הגברת מנורות vs הגברה טרנזיסטורית

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2083
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #121 

עם כל הדיבור על מנורות , טרנזיסטורים, הרמוניות זוגיות ואי-זוגיות, רציתי לשתף אתכם במצגת יפה ומעניינת שנתקלתי בה לאחר חיפוש מסויים שביצעתי בעקבות קריאת שרשור זה.

http://www.pmillett.com/file_downloads/ ... ortion.ppt

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 899
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

Re: מגברי מנורות

שליחה #122 

asimo2 כתב:לאחר שוך הסערה, נראה לי שנושא מגברי מנורות מול מגברי SS הוא מאוד מעניין ובסיסי בהרכבת מערכות סטריאו (לא ידוע לי על מגברי מנורות של AV)
אני חושב שכל חובב אודיו נתקל בדילמה הזאת ושקל לא אחת כיצד לשדרג או להמשיך עם המערכת שלו, ולכן אני מציע להמשיך בדיון ולהוריד קצת את המרכיב האישי. השאלות שעולות בדעתי הם:

האם יש מגברי מנורות במחיר סביר 1000 -2000 $ המספקים את הסחורה או שמגברי מנורות טובים הם בהכרח יקרים

האם ניתן לשלב במגברי מנורות בסיסיים שלט, לפחות לווליום , מבלי לפגוע באיכות שלהם

מה עדיף פרה מנורות והגברה SS או ההיפך, או הגברה של מנורות בלבד, ומה הכוונה של "נמר" במנורה אחת בדרך

האם יש רמקולים המיועדים מעצם תכנונם למגברי מנורות (אומרים כך על סונוס פבר לדוגמה אם כי היצרן מכחיש זאת)

מה הם מגברי המנורות המשווקים בארץ ומה טיבם

יתכן שלחלק מהשאלות נתנו תשובות במהלך הדיון, אך הם נבלעו בסערה הכללית
...
אם סונוס פאבר היו מייעדים את הרמקולים שלהם להגברת מנורות, יש להניח שהאינטגרייטד שלהם, הלא הוא ה"מוסיקה", לא היה טרנזיסטורי.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #123 

רועי
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

אהבתי .

ובנימה טיפה מקצועית , לי אישית לא יצא לשמוע את השילוב אך הבנתי מחברים שבאמת השילוב הזה לא מוצלח .
אי לכך אני יכול להניח שאולי היתה כאן מעידה קלה של סונוס.
מה שברור הוא שאני מכיר מספר אנשים שהיה ויש ברשותם רמקול של סונוס והם משתמשים במגברי מנורות והתוצאה טובה , טובה מאוד .

כפי שכתבתי אין נכון לא נכון , ברור , הכרעה הסתיימה , או כל אבסולוט אחר .
ההתאמה בין הרמקול למגבר תלויה , ראשית במאזין , שנית ביכולת השליטה על הרמקול , סגנון המוסיקה .
או כמו שנאמר הכל תלוי בעונה ובטיב השכנה
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #124 

רועי -אתה בחור אמיץ :!:
:D
אייל--איזה פרחים אתה אוהב.....
052-4200610

kaizer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #125 

מהשמעה שעשיתי לפני כמה ימים אני יכול להעיד שה"מוסיקה" עושה עבודה טובה מאוד עם מספר דגמים שלהם.
הוא מוציא צליל שקוף לחלוטיין , למרות שהייתי מוסיף לו כמה וואטים לסאונד יותר בריא ומלא.
ממספר סגנונות רחב מאוד שהרצתי שם נראה שאומנם מדובר במגבר טרנזיסטורי אבל הסאונד שלו נשמע שילוב מתפשר אך מוצלח (לדעתי) בין חום ודיוק , שאני חושש בשרשור הזה לשייך לסוגי הגברה :roll:
בנים לא מתבגרים הצעצועים שלהם נעשים יקרים יותר !

audiofreak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 321
קיבל תודות: 3 פעמים
יצירת קשר:

Re: מגברי מנורות

שליחה #126 

asimo2 כתב:לאחר שוך הסערה, נראה לי שנושא מגברי מנורות מול מגברי SS הוא מאוד מעניין ובסיסי בהרכבת מערכות סטריאו (לא ידוע לי על מגברי מנורות של AV)
אני חושב שכל חובב אודיו נתקל בדילמה הזאת ושקל לא אחת כיצד לשדרג או להמשיך עם המערכת שלו, ולכן אני מציע להמשיך בדיון ולהוריד קצת את המרכיב האישי. השאלות שעולות בדעתי הם:

האם יש מגברי מנורות במחיר סביר 1000 -2000 $ המספקים את הסחורה או שמגברי מנורות טובים הם בהכרח יקרים

האם ניתן לשלב במגברי מנורות בסיסיים שלט, לפחות לווליום , מבלי לפגוע באיכות שלהם

מה עדיף פרה מנורות והגברה SS או ההיפך, או הגברה של מנורות בלבד, ומה הכוונה של "נמר" במנורה אחת בדרך

האם יש רמקולים המיועדים מעצם תכנונם למגברי מנורות (אומרים כך על סונוס פבר לדוגמה
אם כי היצרן מכחיש זאת)

מה הם מגברי המנורות המשווקים בארץ ומה טיבם

יתכן שלחלק מהשאלות נתנו תשובות במהלך הדיון, אך הם נבלעו בסערה הכללית
...

תשובות:
1.יש מגברי מנורות טובים באיזור ה2000-2500 $, רובם מעוטי הספק וצריכים רמקול נציל.
2. בד"כ פוטנציומטר מכני טוב ישמע יותר טוב מהממונע, יש אפשרות לחבר ממונע כל עוד יש מקום במכשיר.
3. אין תשובה חד משמעית.
4. יש יצרני רמקולים שמתכננים למנורות, סונוס פאבר הם לא בדיוק כאלו, בד"כ המדפיים שלהם (קונצ'רטו, קרמונה אודיטור וגוארנרי) מתאימים למנורות יותר מהריצפתיים שואבי הזרם.
אודיופריק, יבואני JL AUDIO , LUXMAN ועוד מותגים מובילים. עדנים, משק 7 טל: 0542456056 www.audiofreak.co.il

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

מגברי מנורות, טרנזיסטורים ודיזל

שליחה #127 

מכיוון שהרוחות נרגעו קצת, ולמרבה הצער לא מעט טיעונים עניינים עלו דווקא לאחר הרעש והאבק, כמה משפטים להבהרה. לטעמי, הטענה "מגברי מנורות יותר טובים ממגברים טרנזיסטוריים" נכונה או שגויה בדיוק כמו הטענה ההפוכה. לכל אחד מהנ"ל יתרונות וחסרונות ברוב הפרמטרים (פרט לכשל התפעולי של המנורות). מה מעדיף מי ומה הם הדגשים שלו זה מה שאמור לקבוע. על רוב היתרונות הממוצעים והחסרונות של שני הסוגים, יש הסכמה, כמו הכרה ביוצאים מהכלל לשני הכיוונים.
הטענה שלי פשוטה ויצאה מתחילת הדיון: הנושא הוכרע – וההכרעה היא לא מי יותר טוב. ההכרעה היא שלשני הסוגים הנ"ל מעמד שווה כפוטנציאל בחירה. מחיר, טעם והתאמה הם נקודות המוצא למי שמחפש ברצינות, אבל מי שמחפש ברצינות היום לא יפסול - מראש - אף סוג. זה יקרה, מראש, רק אם מדובר במקרים קיצוניים שם הרמקול "מכתיב" סוג מגבר כמו רמקולי שופר (מנורות SE) או רמקולי ענק בעיתיים ו/או דלי נצילות (טרנזיסטורים).
בגרמניה ובשאר מדינות עם תרבות מוטורית מפגרת (בריטניה, צרפת, איטליה, ספרד וכל מה שמסביב) נוהגים עשרות מיליונים במכוניות מונעות דיזל, כולל דגמי פאר ויוקרה מהשפיץ של הקומקום (אודי, ב.מ.וו, מרצדס). המנועים האלו, עם טכנולוגיה עילית, ביצועי מופת, נתונים מרשימים מאוד וגם חסכני דלק, הם מובן מאליו באירופה, בייחוד מאמצע שנות התשעים.
ובישראל, המדינה עם תרבות מוטורית בת מאות דורות, ידע מעמיק בתחום זה ובכלל? "דיזל? זה לא רק למוניות?", "מה, זה בכלל זז?", "מה פתאום אוטו כזה יקר עם דיזל?". "אנשים עשירים בכלל אכפת להם מהצריכה?".
וכל השאר הוא אך פירוש. (i)

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #128 

כשמסבירים לאט אני מבין מהר (אני מניח שעוד כמה חברים :lol: )
עכשיו אפילו לי אין מה להגיב בנושא , מסכים מסכים עם החלק הראשון של הפוסט
עם השני אני לא מתווכח , פשוט לא מבין בתחום

פרטים

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

מה שווה דיזל בלי

שליחה #129 

מזגן (כן, כן, לעיתים אפשר למות מחום בגרמניה ברכבי דיזל ללא מזגן וללא אפשרות פתיחת חלונות...מיניוואנים למינהם :בוכה: )
ובלי גיר "אוטומטי"... :lol:
אכן "תרבות מוטורית מפגרת" שם ! :oops:

סתם בציניות...יש לנו מה ללמוד כמובן, למרות שהמצב שיואל מתאר (בענייני הרכב), נכון יותר למילניום הקודם ונבע, בין היתר ממדיניות על קלוקלת.

בנושא השפופרות .vs טרנזיסטורים מציע לסגור על פט מכובד (ולא להתעקש על הכרעה לכאן או לכאן).
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

דיזל {מנורות} אאוט? :D

שליחה #130 

היום הבעיה של אי שימוש במכוניות ממונעות
דיזל{מעבר לדעה קדומה} כבר חלפו ועברו להם.... ממחוזותינו. {ראה רכבי שטח לדוגמה }
הבעיה שמחירי הסולר של ימינו{לא כמו בעבר} כמעט זהים למחירי בנזין,ואין שום היגיון
או כדאיות/עדיפות כלכלית בכלל - להשתמש במנועי דיזל. {ביצועים זה סיפור נפרד...}
ולא הזכרנו את הביטוח הגבוה יותר של מנועי הדיזל ,וטיפולים נלווים.

לגבי יכולות בביצועים,התנהגות כביש ,נחות,תגובת מנוע, טיפולים,החזקה ,ביטוחים וכו'
כמובן שאת כל זה צריך לקחת בחשבון. - מה עדיף? כמו בכל תחום בחיינו
יש יתרונות וחסרונות לכל אחד מהתצורות.
:קפה:

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

דיזל ויוקרה

שליחה #131 

עופר: לגבי רכבי שטח - נכון - וזה נכנס רק בגלל הפרשי המחיר האדירים בזמנו בין מחיר הסולר לבנזין (משמעותי במיוחד בנסיעה בשטח) וגם בגלל המומנט העדיף (כנ"ל). מכוניות נוסעים יוקרתיות עם מנוע כזה? זה כבר לא, והעובדה כי מבחינה מעשית יש לו יתרנות של ממש כמו עקיפה ממש לא משנה. בישראל זה פשוט לא מסתדר עם יוקרה. התגובות שהבאתי היו גם לפני ארבע ושלוש שנים ביחס למכוניות כאלו.
ולנושא המקורי: הדוגמאות מתערוכות, ההפניה לרשימות בכלל או לאודיוגון בפרט היו רק בבחינת ניסיון להכניס את הנושא להקשר הרחב שלו כיום בכלל, אצל אודיופילים בפרט.

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #132 

לא שמעתי הגברת מנורות. מתכוון לשמוע (תרגיעו..סקרנות ולא שדרגת).

אם אני מבין נכון, הגברת מנורות (עד כמה שניתן להכליל) היא פחות ALL AROUND מהגברה טרנזיסטורית ובעיקר לא תתאים למוסיקת רוק כבד שני אוהב ??

למי שהוא יש דוגמאות לסט אפ של הגברת מנורות + רמקולים שנשמעו לו טוב ברוק כבד ?

או אולי הגברה היברידית + רמקולים שנשמעו טוב ברוק כבד ?

שלמה

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #133 

לגבי הדיזל באירופה- גם שם השיקול העיקרי לרכישת דיזל הוא החיסכון בדלק והיותו יותר "ירוק" וידידותי לסביבה.

כל מנוע דיזל בהשוואה למקביל לו בבנזין (נניח מבחינת נפח מנוע ) יהיה יותר חסכוני בצריכת הדלק שלו => פחות מזהם את הסביבה=> יותר ירוק.

לאירופאים מודעות גבוהה להגנה על הסביבה ולחיסכון באנרגיה ומכאן הנהירה אחרי מנועי הדיזל. לשם כך הם מוכנים להשלים עם חסרונות הדיזל העיקריים - הספק נחות יחסית לנפח נתון, רעש ורעידות ותחזוקה קצת יותר יקרה.

שלמה

asimo2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

מגברי מנורות

שליחה #134 

משפט קצר על דיזל: ותיקי הישוב עדיין זוכרים לדראון כיצד אחרי כל משאית או אוטובוס המונעים בסולר השתרע ענן עשן שחור סמיך ומבחיל. ובזה מבחינתי מוצה נושא מנועי הדיזל. ידוע לי שהיום הכל אחרת.
ולמנורות , אני מציע שבעלי ציוד המנורות יפרטו כאן את המערכת שלהם, כיצד הגיעו למגברי מנורות, מה היתרון שהשיגו בהגברת מנורות, מה סוג המוסיקה שהם שומעים, בקיצור חשיפת המערכת .
אני מודה מראש לכל מי שיטרח ויעשה זאת

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #135 

שלמה כמובן שמדובר בעניין של טעם
אני יכול להמליץ על שתי מגברים שאהבתי מאוד בייחוד לרוק כבד ,FUSION .
במקום הראשון VTL (l) , בגרסת ה 150 W הוא יכול להזיז פיל ולהשימע ניפלא
במקום שני WVAC (l) שדורש רמקולים ניצילים יותר בעיקר בגלל ההספק .

אין לי ספק שחובבי הגאנרים רוק כבד , פרוגרסיב , ג'ז רוק , FUSION יהינו מאוד אם תהיה להם הגברה כזו

פרטים

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים

שליחה #136 

Eyal_W כתב:שלמה כמובן שמדובר בעניין של טעם
אני יכול להמליץ על שתי מגברים שאהבתי מאוד בייחוד לרוק כבד ,FUSION .
במקום הראשון VTL (l) , בגרסת ה 150 W הוא יכול להזיז פיל ולהשימע ניפלא
במקום שני WVAC (l) שדורש רמקולים ניצילים יותר בעיקר בגלל ההספק .

אין לי ספק שחובבי הגאנרים רוק כבד , פרוגרסיב , ג'ז רוק , FUSION יהינו מאוד אם תהיה להם הגברה כזו
...
גם על רולס רוייס קל לי להמליץ :roll:

למען אילו שאתה ממליץ להם, כדאי שתציין כמה עולים המגברים האילו יחד עם PRE מתאים עבורם....

ד"א התכונת VAC או WAVAC?
וה- VTL גם מיועדים לרמקולים לא גדולים.

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #137 

אייל

אם איזה רמקולים שמעת את הגברת המנורות הנ"ל ?

אכן כמה עולה ההגברה ששמעת ? האם לדעתך בהתחשב בסוג המוסיקה שאתה אוהב לא היית מוצא הגברה טרנזיסטרית באותו תקציב ושתשמע לך יותר טוב ?

שלמה

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #138 

בכל המבחנים שאני עשיתי אצלי בבית ההבחנה היתה פשוטה וקלה.
טרנזיסטורי - חזק. פחות $ לכל וואט. פחות "מוזיקלי".
מנורות - חלש (שמעתי במקסימום 80W מנורות ב-8 אוהם. רחוק מלהספיק לרמקולים שלי). הרבה יותר $ לכל וואט. יותר מוזיקלי.

לכן ההחלטות שקיבלתי היו גם כן קלות ופשוטות.

1. אם הייתי שומע רק/80% קלאסית וג'אז הייתי קונה ככל הנראה הגברה מנורתית לא חזקה.
2. אם היה לי פי 3 יותר כסף הייתי קונה ככל הנראה הגברה מנורתית חזקה, שתתן לי לכל הפחות 100W Class A ב-8 אוהם וקרוב ל- 200W Class A ב-4 אוהם, שתישמע טוב בכל סוגי הרוק ובפיוז'ן ולא תהיה Laid Back
3. היות וסעיף 1 לא רלוונטי, וסעיף 2 לצערי גם לא רלוונטי, הלכתי על הגברה טרנזיסטורית של AARON שהיתה הכי טובה ששמעתי במגבלות התקציב (וטובה מאוד בלי קשר לשום תקציב).
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים

שליחה #139 

Booboo כתב:בכל המבחנים שאני עשיתי אצלי בבית ההבחנה היתה פשוטה וקלה.
טרנזיסטורי - חזק. פחות $ לכל וואט. פחות "מוזיקלי".
מנורות - חלש (שמעתי במקסימום 80W מנורות ב-8 אוהם. רחוק מלהספיק לרמקולים שלי). הרבה יותר $ לכל וואט. יותר מוזיקלי.

לכן ההחלטות שקיבלתי היו גם כן קלות ופשוטות.

1. אם הייתי שומע רק/80% קלאסית וג'אז הייתי קונה ככל הנראה הגברה מנורתית לא חזקה.
2. אם היה לי פי 3 יותר כסף הייתי קונה ככל הנראה הגברה מנורתית חזקה, שתתן לי לכל הפחות 100W Class A ב-8 אוהם וקרוב ל- 200W Class A ב-4 אוהם, שתישמע טוב בכל סוגי הרוק ובפיוז'ן ולא תהיה Laid Back
3. היות וסעיף 1 לא רלוונטי, וסעיף 2 לצערי גם לא רלוונטי, הלכתי על הגברה טרנזיסטורית של AARON שהיתה הכי טובה ששמעתי במגבלות התקציב (וטובה מאוד בלי קשר לשום תקציב).
...
גם ג'אז וקלאסית דורשים הגברה מתאימה.

דווקא ההחלטה שלי לעבור ממנורות ל- SS היתה על בסיס שמיעת מוסיקת ג'אז וואקאל, וזאת למרות שהם מהווים פחות מחצי מסוגי המוסיקה שאני שומע.
פשוט הבנתי שאני מפספס הרבה מהמידע שיש על המדיה וגם מהמוסיקליות עם מגבר חלש מידי לרמקולים שהוא צריך לדחוף.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #140 

ITZO זה נכון שההגברה (גם במתכונת INTEGRATED ע"מ להוריד את מרכיב ה PRE ) לא זולה
סדר גודל מעל 20K ש"ח .
אך במהלך הדיון לא היתה מגבלת מחיר .
לגבי הרמקולים :
עם ה VTL הרמקולים של נולה . (שהוא לא כל כך נציל )
עם ה WVAC אוונגארד UNO .

לטעמי הם יתמדדו בכל סגנון מוסיקלי .

פרטים

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”