איזה ייצור מכונת כביסה בוש כדאי?

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

אני מחפש לקנות מכונת כביסה חדשה ~8 ק"ג
המבחר ענק ואין לי מושג, כנראה אלך על בוש . הקודמת שקנינו , אצל גרושתי עדיין עובדת יופי אחרי 6 שנים !!! בוש ייצור גרמני כמדומני.

מצאתי באחד הפוסטים כאן שניתן להבין איפה המכונה יוצרה לי האותיות בדגם:
WAK/WAT - טורקיה
WAN - פולין
WAW - גרמניה

אני לא צריך את הכי טובה, אבל רוצה משהו יחסית אמין וטוב.
מסתכל כרגע על 2 אלו:
WAN24268 - ייצור פולין , לא מופיע באתר בוש הישראלי הרשמי
https://www.lastprice.co.il/p/70652444/ ... -WAN24268

WAT24481IL - ייצור טורקיה, כן מופיע באתר בוש הישראלי הרשמי
https://www.lastprice.co.il/p/32083174/ ... WAT24481IL

האם הייצור הטורקי מספיק טוב?
יש מכונה אחרת מומלצת סביב אותו מחיר שעדיפה?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #2 

אצלי רוב המוצרים הלבנים בבית הם של בוש/קונסטרוקטה/סימנס.

המכונות היקרות בדרך כלל מיוצרות בגרמניה, אבל גם יצור פולין או טורקיה לא אמור להיות שונה.

טיפ אחרון... אם אתה מחפש מכונה זולה, קונסטרוקטה תמיד תהיה אטרקטיבית יותר. גם במחיר.
זו בעצם אותה מכונה בשינוי אדרת קל.

לדוגמא מקבילה למכונה שנתת:

https://www.lastprice.co.il/p/57761361/ ... CWF12N28IL

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #3 

גם אצלך זה יחיה הרבה שנים. בתוספת של 199 ש"ח
מקבלים חמש שנים אחריות אצל היבואן הרשמי

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

קודם כל תודה רבה.
אני מסתכל בתמונות של התוף מבפנים ונראה שהדגם שהבאת מקביל לבוש WAN24268.
יש את הדגם הזה של קונסטרוקטה Constructa CWF12T80IL שעולה טיפה יותר אבל נראה לי שהוא המקביל לדגם WAT24481IL של בוש (לפי איך שנראה התוף הפנימי).
אפשר ללכת עליו, זה 300 ש"ח פחות מהבוש, וגם... ההרחבת אחריות ל-5 שנים בקונסטרוקטה היא 100 ש"ח , במקום 200 ש"ח לבוש.
לגמרי כיוון טוב...
אני די בטוח שגם זאת לא מיוצרת בגרמניה - אבל זאת התפשרות טובה.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #5 

09/02/2023 22:06  
raoul כתב:
קודם כל תודה רבה.
אני מסתכל בתמונות של התוף מבפנים ונראה שהדגם שהבאת מקביל לבוש WAN24268.
יש את הדגם הזה של קונסטרוקטה Constructa CWF12T80IL שעולה טיפה יותר אבל נראה לי שהוא המקביל לדגם WAT24481IL של בוש (לפי איך שנראה התוף הפנימי).
אפשר ללכת עליו, זה 300 ש"ח פחות מהבוש, וגם... ההרחבת אחריות ל-5 שנים בקונסטרוקטה היא 100 ש"ח , במקום 200 ש"ח לבוש.
לגמרי כיוון טוב...
אני די בטוח שגם זאת לא מיוצרת בגרמניה - אבל זאת התפשרות טובה.
...
הצלחת להבין מהר את העניין ואתה לגמרי בכיוון הנכון...
לך על זה.

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #6 

קח בחשבון שאם לא תרכוש בוש סידרה 8, לא תקבל שני מקשים Pre Wash ו-Easy Iron על לוח הפיקוד אלא רק אחד מהם. אם תעשה זום על לוחות הפיקודים לדגמים שבאתר יבואן רישמי, תראה שזהו המצב הנוכחי. קונסטרוקטה תוצרת גרמניה לא מביאה פיתרון בנושא הזה. היא מעין בוש סידרה 8 ענייה בפיצ'רים. לדוגמה, לא רואים אפילו מהירות סחיטה באופן תמידי וצריך ללחוץ על מקש השבלול בשביל לחשוף אותה זמנית לשניות אחדות. לטעמי זו מכונה הרבה יותר יקרה ממה שהיא אמורה להיות. בבוש סידרה 8 הדגמים יקרים יחסית, אבל עדיפים מהדגמים הפולניים והטורקיים, למי שמעוניין לא לוותר על אחד מאלה - קדם שטיפה וגיהוץ קל. פונקציית הגיהוץ קל שימושית למקרי תלייה בחוץ. במידה ואף פעם לא מייבשים בחוץ אלא רק במייבש, גיהוץ קל מיותר.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4199
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #7 

הכל סיני או טורקי
יש לי aeg סינית.
מה זה משנה איפה היא מיוצרת?
העיקר שתכבס,אורך חיים של מכות כביסה היום
הוא בערך שליש ממה שהיה פעם!

Leffetripel
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #8 

10/02/2023 2:18  
verborn כתב:
קח בחשבון שאם לא תרכוש בוש סידרה 8, לא תקבל שני מקשים Pre Wash ו-Easy Iron על לוח הפיקוד אלא רק אחד מהם. אם תעשה זום על לוחות הפיקודים לדגמים שבאתר יבואן רישמי, תראה שזהו המצב הנוכחי. קונסטרוקטה תוצרת גרמניה לא מביאה פיתרון בנושא הזה. היא מעין בוש סידרה 8 ענייה בפיצ'רים. לדוגמה, לא רואים אפילו מהירות סחיטה באופן תמידי וצריך ללחוץ על מקש השבלול בשביל לחשוף אותה זמנית לשניות אחדות. לטעמי זו מכונה הרבה יותר יקרה ממה שהיא אמורה להיות. בבוש סידרה 8 הדגמים יקרים יחסית, אבל עדיפים מהדגמים הפולניים והטורקיים, למי שמעוניין לא לוותר על אחד מאלה - קדם שטיפה וגיהוץ קל. פונקציית הגיהוץ קל שימושית למקרי תלייה בחוץ. במידה ואף פעם לא מייבשים בחוץ אלא רק במייבש, גיהוץ קל מיותר.
...
לגבי pre-wash בקונסטרוקטה - אפשרי אבל לא אוטומטי.
המדריך מסביר שצריך לעצור את השטיפה לאחר חמש דקות,
ולהפעיל חזרה אחרי זמן ההשריה המתאים.

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

זה מוכר לי, אבל ממש לא נוח. כמו להכריח אנשים להשתמש ברכב עם גיר ידני במקום גיר אוטומטי. יש לי מכונה כזו של קונסטרוקטה תוצרת גרמניה. בעתיד לא ארכוש שוב, ואעדיף בוש סידרה 8, אלא אם כן היבואן ידאג לייבא דגמי קונסטרוקטה מפוצ'רים כמו שצריך.
ניתן להתרשם מהדגמים באתר Balay בספרד ולהידהם מהרמה שלהם המרשימה. העיצוב הקוסמטי די דומה לקונסטרוקטה

https://www.balay.es/catalogo-electrodo ... geNumber=2
נערך לאחרונה על ידי verborn ב 10/02/2023 8:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1504
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 254 פעמים

שליחה #10 

תיקח מה שבמבצע באתר לאסט פרייס או קיאספי.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

10/02/2023 2:18  
verborn כתב:
...
לגבי העניין שלא רואים את מהירות הסחיטה באופן קבוע - צודק. לא יודע כמה קריטי, בוחרים וממשיכים הלאה , אבל חבל שלא עשו כמו בבוש.
לגבי ה-easy iron, מה זה בעצם המוד הזה? אני רואה שבקונסטרוקטה יש : easy care ו-easy care plus, זה לא זה?
סדרה 8 של בוש אכן היא הטופ, ומיוצרת בגרמניה, אבל עולה ~1,500 ש"ח יותר. לא יודע כמה זה באמת שווה את זה.

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

easy care היא תוכנית בבורר הסיבובי במכונה שלך? במידה וכן, אז זה משהו אחר. ב-easy care מכבסים בגדים ברמת ליכלוך, שלא דורשת להפעיל תוכנית כותנה. ב-Easy Iron המכונה מבצעת חלוקה של כל הסחיטה הסופית לתתי-סחיטות במהירות הולכת וגוברת. זה מאפשר לכביסה לצאת עם הרבה פחות קימוטים. זו אחת התכונות הכי מרשימות של הקונצרן BSH למי שלא מעוניין להשתמש במייבש כביסה.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

איפה יש את הפונקציה הזאת של easy iron, אני לא רואה את זה בבורר (באתר בוש סדרה 8)

לינק לבוש סדרה 8

חבל באמת שאין את ה-pre wash, זה מעולה כשהילד עושה פיפי במיטה, אבל התקופה הזאת עברה.
המכונה של קונסטרוקטה מקבילה לסדרה 6 של בוש. גם שם אין את ה-pre wash , ומהירות הסחיטה לא מופיעה קבוע.

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

בלינק לדגם ששמת רואים Pre wash לא ככפתור פונקציונלי נפרד אלא מוטמע כ - Pre Wash+ מתחת ל-Cottons ומתחת ל- Easy Care בבורר הסיבובי עצמו. Easy Iron מופיע כמקש מתחת למילה Serie בפאנל הפיקוד.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

כן , את ה-pre wash ראיתי בבוש. ואני עכשיו רואה שיש גם בקונסטרוקטה בלוח הימני : לינק לקונסטרוקטה

אז זה רק עניין ה-easy iron שאין, ובאסה, עד היום היה לי את זה ולא השתמשתי כי לא הכרתי. ואנחנו תמיד תולים כביסה.

אבל בהינתן שאני גם ככה לא מתכוון להשקיע בבוש סדרה 8 (1,500 שח יותר) אז סדרה 6 די מקבילה לקונסטרוקטה לא?

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

זה נכון, סידרה 6 של בוש, בדומה לקונסטרוקטה הגרמנית, לא מגיעה מאובזרת באופן מלא, לפחות אצל יבואן רישמי. היבואן הרישמי יכול לבקש לייבא מספרד דגמי סידרה 6 ברמת איבזור של סידרה 8 היישר מהמפעל של Balay (שגם מייצר דגמי Bosch סידרה 6), אלא שליצרן יש תכתיבים משלו, והוא לא מאשר לו כנראה.
הדגם הספרדי בסידרה 6, שמספק לך גם גיהוץ קל וגם קדם שטיפה הנו מיבואן מקבילי, 9 קילו שעולה 2100 בערך, WAU24T43ES. לא בטוח שנשאר ממנו מלאי, ובכל מקרה במידה שקיים מלאי תיאלץ להסתפק באחריות לשנה אחת בלבד וגם בלוח הפיקוד שיגיע עם שפה ספרדית, ניתן לתירגום דרך מצלמה של טלפון נייד ואפליקציית תירגום.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #17 

10/02/2023 9:56  
raoul כתב:
איפה יש את הפונקציה הזאת של easy iron, אני לא רואה את זה בבורר (באתר בוש סדרה 8)

לינק לבוש סדרה 8

חבל באמת שאין את ה-pre wash, זה מעולה כשהילד עושה פיפי במיטה, אבל התקופה הזאת עברה.
המכונה של קונסטרוקטה מקבילה לסדרה 6 של בוש. גם שם אין את ה-pre wash , ומהירות הסחיטה לא מופיעה קבוע.
...
סידרה 8 של בוש תוצרת גרמניה תמיד תכיל יותר פיצ'רים ובדרך כלל גם תעניק איכות כביסה טובה /משופרת יותר...אבל גם עולה בערך כפול מהמכונות שכיוונת אליהן בהתחלה.
אתה צריך להחליט על תקציב ואז לרכוש הכי טוב שנכנס לתקציב הזה.
אחרת אין לזה סוף.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אני לא אקנה את היבואן המקביל, רק עניין האחריות המורחבת ל-4 שנים נוספות שווה ללכת על הרשמי
יצא לי בעבר להשתמש באחריות על מכונת כביסה...
אז בהינתן שאני הולך להוציא סביב 2,000-2,200 ש"ח
האם הקונסטרוקטה היא בחירה טובה? בהשוואה לבוש סדרה 6 נראה לי שאני לא מפספס כלום. וחוסך משהו כמו 400 ש"ח (גם הרחבת האחריות זה 100 במקום 200)

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1914
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #19 

לעולם לא אקנה מוצר חשמלי תוצרת תורקיה. גם אם כתוב עליו בוש או סימנס.
ניסיתי פעמיים, הרכבה מזעזעת, מתקלקל מהר, ואין לי כוח לשבת בבית לחכות לטכנאי פעם בחודש גם אם זה באחריות.
היה לי בוש או קונסטרוקטה תוצרת פולין, הם בסדר גמור.

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #20 

המכונה שלי 8 ק"ג למיטב ידיעתי סיימה את האחריות של ה-5 שנים שהיתה לה

וטפו טפו עובדת עם אפס תקלות מרגע הקניה ועד היום
מכונת כביסה-min.jpg

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”