מכונת אספרסו, E61 ו-PID ?
-
sight
- חבר פעיל

- תגובות: 75
- שם מלא: Sight Full
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
שמעת במקרה על מישהו שעשה את הניסוי בדיוק בין טחינה מבוססת זמן לעומת משקל?
עד כמה נראה לך מבוססת זמן באמת נותנת את אותו הדיוק? 0.0001 סטיה?
אני חושב שה-ספשליטה אמורה לתת אפשרות של קילה עד רזולוציה גם של 0.1 השניה לא?
עד כמה נראה לך מבוססת זמן באמת נותנת את אותו הדיוק? 0.0001 סטיה?
אני חושב שה-ספשליטה אמורה לתת אפשרות של קילה עד רזולוציה גם של 0.1 השניה לא?
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 320
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
קניתי ב-elektros, אבל יש כאן מישהו שקנה במחיר טוב יותר מ-barista.gr....
רוב מי שקונה בארץ כנראה עושה זאת מטעמים פסיכולוגיים, בייחוד כשמדובר בהזמנה ראשונה של משהו באלפי שקלים מחו"ל, יש לאנשים הרבה חששות.
-
sight
- חבר פעיל

רק אגיד שהחנות הפולנית חזרה אליי.. נראה שיש הגבלות מהיצרן (לליט) לגבי שליחה לארץ -ללא פירוט מעבר- ובגלל זה הם לא שולחים לארץ - אין שום בעיה עם שליחה של מכונות אחרות.
- זה כנראה מסביר את הבעיה מאמזון גרמניה.
- זה כנראה מסביר את הבעיה מאמזון גרמניה.
יש גם את coffeitalia, בפעם האחרונה שבדקתי הוא היה יקר יותר ב - 150 אירו מהפולנים....משהו כזה.24/11/2021 16:15sight כתב: רק אגיד שהחנות הפולנית חזרה אליי.. נראה שיש הגבלות מהיצרן (לליט) לגבי שליחה לארץ -ללא פירוט מעבר- ובגלל זה הם לא שולחים לארץ - אין שום בעיה עם שליחה של מכונות אחרות.
- זה כנראה מסביר את הבעיה מאמזון גרמניה....
גם אני בהתלבטות דומה ועדיין יכול להיות ש ECM CLASSIKA PID זאת האופציה הכי טובה
הנה הדרישות שלי:
1. 2-3 אספרסו ביום. הקצפת חלב לעיתים רחוקות בלבד, אבל טוב שיהיה
2. מכונה ראשונה אבל לא קונה כל יום מכונה. מקווה להחזיק במכונה 3-5 שנים, בלי לחשוב שבעצם רציתי באמת מכונה אחרת
3. מכונה אמינה, עם שירות טוב בארץ
4. עם E61 כדי לאפשר מדידת טמפרטורה בראש ושתהיה את האפשרות לשים פלואו קונטרול (רק כדי לגלות שזה מיותר, אבל עד שאני לא אנסה אני כנראה לא ארגע)
5. עם PID כדי לא לחיות עם ההרגשה שבגלל שאין לי PID הטמפרטורה לא יציבה
6. דוד בודד או דוד כפול, אבל לא מחליף חום. דוד שנשאר כל הזמן ב 120 מעלות ללא צורך, ובלי שמוצאים ממנו את המים כמעט אף פעם נראה לי כמו פתרון עקום מאוד למה שאני רוצה
7. מעדיף להיות בתחום של עד 6K ש"ח (אבל אולי בסוף אני אשבר)
8. המכונות של לליט נראות על פניו שנותנות תמורה מצוינת לכסף, אבל קיבלתי את התחושה שיש להן לא מעט תקלות. רק היום הייתי בחנות מוכרת במרכז, שלקוח הביא את הלליט ממארה אקס שלו בת השבועיים כי היא לא עובדת. אולי הביאנקה יותר אמינה, אבל גם הרבה יותר יקרה
9. מראה המכונה גם חשוב. פעמיים ביום להסתכל על מכונה שניראת כמו ארון מתכת חסר סטייל שעלה לא מעט כסף, יקלקל את ההנאה שבקפה
10. קונה מכונה בשביל להשתמש בה ולא כדי למכור. אם יהיה צורך נתפשר על המחיר במכירה, במידה ולא יהיה ביקוש למכונה
אז הצלחתי לשכנע את עצמי ש ECM CLASSIKA PID זאת האופציה הכי טובה? לא בטוח
פיספסתי משהו? בכל מקרה חפרתי מספיק.
הנה הדרישות שלי:
1. 2-3 אספרסו ביום. הקצפת חלב לעיתים רחוקות בלבד, אבל טוב שיהיה
2. מכונה ראשונה אבל לא קונה כל יום מכונה. מקווה להחזיק במכונה 3-5 שנים, בלי לחשוב שבעצם רציתי באמת מכונה אחרת
3. מכונה אמינה, עם שירות טוב בארץ
4. עם E61 כדי לאפשר מדידת טמפרטורה בראש ושתהיה את האפשרות לשים פלואו קונטרול (רק כדי לגלות שזה מיותר, אבל עד שאני לא אנסה אני כנראה לא ארגע)
5. עם PID כדי לא לחיות עם ההרגשה שבגלל שאין לי PID הטמפרטורה לא יציבה
6. דוד בודד או דוד כפול, אבל לא מחליף חום. דוד שנשאר כל הזמן ב 120 מעלות ללא צורך, ובלי שמוצאים ממנו את המים כמעט אף פעם נראה לי כמו פתרון עקום מאוד למה שאני רוצה
7. מעדיף להיות בתחום של עד 6K ש"ח (אבל אולי בסוף אני אשבר)
8. המכונות של לליט נראות על פניו שנותנות תמורה מצוינת לכסף, אבל קיבלתי את התחושה שיש להן לא מעט תקלות. רק היום הייתי בחנות מוכרת במרכז, שלקוח הביא את הלליט ממארה אקס שלו בת השבועיים כי היא לא עובדת. אולי הביאנקה יותר אמינה, אבל גם הרבה יותר יקרה
9. מראה המכונה גם חשוב. פעמיים ביום להסתכל על מכונה שניראת כמו ארון מתכת חסר סטייל שעלה לא מעט כסף, יקלקל את ההנאה שבקפה
10. קונה מכונה בשביל להשתמש בה ולא כדי למכור. אם יהיה צורך נתפשר על המחיר במכירה, במידה ולא יהיה ביקוש למכונה
אז הצלחתי לשכנע את עצמי ש ECM CLASSIKA PID זאת האופציה הכי טובה? לא בטוח
פיספסתי משהו? בכל מקרה חפרתי מספיק.
-
sight
- חבר פעיל

@noa3010כל מילה במקום 
כבר הייתי שלם איתה בדיוק כמוך - אבל מקריאה לא קצרה ברשת, והדיון באשכול הזה - חלקן מהביקורות הן לא חיוביות כלכך. (מאוד מאכזב עבור מכונה ב-5-6K) ...
וכמובן יש את עניין העלות / תועלת, קשה להתכחש לזה שהמכונה עולה המון למשהו שעושה משהו ספציפי.
כבר הייתי שלם איתה בדיוק כמוך - אבל מקריאה לא קצרה ברשת, והדיון באשכול הזה - חלקן מהביקורות הן לא חיוביות כלכך. (מאוד מאכזב עבור מכונה ב-5-6K) ...
וכמובן יש את עניין העלות / תועלת, קשה להתכחש לזה שהמכונה עולה המון למשהו שעושה משהו ספציפי.
עלות/תועלת זה בעיקר בעיני המתבונן. מכוון שנראה שהטעם שלנו שונה מהקהל הרחב, נראה שאנחנו צריכם לשלם יותר על חליפה שתפורה למידותינו. יש בזה הגיון. השאלה העיקרית היא האם הקלסיקה תואמת למידתינו, או שיש מכונה אחרת שתואמת יותר? או שנעדיף ללכת עם חליפה שלא יושבת עלינו היטב.
אילו ביקורות לא חיוביות יש על הקלסיקה? (מעבר למגבלות הברורות שלה כמכונת דוד יחיד)
אילו ביקורות לא חיוביות יש על הקלסיקה? (מעבר למגבלות הברורות שלה כמכונת דוד יחיד)
-
sight
- חבר פעיל

בקשר לנושא העלות/תועלת - אפשר לתת נימוקים שונים כמו שציינת - אבל שיגיע היום למכור ביד2 , צריך לקחת בחשבון שרוב העם שותה משקאות מבוססי חלב , והדרישה היא למכונות HX ומעלה. ... ויהיה יותר קשה למצוא מוכר לזה.
אם יצא אשתדל לחפש את הביקורות שוב -רק אדגיש משהו ,
ה PURISTIKA, זו המכונה החדשה שלהם, אמורה להיות מושקת בארץ באזור החודש+ .
היא אמורה להיות זולה יותר, כדי להתפקס יותר רק באספרסו - ללא ברז/הקצפה.
אני עוד מסתכל עליה גם.. פשוט אין יותר מדי ביקורות , שוחררה לעולם ממש לפני מספר שבועות.
אם יצא אשתדל לחפש את הביקורות שוב -רק אדגיש משהו ,
ה PURISTIKA, זו המכונה החדשה שלהם, אמורה להיות מושקת בארץ באזור החודש+ .
היא אמורה להיות זולה יותר, כדי להתפקס יותר רק באספרסו - ללא ברז/הקצפה.
אני עוד מסתכל עליה גם.. פשוט אין יותר מדי ביקורות , שוחררה לעולם ממש לפני מספר שבועות.
אכן עלול להיות יותר קשה למכור, אבל בהנחה שהחזקנו את המכונה 3-5 שנים והפסדנו עליה 1000 שקלים יותר ממה שהיינו מפסידים על מכונת HX מקבילה, זה יוצא 20 ש"ח בחישוב חודשי. כשרק על הפולים מוציאים לפחות 100 ש"ח לחודש, לא בטוח שזה צריך להיות שיקול מכריע ביחס לצרכים אחרים.
לגבי ה Purisktika, מהבירור האחרון שעשיתי עם קפה vero (היבואן) היא אמורה להגיע באמצע ינואר ולעלות 5000 ש"ח. זאת אכן אופציה מעניינת אבל כרגע אני נוטה לא לחכות לה בגלל הסיבות הבאות:
1. למכונה הזאת יש היסטוריה ארוכה של עיכובים, ולא בטוח אם ינואר יהיה אכן ינואר (שאלתי בשתי חנויות שונות שהם מפיצים מורשים של קפה vero על המכונה, ולא היה להם שום צפי)
2. יש מעט מאוד נסיון בשוק עם המכונה וזה קצת לקנות חתול בשק
3. ההבדל מול הקלסיקה במחיר לא מספיק משמעותי ונראה לי שהקלסיקה עדיפה
4. לוותר לגמרי על יכולת ההקצפה זה מאוד מגביל (מקציף בבית יכול לשמש גם את מי שלא מכין קפוצ'ינו מהמכונה. לדוגמא לשוקו לילד, קפוצ'ינו לאורח מזדמן או כהשלמה למי שרוצה קפה בלחיצת כפתור מהנספרסו ולקבל חלב מוקרם מהמכונה)
לגבי ה Purisktika, מהבירור האחרון שעשיתי עם קפה vero (היבואן) היא אמורה להגיע באמצע ינואר ולעלות 5000 ש"ח. זאת אכן אופציה מעניינת אבל כרגע אני נוטה לא לחכות לה בגלל הסיבות הבאות:
1. למכונה הזאת יש היסטוריה ארוכה של עיכובים, ולא בטוח אם ינואר יהיה אכן ינואר (שאלתי בשתי חנויות שונות שהם מפיצים מורשים של קפה vero על המכונה, ולא היה להם שום צפי)
2. יש מעט מאוד נסיון בשוק עם המכונה וזה קצת לקנות חתול בשק
3. ההבדל מול הקלסיקה במחיר לא מספיק משמעותי ונראה לי שהקלסיקה עדיפה
4. לוותר לגמרי על יכולת ההקצפה זה מאוד מגביל (מקציף בבית יכול לשמש גם את מי שלא מכין קפוצ'ינו מהמכונה. לדוגמא לשוקו לילד, קפוצ'ינו לאורח מזדמן או כהשלמה למי שרוצה קפה בלחיצת כפתור מהנספרסו ולקבל חלב מוקרם מהמכונה)
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 320
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
לא הייתי קונה מכונה שרק יצאה לשוק, גם לביאנקה היו בעיות בסדרות הראשונות, שטופלו בשלב מאוחר יותר.
@sight
אם אתה סגור על נטו אספרסו, אתה גם יכול לקנות מנוף לא חשמלי כמו הרובוט ב-1500, ולקבל אספרסו מעולה. הכנה לוקחת גג 5 דקות, וכמובן שאין זמן חימום מעבר לכמה שלוקח למים לרתוח בקומקום.
אני משתמש בו לרוב בטיולי סמי-שטח, ומאוד מרוצה.
@sight
אם אתה סגור על נטו אספרסו, אתה גם יכול לקנות מנוף לא חשמלי כמו הרובוט ב-1500, ולקבל אספרסו מעולה. הכנה לוקחת גג 5 דקות, וכמובן שאין זמן חימום מעבר לכמה שלוקח למים לרתוח בקומקום.
אני משתמש בו לרוב בטיולי סמי-שטח, ומאוד מרוצה.
נערך לאחרונה על ידי Clockwork_Orange ב 25/11/2021 10:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
sight
- חבר פעיל

היי @Clockwork_Orangeלא יקרה - אין אישור מלמעלה למנוף.
גם יש דרישה לקנות מכונה שיודעת להקציף, לשימוש שיהיה אי שם בעתיד. תאורתי ככל שיהיה...
גם יש דרישה לקנות מכונה שיודעת להקציף, לשימוש שיהיה אי שם בעתיד. תאורתי ככל שיהיה...
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
לא רואה סיבה לחכות ל-Puristika. יש עוד מכונת E61 סינגל בוילר עם PID באיזור ה-5000 ש"ח (ביבוא אישי) שכדאי לשקול:
Quick Mill Alexia Evo - המכונה שבה אני משתמש. כוללת צינורית הקצפה, אבל זה לא הצד החזק שלה. מעולה משאר הבחינות.
Quick Mill Carola Evo - מכונה קטנה יותר שלא כוללת צינורית הקצפה. הדגם הזה קצת יותר חדש משלי, ויקר בכמה עשרות יורו. לדעתי יהיה יותר קשה למצוא קונים בעתיד למכונה ללא צינורית הקצפה, וזה נכון גם ל-Puristika.
@zovirax - חיבור למים הכרחי אם לקונה הוא הכרחי. אצלי הוא נמוך מאוד ברשימת הדרישות. למען האמת, עד שלא אמצא פתרון של ערבוב אוטומטי של אשלגן ביקרבונט בין מערכת האוסמוזה למכונה, אין לי שום עניין בחיבור ישיר. אני לא מכיר פתרון כזה ולא רואה שום בעיה במיכל מים.
Quick Mill Alexia Evo - המכונה שבה אני משתמש. כוללת צינורית הקצפה, אבל זה לא הצד החזק שלה. מעולה משאר הבחינות.
Quick Mill Carola Evo - מכונה קטנה יותר שלא כוללת צינורית הקצפה. הדגם הזה קצת יותר חדש משלי, ויקר בכמה עשרות יורו. לדעתי יהיה יותר קשה למצוא קונים בעתיד למכונה ללא צינורית הקצפה, וזה נכון גם ל-Puristika.
@zovirax - חיבור למים הכרחי אם לקונה הוא הכרחי. אצלי הוא נמוך מאוד ברשימת הדרישות. למען האמת, עד שלא אמצא פתרון של ערבוב אוטומטי של אשלגן ביקרבונט בין מערכת האוסמוזה למכונה, אין לי שום עניין בחיבור ישיר. אני לא מכיר פתרון כזה ולא רואה שום בעיה במיכל מים.
-
sight
- חבר פעיל

לא חושב שיש להם,
לא יודע אם במכונות בסדר גודל של ה-5000 יש את הפיצ'ר הזה, אם יש זה בטח נחשב נדיר? - וכמו ש @boren רשם - יש את עניין ריכוך המים שגם מסבך את הנושא
הדבר היחיד שמטריד אותי ב MARAX (ואולי רלוונטי לכל מכונות הHX) זה שמכמה בדיקות שראיתי , אחרי שהמכונה מתחממת באזור ה-30 דקות, אפשר להכין את הכוס הראשונה, ובערך 4 דקות עד הכוס השניה, אם לא הכנת בזמן הזה , ה HX שוב יתחיל לפעול .. ה overshooting יכנס לפעולה , הטמפרטורה תזנק.. ואז יש עוד רבע שעה בערך עד יצוב חדש
אם יש כאן בעלי MaraX - אשמח לשמוע פידבקים נוספים לגבי back2back ויצוב טמפרטורה.
לא יודע אם במכונות בסדר גודל של ה-5000 יש את הפיצ'ר הזה, אם יש זה בטח נחשב נדיר? - וכמו ש @boren רשם - יש את עניין ריכוך המים שגם מסבך את הנושא
הדבר היחיד שמטריד אותי ב MARAX (ואולי רלוונטי לכל מכונות הHX) זה שמכמה בדיקות שראיתי , אחרי שהמכונה מתחממת באזור ה-30 דקות, אפשר להכין את הכוס הראשונה, ובערך 4 דקות עד הכוס השניה, אם לא הכנת בזמן הזה , ה HX שוב יתחיל לפעול .. ה overshooting יכנס לפעולה , הטמפרטורה תזנק.. ואז יש עוד רבע שעה בערך עד יצוב חדש
אם יש כאן בעלי MaraX - אשמח לשמוע פידבקים נוספים לגבי back2back ויצוב טמפרטורה.
-
sight
- חבר פעיל

אגב @noa3010
חזרתי להודעה המקורית שלך- אני לא רואה התעקשות על ראש 61 , מה שאמור להוזיל את האופציות משמעותית...
יש המון מכונות בשוק ושות ללא ראש 61 שיכללו PID, ללא HX. (נראה לי, לליט ויקטוריה היא דוגמה טובה) ויהיו במחירים זולים משמעותית. בין 3-4.
חזרתי להודעה המקורית שלך- אני לא רואה התעקשות על ראש 61 , מה שאמור להוזיל את האופציות משמעותית...
יש המון מכונות בשוק ושות ללא ראש 61 שיכללו PID, ללא HX. (נראה לי, לליט ויקטוריה היא דוגמה טובה) ויהיו במחירים זולים משמעותית. בין 3-4.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
לא תמיד צריך, אבל זו דרך "ליישר קו" ולדעת שלא משנה כמה זמן המכונה עמדה תקבל תמיד את אותה תוצאה.25/11/2021 11:30sight כתב: א' - לא תמיד צריך,
ב' - זה בדיוק העניין עם ה MARAX שנטען שאין צורך לעשות את זה בגלל הפטנט שיש שלטענתם מונע את זה...
ה-MaraX אכן אמורה לפטור את המשתמש מהצורך הזה (במצב של העדפת טמפרטורת חליטה), אבל יהיה מעניין לבדוק אם באמת הטמפרטורה של שני שוטים עוקבים תהיה זהה גם אם לא עושים קולינג פלאש והמכונה עמדה זמן ממושך.