מחליף חום או בוילר יחיד
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
זה לא מקרי שלא פירסמת כאן את התוצאות של הבדיקה שהצעתי. מותר לך להודות בטעות. אני מבטיח לך שלא אחזיק את זה נגדך.
עד אז, טלי קורה מבין עיניך. אנשים כאן יודעים איך עובד מחליף חום ומדוע PID לא פותר את מגבלות הטכנולוגיה הזו, ספציפית כשמדובר במכונה שעמדה פרק זמן ללא שימוש.
עד אז, טלי קורה מבין עיניך. אנשים כאן יודעים איך עובד מחליף חום ומדוע PID לא פותר את מגבלות הטכנולוגיה הזו, ספציפית כשמדובר במכונה שעמדה פרק זמן ללא שימוש.
מה הפלא שלא התייחסת למה שאומר מי שמבין?
אתה עקשן מכדי לשאול מי שמבין.
אתה גם לא תקבל תשובה של מי שמבין.
"כי רק אתה מבין"...
אז לא בשבילך (אין טעם שתשקיע בלראות לשמוע וללמוד), אלא למען האחרים כאן:
אמ;לק לדוגמא דקה 06:07
ואני יכולה רק להוסיף:
"I rest my case"

אתה עקשן מכדי לשאול מי שמבין.
אתה גם לא תקבל תשובה של מי שמבין.
"כי רק אתה מבין"...
אז לא בשבילך (אין טעם שתשקיע בלראות לשמוע וללמוד), אלא למען האחרים כאן:
אמ;לק לדוגמא דקה 06:07
ואני יכולה רק להוסיף:
"I rest my case"

! Coffee - You can sleep when you're dead
לשים PID של דוד הקצפה על טמפ' חליטה כדי להמנע מפלאש זה פשוט לא הגיוני כי לא נשאר כוח הקצפה. וגם אם כן, עדיין, גם אם תכתבי את זה 1000 פעמים, אין שום יתרון למחליף חום על דוד יחיד מבחינת יציבות טמפ'. סילביה עם PID שמישהו מוכר פה ביד2 ב 1600 שקל תוציא קפה עקבי יותר מבחינת טמפ' אל מול ה Profitec 500 PID שעולה 5 פעמים יותר.06/11/2021 16:02boren כתב: אם כל שוט בטמפרטורה אחרת אז זה ממש לא מעניין מה קורה במהלך השוט. מה שבטוח זה שיש לך מכונת מחליף חום ושאת מתעקשת לא לעשות פלאש קירור מתוך איזה עיקרון עיקש וחסר אחיזה במציאות. אני לא חושב שמשהו יעזור בשלב הזה. שיהיה בהצלחה....
- boren
-
- חבר מביא חבר

בפועל זה עוד הרבה פחות הגיוני, כי גם אם הטמפרטורה בדוד ובמחליף חום תהינה שוות (אחרי המתנה מספיק ארוכה), אז בשוט הבא אם לא ממתינים החליטה תהיה קרה מדי. אין דרך להתחמק מזה שהמים מגיעים קרים מהמיכל (או מהחיבור הישיר) וצריכים להתחמם לפני שהם מגיעים לראש. גם אין דרך להתחמק מזה שאם המים מגיעים למחליף החום ומחכים שם הטמפרטורה שלהם תהיה שונה מאשר אם הם מגיעים ישירות מהמיכל ללא המתנה.06/11/2021 20:36ozeltzex כתב: לשים PID של דוד הקצפה על טמפ' חליטה כדי להמנע מפלאש זה פשוט לא הגיוני כי לא נשאר כוח הקצפה....
בקיצור, מחליף חום זה קומבינה נחמדה בשביל לחלוט ולהקציף בו זמנית, ואם משתמשים במד חום בראש ולא מתביישים לעשות קולינג פלאש כשצריך גם אפשר לקבל ממכונות כאלה אחלה אספרסו. אבל לטעון שמחליף חום עם PID זה פתרון שנותן את אותה טמפרטורה חליטה בכל רגע נתון ומבלי לדרוש קולינג פלאש זה פשוט קשקוש גמור. וכל מי שיטרח לאתגר את המכונה עם הבדיקה שתיארתי ייראה מיד את פערי הטמפרטורה הגדולים שאפשר לקבל בשימוש לא נכון.
אתם מבקשים מאחרים לבצע ניסויים.
למה לבקש? תעשו אותם אתם!
תפרסמו אותם אתם ביוטיוב, כמו מומחים של שנים בתחום, עם מיליוני צפיות מכל העולם.
אבל אני כבר לא מדברת, מי אני בכלל מול מומחים שכבר ערכו את כל הניסויים האפשריים והגיעו לתוצאות ברורות.
אז אם קודם הבאתי סרטון לגבי הטענה המוזרה שלכם
, שצריך לבצע קולינג פלאש במכונת מחליף חום עם PID
הפעם מצ"ב סרטון לגבי העמדה החוצפנית שלכם
ממש כך, שלא לומר שיקרית 
שמכונת דוד יחיד טובה / בעלת טמפ' יציבה יותר ממכונת מחליף חום - שגם עולה פי 3 ממנה...
כי לעומתכם, כל העולם יודע, שמכונת מחליף חום גם ללא PID, טובה ויציבה ממכונת דוד יחיד...
כאמור, לא אני אמרתי:
אמ;לק קחו בבקשה את דקה 1:20 ותעשו ממנה בבקשה GIF
, שיזכיר לכם כל יום מי צודק ומי שקרן. כי לא משנה כמה פעמים תחזרו על השטויות שלכם, אנשים לא טיפשים, הם מוכנים לשמוע וללמוד ממי שמבין טוב יותר מהם.
לא מבינה מה האינטרס שלכם להטעות אנשים.
שכנוע עצמי? אינטרס כלכלי? שכנוע עצמי כלכלי?
לכן, אני מביאה את המומחים שידברו במקומי ומי שקורא כאן, יבחר למי להקשיב...
אני לפחות, פרשתי מהדיון הזה.
למה לבקש? תעשו אותם אתם!
אבל אני כבר לא מדברת, מי אני בכלל מול מומחים שכבר ערכו את כל הניסויים האפשריים והגיעו לתוצאות ברורות.
אז אם קודם הבאתי סרטון לגבי הטענה המוזרה שלכם
, שצריך לבצע קולינג פלאש במכונת מחליף חום עם PID
הפעם מצ"ב סרטון לגבי העמדה החוצפנית שלכם
ממש כך, שלא לומר שיקרית 
שמכונת דוד יחיד טובה / בעלת טמפ' יציבה יותר ממכונת מחליף חום - שגם עולה פי 3 ממנה...
כי לעומתכם, כל העולם יודע, שמכונת מחליף חום גם ללא PID, טובה ויציבה ממכונת דוד יחיד...
כאמור, לא אני אמרתי:
אמ;לק קחו בבקשה את דקה 1:20 ותעשו ממנה בבקשה GIF
, שיזכיר לכם כל יום מי צודק ומי שקרן. כי לא משנה כמה פעמים תחזרו על השטויות שלכם, אנשים לא טיפשים, הם מוכנים לשמוע וללמוד ממי שמבין טוב יותר מהם. לא מבינה מה האינטרס שלכם להטעות אנשים.
אני לפחות, פרשתי מהדיון הזה.
- boren
-
- חבר מביא חבר

או שלא צפית בסרטון או שאת לא ממש מבינה אנגלית. גייל בעצם חזרה על ההסבר שלי מדוע דרוש קולינג פלאש במכונות מחליף חום. אף מילה לא הייתה שם על זה ש-PID מייתר את הצורך בקולינג פלאש.
ומכיוון שכמות האנרגיה שהוצאת כאן בכתיבת הודעות הרבה יותר גבוהה מהבדיקה המאוד פשוט השהצעתי, די ברור שכן ביצעת אותה וראית שהיא לא תומכת בטענה שלך. מה שלא ברור זה מדוע המשכת לכתוב במקום פשוט להכריז על פרישה קודם לכן. הרי היה צריך להיות לך ברור שאת לא הולכת לשכנע אף אחד.
ומכיוון שכמות האנרגיה שהוצאת כאן בכתיבת הודעות הרבה יותר גבוהה מהבדיקה המאוד פשוט השהצעתי, די ברור שכן ביצעת אותה וראית שהיא לא תומכת בטענה שלך. מה שלא ברור זה מדוע המשכת לכתוב במקום פשוט להכריז על פרישה קודם לכן. הרי היה צריך להיות לך ברור שאת לא הולכת לשכנע אף אחד.
07/11/2021 10:50דור_א כתב: אתם מבקשים מאחרים לבצע ניסויים.
למה לבקש? תעשו אותם אתם!
אז אם קודם הבאתי סרטון לגבי הטענה המוזרה שלכם, שצריך לבצע קולינג פלאש במכונת מחליף חום עם PID
![]()
הפעם מצ"ב סרטון לגבי העמדה החוצפנית שלכםממש כך, שלא לומר שיקרית
כאמור, לא אני אמרתי:
אמ;לק קחו בבקשה את דקה 1:20 ותעשו ממנה בבקשה GIF, שיזכיר לכם כל יום מי צודק ומי שקרן. כי לא משנה כמה פעמים תחזרו על השטויות שלכם, אנשים לא טיפשים, הם מוכנים לשמוע וללמוד ממי שמבין טוב יותר מהם.
לא מבינה מה האינטרס שלכם להטעות אנשים.
אני לפחות, פרשתי מהדיון הזה....
בידור פה
למי ששותה רק קפוצינו מחליף חום מושלם.
למי שרוצה אספרסו בעיקר ומידי פעם קפוצינו דוד יחיד.
ולמי שחשוב אספרסו וקפוצינו ואין תקציב דוד יחיד ומכשיר הקצפה.
השתמשתי בקאויק מייל אניטה ושעון חום בראש וחשבתי שאני אלוף העולם.
עברתי לבזרה יוניקה גם פה צריך שעון חום, חבל על הזמן שבזבזתי על האניטה...
עברתי לבזרה יוניקה גם פה צריך שעון חום, חבל על הזמן שבזבזתי על האניטה...
היא לא דיברה על זה בכלל 
את הסרטון הראשון הבאתי לעניין הקולינג פלאש. נאמר במפורש שלא צריך. כמו שאמרתי...
את הסרטון השני הבאתי באשר לטענה הדבילית שלכם שדוד יחיד עדיף על מחליף חום. היא פשוט צחקה עליכם. כמו שגם אני
.
בהצלחה לכם. הייתי ולא אשוב.

את הסרטון הראשון הבאתי לעניין הקולינג פלאש. נאמר במפורש שלא צריך. כמו שאמרתי...
את הסרטון השני הבאתי באשר לטענה הדבילית שלכם שדוד יחיד עדיף על מחליף חום. היא פשוט צחקה עליכם. כמו שגם אני
. בהצלחה לכם. הייתי ולא אשוב.
לא הבנתי את השתי שורות האחרונות...07/11/2021 21:40חושנגי כתב: למי ששותה רק קפוצינו מחליף חום מושלם.
עברתי לבזרה יוניקה גם פה צריך שעון חום, חבל על הזמן שבזבזתי על האניטה......
אני שותה כמעט רק קפוצ'ינו, אבל בזוגות, לא בחמישיות.
מצד שני, אני רוצה גם פשטות הפעלה ובעיקר מעדיף להימנע מכל שלב קריטי שקשור לייצוב טמפרטורת הראש, כי טקסים כאלה יש לי מספיק ביורופיקולה. אני רוצה לדאוג פחות לגבי חום הראש, חום הדוד וחום בכלל, ואם זה אומר שאצטרך לחכות להקצפה או להוציא קצת מים מצינור ההקצפה אני מוכן לשלם את המחיר הזה.
מה שמחזיר לשאלה הראשונה - מחליף חום ללא פיד, או פיד בלי מחליף חום
עדיף דוד כפול..... המחיר יקררר.09/11/2021 16:12הקיפוד כתב:
מצד שני, אני רוצה גם פשטות הפעלה ובעיקר מעדיף להימנע מכל שלב קריטי שקשור לייצוב טמפרטורת הראש, כי טקסים כאלה יש לי מספיק ביורופיקולה........
אם לא אז מחליף חום,
והיות ואתה לא מתכוון לעשות טקסים אז אין צורך ב pid אם המחיר יקר יותר,
מכונה עם דוד יחיד מחליף חום ו pid של izzo VIVI PID Plus עולה 5,000₪
ה VBM domobar junior ללא pid עכשיו ועד מחר 500₪ פחות (4,500₪)
שיקול שלך
מספר תובנות.
pid, במחליף חום לא יכול להבטיח יציבות טמפר' חליטה.
מכיוון שוא מנטר את טמפ' הדוד, והמים לחליטה אלו מים 'אורחים' (כמו גייזר) שעוברים בצינור שמושחל בתוך מיכל המים, ומחליפים חום עם מי המיכל.
לכן הpid לא יכול לנטר ולהשפיע על הטמפ' בה הם יגיעו לראש, הוא יכול רק לדאוג שהם יחליפו חום מול מים בטמפ' יציבה.
ישנם שני ארגומנטים נוספים שמשפיעים על הטמפ' הסופית, מהירות הזרימה בצינור (זמן החשיפה של המיים בתוך הדוד, ככל שארוך יותר חמים יותר), וטמפרטורת המים בכניסה לדוד.
לכן אם מכונה עמדה זמן מה, גם אם הטמפרטורה בדוד יציבה, אז המים הראשונים יגיעו לראש בטמפ' גבוהה מידי. על אחת כמה, במקרה זה, pid, יגרום למיים חמים יותר בשוט ראשון לאחר עמידה ממושכת , כי אין את טולראנס ירידת הטמפ' הכללית במיכל.
לגבי יציבות במהלך שוט בודד: בהנחה ובמהלך השוט טמפ' המים בכניסה יציבה, וקצב הזרימה לא משתנה (משמע נפתרנו מהמים שעמדו במיכל), טמפרטורת החליטה במהלך שוט בשיטה הזו צפויה להיות יציבה עם ובלי pid , וזה מכיוון שהדוד בשיטה זו צריך להיות גדול מאד. וכל עוד במהלך השוט לא אוטרג החימום, טמפ' המים בדוד הינה יציבה ולכן המים יזרמו לשוט יציב.
הפעלת הקצפה במקביל לשוט עלולה להשפיע במקרה זה כי היא עשויה להנחית את טמפ' המים, אמנם דוד ככל שהדוד גדול יותר היציבות גבוה יותר.
לכן pid, יבטיח חשיפת המים האורחים אל מול טמפ' אחידה.
אבל יש לכך השלכות. הן בצריכת חשמל, ולטעמי גם באורך חיי הבוילר שמופעל ומכובה בקצבים גבוהים יותר.
סיכום:
1. שטיפה של מים ראשונים שעמדו צריך בכל מקרה.
2. טמפ' במהלך שוט בודד צפויה להיות יציבה עם וללא pid, אם כי pid, נותן הבטחה נוספת לכך.
3. טמפרטורה בין שוטים בתנאים זהים (מי כניסה טמפ' אחידה) תהיה יציבה יותר עם pid.
4. צריכת חשמל ובלאי גבוה יותר לבוילר עם pid.
pid, במחליף חום לא יכול להבטיח יציבות טמפר' חליטה.
מכיוון שוא מנטר את טמפ' הדוד, והמים לחליטה אלו מים 'אורחים' (כמו גייזר) שעוברים בצינור שמושחל בתוך מיכל המים, ומחליפים חום עם מי המיכל.
לכן הpid לא יכול לנטר ולהשפיע על הטמפ' בה הם יגיעו לראש, הוא יכול רק לדאוג שהם יחליפו חום מול מים בטמפ' יציבה.
ישנם שני ארגומנטים נוספים שמשפיעים על הטמפ' הסופית, מהירות הזרימה בצינור (זמן החשיפה של המיים בתוך הדוד, ככל שארוך יותר חמים יותר), וטמפרטורת המים בכניסה לדוד.
לכן אם מכונה עמדה זמן מה, גם אם הטמפרטורה בדוד יציבה, אז המים הראשונים יגיעו לראש בטמפ' גבוהה מידי. על אחת כמה, במקרה זה, pid, יגרום למיים חמים יותר בשוט ראשון לאחר עמידה ממושכת , כי אין את טולראנס ירידת הטמפ' הכללית במיכל.
לגבי יציבות במהלך שוט בודד: בהנחה ובמהלך השוט טמפ' המים בכניסה יציבה, וקצב הזרימה לא משתנה (משמע נפתרנו מהמים שעמדו במיכל), טמפרטורת החליטה במהלך שוט בשיטה הזו צפויה להיות יציבה עם ובלי pid , וזה מכיוון שהדוד בשיטה זו צריך להיות גדול מאד. וכל עוד במהלך השוט לא אוטרג החימום, טמפ' המים בדוד הינה יציבה ולכן המים יזרמו לשוט יציב.
הפעלת הקצפה במקביל לשוט עלולה להשפיע במקרה זה כי היא עשויה להנחית את טמפ' המים, אמנם דוד ככל שהדוד גדול יותר היציבות גבוה יותר.
לכן pid, יבטיח חשיפת המים האורחים אל מול טמפ' אחידה.
אבל יש לכך השלכות. הן בצריכת חשמל, ולטעמי גם באורך חיי הבוילר שמופעל ומכובה בקצבים גבוהים יותר.
סיכום:
1. שטיפה של מים ראשונים שעמדו צריך בכל מקרה.
2. טמפ' במהלך שוט בודד צפויה להיות יציבה עם וללא pid, אם כי pid, נותן הבטחה נוספת לכך.
3. טמפרטורה בין שוטים בתנאים זהים (מי כניסה טמפ' אחידה) תהיה יציבה יותר עם pid.
4. צריכת חשמל ובלאי גבוה יותר לבוילר עם pid.