10/01/2022 11:02
zovirax כתב:
תודה רבה על כל העזרה!
הזמנתי הכל - תאמת שיש לי קצת ספקות .... הדוד קטן 0.25 ליטר
לא יודע מה הדיוק שאקבל עם חיישן.... לא מצאתי פרוייקטים דומים (אנשים מעדיפים פשוט להחליף מכונה)
לא יודע כמה אצליח לשמור על הטמפרטורה לכל אורך החליטה.
האם הכיול הוא אוטומטי?
...
אני גם צופה כמה בעיות אצלך, אבל שאפשר להתגבר עליהם עם המון סבלנות. למרות שגם עם מעט מאמץ בטוח שיהיה לך שיפור לעומת התרמוסטט, במיוחד אם היה לך זיופים ממנו כמו שהיה אצלי.
יש מצב של כיול אוטומטי בבקר אבל זה לא בדיוק תופס.
במכונות כמו הגאג'יה וסילביה אמור להיות דוד דומה, וחישן ממוקם דומה. (בצד החיצוני של הדוד, אצלי טבול במים) הייתי ממליץ לחפש בפורמים לגבי ההגדרות שלהם, יכול להיות שאתה לא מוצא הרבה מידע של לליט כי יש דגם זהה שמגיע עם בקרת טמפ'.
אצלי המד חום בראש עזר לי מאוד לכיול ולהבין מה קורה בראש ומדידת הפרשים, תראה אם תוכל למדוד איכשהו לפחות לכיול, זה יכול לעזור לך הרבה.
אצלי למדתי שאחרי שהטמפ' בדוד יציבה והמכונה ספגה חום מספיק זמן, הטמפרטורה בזמן חליטה יציבה גם כשהטמפרטורה בדוד יורדת מהר, וזה הגיוני, החיישן יושב קרוב יחסית לפתח כניסת המים, וגם כאמור נפח מים גדול יותר.
ולמדתי שאם הבקר מכוון כך שלא יהיה
Overshoot
אז כביכול לוקח יותר זמן להתחמם, אבל המכונה מוכנה לשוט הבא בצורה יציבה יותר מהר מאשר אם הבקר ימהר מידיי להעלות את הטמפ' (תכלס מוכן לפני שמספיק להכין את הידית לשוט הבא)
אבל שוב, יש הבדלים.
יכול להיות שאצלך דווקא יהיה עדיף יותר לכוון כך שיתן עוצמה חזקה כשמתחיל לזהות ירידה בטמפ' כך שבסוף השוט הטמפ' לא תרד, אבל זה רק ניחוש מהאויר ויכול להיות שה250 לא מספיקים להתקרר עד סיום השוט.
אני מאמין שאפשר להגיע לתוצאות טובות עם סבלנות ובכל מקרה טובות יותר מהתרמוסטט.
תרמוסטט זה צורת עבודה פשוטה בהרבה. אחרי שנותן מתח רצוף לגוף חימום ומגיע לטמפ' מוגדרת, למשל 95, מעלות, המתח מתנתק, והטמפ' ממשיכה לעלות, לאט לאט עליה מפסיקה ואז ירידה, והמתח לא חוזר עד שהתקרר, למשל ל85 מעלות, ואז ממשיך להתקרר עוד לפני שהטמפ' מתחילה לעלות