על תופעות הלוואי של החיסונים מול תופעות הלוואי של אלו שלא מחסנים - מומלץ(i)

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #261 

15/12/2022 17:29  
totlip כתב:
בקיצור יש לך הרבה תשובות של אולי.
בהצלחה למצוא את מרכיבי חיסוני הקוביד.
לא תמצא מבטיח לך.
...
זאת פשוט שטות. כדי לדעת מה יש בחיסון, כל מה שצריך זה לקחת חיסון אחד למעבדה שעושה אנליזה, והם ידעו להגיד לך בדיוק מה יש שם. יש היום כל כך הרבה שיטות אנליזה כימיות. כבר לפני 40 שנה היו היכולות האלה. זה מזכיר לי את האגדה על הנוסחה הסודית של קוקה קולה. אפשר לדעת בדיוק מה יש בקולה...
העניין הוא האתגר לבנות קודם תהליך כימי שבו מסונטזת התרופה, ואחר כך להפוך אותו למתועש. זה שילוב של כימיה, ביו כימיה, והנדסה כימית וביו כימית. זה פשוט לוקח זמן לפתח את כל זה.
אבל מרכיבים סודיים? זו פשוט בדיחה.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #262 

15/12/2022 17:29  
totlip כתב:
בקיצור יש לך הרבה תשובות של אולי.
בהצלחה למצוא את מרכיבי חיסוני הקוביד.
לא תמצא מבטיח לך.
...
למא לא ימצא?
המידע מפורסם...
BNT162b2 זה החיסון של פייזר.
6. Contents of the pack and other information
What COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2 contains:

The active substance is tozinameran.
After dilution, the vial contains 6 doses, of 0.3 mL with 30 micrograms tozinameran each.

This vaccine contains polyethylene glycol/macrogol (PEG) as part of ALC-0159
The other ingredients are:

ALC-0315 = (4-hydroxybutyl)azanediyl)bis(hexane-6,1-diyl)bis(2-hexyldecanoate)
ALC-0159 = 2[(polyethylene glycol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamide
1,2-Distearoyl-sn-glycero-3-phosphocholine
cholesterol
potassium chloride
potassium dihydrogen phosphate
sodium chloride
disodium hydrogen phosphate dihydrate
sucrose
water for injections
...

totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1006
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #263 

תקרא לגבי כל רכיב ואז תגיב בבקשה.
להנות וכמה שיותר :)
OLED77G4 / HTPC RYZEN 9 3900X RTX3070TI MADVR/ PIONEER LX504 /
MOREL MT3

Amir64
גורו
גורו

שליחה #264 

15/12/2022 18:18  
totlip כתב:
תקרא לגבי כל רכיב ואז תגיב בבקשה.
...
הבטחת שלא נמצא את רשימת הרכיבים.
הוכחתי לך שהיא מפורסמת חופשי לכל דורש.
מה אתה רוצה עכשיו?

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #265 

כל עניין הנופשונים של רופאים לא נכון. בחופשות כאלו (שדרך אגב מגיעות דרך הסתדרות הרופאים, שרופאים משלמים לה כל חודש בדיוק כמו כל הסתדרות אחרת) יש איזו שהיא השתתפות עצמית.
נכון שיש ניגוד אינטרסים כלשהו, אבל פעם בכנסים האלו היו עמדות של החברות שהיו מחלקות - עטים/דיסק און קי/מחברות ועוד כל מיני גימיקים כדי לשווק את עצמן וכבר מזמן הוציאו את זה מחוץ לחוק. אין פרסומים כמעט של חברות ואין בכנסים האלו שיווק של חברות מסויימות, לכן היום בשונה מלפני 15 שנה קשה לדחוף לרופא אג'נדה של שיווק של תרופה מסויימת, ובגלל שלכל תרופה יש תופעות לוואי - "שוברים" משהו אחד כדי לרפא אחר יש פה עניין יש תועלת מול נזק. אם כיום רופא דוחף תרופה מסויימת על פני אחרת זה כי הוא לא מקצועי ויש לי אינטרס/רווח אישי מהעניין.
רק אוסיף שקופות החולים כן דוחפות רופאים לתת תרופות גנריות לא כי "חברת תרופות מסויימת שילמה להן" אלא כי אלו תרופות זולות יותר בגלל שנגמר עליהן הפטנט, כלומר הקופה צריכה לסבסד פחות.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #266 

אני ראיתי איך נכנסה נציגה של חברת תרופות לרופא מקצועי שבמקרה היה לי תור אליו, ולידי היא אומרת לו שלפי הנתונים שבידיה הוא רשם ברבעון האחרון יותר פעמים תרופה של המתחרים שלה מאשר את התרופה שלהם.
שאלה אותו למה, וביקשה שירשום יותר את התרופה שהיא משווקת "כי היא טובה".
לא שמעתי יותר מזה כי גירשתי אותה מהחדר ואמרתי לה שאם היא רוצה לדבר עם הרופא שתקבע תור לעצמה ולא על חשבון הזמן שלי.

אני יכול להתחיל בספקולציות שונות עכשיו...
1. יכול להיות שהרופא חושב שהתרופה שהוא רושם יותר מתאימה יותר לבעיית המטופל.
2. יכול להיות שהוא מקבל יותר הטבות מהחברה השניה.
...

לא רוצה שבכלל תהיה גישה כזו של תועמלנים של חברות תרופות ישירות לרופאים.
מספיק הקופה שבה עובד רופא יושבת לו על הראש - "רשמת יותר מידי החודש מהתרופה היקרה יותר, אל תרשום אותה עד סוף החודש". (וגם את זה שמעתי באוזני)

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #267 

לא מכיר את המנהג של סוכן שטח כזה חצוף, מנהג פסול ומגונה וחבל בכלל שיש להם גישה לנתונים כאלו. מסכים איתך ב100%, כמו שאומרים לנסות לא עולה כסף ( לחברות התרופות זה כסף קטן) אז הם ימשיכו.
לגבי הסעיף השני זה בדיוק מה שרשמתי עם התרופות הגנריות. הן יותר זולות ואפילו שהן העתק "מדוייק" לא תמיד עובדות כמו המקורית. לפעמים כדי לקבל את המקורית אתה צריך לעבור דרך התרופה הגנרית ואז אם זה לא עזר אז יתנו לך את התרופה המקורית.
אבל כבר סטינו מספיק מנושא השרשור..

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #268 

25/12/2022 11:26  
Amir64 כתב:
אני ראיתי איך נכנסה נציגה של חברת תרופות לרופא מקצועי שבמקרה היה לי תור אליו, ולידי היא אומרת לו שלפי הנתונים שבידיה הוא רשם ברבעון האחרון יותר פעמים תרופה של המתחרים שלה מאשר את התרופה שלהם.
שאלה אותו למה, וביקשה שירשום יותר את התרופה שהיא משווקת "כי היא טובה".
לא שמעתי יותר מזה כי גירשתי אותה מהחדר ואמרתי לה שאם היא רוצה לדבר עם הרופא שתקבע תור לעצמה ולא על חשבון הזמן שלי.

אני יכול להתחיל בספקולציות שונות עכשיו...
1. יכול להיות שהרופא חושב שהתרופה שהוא רושם יותר מתאימה יותר לבעיית המטופל.
2. יכול להיות שהוא מקבל יותר הטבות מהחברה השניה.
...

לא רוצה שבכלל תהיה גישה כזו של תועמלנים של חברות תרופות ישירות לרופאים.
מספיק הקופה שבה עובד רופא יושבת לו על הראש - "רשמת יותר מידי החודש מהתרופה היקרה יותר, אל תרשום אותה עד סוף החודש". (וגם את זה שמעתי באוזני)
...
קשה לי להאמין שקופת החולים תנדב מידע כזה מפורט לחברת התרופות וזה אומר שהם השיגו אותו באופן לא חוקי ומכאן מתחילה הבעיה.
ללא מידע כזה לא תהיה להם יכולת לדעת מה הרופא עושה ומכאן גם חוסר יכולת להשפיע או ללחוץ עליו.
מציע לנסות לפנות לנציג פניות הציבור של הקופה שלך ולעדכן אותם במידע הזה.

ושוב אדגיש, רופא מעצם היותו בעל אוריאנטציה מדעית פועל משיקולי הגיון מקצועי ואתיקה. הסיכוי שהטבות שיווקיות ישבשו את שיקול דעתו המקצועי נמוך עד כדי זניח.
אם רוב האנשים היו מתנהלים בקבלת ההחלטות שלהם כמו רופאים, היה אפשר לסגור את כל חטיבות השיווק\פרסום באופן כללי במשק כי אחוזי ההצלחה שלהם היו שואפים לאפס ולא היו מצדיקים את ההשקעה.

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2401
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 197 פעמים

שליחה #269 

15/12/2022 15:54  
moco כתב:

התפיסה שלך שהתאוריות שלך יותר מבוססות מ "תיאוריות הארץ השטוחה וכולי.." מענינת, בלשון המעטה.
דווקא יש המון משותף בדרכים בהם מקודמות גם תאוריות ה"אנטי חיסונים" וגם השאר.
...
"תאוריות הארץ השטוחה" :D
רוב האנשים לא מבינים כלל את המודל הגיאוצנטרי. הם חושבים שזה דיסק בחלל עם מים זורמים החוצה.
העיקר לזרוק דברים באוויר ללא ידע מוקדם.

קונספירציות או לא, תמיד להטיל ספק ולחקור בעצמך.

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re:

שליחה #270 

27/05/2019 12:28  
mulder כתב:
מי שחושב שכדור הארץ שטוח שפשוט יעשה טיול במסלול ישר ויבדוק. אם יש קיר בסוף, או אם הוא נפל מהקצה, נגיד שהוא צדק

והנה מישהו שעשה מחקר קציני בעניין :)

...
דוגמא קלאסית של הטעיה.
מייק יוז לעולם לא רצה להוכיח שהעולם שטוח, הוא לא האמין כלל בעולם השטוח, הרי עליה למגדל הגבוה בעולם או טיסה במטוס מסחרי כבר היה יותר יעיל מאשר לטוס כמה מאות מטרים באוויר.
הוא בסך הכל קיבל כסף כדי לשים את "FLAT EARTH" על המטוס. :lol:

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #271 

12/01/2023 8:35  
(G) כתב:
"תאוריות הארץ השטוחה" :D
רוב האנשים לא מבינים כלל את המודל הגיאוצנטרי. הם חושבים שזה דיסק בחלל עם מים זורמים החוצה.
העיקר לזרוק דברים באוויר ללא ידע מוקדם.

...

כנראה שגם אתה לא מבין, כיוון שהמודל הגיאוצנטרי ותיאורית "ארץ שטוחה" הם שני דברים שונים לחלוטין.

בכל מקרה, "תמיד להטיל ספק ולחקור בעצמך" - הבעיה היא שאנשים שמטילים ספק בכך שכדור הארץ עגול ונע במסלול סביב השמש לא הולכים ללמוד פיזיקה, מתמטיקה ואסטרונומיה במשך שנים ואז מנסים להפריך את התיאוריות האלה, הם פשוט צופים בכמה סרטונים מטומטמים ביוטיוב ואז טוענים שהם "חקרו בעצמם" את הנושא.

Batnun

.

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #272 

"הבעיה היא שאנשים שמטילים ספק בכך שכדור הארץ עגול ונע במסלול סביב השמש לא הולכים ללמוד פיזיקה, מתמטיקה ואסטרונומיה במשך שנים ואז מנסים להפריך את התיאוריות האלה, הם פשוט צופים בכמה סרטונים מטומטמים ביוטיוב ואז טוענים שהם "חקרו בעצמם" את הנושא"

זו הטענה הכי טובה שלך? (כנראה שכן)
יש כל כך הרבה אנשי מחקר, דוקטורים, פרופסורים ופיזיקאים שהם FLAT EARTHER, לא שמעת עליהם מעולם כי לא נותנים להם במה בטלויזיה.

ממליץ לך בחום לצפות בסרט דוקו "THE PRINCIPLE": אפילו הקונצנזוס לא סגור על עצמו

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #273 

13/01/2023 9:33  
(G) כתב:
"הבעיה היא שאנשים שמטילים ספק בכך שכדור הארץ עגול ונע במסלול סביב השמש לא הולכים ללמוד פיזיקה, מתמטיקה ואסטרונומיה במשך שנים ואז מנסים להפריך את התיאוריות האלה, הם פשוט צופים בכמה סרטונים מטומטמים ביוטיוב ואז טוענים שהם "חקרו בעצמם" את הנושא"

זו הטענה הכי טובה שלך? (כנראה שכן)
יש כל כך הרבה אנשי מחקר, דוקטורים, פרופסורים ופיזיקאים שהם FLAT EARTHER, לא שמעת עליהם מעולם כי לא נותנים להם במה בטלויזיה.

ממליץ לך בחום לצפות בסרט דוקו "THE PRINCIPLE": אפילו הקונצנזוס לא סגור על עצמו
...

אשמח אם תביא דוגמאות ספציפיות מהקבוצה של "הרבה אנשי מחקר, דוקטורים, פרופסורים ופיזיקאים שהם FLAT EARTHER" :roll:

מצחיק שאחרי שאני משתמש בהגדרה "סרטונים מטומטמים ביוטיוב" הדוגמא שלך להפרכה היא... סרטון מטומטם (ופיראטי) ביוטיוב :lol:

Batnun

.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #274 

12/01/2023 8:35  
(G) כתב:
...
הרבה אומרים את המשפט הנ"ל, אבל הוא פשוט לא מעשי (ובעצם, בלתי אפשרי) ולכן לא המלצה טובה לחיים.
לגבי להטיל ספק אני מסכים, אבל הבעייה היא עם "לחקור בעצמך".
אין שום דרך לבן אדם מהשורה לחקור בעצמו נושאים, חוץ מכאלה שהוא במקרה בקיא בתחום הרלוונטי, אבל נדיר מאוד שתהיה מומחה.
הדרך הנכונה להתנהל בחיים זה לבחור את המומחים (בני אדם ספציפיים, או גופים מאורגנים) שבהם אתה נותן מידה של אמון שהם יודעים על מה הם מדברים ולא מחרטטים אותך. גם הבחירה הזו היא לא דבר פשוט, ועובדה שיש כל מיני אנשים שתופסים לעצמם גורואים מטורללים, אבל היא עדיין יותר מעשית מ"לחקור נושאים בעצמך".
קח את נושא החיסונים לדוגמא. אין לי השכלה ביולוגית מעבר לבי"ס תיכון, לא כל שכן, אפשרות לבצע מחקר בעצמי.
בחרתי לקבל את מה שרוב הרופאים אומרים.
מדוע אני מקבל את סמכות הממסד הרפואי? כי בגדול הוא סיפור הצלחה אדיר, הכי גדול שהיה באנושות. את זה רואים מעצם הגדלת תוחלת החיים (ושיהיה ברור, אני מתייחס לתוחלת החיים הבריאים בה אדם מתפקד עצמאית). בטוח שהיו המלצות מוטעות לאורך הדרך, אבל היו הרבה יותר המלצות טובות מאריכות חיים בריאים.
13/01/2023 9:33  
(G) כתב:
...
זה פשוט לא נכון.
אתה טוען פה טענה חריגה, ולכן אם אינך מבסס אותה בעובדות, זה נשאר בגדר חירטוט.
משה

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”