איזה מנעול חכם הכי טוב היום?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
digest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 782
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #181 

19/01/2023 23:00  
Zacky כתב:
לא צריך להשתמש בכל האופציות של המכשיר, רק בזיהוי הפנים וטביעת האצבע, לא מבין למה זה תלוי בשירות של הסינים ? מזהה פנים ואז ההום אסיסטנט שולח אות והדלת נפתחת, הכל ברשת הפרטית שלי.
...
אין לדעת מה ניתן לכבות בתוכנה ומה ממשיך לרוץ ולהתקשר עם העולם. סינים גרועים מאוד מבחינת בטיחות, לא ממליץ לחבר blackbox שכזה לאותה הרשת בה עובד הבית החכם. אפשר לחבר אותו לVLAN נפרד, אבל לדעתי התועלת לא מצדיקה את התעסוקה.
19/01/2023 23:00  
Zacky כתב:
זיהוי הפנים הוא הכי קל לדעתי, במיוחד לילדים קטנים, המכשיר מזהה בשבריר שנייה את הפנים, נראה לי הרבה יותר נוח מטביעת אצבע או קודן.
עדיין לא החלטתי סופית אבל בגדול זה הכיוון שלי, נראה אם אצליח
...
דווקא לילדים קטנים זה לא יתאים בגלל הגובה המומלץ של ההתקנה, אחרת יהיה ממש לא נוח למבוגרים. גם תנאי חוץ (יותר מדי שמש או פחות מדי אור) לא יתרמו לזיהוי חלק. אני לא חושב שיש משהו יותר קל מתביעות אצבע (אולי רק להדליק פתיחה בקירבה), אבל ברור שלכל אחד יש עדיפויות שונות והדרך שלו. מבחינה טכנולוגית יכול להיות פרוייקט מעניין :). אם יש שם גישה לlinux - אפילו מעניין מאוד. בהצלחה!

yarko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #182 

20/01/2023 10:32  
Zacky כתב:
אם הבנתי נכון הוא לא משתמש ב wifi ולא ב tuya הוא חיבר אותו לשלי1 ככה שהקודן סוגר מעגל ואז ב HA מופיע שהאור בשלי1 נדלק וזה מפעיל תרחיש שפותח את הדלת.
אני לא מומחה אבל מאמין ששיטה זו בעייתית ויכולים די בקלות לפרוץ אותה מבחוץ.

אבל תודה על השיתוף ! ובעיקר על הלינקים (Y)
...
בעיקרון אתה צודק, אבל אפשר להפוך את זה ליותר מאובטח

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73210
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3153 פעמים

שליחה #183 

19/01/2023 19:11  
Zacky כתב:
יש מישהו שחיבר טרמינל זיהוי פנים לנוקי ?

רוצה לחבר מכשיר כזה כדי שהדלת תפתח לפי זיהוי פנים -

https://www.hikvision.com/en/products/A ... k1t342mfx/

עולה כ 650 ש"ח כולל משלוח מחו"ל, כולל גם טביעת אצבע, נראה לי יותר טוב ופשוט מהקודן של נוקי.
...

אם הצלחת ליישם את זה נשמח לעדכון איך, נראה מעניין.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #184 

תקנו אותי אם אני טועה, אבל כל הרעיון זה הנוחות -
אם צריך זיהוי ביומטרי \ קוד \ זיהוי פנים, או כל דבר אחר, זה מצריך השהייה שלנו בפני דלת הכניסה, וביצוע פעולה כלשהי...
אני מעדיף בהרבה לצאת מהאוטו וללחוץ open door בשעון או בטלפון, ולהגיע לדלת הכניסה שרק צריך לדחוף אותה (עם הכתף נניח שהידיים עמוסות)
או לחלופין להשתמש ב auto open לפי המיקום, שעדיין לא ניסיתי

hsafra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #185 

זה לא צריך להיות או. אצלי מוגדר auto unlock + אפליקציות אצל כל בני הבית + טביעת אצבע.
ככה לא צריך לקחת את הטלפון כשזורקים את הפח אבל מצד שני אני יכול לפתוח את המנעול מהטלפון כשאני במעלית ולא לחכות ליד הדלת.

digest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #186 

Auto-unlock (או פתיחה מאפליקצה) לא מתאים לדלתות בלי ידית בחוץ. המנעול צריך לפתוח גם את הlatch.
גם לא אשמח על Auto-unlock עבור הילדים שתמיד שוכחים/שובירים/מרקנים את הבטריה.
למנעול חייב להיות קודן (אופציה 2 קבועה) ליד הדלת.
ואחרי 8 שנות שימוש במנעולים אלקטרונים דעתי - אין דבר נוח יותר ואמין יותר מקודן עם טביעות אצבע. כל פתרון אחר או שלא עונה על כל ה- use cases או שלא אמין או שלא שווה את השקעה.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10041
נתן תודות: 553 פעמים
קיבל תודות: 576 פעמים

שליחה #187 

23/01/2023 13:54  
digest כתב:
Auto-unlock (או פתיחה מאפליקצה) לא מתאים לדלתות בלי ידית בחוץ. המנעול צריך לפתוח גם את הlatch.
...
אתה יכול לבחור איזו ידית יש לך והמכשיר יסובב גם את הלשונית
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

digest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #188 

23/01/2023 14:10  
Nba כתב:
אתה יכול לבחור איזו ידית יש לך והמכשיר יסובב גם את הלשונית
...
כן, המנעול תומך בזה, ברור. התכוונתי האופציה של auto unlock לא שימושית במקרה כזה.

Zacky
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 73
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #189 

22/01/2023 12:48  
Huber כתב:
אם הצלחת ליישם את זה נשמח לעדכון איך, נראה מעניין.
...
לצערי נאלץ לרדת מהרעיון, בכל המכשירים האלה גם בהכי משוכללים ויקרים כתוב שאסור שתהיה חשיפה ישירה או לא ישירה לאור השמש ו/או אור חזק ברקע, אצלי זה בלתי אפשרי אלא אם כן אתקין אותו במיקום שכבר לא יהיה נוח להשתמש בו.
23/01/2023 8:14  
tomer953 כתב:
אני מעדיף בהרבה לצאת מהאוטו וללחוץ open door בשעון או בטלפון, ולהגיע לדלת הכניסה שרק צריך לדחוף אותה (עם הכתף נניח שהידיים עמוסות)
או לחלופין להשתמש ב auto open לפי המיקום, שעדיין לא ניסיתי
...
כך יהיה רוב השימוש, הזיהוי פנים היה מתוכנן לילדים.

מאחר וזיהוי פנים ירד מהפרק חוזר לפתיחה דרך טביעת אצבע,
ומאחר ונוקי הגזימו בצורה פראית עם התמחור שלהם לקודן עם טביעת האצבע
ומאחר ואני אוהב אוהב להתעסק בדברים כאלה ואוהב ללמוד ולבנות דברים
ובעיקר בגלל שבקודן של נוקי חסרה הסיפרה 0 !!!!!!!! והסידור של המספרים הוא הכי מוזר האפשרי וכל פעם שאני אראה את הקודן הזה הלחץ דם שלי יעלה, החלטתי להזמין קודן עם טביעת אצבע שעולה 100 ש"ח ולחבר אותו לנוקי.
רכשתי נוקי3 רגיל בלי מתאם מאחר ואשתמש ב esp32 כדי לשלוט בו ולחבר אותו ל HA, אז הזמנתי 2 מודולים esp32, אחד יהיה מגשר לנוקי על השני אתקין ESPhome וישמש לחיבור עם הקודן, חיבור חוטים wiegand לקודן וחיבור wifi ל HA, בנוסף יהיה חיבור קווי ישיר בין שני ה esp32 כדי שאפשר יהיה לפתוח את הנוקי בטביעת אצבע גם כשיש בעיית רשת ו/או ה HA תקוע ולא מגיב.

תוכניות גדולות, מקווה שבסוף לא להגיע למצב שבו אני רוכש את הקודן של נוקי עם הזנב בין הרגליים :D

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים

שליחה #190 

23/01/2023 16:04  
Zacky כתב:
בנוסף יהיה חיבור קווי ישיר בין שני ה esp32 כדי שאפשר יהיה לפתוח את הנוקי בטביעת אצבע גם כשיש בעיית רשת ו/או ה HA תקוע ולא מגיב.
...
ממליץ נגד החלק הזה. אתה לא רוצה להשאיר בחוץ חוטים שאפשר פשוט לקצר בשביל לפתוח את הדלת. עדיף לוגיקה ב HA, שגם בודקת שטביעת האצבע שנקלטה תואמת למכשיר שנמצא קרוב, שולחת לך התראות על נסיונות כניסה לא מורשים, וכו'

Zacky
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #191 

24/01/2023 8:45  
DudeShemesh כתב:
ממליץ נגד החלק הזה. אתה לא רוצה להשאיר בחוץ חוטים שאפשר פשוט לקצר בשביל לפתוח את הדלת.
...
לא תהיה אפשרות כזאת, המערכת בחוץ לא פותחת כלום ולא שולטת בכלום, אי אפשר יהיה לקצר חוטים ולפתוח את הדלת, החיבורים האלה לא יהיו בשימוש, רק 4 חוטים, האדום והשחור ושני חוטים לתקשורת wiegand, החיבורים של ה relay בקודן לא יהיו בשימוש.
כל מה שהקודן עושה זה לשלוח את המידע ל esp32, הקודן לא יודע איזה טביעת אצבע מורשת ואיזה לא, ה esp32 מחחבר ל HA ועם ה HA אפשר לעשות הכל, גם לשלוח הודעה לנייד מי נכנס והאם טביעת אצבע לא מורשת ניסתה להיכנס, אבל...מה קורה אם הילד חוזר והרשת הביתית נפלה ? או שה HA תקוע ?
הפיתרון זה לעדכן בקונפיג של ה esp32 כ 3-4 טביעות אצבע ו/או קודים ו/או תגים מורשים, ככה כשה esp32 מזהה טביעת אצבע הוא שולח בחיבור ישיר ל esp32 אחר ששולט על הנוקי לפתוח את הדלת, כמובן שבמקביל הוא שולח את המידע גם ל HA
אבל שוב, הקודן רק שולח בפרוטוקול wiegand מידע ל esp32 שהוא המנהל, בנוסף לזה הקודן לא עושה כלום חוץ מלהבהב ולצפצף 😂

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים

שליחה #192 

לא הבנתי מה הקשר קודן? אנחנו מדברים על טביעת אצבע.
בסוף מאוד קל לפרוץ את המבנה שאתה מציע, ולא צריך גישה לתוך הבית בשביל לפרוץ. אולי אני פרנואיד והגנבים יעדיפו להיכנס דרך החלון, אבל אני לא הייתי עוש את זה.

Zacky
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #193 

לא משנה אם טביעת אצבע או זיהוי פנים או קודן או קורא כרטיסים או תגים אותו העיקרון.
לא קל לפרוץ, להיפך, קשה מאוד מאוד לפרוץ את השיטה שאני מדבר עליה.
אתה מדבר על מערכות סגורות שאפשר לפרוץ עם סיכת ביטחון ומברג ואני מסביר לך שאני מדבר על מערכת שונה, אני רק משתמש באותו קורא טביעת אצבע/קודן אבל משתמש בה בדרך אחרת.
במערכות האלה יש ממסר ריליי בתוך הקופסה בחוץ וברגע שהמערכת מזהה טביעת אצבע או קוד היא סוגרת מעגל וכך המנעול מקבל חשמל ונפתח, ומערכת כזאת קל מאוד לפרוץ צריך רק לקצר בין החוטים.
אבל כפי שכבר הסברתי לא אשתמש במימסר המובנה, אשתמש ביציאת ה d0 וה d1 שעל הקודן כדי שישדר בפרוטוקול wiegand ל esp32 שנמצא בתוך הבית שיהיה אחראי על פתיחת הנוקי.

בקיצור, אתה מכניס קוד/מעביר כרטיס/משתמש בתג/בטביעת אצבע, הקופסה בחוץ קולטת את המידע ומעבירה אותו ל ESP32 שנמצא בתוך הבית בתקשורת wiegand, ה ESP32 מעביר את המידע ב WIFI ל HA שמחליט לפי ההגדות שאני הגדרתי מה לעשות, אם לפתוח את הדלת, לפתוח את הדלת ולהדליק את האור והמזגן או כל תרחיש אחר, וכדי להתגבר על מצב שבו ה HA תקוע אפשר להגדיר בקונפיג שרץ על ה ESP32 כמה קודים/טביעות אצבע שכשמזוהים הוא מיד יכול לפתוח את הדלת גם בלי צורך באישור ה HA, ושוב, הקופסה בחוץ לא עושה ולא יכולה לעשות כלום חוץ מלהעביר את הקוד שהוקש/טביעת האצבע שנקראה ל ESP32

וכן, אפשר גם לפרוץ את המערכת הזאת, אבל מי שיש לו את היכולת והידע לעשות זאת אני מניח שיצליח למצוא עבודה שתכניס לו לא מעט כסף וכך לא יצטרך להשלים הכנסה כגנב.

digest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #194 

25/01/2023 18:13  
Zacky כתב:
וכן, אפשר גם לפרוץ את המערכת הזאת
...
אתה צודק. אין טעם לפרוץ את המערכת, היא לא החלק החלש בשרשרת ההגנה! אם אין תקיפה מכוונת (הפורץ יודע על נוקי והsetup ופורץ אותם באופן מכוון) לא יפרצו מנגנון אלקטרוני. פורצים את הצילינדר של המנעול במהירות רבה או חלון או דלת...
23/01/2023 16:04  
Zacky כתב:
שבקודן של נוקי חסרה הסיפרה 0 !!!!!!!!
...
חשבתי שזה רק אני צריך פסיכיאטר :D :D זה משגע אותי ברמות לא הגיוניות!

HTmagDeals
סמל אישי של משתמש
צייד דילים
צייד דילים
תגובות: 5245
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 472 פעמים

שליחה #195 

מחיר מעולה: 553 ש"ח \ Nuki Smart Lock 3.0
viewtopic.php?f=107&t=380296
קבוצת יד 2: https://t.me/HTyad2
ערוץ הדילים: https://t.me/HTDeals
הקבוצה להתייעצויות ובקשת קופונים: https://t.me/HTDealsChat

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #196 

05/02/2023 9:45  
HTmagDeals כתב:
מחיר מעולה: 553 ש"ח \ Nuki Smart Lock 3.0
viewtopic.php?f=107&t=380296
...
אזל... ולמה לכל הרוחות לא מייצרים את הדגם הרגיל בשחור?
26/01/2023 2:05  
digest כתב:
חשבתי שזה רק אני צריך פסיכיאטר :D :D זה משגע אותי ברמות לא הגיוניות!
...
אתה לגמרי צודק! גם אני לא מבין את ההגיון

digest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #197 

ראיתי Nuki Keypad 2.0 בKSP:
https://ksp.co.il/web/item/242318
מי שרצה - הזדמנות טובה.

yan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #198 

היי חברים,
אני בדיוק עובר דירה ואשמח להמלצה לצילינדר שמתאים לנוקי.
תקציב עד 800 שקלים.
רשימת הציוד: Monitor Audio Mass 10 - 5 speakers | Velodyne Impact 10 | Denon x2800h | TCL 65C855 | Homatics box r 4k plus | PC: Harman Kardon 430b + Dali Zensor 1

lior44
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #199 

25/02/2023 16:47  
yan כתב:
היי חברים,
תקציב עד 800 שקלים.
...
אתה יכול כל צלינדר שבצדו הפנימי יש פרפר. כן יש צלינדרים שהפרפר לא יתאים כי הוא שמן מדיי (רוב הצלינדרים החדשים) אבל זה פתיר בעזרת מתאם ורוד של נוקי. יש לשים לב שהצלינדר בולט כמה מ"מ מחוץ לרוזטה בצד הפנימי כדי שהנוקי ייתפס עליו טוב.
אורך הצלינדר נקבע לפי עובי הדלת. מבחינת סוג יכול להמליץ לך על הMTL800 של מולטילוק. זה הצלינדר הכי מתקדם שלהם.

Zacky
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #200 

25/02/2023 16:47  
yan כתב:
היי חברים,
תקציב עד 800 שקלים.
...
ברוב הדלתות שהם דלתות רב בריח או תואם רב בריח הצילנדר הוא באורך 76 מ''מ, כד שיתאים לנוקי חייבים מינימום 81 מ''מ כדי שתהיה בליטה של לפחות 3 מ''מ, כמובן שיש למדוד את עובי הדלת ואורך הצילנדר שלך לפני שאתה רוכש.

מאחר ורוב הפריצות לבתים הן דרך החלון לא רואה צורך לרכוש צילינדר משוכלל ויקר, רכשתי צילינדר תואם רב בריח 81 מ''מ ב 85 ש''ח

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”