מדריך קצר איך תחברו סיב לבית פרטי - לכל התשתיות
אז זה מדריך קצר, אבל ממש קצר לגבי כל הדרישות:
שלב א - בודקים האם יש ארון של בזק/סלקום/אנלימיטד קרוב לבית שלכם. במידה ולא צריך לחשב אורך סיב.
כלים מומלצים: מד מרחק לייזר.
שלב ב - לבדוק האם קיימת תעלה/צינור דרכו אתם יכולים להשחיל את הסיב עד לפתח הבית. במידה ולא, ניתן
לרכוש צינור פלסטיק גמיש להטמנה בקרקע דרכו ניתן להעביר את הסיב.
שלב ג - בהתאם לאורך הסיב, ניתן לרכוש סטלבנד (חוט משיכה) באורך מתאים.
שלב ד - בחירת סוג הסיב:
מומלץ משוריין עם חוטי מתכת או חיזוק עם פייברגלס בקוטר 3 מ"מ.
את הסיב שבו כל חברות התקשורת משתמשות ניתן למצוא באתר eBay אם תחפשו את המילה: Miniflex.
גם ניתן גם להשתמש בסיבים מסוגים אחרים, כל עוד הסיב מסוגל לעמוד בפני כוחות משיכה של מס' עשרות ק"ג לצורך השחלה עם הסטלבנד.
סוג קונקטורים:
עבור בזק => LC APC
עבור פרטנר => LC UPC
עבור הוט/אמלימטד/סלקום=> SC APC
עלות ממוצעת: 200-400 ש"ח (בהתאם לאורך).
בהצלחה לכולם!
שלב א - בודקים האם יש ארון של בזק/סלקום/אנלימיטד קרוב לבית שלכם. במידה ולא צריך לחשב אורך סיב.
שלב ב - לבדוק האם קיימת תעלה/צינור דרכו אתם יכולים להשחיל את הסיב עד לפתח הבית. במידה ולא, ניתן
שלב ד - בחירת סוג הסיב:
את הסיב שבו כל חברות התקשורת משתמשות ניתן למצוא באתר eBay אם תחפשו את המילה: Miniflex.
גם ניתן גם להשתמש בסיבים מסוגים אחרים, כל עוד הסיב מסוגל לעמוד בפני כוחות משיכה של מס' עשרות ק"ג לצורך השחלה עם הסטלבנד.
סוג קונקטורים:
עבור בזק => LC APC
עבור פרטנר => LC UPC
בהצלחה לכולם!
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
ומה בדיוק זה יתן לכל מי שיעשה את זה?
אם אין ארון ליד הבית אז איזה מרחק צריך לחשב?
אם אין ארון ליד הבית אז איזה מרחק צריך לחשב?
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
באמת חשבתי לכתוב מדריך על איך לשחוט פרה אם רוצים בשר - מותאם לכל הכשרויות
אני לא בעד שחיטת פרות בשיטת עשה זאת בעצמך. אבל אני כן בעד לחסוך בכסף על משיכת סיבים.29/09/2021 13:07Borderline1 כתב: באמת חשבתי לכתוב מדריך על איך לשחוט פרה אם רוצים בשר - מותאם לכל הכשרויות...
עוד דקה גם תכתוב לי שאתה הממציא של הסיב האופטי , נכון
נערך לאחרונה על ידי tzah ב 29/09/2021 14:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
"ומה בדיוק זה יתן לכל מי שיעשה את זה?"29/09/2021 12:58TheCoolest כתב: ומה בדיוק זה יתן לכל מי שיעשה את זה?
אם אין ארון ליד הבית אז איזה מרחק צריך לחשב?...
אם תעשה את זה בעצמך, אתה יכול לחסוך עד 80 אחוז מעלויות הפריסה. אבל זה מאוד תלוי במרחק מהבית שלך עד
לקופסת פיצול אופטית.
"אם אין ארון ליד הבית אז איזה מרחק צריך לחשב?"
במידה ואין בכלל קופסת פיצול אופטית, קרי אין בכלל פריסה קרובה למקום מגוריך ,תאלץ להתייבש בסבלנות. לדעתי חייבת להיות כזו
בטווח של עד 50 מטר.
אתה צריך למדוד את מרחק בין הנקודה בה אתה רוצה להתקין את נקודת התקשורת בתוך הבית עד למיקום קופסת פיצול אופטית.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4767
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
לדעתי תשנה את הכותרת למשהו כמו:
למי שרואה בעין ארון תקשורת עם גישה לפריסת סיבים ורוצה לחסוך כסף בעלויות הפריסה, זה מה שצריך לקנות
אז יהיו הרבה פחות ביקורות מוצדקות
למי שרואה בעין ארון תקשורת עם גישה לפריסת סיבים ורוצה לחסוך כסף בעלויות הפריסה, זה מה שצריך לקנות
אז יהיו הרבה פחות ביקורות מוצדקות
נניח ואני רוצה ללהתחיל לחבר בתים פרטיים לסיב ואין ארון קרוב לבית אז איפה בדיוק לחפור? במדרכה או כביש שמוביל לבית? אתה חושב שאם שכן צר עין יתלונן עליך אתה תחמוק מקנס על שינוי פני איזור?
ומה עם קצת יותר פרטים למי שינסה לעשות את זה בבית, כמו:
כבל MM/SM
יש צורך בריתוך או לא, כי אם כן איפה העלות של זה ב-400 ש"ח שציינת.
כל אחת מהחברות יסכימו לחבר אותך לארון שלהם עם התקנה שלא הם ביצעו?
כבל MM/SM
כל אחת מהחברות יסכימו לחבר אותך לארון שלהם עם התקנה שלא הם ביצעו?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46317
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
אני חושב שזה אחד "המדריכים" הכי מטופשים שאי פעם אלו לדפי האתר.
מישהו באמת חושב שהוא יכול להתעסק עם ארון שירות של חברות הסיבים, לקחת משם סיב, לחפור באדמה תשתית משלו (והעירייה כמובן תעלים עין) ואז להלחים בבית סיב אופטי? לא לשכוח שאח"כ צריך להתקשר לחברת הסיבים על מנת ליידע אותם שעשית את התשתית בעצמך ואתה מצפה שיחברו אותך (או שזה פיראטי?).
tzah,
באמת, תחשוב לפני שאתה פותח שרשורים.
מישהו באמת חושב שהוא יכול להתעסק עם ארון שירות של חברות הסיבים, לקחת משם סיב, לחפור באדמה תשתית משלו (והעירייה כמובן תעלים עין) ואז להלחים בבית סיב אופטי? לא לשכוח שאח"כ צריך להתקשר לחברת הסיבים על מנת ליידע אותם שעשית את התשתית בעצמך ואתה מצפה שיחברו אותך (או שזה פיראטי?).
tzah,
באמת, תחשוב לפני שאתה פותח שרשורים.
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
חברה, לא צריך לרדת עליו. אני בטוח שהכוונתו הייתה טובה.
- BingBong111
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 48
- שם מלא: יאיר
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
נגיד והשחלתי והגעתי לארון, מה אני אומר לבזק? מופיע לי שבאתר הכתובת לא מחוברת אבל העברתימכבל לארון שלכם בואו תחברו?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אם השחלת כבל והגעת לארון, אז אתה מתקשר לבזק ואומר שהגעת לארון.
ואז אתה מקבל תביעה, כי אסור לך להתעסק בתשתית\ציוד שלהם לבד.
ואז אתה מקבל תביעה, כי אסור לך להתעסק בתשתית\ציוד שלהם לבד.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4767
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
לדעתי כדאי שאחד המנהלים יסגור את השרשור הלא יעיל הזה
Re:
29/09/2021 22:11ziv_r כתב: אני חושב שזה אחד "המדריכים" הכי מטופשים שאי פעם אלו לדפי האתר.
tzah,
באמת, תחשוב לפני שאתה פותח שרשורים....
1) אין מה ל- "התעסק" בארון שירות של בזק. הפורטים פתוחים לחיבור. אז יש מקרים יוצאים מן הכלל!
2) איפה קראת או הסקת שזה סוג של חיבור פיראטי ? אם זה כ"כ קריטי. אתה גם יכול להניח את הסיב ליד ארון השירות ולהמתין עד שהטכנאי יגיע.
3) לידיעתך, התמקדתי בפריסת סיב ולא באקטבציה!, קרי קריאה לטכנאי שירות לסיום ההתקנה!
4) לגבי חפירות בשטח של בית פרטי. התשובה היא כן. מדוע לא אפשרי?
1) ושבו פעם ! רשמתי שזה תלוי מאוד במרחק מארון השירות (רצוי ללמוד לקרוא מה שאני רושם בתגובות למעלה)29/09/2021 14:45boubi כתב: נניח ואני רוצה ללהתחיל לחבר בתים פרטיים לסיב ואין ארון קרוב לבית אז איפה בדיוק לחפור? במדרכה או כביש שמוביל לבית? אתה חושב שאם שכן צר עין יתלונן עליך אתה תחמוק מקנס על שינוי פני איזור?
כבל MM/SM
כל אחת מהחברות יסכימו לחבר אותך לארון שלהם עם התקנה שלא הם ביצעו?...
2) רשמתי : קוטר סיב 3 מ"מ , רצוי משוריין וגם רשמתי בדיוק איזה מותג / סוג ניתן למצוא ב- EBAY ( ממליץ לקרוא היטב מה רשמתי)
3) לגבי ריתוך , אם בזק משתמשים באותו ארון שירות סטנדרטי ,אז אין צורך בריתוך. החיבור מתבצע ע"י קונקטור). אפילו אם יש צורך בריתוך,
לדעתי אין עלות התקנה על ריתוך, אבל כן יש עלות התקנה על השחלת סיב לתוך הדירה/בניין.
4) בוודאי שהם יסכימו. לפי החוק וגם לפי בדיקות שלי. במידה ויש לך סיב מושחל בתוך הבית (גם בית פרטי) אתה פטור מדמי התקנה!
מי שישמע מה כתבתי בשרשור זה. רשמתי משהו קצת שונה , אולי חשיבה טיפה מחוץ לקופסא וכולכם משתוללים כאילו חיללתי את האמא, האבא והסבא של כל חברות התקשורת.
בושה
הי צח,29/09/2021 12:42tzah כתב: אז זה מדריך קצר, אבל ממש קצר לגבי כל הדרישות:
שלב ד - בחירת סוג הסיב:
סוג קונקטורים:
עבור בזק => LC APC
עבור פרטנר => LC UPC
בהצלחה לכולם!...
חיפשתי בעבר ארונות תקשורת סביבי, והקרוב ביותר במרחק 2 רחובות ממני. הגיוני?
בנוסף, חייבים להניח סיב באדמה? אני שואל מכיוון שכיום התשתית של בזק מתחברת לבתים פרטיים בכבל מהעמוד של בזק כשהכבל תלוי באויר ונצמד לקיר הבית.
ולבסוף, כיצד אדע באיזה צד של הבית להניח את הצנרת? כיום תשתית הבזק מגיעה מעמוד שנמצא בגב הבית, בצמוד לגדר עם הבתים שמאחורי. כיצד אדע אם הסיב גם יונח שם, בחפירה בין גדרות הבתים, או שיונח בתוואי המדרכה, שנמצאת בכלל בצידו השני של הבית?
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY
https://cutt.ly/xl459TY
אז אתה משאיר את הסיב ליד הארון. לא תקבל תביעה וזה כמובן חוקי לחלוטין.30/09/2021 11:28TheCoolest כתב: אם השחלת כבל והגעת לארון, אז אתה מתקשר לבזק ואומר שהגעת לארון.
ואז אתה מקבל תביעה, כי אסור לך להתעסק בתשתית\ציוד שלהם לבד....
אלא אם כן אתה מחליט לפרוץ לארון שלהם LOL