מישהו עשה השוואה רצינית בין טסלה מודל Y לאיוניק 5?

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14346
נתן תודות: 989 פעמים
קיבל תודות: 1218 פעמים

שליחה #21 

12/04/2022 16:30  
TheCoolest כתב:
@טלHD
טויוטה גם הכריזה שהיא תשיק רכב עם סוללת סוליד סטייט.
הכרזות לחוד, השקות לחוד ויכולת ייצור אמיתית לחוד.
רכבים מונעים מימן לא רלוונטיים ברוב המקרים. צריך להבין איך רכב כזה בנוי.
זה בעצם רכב BEV עם FC שמפיק חשמל וטוען את הסוללה. הרכבים האלה יקרים מאד לייצור. כמו שאמר אריה, החברה מפסידה הון קטן על כל רכב כזה שהיא מוכרת, לפחות נכון לעכשיו. שים לב שהיא גם מסבסדת את הדלק לשנה או ב-$15,000 או משהו הזוי כזה.
הפקת מימן, כרגע, לא פרקטי לחלוטין, מאד יקר ולא נפוץ. הפקת מימן בכל צורה שהיא לא מימן ירוק גם היא תורמת לבעיית הפליטות וזיהום האוויר.
בקיצור, זה שטויוטה בונה על מימן זה ידוע, זה לא אומר שהיא צודקת. אני לא שולל הנעה במימן לחלוטין, אבל למרבית הדרישות, במיוחד לשוק מכוניות הפרטיות, זה פשוט לא רלוונטי ומיותר.
...
את המשפט שכתבת והדגשתי... אמרו פולקסווגן, מרצדס ו ב.מ.וו לפני 2 עשורים וחצי בעת שטויוטה יצאו עם הטכנולוגיה ההיברידית לשיווק (אי שם בסוף שנות ה 90).
לגבי סוליד סטייט...
יצרן שיצא עם זה ראשון, ישבור את השוק. זו כמובן הטכנולוגיה הכי מתקדמת בסוללות להנעת רכבים.
המירוץ בעניין הזה כרגע הוא בין טסלה לטויוטה... ולדעתי קרוב יותר ממה שאתה חושב להבשלה ותחילת ייצור ושיווק.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #22 

קודם כל, אמרתי שאני לא שולל הנעה במימן על הסף. אמרתי שנכון לעכשיו זה לא רלוונטי. אני בטוח שבעתיד יפתחו טכנולוגיות חדשות ויעילות יותר להפקת מימן ירוק.
אבל איך שלא תסובב את זה, מימן הרבה פחות יעיל מסוללות. מימן צריך להפיק, לאחסן, לשנע, לאחסן, למלא את הרכב ואז להשתמש בו.
זה אומר שאתה לוקח חשמל, הופך אותו למימן, עובר את כל השלבים וברכב הופך את המימן בחזרה לחשמל. בכל שלב אתה מאבד יעילות.
עם רכבים חשמליים יש יעילות של כ-80% של אנרגיה שמניעה את הגלגלים, במימן מדובר כרגע על כ-40%.
הנה כמה נקודות לשיקולך בנוגע להבדל בין רכב היברידי לרכב מימן:
- רכבים היברידיים לא דרשו תשתיות חדשות.
- לרכבים היברידיים לא הייתה טכנולוגיה מתחרה מבוססת יותר.
- רכבים היברידיים לא עלו הון תועפות ביחס לרכבים רגילים.
אז ההשוואה לא כל כך במקום.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73201
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3152 פעמים

שליחה #23 

TheCoolest צודק - כפי שרואים פה:

https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 1#p3215821

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #24 

12/04/2022 16:59  
TheCoolest כתב:
קודם כל, אמרתי שאני לא שולל הנעה במימן על הסף. אמרתי שנכון לעכשיו זה לא רלוונטי. אני בטוח שבעתיד יפתחו טכנולוגיות חדשות ויעילות יותר להפקת מימן ירוק.
אבל איך שלא תסובב את זה, מימן הרבה פחות יעיל מסוללות. מימן צריך להפיק, לאחסן, לשנע, לאחסן, למלא את הרכב ואז להשתמש בו.
זה אומר שאתה לוקח חשמל, הופך אותו למימן, עובר את כל השלבים וברכב הופך את המימן בחזרה לחשמל. בכל שלב אתה מאבד יעילות.
עם רכבים חשמליים יש יעילות של כ-80% של אנרגיה שמניעה את הגלגלים, במימן מדובר כרגע על כ-40%.
הנה כמה נקודות לשיקולך בנוגע להבדל בין רכב היברידי לרכב מימן:
- רכבים היברידיים לא דרשו תשתיות חדשות.
- לרכבים היברידיים לא הייתה טכנולוגיה מתחרה מבוססת יותר.
- רכבים היברידיים לא עלו הון תועפות ביחס לרכבים רגילים.
אז ההשוואה לא כל כך במקום.
...
ידידי...
עקרונית, מימן אמור להיות מאוכסן/משווק בדומה לבנזין ובאותן תחנות ופריסה.
חשמל...לא.
לכן הבעיה המרכזית של רכב חשמלי הוא נושא התשתיות.
על מנת להכין את העולם לתשתית שתספיק למשוך מרשת החשמל כמות מספקת למס' הרכבים המתוכנן לשנת 2030-2035, צריכים לבנות עוד 8 כורים גרעיניים.
ממה שידוע לי, יש 2 כורים חדשים בתכנון. איפה עוד 6 ?...
בעיה לא פשוטה.
מדברים על הפסקות חשמל יזומות בחלקים שונים בעולם במידה ומשהו לא ישתנה בכמויות וביעדי מכירה ושיווק כלי רכב חשמליים.

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1880
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #25 

זה ברור שהעתיד הוא מנוע חשמלי.
כם ברור שהוא לא יטען מכבל שמחובר לקיר.
מכאן זה כבר למהנדסים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #26 

@טלHD

תסביר מה הטעם בלעבור לרכבים חדשים שעובדים על מימן אפור? אפשר באותה צורה להמשיך עם מנוע בעירה פנימית ולא לשבור את הראש. זה הרבה יותר פשוט, אמין וזול יותר מכל הבחינות.
בנוסף, למימן צפיפות אנרגטית נמוכה ביחס לדלק. היתרון העיקרי של מימן זה שבשימוש עם תאי דלק, הרכבים לא מייצרים פליטה מזהמת. אז אין בעיה עם רכבים כאלה בתוך ערים, לדוגמה.
בארץ, לדוגמה, לא צריכים כורים גרעיניים. אפשר בקלות לכסות את מרבית הצריכה שלנו ע"י אנרגיה סולרית והעברה\הרחבה של תחנות מונעות בגז.
כן, עדיף משמעותית תחנת כוח מונעת בגז עם רכב חשמלי מאשר רכב מונע בנזין.
הבעיה העיקרית של כורים גרעיניים היא העלות שלהם. אנרגיה גרעינית נקיה וזה טוב, אבל הקמה של כור לוקחת המון זמן, ויותר חשוב המון משאבים וכסף.

נקודתית בארץ, כרגיל, אנחנו חיים בימי הביניים. למשל, לפני כמה חודשים רמת גנים נלחמו בעירייה כשראש העיר החליט להתקין פאנלים סולרים על גגות של בתי ספר ומבני ציבור אחרים. קצת מוציא ממך את התקווה לאנושות (לפחות כאן, אני גר ברמת גן)
ולא חייבים תחנות כוח מרוכזות. אנרגיה סולרית ניתן להקים על גגות מבנים, בתים פרטיים או בתי קומות קטנים.
במקום לתת תמריצים לעסקים ולאנשים פרטיים להתקין פאנלים סולריים על כל גג ומקום אפשרי, רק מכניסים מקלות בגלגלים.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #27 

14/04/2022 1:08  
TheCoolest כתב:
@טלHD

תסביר מה הטעם בלעבור לרכבים חדשים שעובדים על מימן אפור? אפשר באותה צורה להמשיך עם מנוע בעירה פנימית ולא לשבור את הראש. זה הרבה יותר פשוט, אמין וזול יותר מכל הבחינות.
...
תקנות זיהום אוויר....כאן זה התחיל ושם זה נגמר.
מכוונים לאפס פליטות (שמירה על כדור הארץ).

רכבי מימן פולטים 0 זיהום אוויר.
הפליטה שלהם זה רק מים נקיים (גם לשתייה).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78768
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #28 

כמה דברים:

1. הבעיה של מימן זו בדיוק אותה הבעיה של רכב חשמלי רגיל - צריך לייצר את המימן הזה ולשנע אותו, בדיוק כמו שצריך לייצר את החשמל ולשנע אותו לנקודת הטעינה. מימן דורש לא מעט אנרגיה לייצור, וזה בדיוק הבעיה של רכבים חשמלים "רגילים".

2. דעתי היא שבסופו של דבר מימן ינצח כי זה באמת דרך יעילה לשנע אנרגיה (כימית). צריך עוד כמה פיצוחים טכנולוגיים בשביל זה.

3. גם solid state הוא גיים צ'יינג'ר אבל נראה מה יהיה.

לגבי טסלה מול איוניק. נראה לי שזה טסט קייס מדהים לבדיקה של איך שחקן ותיק מתפקד מול שחקן חדש. דבר ראשון, אלמלא טסלה האייוניק החדש לא היה קיים. אז אני שמח שהתחרות כאן מעוררת את כולם. יש עוד הרבה שחקנים והם עוד לא אמרו כלום, אז להספיד את השחקנים הישנים בוודאי שלא הגיוני.

זה נכון שיש לטסלה הרבה פור על החברה האלה, אבל הם עברו לא מעט שינויים והם יתייעלו ובסופו של דבר יהיו לנו הרבה רכבים יעילים וחכמים. יש דברים שטסלה עושה מדהים (תוכנה, ניהול בטריה) ויש דברים שפחות (תחזוקה, צבע, העובדה שאתה צריך ללכת רק אליהם לתקן וכו').

ה-Y לא יתרומם, הוא כבר טס. הביקוש שלו יהיה פי כמה ביחס ל-מודל 3. כל מי שיש לו מודל 3 היה מת שיהיה לו Y, רק תנו לו אופציה לשדרג.

יש המון דברים חכמים ב-Y. אם הוא יפה או לא, זה כבר עניין של טעם. אני חושב שהוא מאוד יפה ועם הכנפיים מורמות זה לגמרי עושה לי את זה. אבל, בסופו של דבר, אני לא *צריך* Y, אני צריך 3 בגלל אופי הנסיעה שלי.

טסלה לא greedy, הבעיה שבגלל שהם מוכרים ישירות, מאוד מורכב לחשב את המיסוי והמדינה בעצם רוצה למסות את כל ערך הרכב (זה לא המצב כשיש יבואן כי ממסים ב-100% לפי השווי שהם קונים ואז יש מס רווחי הון ליבואן). זה לא המצב עבור טסלה ולכן חלק גדול מהעלאות של המיסוי היה מתוך ההחלטה של המדינה למסות את כל ערך הרכב לפי המס המירבי, כולל גם תוספי תוכנה (שזה ממש לא הגיוני). אז יקר בישראל, וימשיך להיות יקר כל עוד ככה המדינה מתנהלת.

האם זה "שווה את זה"? כל אחד יגיד. אם היה פחות ביקוש, האם המחיר היה יורד, ספק מאוד. הביקוש בישראל לא שונה ממדינות אחרות. המיסוי לא יורד, והמדינה נגד להביא עוד רכבים לכאן והם עוד יותר נגד לעבור לחשמל (כי כאמור, זה אומר שצריך יותר הפקת אנרגיה, וגם המיסוי של הדלק הופך את זה לפרובלמטי).

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2546
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 287 פעמים

שליחה #29 

לא הבנתי כל כך לגבי שדרוג 3 ל Y...
מה הכוונה תנו רק אופציה... יש כאן הפרש של לפחות 100K ש"ח. אתה תוסיף להם את ההפרש הזה בשדרוג ?
גם לי יש מרצדס C, והיתי מת לשדרג ל S (ועדיף S65 AMG כמובן). אם היית משלים לי את ההפרש- היתי מאוד מודה לך !

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

סרטון מעניין שקיבלתי ממש עכשיו...
זה מה שקורה כשקונים מחשב ולא אוטו...(במענה לזה: ש"תוכנה" הוא הדבר שטסלה עושה בצורה מדהימה !)

https://abc30.com/tesla-model-3-screen- ... Vd27UC1D3Y

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #31 

ברור שבתשלום על ההפרש…

לגבי זה שנתקע. נשמע הזוי. מכיר לא מעט סיפורים על כאלה שלחצו על בריקס ולא קרה כלום, אבל לא על זה שזה משאר מהירות קבועה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #32 

אפילו לא הציגו את הסיכום בכתבה אלא מה שההוא אמר שזכור לו. זה משהו שתמיד נגיש באפליקציה, למה הוא לא יכל לשלוח להם צילום מסך?
בכל מקרה, אז נתקע לו המחשב. ממשיכים לנסוע ועושים לו ריבוט במקרה שהוא נתקע. בנוסף, כפתור של איתות מצוקה הוא מכאני, תמיד אפשר להפעיל אותו.

עופר, הוא אמר שהברקס עבד אבל ה"גז" לא הגיב. אבל הוא פחד לעצור כי חשש שיכנסו בו מאחור.

עכשיו שטסלה מייצרת מיליון+ רכבים בשנה אנחנו הולכים לראות כל מני תקלות הזויות. כי אף רכב לא מושלם, ולפעמים יש תקלות.
ככל שיש יותר רכבים על הכביש, כך גדל הסיכוי שיקרו בעיות מוזרות.
ומאחר וכל פיפס קטן שקשור לטסלה כמעט תמיד זוכה בכותרות, לא פלא שאנחנו רואים דברים כאלה צצים פה ושם.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #33 

14/04/2022 17:28  
טלHD כתב:
תקנות זיהום אוויר....כאן זה התחיל ושם זה נגמר.
מכוונים לאפס פליטות (שמירה על כדור הארץ).

רכבי מימן פולטים 0 זיהום אוויר.
הפליטה שלהם זה רק מים נקיים (גם לשתייה).
...
אבל זה אפס פליטות רק במקרה הבא:
הפקת מימן ירוק. וכרגע אנחנו רחוקים מזה, רוב המימן המופק היום הוא אפור. חלק קטן הוא כחול (שזה לא ממש טוב בהרבה) וחלק קטנטן של מספר אחוזים הוא ירוק.
שינוע המימן ברכבים שלא פולטים זיהום, וכרגע גם פה אנחנו רחוקים מזה.
ואחסון המימן.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #34 

15/04/2022 1:10  
TheCoolest כתב:
אפילו לא הציגו את הסיכום בכתבה אלא מה שההוא אמר שזכור לו. זה משהו שתמיד נגיש באפליקציה, למה הוא לא יכל לשלוח להם צילום מסך?
בכל מקרה, אז נתקע לו המחשב. ממשיכים לנסוע ועושים לו ריבוט במקרה שהוא נתקע. בנוסף, כפתור של איתות מצוקה הוא מכאני, תמיד אפשר להפעיל אותו.

עופר, הוא אמר שהברקס עבד אבל ה"גז" לא הגיב. אבל הוא פחד לעצור כי חשש שיכנסו בו מאחור.

עכשיו שטסלה מייצרת מיליון+ רכבים בשנה אנחנו הולכים לראות כל מני תקלות הזויות. כי אף רכב לא מושלם, ולפעמים יש תקלות.
ככל שיש יותר רכבים על הכביש, כך גדל הסיכוי שיקרו בעיות מוזרות.
ומאחר וכל פיפס קטן שקשור לטסלה כמעט תמיד זוכה בכותרות, לא פלא שאנחנו רואים דברים כאלה צצים פה ושם.
...
פוסט הרגעה עצמית. זו תופעה שאין לה אח ורע. הגאז מפסיק לעבוד? מי נתקל בדבר כזה בכלל במכונית מודרנית?
זה פוסט "יש לי טסלה ואני מנסה להמעיק מערך הבעיה הזו"
אנשים, תהיו רציניים.
לי זכור מקרה אחד של משפחה עם טויוטה בארהב שנתקע להם הגאז, וזה התפרסם לגמרי, למרות שזו טויוטה.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

זה פוסט אופייני ללהקת המעודדות.
לפעמים יש לי הרגשה שהם מריצים בוטים על שרשורים שיש בהם את המילה "טסלה", כדי להכנס ולספר לנו כמה הטסלה מוצלחת.
בדיוק כמו כת האייפוניסטים.
אולי כדאי לעשות כאן סקר ולבדוק התאמה בין אלו שמחזיקים טסלה וגם אייפון...משום מה יש לי הרגשה שנמצא התאמה באחוזים ניכרים...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #36 

15/04/2022 10:02  
Arie10 כתב:
זה פוסט אופייני ללהקת המעודדות.
לפעמים יש לי הרגשה שהם מריצים בוטים על שרשורים שיש בהם את המילה "טסלה", כדי להכנס ולספר לנו כמה הטסלה מוצלחת.
בדיוק כמו כת האייפוניסטים.
אולי כדאי לעשות כאן סקר ולבדוק התאמה בין אלו שמחזיקים טסלה וגם אייפון...משום מה יש לי הרגשה שנמצא התאמה באחוזים ניכרים...
...
כבר נידרשתי לסוגיה הזו, אני מעריך שיש קורלציה גבוהה.
גילוי נאות, יש לי אייפון כבר 7 שנים.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1501
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 254 פעמים

שליחה #37 

האיוניק ניראת כמו טנק מגושם רכב מכוער אם מסתכלים מקרוב, צריך לבדוק לעומק את עניין הסוללות, טסלה מספר 1 בתחום לא יעזור כלום.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #38 

לקרוא לכל פירגון להקת מעודדות זה לא רציני. זה רק נסיון מגושם לסתום פיות ולפסול דעה ליגיטימית טובה. אם זה בעל טסלה אז הוא מוטה. אם זה לא בעל טסלה אז מה הוא מבין בכלל... כך מפנים מקום רק לדעות שליליות כי החיוביות מוטות ולא רלוונטיות בכלל.

כת או להקת מעודדות רלוונטי רק במקרה שבו אין לבעלים שום ביקורת וכל מה שיש להם להגיד הוא רק חיובי. לא מכיר הרבה אנשים שיש להם אפס ביקורת על טסלה. במקרה שלי קלות הנטיה לשריטות, גימור בינוני, וההתנהלות סביב פיצ׳רים בישראל (סנטרי, אוטופארק למשל) הם ממש גרועים. גם אני עם אייפון וגם שם יש לי לא מעט תלונות על אפל. הייתי אומר שלקרוא למישהו להקת מעודדות יותר פוסל את עצמו כ hater מאשר את חובבי הרכב כמעודדות.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

אני חושב שדי הבאתם את זה על עצמכם...ראה את השרשורפלצת שהקמתם לכם עם עשרות עמודים.
כל אחד שנכנס לשם ומנסה להגיד משהו שרק נשמע נגד- מיד "מטופל" ומראים לו את הדלת.
אז כן, אני קורא לכם להקת מעודדות (רובכם הרווחתם את זה ביושר). לא חייבים לקחת את זה קשה מדי, זה רק כינוי וגם לא גס במיוחד.
וגם את בעלי האייפונים אני מכנה כת, אם כי במקרה הזה ברור שהשם הזה דבק בבעלי האייפונים הרבה לפני שאני התחלתי להשתמש בכינוי הזה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #40 

Arie10

אני רואה אותך כחלק משמעותי מכת שונאי הטסלה וכת שונאי האייפון. די הבאת את זה על עצמך בזה שבכל מקום אתה מדגיש את שנאתך לשני המותגים ולמי שלא שונא אותם מספיק לטעמך...

כשונא טסלה קשה לי לקחת את דבריך ברצינות. אבל אל תיקח את זה קשה מדי...

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”