הגברת מנורות vs הגברה טרנזיסטורית

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

עד כמה שניתן להכליל, מה המאפיינים של צליל המנורות לעומת צליל הטרזיסטורים ??

מה היתרונות והחסרונות של כל שיטת הגברה ??

מדוע כשרוצים כביכול להחמיא בביקורת אודיו למגבר טרזיסטורי אז מתארים שיש לו צליל של מנורות ??

Whatever vacuum
tubes can do in a piece of audio equipment,
solid-state devices can do better,
at lower cost, with greater reliability. הציטטה לקוחה מהמאמר 10 השקרים הגדולים בעולם האודיו מתוך הפרק שנושא את הכותרת "שקר המנורות"

האומנם כך ??

שלמה

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

מי שכתב את 10 השקרים בעולם האודיו כנראה ניתקל באנשים שלא ידעו להוכיח לו את האמת. :wink:
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

מנורות, בניגוד להגברה טרנזיסטורית, הן בעלות אחוז עיוות גבוה, ומעוותות את הצליל בעיקר בהדגשת ההרמוניות האי זוגיות בצליל.
זה נתפס באוזן האנושית כנעים יותר לשמיעה. לצורך הדוגמא, הרמוניות זוגיות הן ההרמוניות שמדגישים בעיקר כלים עשויים מתכת, בעוד כלים עשויי עץ מדגישים בעיקר את האי זוגיות (באופן טבעי, בלי קשר להגברה). צליל המופק ע"י עץ ישמע בד"כ נעים יותר מצליל המופק ממתכת (תחשוב על מוט ברזל ומוט עץ הנופלים על הריצפה. מה ישמע לך יותר נעים באוזן?). וכך, צליל בו ההרמוניות האי זוגיות מודגשות יישמע נעים יותר מההיפך. זה בדיוק מה שמנורות בד"כ עושות- מעוותות את הצליל כך שיודגשו בו ההרמוניות הנעימות. זה מקבל באוזן פרשנות של "חום", "נפח" וכדומה. אבל זה בהכרח אינו נאמן לחלוטין לסיגנל שיוצא מהמקור.
הגברה טרנזיסטורית (טובה) הינה בעלת אחוז עיוותים נמוך ביותר וללא נטיה להדגיש שום הרמוניות ספציפיות (אלא אם תוכננה בכוונה לעשות זאת). לכן היא נאמנה יותר למקור, אבל אין לה את הנעימות הזו שהמנורות נותנות. אז מה עדיף? אם מה שחשוב לך זה בעיקר נאמנות מירבית לסיגנל- מנורות אינן בשבילך. מנורות מעוותות, נקודה. מאידך, אם מה שחשוב לך זו אותה נעימות באוזן- לא תוכל כנראה להשיגה במגבר טרנזיסטורי אלא אם הוא מעוות בכוונה, וגם אז לא באותו אופן כמו מנורות, משום שבמנורות ישנו גורם של אקראיות כאוטית שקשה לחקות אותו באמצעים אחרים.
כיום, בכל אופן, ניתן לבנות מגברי מנורות עם עיוותים "בהזמנה"- כלומר כאלו שידגישו הרמוניות אחרות, או שידגישו חלק אחד יותר וחלק אחר פחות כיד הדימיון הטובה וכטעמו של המאזין. זה מה שנקרא "סאונדשייפינג". עקרונית, במגברים טרנזיסטוריים בד"כ נמנעים מזה, ומסתפקים באחוז עיוותים נמוך מאוד ובהגברה שווה של כל ההרמוניות- כלומר לקיחת האות ההתחלתי והכפלתו בגודל מסויים, בלי לשנות את צורתו. זו גם הסיבה שמגברי מנורות מתאפיינים בשוני הרבה יותר גדול זה מזה מאשר מגברים טרנזיסטוריים.
מעבר לצליל (שהוא נטו עניין של העדפה), מהבחינה הטכנית, מגברים טרנזיסטוריים עדיפים לאין ערוך (הרבה יותר אמינים, יותר הספק ויותר זרם, הרבה פחות מתחממים וכו').

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

המשפט שהבאת מתוך המאמר, אגב, נכון לחלוטין- בתנאי שמה שהמאזין מחפש הוא נאמנות מירבית למקור. זה לא טוב יותר או פחות- זו שאלה של העדפה.
ואגב- לעיוות המנורתי יש גם חסרונות ברמת הצליל, שכן ההרמוניות הפחות נעימות אחראיות להרבה צלילים שכן חשוב לשמוע. למשל, ה"פצ" שעושה מקל של תוף יישמע יותר משכנע בד"כ בהגברה טרנזיסטורית, ובאופן כללי הבאס יהיה "הדוק" ו"מהיר" יותר, והגבוהים מפורטים יותר.
היתרונות של המנורות באות לידי ביטוי בד"כ במידריינג', ולכן הגברה מנורתית לרוב היא חביבתם של אוהבי הג'אז, מוזיקה ווקאלית וכו'.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

וסתם קוריוז: מדוע הרבה מהמנורות הקיימות היום מגיעות מרוסיה, צ'כיה וסין? בעצם אני לא מגלה. נראה אם מישהו ידע.
רמז: הם מעולם לא הפסיקו לייצר מנורות.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

רוי.

תגדיר נאמנות למקור ... מהו המקור?

אני חושב שאי אפשר להגיע למקור במערכת ועדיין לא מצאתי מערכת היי אנד יקרה ככל שתהיה שתדמה לי סאונד של המקור , ושמעתי המון פעמים את המקור.

המקור מבחינתי הוא הכלי עצמו , מה קורה עם מוסיקה אלקטרונית? מהו המקור?

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #7 

רוי

תודה על הסבר הנפלא

המממ...עושה חשק לשידרוג הבא.... :wink: :wink: :lol:

שלמה

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

נמר כתב:רוי.

אני חושב שאי אפשר להגיע למקור במערכת ועדיין לא מצאתי מערכת היי אנד יקרה ככל שתהיה שתדמה לי סאונד של המקור , ושמעתי המון פעמים את המקור.

...
בבקשה: נאמנות לסיגנל שיוצא מהמקור, כגון נגן ה CD. טרנזיסטור הרבה יותר נאמן לצורת הסיגנל המקורית מאשר מנורה. זו עובדה. זה לא אומר שהוא נשמע נעים יותר לאוזן.

שום מערכת לא תישמע כמו הכלי עצמו, וזה לא קשור למנורות או לטרנזיסטורים.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

KOOKE כתב:רוי

תודה על הסבר הנפלא

המממ...עושה חשק לשידרוג הבא.... :wink: :wink: :lol:

שלמה
...
על לא דבר !

לי יש גם וגם, אגב.. לפי המצברוח! :P

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

logankungfu כתב:
נמר כתב:רוי.

...
בבקשה: נאמנות לסיגנל שיוצא מהמקור, כגון נגן ה CD. טרנזיסטור הרבה יותר נאמן לצורת הסיגנל המקורית מאשר מנורה. זו עובדה. זה לא אומר שהוא נשמע נעים יותר לאוזן.

שום מערכת לא תישמע כמו הכלי עצמו, וזה לא קשור למנורות או לטרנזיסטורים.
...
אוקי.

אם למקור הזה אתה מתכוון אני מוכרח להסכים איתך ב-100 אחז. (Y)

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #11 

למי שזוכר לפני שנה היה לי סכום רציני שיועד לסט שכל חיי חיפשתי

אני שומע בדיוק את מה שאמר רוי,ג'אז, ווקלי,וגם מוזיקה קלאסית

כל התאוריה לגבי מנורות היתה לי קו מנחה=מנורות הוא הכיוון הכמעט ודאי

עד ששמעתי את הסט הנוכחי שלי הטרנזיסטורי וכל תאורית חמימות המנורות פרחה לה לאי שם

ואם מדברים על מקור(אקוסטי)מזכיר לכם שהרבה כלי נגינה-נשיפה,קלידים,חשמלית, בס,ואני מנגן 40

חורפים,יש לי הקלטה של ben webster יחד עם gerry mulligan תבואו לשמוע,אביא שני חברים סקסופונסטים

אנגן את הדיסק(אפילו מצאתי את הgain הכמעט נכון שישמע כמו הכלים החיים)ןתראו כמה זה קרוב,וכל זה

בנעימות שמיעה מהממת,מה שחשבתי שבלעדי למנורות

אחחח,הavi שלי,,,איך הם עשו שזה ישמע יותר ט וב ממנורות
אמן מייסר

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אגב, סקסופון הוא כלי עשוי מתכת..

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #13 

די מוזר ילדעפים לא רק ה AVI עושים זאת טוב יותר
אולי גם MBL , אולי גם ML , אפילו ה MYRYAD ועוד רבים אחרים .
אני לא חושב שמוסיקה צריכה להגיע באופן מוחלט רק ממגברי מנורות
לעניות דעתי נוצר פשוט "טרנד" סביב זה שאתה אודיופיל אתה משתמש במגברי מנורות .
מה גם שיש את הצד השני
מגברי מנורות עם אופי טרנזיסטורי
VTL למשל , בעל יכולות יוצאות מהכלל להתמודד עם כל סוג מוסיקה דבר שאינו אופיני לכל מגבר מנורת .
קיימת בעיה במנורות הם בעלי דמפינג פקטור נמוך ולכן תיתכן בעיה בדיחפת רמקול .
מגברי מנורות הינם פיתרון טוב בדיוק כמו שמגברים טרנזיסטרים טובים
אגב אני די מאמין שבעבור תמורה לכסף מגברים טרנזיסטורים נותנים תמורה טובה יותר .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

הטכנאיקרמר
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 1283
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #14 

כמי שעסק כטכנאי בתקופת המנורות . במגברי מנורות יש בעייה עיקרית
1. שנאי היציאה המחובר למנורת ההספק EL34 השנאי לא מעביר את כול התדרים זהה .
וכול פעם יוצאים לשוק שנאים יותר מדוייקים ויקרים . שנאי יצאה כזה לא קיים במגבר טרנזיסטורי .
2. המנורה . אים המגבר נישאר דלוק רוב היום למנור יש בלאי מהיר . והיא נחלשת בהדרגה .
ואף פעם לא יודעים איפו היא עומדת בעוצמה שלה . וכאשר יש 2 מנורות המחוברת בחיבור פושפול . מנורה אחת נחלשה מעט השנייה יותר . אז הצליל לא מדוייק .
לי יש מגבר דנון מישנת 92 והצליל לא הישתנה מאז . צליל נקי ומדוייק .
מי שרוצה להנות ממגבר מנורת . חייב להחליף כול חציא שנה מנורת . אים המגבר דלוק אצלו כול היום והלילה .אז הוא רגוע שהצליל לא מישתנה
כמובן זו דעתי בילבד
רק הטכנאי קרמר

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

מנורות, בניגוד להגברה טרנזיסטורית, הן בעלות אחוז עיוות גבוה, ומעוותות את הצליל בעיקר בהדגשת ההרמוניות האי זוגיות בצליל.
זה נתפס באוזן האנושית כנעים יותר לשמיעה. לצורך הדוגמא, הרמוניות זוגיות הן ההרמוניות שמדגישים בעיקר כלים עשויים מתכת, בעוד כלים עשויי עץ מדגישים בעיקר את האי זוגיות (באופן טבעי, בלי קשר להגברה). צליל המופק ע"י עץ ישמע בד"כ נעים יותר מצליל המופק ממתכת (תחשוב על מוט ברזל ומוט עץ הנופלים על הריצפה. מה ישמע לך יותר נעים באוזן?). וכך, צליל בו ההרמוניות האי זוגיות מודגשות יישמע נעים יותר מההיפך. זה בדיוק מה שמנורות בד"כ עושות- מעוותות את הצליל כך שיודגשו בו ההרמוניות הנעימות. זה מקבל באוזן פרשנות של "חום", "נפח" וכדומה. אבל זה בהכרח אינו נאמן לחלוטין לסיגנל שיוצא מהמקור.
...
תיאור יפה, רק שההיפך...
שפופרות מוסיפות הרמוניות זוגיות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

אייל כמובן שינם עוד אחרים,אני מכיר את חלקם ואת חלקם לא

אני הבאתי דוגמא לסט שברשותי,סט של עבדים שלא מורגשים,רק הכלים נשמעים

לא היו לי סנטימנטים לחברה-עכשו כן

רוי מה הכוונה לכלי מתכת?כתבתי משהו מוזר שלא כהרגלי? :D
אמן מייסר

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

מגברים טרנזיסטוריים ומגברי מנורות

שליחה #17 

ההבדלים הטונליים שתוארו כאן בין שני סוגי המגברים נכונים אולי לשנות השמונים, לא להיום.
בזמנים הישנים והטובים, בשל מגבלות טכנולוגיות, היו אכן רוב מגברי המנורות חמים ועמומים למדי, ורוב המגברים הטרנזיסטוריים קרים וצעקניים.
בתחילת שנות התשעים השתפר קצת המצב, אז גם חילק ה - ABSOLUTE SOUND לראשונה את המגברים ל"מוזיקליים" מצד אחד ול"מדויקים" מצד שני. אבחנה זו אוהבים להזכיר גם היום.
אבל כבר יותר מעשור, מתכננים טובים, ולא משנה באיזה טכנולוגיה ישתמשו, יודעים להפיק ממגבריהם כל איזון טונלי שירצו. לפעמים איזון זה בא על חשבון משהוא אחר, כמובן: פירוט, דינמיות, אי איזון מסוים, וכ"ו. אבל, הנקודה היא, ששום טכנולוגיה אינה מוגבלת עוד מבחינה טונלית. אני יכול לחשוב על מגברי מנורות עם גוון בהיר באופן בולט, כמו גם על מגברים טרנזיסטוריים "חמים".
ההבדלים בין מגברי מנורות לטרנזיסטורים עדיין קיימים, אבל הם מעודנים הרבה יותר: צורת הטיפול בהרמוניות, בבאס, בבמת הצליל, המיקרו ובמקרו דינמיקה הם לדעתי הבדלים חשובים. אבל חם / קר? כבר לא מעט זמן שאבחנה זו אינה נכונה.
איל פור

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

(Y)
אמן מייסר

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אייל, אם כך (ואין לי ספק שהמצב אכן כזה), קשה לי להבין איזו הצדקה יכולה להיות למנורות היום. אם אפשר ממילא להשיג כל תוצאה מבחינת הצליל בשתי הטכנולוגיות, אז הטרנזיסטורית עדיפה בהכרח.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

היי רוי,

שליחה #20 

כפי שציינתי, מבחינת איזון טונלי, ניתן להשיג כל תוצאה.

מבחינות אחרות, יש הבדלים בין הטכנולוגיות, למשל בנושאים שציינתי. ניקח לדוגמא את תחום הבאס למשל (שנחשב על ידי הרבה לתחום בעייתי במגברי מנורות - אבל הוא לא כך אם הרמקול נציל מספיק וקל לדחיפה) - שום מגבר מנורות לא יוציא באס של מגבר טרנזיסטורי טוב, אבל גם ההפך נכון. איך זה נשמע במציאות, איך אתה אוהב את זה, וכ"ו - זה עניין אישי.
איל פור

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”