Home Assistant ... WOW!

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
eyalpo פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 531
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #1 

טוב השלמתי (פחות או יותר) את המעבר מVera ל HASS והדבר היחיד שאני מצטער עליו זה שעשיתי את זה רק עכשיו.. :עצוב:
אז אם יש פה מישהו שעוד מתלבט אם לעבור, או סתם לא בטוח האם Home Assistant היא פלטפורמה טובה בשבילו: אני ממליץ בחום!
קצת על המעבר:
- יש לי NAS של Synology והתקנתי שם HA בדוקר
- בעצת @Grappa הוספתי את האינטגרציה עם Vera ל HA והתחלתי להעביר תסריטים שהיו לי ב Vera ל HA כאשר ה Vera משמש בעצם כ Zwave Bridge
- רוב הדברים היו טריויאלים: תסריטים של פתיחה/סגירה של אורות/תריסים וכו'
- שני המקומות היחידים שהיו בעייתים היו סקריפט שכתבתי ב LUA לשליחת Push Notification כאשר לוחצים על פעמון הדלת שלי ושלט Remotec Scene Master שה HA לא זיהה לחיצות על הכפתורים שלו. את הסקריפט העברתי לפייתון (השתמשתי ב PyScript ל HA) ובשביל השלט הייתי צריך לכתוב סקריפט קטן ב Vera שמודיע ל HA על כל לחיצה
- גישה מחוץ לבית עשיתי בעזרת Synology - הוא פתוח החוצה בפורט מסויים ב Https ומשמש כ Reverse Proxy שמעביר את התעבורה ל HA. פשוט ונוח ולא צריך להשתמש בעוד שירות DNS כמו DuckDns

אחרי כמה ימים כל התסריטים עברו ל Vera ועובדים בצורה מושלמת.
עכשיו עברתי לדברים המתקדמים יותר - בניית UI באפליקציה של כל המודולים בצורה נוחה והוספת יכולת לבני הבית לשלוט בצורה נוחה על כל מיני פרמטרים של חלק מהתסריטים בלי צורך להבין ב HA. HA מאפשר להוסיף "Helpers"- אלו למשל רכיבים של Time או Toggle ואפשר לשים אותם באחד המסכים ואז להשתמש בהם מתוך תסריטים. זה למשל מאפשר לי לשים באחד המסכים פרמטר שנקרא "שעת כיבוי מזגן" שהבן שלי עורך בעצמו לפי הצורך שלו ותסריט כיבוי המזגן פועל לפיו.
האפליקציה של HA פשוט מעולה. מהירה בטירוף והזמן שלוקח מהרגע שפתחתי אותה עד שאני יכול ללחוץ על כפתור הדלקה/כיבוי הוא מהיר מאוד (לעומת האפליקציה הנוראית של Vera)

אז למה אמרתי שהשלמתי "פחות או יותר" את המעבר? כי החלטתי כרגע להשאר עם Vera בתור Zwave Bridge במקום לקנות Zwave Dongle ולחבר יש ל Synology. התגובה של פקודות Zwave בצורה הזאת כל כך מהירה שאני כרגע לא רואה צורך לזרוק את ה Vera.
אני לא יודע אם יש חסרונות בזה שה Vera עדיין משמש כמגשר Zwave שלי אבל כל זמן שזה עובד אני לא ממהר לעבור את הסיוט של צימוד מחדש של כל הרכיבים שלי ל zwave חדש..

בקיצור: אם אתם משתמשים ב Vera ויש לכם NAS לא עמוס במיוחד, אל תחשבו פעמיים ותעשו את המעבר עכשיו.
תודה לכל מי שעזר בשאלות הקודמות ותודה מיוחדת ל @Grappa :-)

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2566
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 389 פעמים

שליחה #2 

שמחתי לעזור

ברוך הבא לעולם של ה HA בהמשך תגלה עוד הרבה הפתעות וכמה זה קל וגמיש ומתממשק כמעט לכל מוצר שיש.
תחשוב שוב על ההתנתקות הסופית מה VERA ודונגל של ZWAVE תופתע כמה איטי ה VERA גם ב ZWAVE וכמה מהר זה יעבוד עם ה HA.
כל נושא הסקריפטים נפתר ע"י היכולות המטורפות באוטומציה של ה HA ועוד יותר כשה HA מחובר ישירות ל ZWAVE

האם אתה עובד עם תדר ישראלי או אירופאי בZWAVE?

eyalpo פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

יש לי אפס דיליי היום בין לחיצה על כפתור באפליקציה לבין ההדלקה. לא בטוח שמעבר לדונגל שווה לי את המאמץ
אני כיום בתדר אירופאי, למה אתה שואל?

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #4 

דונגל עולה גרושים, ובטווח הארוך זה יהיה לך הרבה יותר יציב. הבעיה היחידה היא הצורך בצימוד מחדש של כל הרכיבים, אבל זה חד פעמי.

eyalpo פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

כן, הזמנתי כבר דונגל ובזמני החופשי אעביר כמה רכיבים כדי שיהיה לי בסיס להשוואה

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #6 

תודה על השיתוף.
אני בדיוק חושב על מעבר כזה בעצמי אחרי המון שנים עם וורה.
יש איזה מדריך HA מומלץ למתחילים?

eyalpo פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

אני עברתי על ה Getting Started פה: https://www.home-assistant.io/getting-started בעיקר בשביל התקנה וקצת מושגים בסיסיים
החלק החשוב זה בעיקר נושא ה automations פה https://www.home-assistant.io/docs/automation/

hsafra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #8 

לגבי אוטומציה, לי יותר נוח לייצר אוטומציות עם Node-RED שאפשר להתקין גם בתור addon.
מאפשר UI נוח ופונקציות שלא מצאתי בעבר בטואומציה הרגילה

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2566
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 389 פעמים

שליחה #9 

כלי האוטומציה השתפר פלאים בשנים האחרונות והממשק ליצירת אוטומציות נהיה קל לתפעול וכולל הרבה אופציות.
יש לי אוטומציות מאד מורכבות שהיו ברובן כתובות ישירות לתוך קובץ האוטומציה בלי שימוש בממשק בנוסף השתמשתי ב Node-RED בעבר זהו כלי מדהים עם יכולות מרשימות.
בעיקבות השיפורים בממשק עברתי לאחרונה לשימוש בממשק האוטומציה בלבד ללא Node-RED וללא שימוש בעריכה ידנית של הקובץ.

בנוסף יש את כל נושא ה blueprint שמפשט עוד יותר בניית אוטומציות מורכבות ע"י שימוש בטמפלט של אוטומציה גנרי, יש לינק שבו מפרסמים משתמשים טמפלטים מוכנים להרבה צרכים.
יותר פרטים כאן
https://www.home-assistant.io/docs/auto ... lueprints/

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #10 

תודה לכולם על המידע. אני בהחלט חושב שהגיע הזמן עבורי לנטוש את וורה אחרי 7 שנים ולהתחיל לעבוד עם פלטפורמה אחרת. הטריגר מבחינתי אגב, שהפסיקה השבוע באופן פתאומי התמיכה בשירותי המיקום של אפל.
אפתח שרשור חדש עם שאלות רלוונטיות.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #11 

האמת שיש לי ST אבל יש לי SYNOLOGY ואף פעם לא חשבתי להחליף את הST עי SYNOLOGY+DONGLE

eyalpo פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

31/10/2022 8:51  
gkatz כתב:
האמת שיש לי ST אבל יש לי SYNOLOGY ואף פעם לא חשבתי להחליף את הST עי SYNOLOGY+DONGLE
...
אני כבר העברתי את רוב הרכיבים מה Vera לדונגל (למרות שחייב להגיד שזה עבד מעולה דרך ה Vera והייתי יכול להשאר ככה עוד הרבה זמן) ובקרוב אוכל להפטר ממנה.
ב Synology זה עובד בדוקר מה שמאפשר אחכ בצורה מאוד קלה להעביר את זה ממקום למקום אם ה Synology לא יסחוב או אם תהיה איזו בעיית תאימות (חייב לציין שהתמיכה של דונגל USB ב Synology היא סוג של workaround אז יכול להיות שבעתיד זה יפסיק להתמך אבל בגלל זה השימוש בדוקר די מגבה אותי)

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #13 

18/10/2022 21:38  
Grappa כתב:
כלי האוטומציה השתפר פלאים בשנים האחרונות והממשק ליצירת אוטומציות נהיה קל לתפעול וכולל הרבה אופציות.
יש לי אוטומציות מאד מורכבות שהיו ברובן כתובות ישירות לתוך קובץ האוטומציה בלי שימוש בממשק בנוסף השתמשתי ב Node-RED בעבר זהו כלי מדהים עם יכולות מרשימות.
בעיקבות השיפורים בממשק עברתי לאחרונה לשימוש בממשק האוטומציה בלבד ללא Node-RED וללא שימוש בעריכה ידנית של הקובץ.

בנוסף יש את כל נושא ה blueprint שמפשט עוד יותר בניית אוטומציות מורכבות ע"י שימוש בטמפלט של אוטומציה גנרי, יש לינק שבו מפרסמים משתמשים טמפלטים מוכנים להרבה צרכים.
יותר פרטים כאן
https://www.home-assistant.io/docs/auto ... lueprints/
...
גם אני עשיתי את זה לאחרונה.
היו לי המון אוטומציות על node-red אז זה היה תהליך ארוך, אבל הצלחתי לייצר את כל האוטומציות שהיו לי.
פעם הממשק שלהם היה נורא ולא הייתה ברירה אלא לכתוב את הכל ב yaml, וגם אז לא הכל היה אפשרי.
עכשיו - פשוט נהדר. ממליץ בחום.
ובכלל - HA זאת מערכת מדהימה. כל הזמן משתפרת.
אני בודק עכשיו מעבר ל ZHA במקום Zigbee2Mqtt, הבנתי שהממשק נוח יותר וכמובן שהאינטגרציה טובה יותר.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”