טסלה - השרשור הרישמי
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 191 פעמים
לעוד מישהו העברית שוב הפוכה?
זה קורה במסכים מסויימים, לא כמו מה שהיה בהתחלה, אבל זה כבר תוקן ועכשיו חזר שוב.
זה קורה במסכים מסויימים, לא כמו מה שהיה בהתחלה, אבל זה כבר תוקן ועכשיו חזר שוב.
כן, חוזרים אחורה כבר אמרנו?27/01/2022 17:10PCingAddict כתב: לעוד מישהו העברית שוב הפוכה?
זה קורה במסכים מסויימים, לא כמו מה שהיה בהתחלה, אבל זה כבר תוקן ועכשיו חזר שוב....
אגב, חיפוש שיר בעברית בספוטיפיי אמנם הפוך אבל עדיין מוצא את זה השיר בצורה תקינה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73412
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
ועדת הכלכלה אישרה את הרחבת השירותים שמציעים מכונאים ניידים
מכונאים ניידים, שמגיעים ברכב שירות לבית הלקוח או לבית העסק, יעניקו שירותים שאינם חירום כמו עדכוני תוכנה והחלפת ידיות; יו"ר איגוד המוסכים טען שהתקנות מיטיבות עם בעלי מכוניות טסלה, ונענה על ידי נציגת משרד התחבורה: "התקנות לא עוסקות בטסלה. מאז שנחקקו ב-2018 הטכנולוגיה התקדמה"
https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... /rknoc74ay
מכונאים ניידים, שמגיעים ברכב שירות לבית הלקוח או לבית העסק, יעניקו שירותים שאינם חירום כמו עדכוני תוכנה והחלפת ידיות; יו"ר איגוד המוסכים טען שהתקנות מיטיבות עם בעלי מכוניות טסלה, ונענה על ידי נציגת משרד התחבורה: "התקנות לא עוסקות בטסלה. מאז שנחקקו ב-2018 הטכנולוגיה התקדמה"
https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... /rknoc74ay
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
-
Huber
- חבר במועדון HT

World EV Sales — Tesla Model 3 Wins 4th Consecutive Best Seller Title In Record Year
https://cleantechnica.com/2022/01/30/wo ... cord-year/
-
Huber
- חבר במועדון HT

https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001400828
טסלה ממשיכה ללחוץ על הגז: משלוח של כ-2,000 מכוניות ינחת בארץ החודש כולל מאות טסלה Y
השיווק הרשמי של הקרוס-אובר החשמלי של טסלה בישראל טרם החל, אך באירופה הוא עולה 10% יותר מטסלה 3
טסלה ממשיכה ללחוץ על הגז: משלוח של כ-2,000 מכוניות ינחת בארץ החודש כולל מאות טסלה Y
השיווק הרשמי של הקרוס-אובר החשמלי של טסלה בישראל טרם החל, אך באירופה הוא עולה 10% יותר מטסלה 3
-
Huber
- חבר במועדון HT

הפתרון למי שלא אוהב את ההגה השונה של הטסלה Model S:
https://www.motortrend.com/news/t-sport ... ing-wheel/
https://www.motortrend.com/news/t-sport ... ing-wheel/
- oferlaor
- מנהל

אם היה אפשר, הייתי מחליף את שלי ל-yoke... לא בטוח אם זה חוקי בכלל בארץ.
-
Huber
- חבר במועדון HT

עופר - למה?! 
- oferlaor
- מנהל

יש יתרון עצום אחד של yoke, במיוחד למי שמחזיק את ההגה בעיקר בתחתית שלו (כמוני), וזה שיש יותר ויזביליות בחלק העליון בשביל.... לשים מסך נוסף עם carplay.
במטותא, כל נהג מקצועי, ואפילו כל מורה לנהיגה, יאמר לך שלהחזיק את ההגה בחלק התחתון שלו זו שגיאה בטיחותית. אני מבין שאתה עושה את זה ללא קשר,
אבל לעשות זאת ולהוסיף עוד מסך מעל בשביל הקאר פליי- כתבת במשפט אחד את כל מה שמתנגדי טסלה (ודומיה) מטיפים לו.
אבל לעשות זאת ולהוסיף עוד מסך מעל בשביל הקאר פליי- כתבת במשפט אחד את כל מה שמתנגדי טסלה (ודומיה) מטיפים לו.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20192
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2612 פעמים
- יצירת קשר:
@nir11
ה-yoke מכריח אותך להחזיק את ההגה נכון, שעה 3 ו-9.
יכול להיות מאד מסוכן לתפוס את ההגה בשעות 11-1, כי אם נפתחת כרית האוויר, היא יכולה בקלות לשבור לך את המרפק.
זה שקצת יותר נוח לתפוס אותו מלמטה מהגה רגיל לא הופכת אותו לבעייתי.
בנוגע להוספת שטויות לרכב כמו כל מני מסכי אנדרויד שמתחברים לרכב, זה נשמע לי כמו פתח לבעיות.
אבל יש כאלה שחייבים אינטגרציה עם CarPlay או Android Auto, לי אישית זה לא חשוב. אני גם חושב שמעבר לכל העניינים הטכניים, זה רק מכער את הרכב.
ה-yoke מכריח אותך להחזיק את ההגה נכון, שעה 3 ו-9.
יכול להיות מאד מסוכן לתפוס את ההגה בשעות 11-1, כי אם נפתחת כרית האוויר, היא יכולה בקלות לשבור לך את המרפק.
זה שקצת יותר נוח לתפוס אותו מלמטה מהגה רגיל לא הופכת אותו לבעייתי.
בנוגע להוספת שטויות לרכב כמו כל מני מסכי אנדרויד שמתחברים לרכב, זה נשמע לי כמו פתח לבעיות.
אבל יש כאלה שחייבים אינטגרציה עם CarPlay או Android Auto, לי אישית זה לא חשוב. אני גם חושב שמעבר לכל העניינים הטכניים, זה רק מכער את הרכב.
- oferlaor
- מנהל

@nir11
לא מחשיב את עצמי כפאןבוי ומתברר שיש לי דעה עצמאית...
למודלים מסויימים של טסלה יש HUD (דשבורד קדמי) וכן, אני חושב שחסר לי android auto ו-carplay. האמת שהייתי מעדיף את זה על המסך הראשי אבל אם אין, זה פיתרון סביר בהחלט.
לגבי החזקת ההגה. אני מחזיק אותו באופן נכון, ואני לא חושב שה-Yoke יפריע לי בכלל להחזיק אותו בצדדים עם נטיה למטה במקום למעלה.
למודלים מסויימים של טסלה יש HUD (דשבורד קדמי) וכן, אני חושב שחסר לי android auto ו-carplay. האמת שהייתי מעדיף את זה על המסך הראשי אבל אם אין, זה פיתרון סביר בהחלט.
לגבי החזקת ההגה. אני מחזיק אותו באופן נכון, ואני לא חושב שה-Yoke יפריע לי בכלל להחזיק אותו בצדדים עם נטיה למטה במקום למעלה.
לא הבנתי את הערת הפאנבוי, לא טוען שאתה פאנבוי.09/02/2022 11:39oferlaor כתב: @nir11
לגבי החזקת ההגה. אני מחזיק אותו באופן נכון, ואני לא חושב שה-Yoke יפריע לי בכלל להחזיק אותו בצדדים עם נטיה למטה במקום למעלה....
לגבי קארפליי, גם אני לא יכול בלעדיו וכבר כתבתי את זה פה.
לגבי החזקת הגה, אתה אומר שאתה מחזיק אותו בעיקר בתחתית, ושאתה מחזיק אותו נכון. טעות. זו עובדה שאינה ניתנת לעוררין. זו אינה קביעה אישיתי שלי, אלא של ברי סמכא בתחום. במצבי חרום התגובה שלך תהיה איטית, וחשוב מכך מוגבלת. פעולה נכוונה במצב חרום תמנע מצב של הפעלת כריות אוויר, בין השאר.
אני לא אתווכח איתך על כיול מסכים, אבל בנהיגה אני מבין. החזקת הגה בתחתית היא שגיאה בסיסית בנהיגה.
yoke הוא אכן סוג הגה שתראה הרבה במכוניות מרוץ, אבל לא תיראה החזקה בתחתית ההגה. אגב במכוניות מרוץ יחס ההיגוי הוא ישיר, אני לא בטוח כמה yoke מתאים ליחס היגוי שאינו ישיר. ישיר זה אומר סיבוב אחד של ההגה בין נעילה לנעילה. כאמור נפוץ במכוניות מרוץ טהורות, מה שנקרא סינגל סיטרז, למיטב זיכרוני במכוניות מרוץ שמבוססות (ברמה כלשהיא) על מכוניות כביש -yoke אינו בשימוש. פשוט לא זוכר שראיתי דבר כזה.
נדמה לי שראיתי בסרטונים שלדגם plaid יש הגה בצורת yoke
התפיסה של "תנו לי פחות הגה כדי לפנות מקום לעוד מסך", וזו כבר דעתי האישית, היא הפעלת סדר עדיפויות לא נכון. כל עוד יש מי שצריך לנהוג, זו פעולה חשובה לאין ערוך מאשר שימוש במסך. אגב, קארפלי מול העינים? בשביל מה? המיקום שלו בצד יותר נכון, מול העיניים צריך לראות (לדעתי), דברים שקשורים למלאכת הנהיגה. המקום הנכון שלו זה באמת מעל המסך הראשי של הטסלה.
- oferlaor
- מנהל

אולי לא הסברתי את עצמי נכון. אני לרוב מחזיק את הידיים במצב 3.5 ו-8.5. זה מה שאני קורא למטה כי זה לא 11-1 או 10-2.
בסירטון הבא שכלול בלינק תוכל לראות את החסרון הגדול בהגה יוק. כמו שמוסבר החיסרון הוא בעיקר במהירויות נמוכות. להגה יה מספר סיבובים בין נעלילה לנעילה (כנהוג בכל מכוניות הכביש), ולכן במהירותיות נמוכות, בהן אנחנו עושים תיקונים יחסית גדולים, שדורשים יותר מסיבוב אחד מלא של ההגה, נתקלים במצב שצריך לסובב את ה"אין הגה".
The yoke is at its worst during low-speed maneuvers. Case in point: Here's a video of me repositioning the Model S Plaid on a narrow, two-lane road for a photoshoot. The yoke, coupled with the touchscreen shifter, make a multipoint turn slower and more labor intensive than it needs to be. And for the record, this video was filmed after multiple days using the yoke—bad design is bad design, as evidenced by my NSFW language.
https://www.motortrend.com/reviews/2022 ... el-review/
The yoke is at its worst during low-speed maneuvers. Case in point: Here's a video of me repositioning the Model S Plaid on a narrow, two-lane road for a photoshoot. The yoke, coupled with the touchscreen shifter, make a multipoint turn slower and more labor intensive than it needs to be. And for the record, this video was filmed after multiple days using the yoke—bad design is bad design, as evidenced by my NSFW language.
https://www.motortrend.com/reviews/2022 ... el-review/
- oferlaor
- מנהל

לטסלה היקף סיבוב היגוי יחסית רחב. זה לא כזה טוב (סיבוב חד דורש רוורס) בוודאי ביחס ל 3008 או ה xv שלי. לא מאמין שזה מה שיפריע לי.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20192
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2612 פעמים
- יצירת קשר:
@nir11
טעם אישי. שמעתי על לא מעט אנשים שהתרגלו ל-יוק ולא רוצים לחזור להגה רגיל.
בכל אופן, אין עדיין רכבים עם הגה יוק (מקורי) כאן בארץ, לא נראה לי כל כך רלוונטי נכון לעכשיו.
טעם אישי. שמעתי על לא מעט אנשים שהתרגלו ל-יוק ולא רוצים לחזור להגה רגיל.
בכל אופן, אין עדיין רכבים עם הגה יוק (מקורי) כאן בארץ, לא נראה לי כל כך רלוונטי נכון לעכשיו.
לא. זה לא טעם אישי. כמבון שאיש יעשה כראות עיניו במסגרת החוק, אבל עובדתית הגה מסוג זה לא קיים בשום דיספלינה מוטורית שדורשת נהיגה תחרותית, ומסיבות טובות.
זה הגה שהוא בפירוש לא בטיחותי.
בכל מכוניות הכביש יש בין נעילה לנעילה יותר מסיבוב אחד מלא של ההגה. זאת אומרת לא היגוי ישיר. היגוי ישיר אומר שיש סיבוב אחד בין נעילה לנעילה.
כשיש היגוי ישיר, הגה מסוג יוק הוא טוב לשימוש, ולכן תיראה אותו במכוניות מרוץ יעודיות.
לא תיראה אותו אפילו במכוניות כביש שהוסבו למרוצים, כי זה פשוט לא מאפשר שליטה מספקת ברכב.
אני לא מתווכח אם מי שחושב שזה יהיה לו נוח, זו החלטה אישית, אבל מבחינה של שליטה ברכב העובדה היא שלא משתמשים בהגה כזה מסיבות ברורות.
אני ממש לא משווה, יש למשל בחור אחד שאין לו ידיים, נוהג ברכב עם הרגליים, ועושה דריפטים מדהימים.
אנשים מסוגלים להכל.
יש אנשים עם יכולות. אבל ככלל, זה פחות מאפשר שליטה, הגה מסוג זה.
הרשת מלאה במאמרים על הסיבות לכך שזה לא בטיחותי.
התחום היחידי בו אני ניתקלתי בהגה מסוג זה (במכוניות) הוא בסינגלסיטרז, שם יש היגוי ישיר והגיוני להשתמש בהגה מסוג זה.
זה הגה שהוא בפירוש לא בטיחותי.
בכל מכוניות הכביש יש בין נעילה לנעילה יותר מסיבוב אחד מלא של ההגה. זאת אומרת לא היגוי ישיר. היגוי ישיר אומר שיש סיבוב אחד בין נעילה לנעילה.
כשיש היגוי ישיר, הגה מסוג יוק הוא טוב לשימוש, ולכן תיראה אותו במכוניות מרוץ יעודיות.
לא תיראה אותו אפילו במכוניות כביש שהוסבו למרוצים, כי זה פשוט לא מאפשר שליטה מספקת ברכב.
אני לא מתווכח אם מי שחושב שזה יהיה לו נוח, זו החלטה אישית, אבל מבחינה של שליטה ברכב העובדה היא שלא משתמשים בהגה כזה מסיבות ברורות.
אני ממש לא משווה, יש למשל בחור אחד שאין לו ידיים, נוהג ברכב עם הרגליים, ועושה דריפטים מדהימים.
אנשים מסוגלים להכל.
יש אנשים עם יכולות. אבל ככלל, זה פחות מאפשר שליטה, הגה מסוג זה.
הרשת מלאה במאמרים על הסיבות לכך שזה לא בטיחותי.
התחום היחידי בו אני ניתקלתי בהגה מסוג זה (במכוניות) הוא בסינגלסיטרז, שם יש היגוי ישיר והגיוני להשתמש בהגה מסוג זה.