איך אתם מתרגמים "ראש קטן" לאנגלית
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
זה מאוד תלוי מה אתה מנסה להגיד.
אתה מנסה להגיד למישהו שהוא לא לוקח אחריות ומשאיר את העבודה לאחרים, או שאתה מנסה להגיד למישהו שהתרומה שלו לא מורגשת והוא רק עוד בורג במערכת?
ולא, בניגוד גמור למה שנכתב מעלי, אל תגיד לקולגה שלך שהוא small-minded. זה לא הפירוש של "ראש קטן" כמו שאנחנו מפרשים אותו, ויותר קרוב למושג "צר-אופקים" בעברית.
להגיד את זה למישהו בפנים שקול לזה שתקרא לו "טמבל" ותצפה שהוא יקבל את זה כביקורת בונה. ממש לא כדאי.
אתה מנסה להגיד למישהו שהוא לא לוקח אחריות ומשאיר את העבודה לאחרים, או שאתה מנסה להגיד למישהו שהתרומה שלו לא מורגשת והוא רק עוד בורג במערכת?
ולא, בניגוד גמור למה שנכתב מעלי, אל תגיד לקולגה שלך שהוא small-minded. זה לא הפירוש של "ראש קטן" כמו שאנחנו מפרשים אותו, ויותר קרוב למושג "צר-אופקים" בעברית.
להגיד את זה למישהו בפנים שקול לזה שתקרא לו "טמבל" ותצפה שהוא יקבל את זה כביקורת בונה. ממש לא כדאי.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
You are enough for me
?
?
- Amir64
-
- גורו

@מספיקלי כתב24/11/2021 16:33sabres כתב: להגיד את זה למישהו בפנים שקול לזה שתקרא לו "טמבל" ותצפה שהוא יקבל את זה כביקורת בונה. ממש לא כדאי....
כלומר - לא להגיד למישהו בפנים שהוא ראש קטן, אלא...איך אתם מסבירים לקולגה האמריקאי ש... בצוות שלו הוא ראש קטן?...
להגיד למישהו, שמישהו אחר בצוות שלו הוא ראש קטן.
@מספיקלי
אולי משהו כמו takes a back seat יכול להיות מתאים להגיד.
צריך להיזהר עם האמריקאים. הם רגישים מילולית, ולא ישירים כמונו.
- deleteduser1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1253
- שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 181 פעמים
ההמלצה שקיבלתי ממישהי שדוברת אנגלית כשפת אם (אחרי שניסיתי להסביר לה כמה דקות מה זה ראש קטן) זה:
halfhearted
Definition of half-hearted
: lacking heart, spirit, or interest
halfhearted
Definition of half-hearted
: lacking heart, spirit, or interest
בביטוי הזה משתמשים פחות כדי לדבר על אדם, ויותר כדי לדבר על סדרי עדיפויות -...
משהו שנמצא בעדיפות נמוכה יותר בגלל משהו דחוף או חשוב יותר.
אני חולק עליה. זה יתאים יותר ל-"חוסר חשק" או מה שאנחנו קוראים "חצי כוח". עשיית דבר בלי רצון אמיתי.24/11/2021 21:06eyalron כתב: ההמלצה שקיבלתי ממישהי שדוברת אנגלית כשפת אם (אחרי שניסיתי להסביר לה כמה דקות מה זה ראש קטן) זה:
halfhearted...
זה לא בדיוק "הקטנת ראש" שהיא התחמקות ממשימות או ניסיון לעשות כמה שפחות מהן בתואנות שונות.
נראה לי שגם פותח הת'רד לא הכי בטוח מה הוא מנסה להגיד
אבל זה די מעניין לראות את ההבדלים התרבותיים בין ישראלים לקולגות שלהם מחו"ל בדברים האלה.
- Amir64
-
- גורו

משתמשים בביטוי גם כלפי אדם, כמו בדוגמה הראשונה פה:24/11/2021 22:58sabres כתב: בביטוי הזה משתמשים פחות כדי לדבר על אדם, ויותר כדי לדבר על סדרי עדיפויות -
משהו שנמצא בעדיפות נמוכה יותר בגלל משהו דחוף או חשוב יותר....
https://www.macmillandictionary.com/dic ... -back-seat
וגם פה:
https://www.dictionary.com/browse/take-a-back-seat
נכון, אבל מניסיוני השימוש הרווח הוא כמו שתיארתי ובכל מקרה לא מדובר במקבילה מתאימה ל"ראש קטן".
אגב, על אדם מקובל לומר steps back או steps aside אם רוצים לתאר מישהו שמפנה את מקומו ו\או מעביר שליטה למישהו אחר כמו שמתואר בקישורים שצירפת.
אגב, על אדם מקובל לומר steps back או steps aside אם רוצים לתאר מישהו שמפנה את מקומו ו\או מעביר שליטה למישהו אחר כמו שמתואר בקישורים שצירפת.
אולי slacker זה יותר קרוב? לא הייתי בשיחת משוב אומר משהוא כזה, זה ממש פוגעני. לא מדביקים תוויות לבן אדם. מדברים על התנהגויות. תשתמש בדוגמא להסביר לו מה היו הצפיות שלך ואיך תפשת את מה שהוא עשה בפועל. את הפער בין השניים.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
לדעתי אין טעם להתעקש על מינוח שינסה להקביל את זה לשפה העברית, במיוחד שהביטוי לא שגור ומוכר בשפה האנגלית.
עדיף פשוט לתרגם את הכוונה כולה, ולא רק את המונח (למשל, לא איך אני אומר "ראש קטן" באנגלית, אלא - איך אני מסביר לאדם שעליו לקחת יותר אחריות...)
עדיף פשוט לתרגם את הכוונה כולה, ולא רק את המונח (למשל, לא איך אני אומר "ראש קטן" באנגלית, אלא - איך אני מסביר לאדם שעליו לקחת יותר אחריות...)
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
אני לא מכיר ביטוי שמתרגם במדוייק וכמו שצויין פה, גם אם יש ביטוי כזה בדיוק, הוא מעליב - בטח ובטח אמריקאים.
למה לא לומר פשוט משהו בסגנון: "We think you need to take more responsibilities in the project" או משהו כזה שמעביר את המסר אבל לא במילה אחת?
למה לא לומר פשוט משהו בסגנון: "We think you need to take more responsibilities in the project" או משהו כזה שמעביר את המסר אבל לא במילה אחת?
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
-
מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2785
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
תודה על השיח, אני חושב שהמקובל אצלנו לגבי ראש קטן הוא אחד שיעשה /שאכפת לו רק מה שאמרו לו ולא מילימטר ימינה שמאלה.
בלי טיפת מעוף או תמונה רחבה יותר של המשימה.
אני יודע שעם אמריקאים זה נושא בעייתי.
* אני מעלה את השאלה כי אני בקבוצת ביטא של משהו ומטריף אותי שמנהלי המוצר לא פתוחים בכלל לרחשי התכתובות בפורום.
**אם לא הכנסת את זה לרשימת באגים או רשימת הדרישות במעקב זה פשוט לא יטופל. (לא שכל הרשום אכן מטופל...)
ואולי אני הוא הבעיה כי אני רוצה יותר פרקטיות במוצר ולא קישקושים שיפארו את דף הפרסומת אבל כמעט ללא שימוש.
* אני מעלה את השאלה כי אני בקבוצת ביטא של משהו ומטריף אותי שמנהלי המוצר לא פתוחים בכלל לרחשי התכתובות בפורום.
**אם לא הכנסת את זה לרשימת באגים או רשימת הדרישות במעקב זה פשוט לא יטופל. (לא שכל הרשום אכן מטופל...)
ואולי אני הוא הבעיה כי אני רוצה יותר פרקטיות במוצר ולא קישקושים שיפארו את דף הפרסומת אבל כמעט ללא שימוש.
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
נתקלתי במושג: "jobsworth"
זה יותר בריטי מאשר אמריקאי ומתאר את מה שאתה מתכוון אליו.
זה יותר בריטי מאשר אמריקאי ומתאר את מה שאתה מתכוון אליו.
- Amir64
-
- גורו

האמריקאים הרבה יותר מסודרים. הדרך מוגדרת וברורה, ורק כך עובדים.25/11/2021 15:03מספיקלי כתב: תודה על השיח, אני חושב שהמקובל אצלנו לגבי ראש קטן הוא אחד שיעשה /שאכפת לו רק מה שאמרו לו ולא מילימטר ימינה שמאלה.
ואולי אני הוא הבעיה כי אני רוצה יותר פרקטיות במוצר ולא קישקושים שיפארו את דף הפרסומת אבל כמעט ללא שימוש....
הישראלים יותר יצירתיים, ודוחפים בכל הכח אל המטרה, לא משנה הדרך.
יש יתרונות וחסרונות לכל דרך.
הדרך של האמריקאים היא בהחלט "שהכל יהיה כתוב, ברור, ולא יבוצע שום דבר שלא כתוב."
זה לא ראש קטן של מישהו. ככה הם חונכו.
-
מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2785
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
אני יודע אמיר, אני חוויתי את זה כצופה מהצד לפני הרבה שנים, כשהצטרפתי אל אבי בכמה ימי ביקור במפעלי ענק בארה"ב ואפילו כוס מים לא הציעו לנו. כי פשוט נפגשנו עם המפעילים למטה ולא עם המנהלים. והם מעולם לא נדרשו לעסוק בביקורי הדגמה של המערכת ואירוח. (כך אני לפחות הבנתי את זה)