12/01/2023 8:35
(G) כתב:
קונספירציות או לא, תמיד להטיל ספק ולחקור בעצמך.
...
הרבה אומרים את המשפט הנ"ל, אבל הוא פשוט לא מעשי (ובעצם, בלתי אפשרי) ולכן לא המלצה טובה לחיים.
לגבי להטיל ספק אני מסכים, אבל הבעייה היא עם "לחקור בעצמך".
אין שום דרך לבן אדם מהשורה לחקור בעצמו נושאים, חוץ מכאלה שהוא במקרה בקיא בתחום הרלוונטי, אבל נדיר מאוד שתהיה מומחה.
הדרך הנכונה להתנהל בחיים זה לבחור את המומחים (בני אדם ספציפיים, או גופים מאורגנים) שבהם אתה נותן מידה של אמון שהם יודעים על מה הם מדברים ולא מחרטטים אותך. גם הבחירה הזו היא לא דבר פשוט, ועובדה שיש כל מיני אנשים שתופסים לעצמם גורואים מטורללים, אבל היא עדיין יותר מעשית מ"לחקור נושאים בעצמך".
קח את נושא החיסונים לדוגמא. אין לי השכלה ביולוגית מעבר לבי"ס תיכון, לא כל שכן, אפשרות לבצע מחקר בעצמי.
בחרתי לקבל את מה שרוב הרופאים אומרים.
מדוע אני מקבל את סמכות הממסד הרפואי? כי בגדול הוא סיפור הצלחה אדיר, הכי גדול שהיה באנושות. את זה רואים מעצם הגדלת תוחלת החיים (ושיהיה ברור, אני מתייחס לתוחלת החיים הבריאים בה אדם מתפקד עצמאית). בטוח שהיו המלצות מוטעות לאורך הדרך, אבל היו הרבה יותר המלצות טובות מאריכות חיים בריאים.
13/01/2023 9:33
(G) כתב:
יש כל כך הרבה אנשי מחקר, דוקטורים, פרופסורים ופיזיקאים שהם FLAT EARTHER, לא שמעת עליהם מעולם כי לא נותנים להם במה בטלויזיה.
...
זה פשוט לא נכון.
אתה טוען פה טענה חריגה, ולכן אם אינך מבסס אותה בעובדות, זה נשאר בגדר חירטוט.