נכון, מה שרציתי להוסיף שמנורה אכן נותנת את כל היכולות שלה בווליומים נמוכים כמו שנאמר 15%, הבעיה שאם מגבירים יותר לא רק שיש חשש להרוס את הרמקול, קיים זיוף (גם חלש מדי זה לא נשמע טוב),07/10/2021 23:34ildonaldo כתב:ראה תגובה קודמת שלי לגבי CLASS D של היום. מנורה נשמעת "טוב" יותר בגלל עיוותים הרמוניים, בעיקר הרמוניות זוגיות שאופייניות לטכנולוגיה. מנורה גם נשמעת שונה כאשר היא קרה, והסאונד שלה הופך ליותר "חם", משמע מזוהם ככל שעובר יותר זמן שימוש, ואז מתחילה דעיכה. אנשים משקיעים אלפי דולרים על כבילה עם מגבר מנורות, כאשר בתוך המנורה יש חיווט עם חוטים דקים עם סגסוגת מיוחדת לעמידה בטמפ' גבוהות בעלת התנגדות דיי גבוהה. יש גם המשקיעים בכבלים לרמקולים עבים מאד עם מגבר מנורות בעל עכבת מוצא גבוהה, כך שאין כל טעם להקטין את התנגדות הכבל של הרמקול, שכן גורם הריסון נמוך גם כך. רוצה אפקט של מנורה? תוסיף ותאפשר את זה ל FOOBAR2000:07/10/2021 22:24legopart כתב:
למה לא Class A ?
אין באחד כזה נתונים מתמתיים, והוא מקביל למנורות, שהן תמיד Class A
Class A כלומר מסופקת לטרנזיסטור/מנורה אותה תמיד אותה כמות כוח והוא משחרר אותה לפי האות הנכנס (מגביר)
{למנורה אין ברירה אחרת, כי היא צריכה "להתחמם", להטען וזה מצריך אותה לפעול נון סטופ כ Class A שלדעתי זה טוב}
לדעתי Class D (זה שלא מספק כוח במידה ואין אות בכלל) נשמע חלש וקצת פחות איכותי.
אולי גם זו הסיבה שמנורה נשמעת יותר טוב, כי היא מגבירה באופן קבוע ותמיד "חמה", תמיד בפעולה (מה שנותן לה יותר כוח מורגש בפועל ובסאונד)....
https://wiki.hydrogenaud.io/index.php?t ... _dsp_tube)...
הזיוף מגיע באופן ישיר כולל HUM ו BUZZ ומורגש בהגברה יחסית נמוכה, אם כי לא תמיד נחוצה.
קיים DISSBALANCE (גם אחרי כיול) גם בין L ו R וגם בכיולים אחרים של השמע וכמעט ובלתי אפשרי לשלוט בזה או לכייל את זה כמו שצריך.
בנוסף כל נוכחות באזור ומכשיר חשמלי קרוב כולל מקור הסאונד גורמים לאי יציבות ופוגעים באיכות הצליל.
עם זאת, תחת כל המגבלות, זה Class A לכל דבר שנחשב למאוד מבוקש אצל אאודיופילים ואוהבי הסאוד.
וכן, מבחינה איכותית טכנית, זה רחוק מלהיות משהו שעומד בסטנדרטים של היום.
ועדיין בעידוד מוחלט להיישג האנושות במהלך 100 השנים האחרונות, אז זה מוצר ממש טוב, עם כל המגבלות שיש למנורות.
יש למנורות רושם ראשוני גבוה מאוד והייפ ממש רציני.
*ד"א: לא מתעניין בכבלים, לא נתתי דגש מיוחד עליהם (אני באופן אישי להבדיל מהרוב כאן קונה את חומרי הגלם ואת הראשים, ראשים זולים ומלחים הכל בעצמי)
{רק הבדיל של Cardas Audio מכיל 1% SILVER עולה פי10 מבדיל רגיל, פליז אל תקטול אותי על זה