוחות הפיקודים לדגמים שבאתר יבואן רישמי, תראה שזהו המצב הנוכחי. קונסטרוקטה תוצרת גרמניה לא מביאה פיתרון בנושא הזה. היא מעין בוש סידרה 8 ענייה בפיצ'רים. לדוגמה, לא רואים אפילו מהירות סחיטה באופן תמידי וצריך ללחוץ על מקש השבלול בשביל לחשוף אותה זמנית לשניות אחדות. לטעמי זו מכונה הרבה יותר יקרה ממה שהיא אמורה להיות. בבוש סידרה 8 הדגמים יקרים יחסית, אבל עדיפים מהדגמים הפולניים והטורקיים, למי שמעוניין לא לוותר על אחד מאלה - קדם שטיפה וגיהוץ קל. פונקציית הגיהוץ קל שימושית למקרי תלייה בחוץ. במידה ואף פעם לא מייבשים בחוץ אלא רק במייבש, גיהוץ קל מיותר....
לגבי ה-easy iron, מה זה בעצם המוד הזה? אני רואה שבקונסטרוקטה יש : easy care ו-easy care plus, זה לא זה?
סדרה 8 של בוש אכן היא הטופ, ומיוצרת בגרמניה, אבל עולה ~1,500 ש"ח יותר. לא יודע כמה זה באמת שווה את זה.
easy care היא תוכנית בבורר הסיבובי במכונה שלך? במידה וכן, אז זה משהו אחר. ב-easy care מכבסים בגדים ברמת ליכלוך, שלא דורשת להפעיל תוכנית כותנה. ב-Easy Iron המכונה מבצעת חלוקה של כל הסחיטה הסופית לתתי-סחיטות במהירות הולכת וגוברת. זה מאפשר לכביסה לצאת עם הרבה פחות קימוטים. זו אחת התכונות הכי מרשימות של הקונצרן BSH למי שלא מעוניין להשתמש במייבש כביסה.
איפה יש את הפונקציה הזאת של easy iron, אני לא רואה את זה בבורר (באתר בוש סדרה 
לינק לבוש סדרה 8
חבל באמת שאין את ה-pre wash, זה מעולה כשהילד עושה פיפי במיטה, אבל התקופה הזאת עברה.
המכונה של קונסטרוקטה מקבילה לסדרה 6 של בוש. גם שם אין את ה-pre wash , ומהירות הסחיטה לא מופיעה קבוע.
לינק לבוש סדרה 8
חבל באמת שאין את ה-pre wash, זה מעולה כשהילד עושה פיפי במיטה, אבל התקופה הזאת עברה.
המכונה של קונסטרוקטה מקבילה לסדרה 6 של בוש. גם שם אין את ה-pre wash , ומהירות הסחיטה לא מופיעה קבוע.
כן , את ה-pre wash ראיתי בבוש. ואני עכשיו רואה שיש גם בקונסטרוקטה בלוח הימני : לינק לקונסטרוקטה
אז זה רק עניין ה-easy iron שאין, ובאסה, עד היום היה לי את זה ולא השתמשתי כי לא הכרתי. ואנחנו תמיד תולים כביסה.
אבל בהינתן שאני גם ככה לא מתכוון להשקיע בבוש סדרה 8 (1,500 שח יותר) אז סדרה 6 די מקבילה לקונסטרוקטה לא?
אז זה רק עניין ה-easy iron שאין, ובאסה, עד היום היה לי את זה ולא השתמשתי כי לא הכרתי. ואנחנו תמיד תולים כביסה.
אבל בהינתן שאני גם ככה לא מתכוון להשקיע בבוש סדרה 8 (1,500 שח יותר) אז סדרה 6 די מקבילה לקונסטרוקטה לא?
זה נכון, סידרה 6 של בוש, בדומה לקונסטרוקטה הגרמנית, לא מגיעה מאובזרת באופן מלא, לפחות אצל יבואן רישמי. היבואן הרישמי יכול לבקש לייבא מספרד דגמי סידרה 6 ברמת איבזור של סידרה 8 היישר מהמפעל של Balay (שגם מייצר דגמי Bosch סידרה 6), אלא שליצרן יש תכתיבים משלו, והוא לא מאשר לו כנראה.
הדגם הספרדי בסידרה 6, שמספק לך גם גיהוץ קל וגם קדם שטיפה הנו מיבואן מקבילי, 9 קילו שעולה 2100 בערך, WAU24T43ES. לא בטוח שנשאר ממנו מלאי, ובכל מקרה במידה שקיים מלאי תיאלץ להסתפק באחריות לשנה אחת בלבד וגם בלוח הפיקוד שיגיע עם שפה ספרדית, ניתן לתירגום דרך מצלמה של טלפון נייד ואפליקציית תירגום.
הדגם הספרדי בסידרה 6, שמספק לך גם גיהוץ קל וגם קדם שטיפה הנו מיבואן מקבילי, 9 קילו שעולה 2100 בערך, WAU24T43ES. לא בטוח שנשאר ממנו מלאי, ובכל מקרה במידה שקיים מלאי תיאלץ להסתפק באחריות לשנה אחת בלבד וגם בלוח הפיקוד שיגיע עם שפה ספרדית, ניתן לתירגום דרך מצלמה של טלפון נייד ואפליקציית תירגום.
- טלHD
- גורו

סידרה 8 של בוש תוצרת גרמניה תמיד תכיל יותר פיצ'רים ובדרך כלל גם תעניק איכות כביסה טובה /משופרת יותר...אבל גם עולה בערך כפול מהמכונות שכיוונת אליהן בהתחלה.10/02/2023 9:56raoul כתב: איפה יש את הפונקציה הזאת של easy iron, אני לא רואה את זה בבורר (באתר בוש סדרה
לינק לבוש סדרה 8
המכונה של קונסטרוקטה מקבילה לסדרה 6 של בוש. גם שם אין את ה-pre wash , ומהירות הסחיטה לא מופיעה קבוע....
אתה צריך להחליט על תקציב ואז לרכוש הכי טוב שנכנס לתקציב הזה.
אחרת אין לזה סוף.
אני לא אקנה את היבואן המקביל, רק עניין האחריות המורחבת ל-4 שנים נוספות שווה ללכת על הרשמי
יצא לי בעבר להשתמש באחריות על מכונת כביסה...
אז בהינתן שאני הולך להוציא סביב 2,000-2,200 ש"ח
האם הקונסטרוקטה היא בחירה טובה? בהשוואה לבוש סדרה 6 נראה לי שאני לא מפספס כלום. וחוסך משהו כמו 400 ש"ח (גם הרחבת האחריות זה 100 במקום 200)
יצא לי בעבר להשתמש באחריות על מכונת כביסה...
אז בהינתן שאני הולך להוציא סביב 2,000-2,200 ש"ח
האם הקונסטרוקטה היא בחירה טובה? בהשוואה לבוש סדרה 6 נראה לי שאני לא מפספס כלום. וחוסך משהו כמו 400 ש"ח (גם הרחבת האחריות זה 100 במקום 200)
לעולם לא אקנה מוצר חשמלי תוצרת תורקיה. גם אם כתוב עליו בוש או סימנס.
ניסיתי פעמיים, הרכבה מזעזעת, מתקלקל מהר, ואין לי כוח לשבת בבית לחכות לטכנאי פעם בחודש גם אם זה באחריות.
היה לי בוש או קונסטרוקטה תוצרת פולין, הם בסדר גמור.
ניסיתי פעמיים, הרכבה מזעזעת, מתקלקל מהר, ואין לי כוח לשבת בבית לחכות לטכנאי פעם בחודש גם אם זה באחריות.
היה לי בוש או קונסטרוקטה תוצרת פולין, הם בסדר גמור.