אז אם יש פה מישהו שעוד מתלבט אם לעבור, או סתם לא בטוח האם Home Assistant היא פלטפורמה טובה בשבילו: אני ממליץ בחום!
קצת על המעבר:
- יש לי NAS של Synology והתקנתי שם HA בדוקר
- בעצת @Grappa הוספתי את האינטגרציה עם Vera ל HA והתחלתי להעביר תסריטים שהיו לי ב Vera ל HA כאשר ה Vera משמש בעצם כ Zwave Bridge
- רוב הדברים היו טריויאלים: תסריטים של פתיחה/סגירה של אורות/תריסים וכו'
- שני המקומות היחידים שהיו בעייתים היו סקריפט שכתבתי ב LUA לשליחת Push Notification כאשר לוחצים על פעמון הדלת שלי ושלט Remotec Scene Master שה HA לא זיהה לחיצות על הכפתורים שלו. את הסקריפט העברתי לפייתון (השתמשתי ב PyScript ל HA) ובשביל השלט הייתי צריך לכתוב סקריפט קטן ב Vera שמודיע ל HA על כל לחיצה
- גישה מחוץ לבית עשיתי בעזרת Synology - הוא פתוח החוצה בפורט מסויים ב Https ומשמש כ Reverse Proxy שמעביר את התעבורה ל HA. פשוט ונוח ולא צריך להשתמש בעוד שירות DNS כמו DuckDns
אחרי כמה ימים כל התסריטים עברו ל Vera ועובדים בצורה מושלמת.
עכשיו עברתי לדברים המתקדמים יותר - בניית UI באפליקציה של כל המודולים בצורה נוחה והוספת יכולת לבני הבית לשלוט בצורה נוחה על כל מיני פרמטרים של חלק מהתסריטים בלי צורך להבין ב HA. HA מאפשר להוסיף "Helpers"- אלו למשל רכיבים של Time או Toggle ואפשר לשים אותם באחד המסכים ואז להשתמש בהם מתוך תסריטים. זה למשל מאפשר לי לשים באחד המסכים פרמטר שנקרא "שעת כיבוי מזגן" שהבן שלי עורך בעצמו לפי הצורך שלו ותסריט כיבוי המזגן פועל לפיו.
האפליקציה של HA פשוט מעולה. מהירה בטירוף והזמן שלוקח מהרגע שפתחתי אותה עד שאני יכול ללחוץ על כפתור הדלקה/כיבוי הוא מהיר מאוד (לעומת האפליקציה הנוראית של Vera)
אז למה אמרתי שהשלמתי "פחות או יותר" את המעבר? כי החלטתי כרגע להשאר עם Vera בתור Zwave Bridge במקום לקנות Zwave Dongle ולחבר יש ל Synology. התגובה של פקודות Zwave בצורה הזאת כל כך מהירה שאני כרגע לא רואה צורך לזרוק את ה Vera.
אני לא יודע אם יש חסרונות בזה שה Vera עדיין משמש כמגשר Zwave שלי אבל כל זמן שזה עובד אני לא ממהר לעבור את הסיוט של צימוד מחדש של כל הרכיבים שלי ל zwave חדש..
בקיצור: אם אתם משתמשים ב Vera ויש לכם NAS לא עמוס במיוחד, אל תחשבו פעמיים ותעשו את המעבר עכשיו.
תודה לכל מי שעזר בשאלות הקודמות ותודה מיוחדת ל @Grappa