"חיפשתי בעבר ארונות תקשורת סביבי, והקרוב ביותר במרחק 2 רחובות ממני. הגיוני?"01/10/2021 7:17lasik כתב:הי צח,29/09/2021 12:42tzah כתב: אז זה מדריך קצר, אבל ממש קצר לגבי כל הדרישות:
שלב א - בודקים האם יש ארון של בזק/סלקום/אנלימיטד קרוב לבית שלכם. במידה ולא צריך לחשב אורך סיב.
כלים מומלצים: מד מרחק לייזר.
שלב ב - לבדוק האם קיימת תעלה/צינור דרכו אתם יכולים להשחיל את הסיב עד לפתח הבית. במידה ולא, ניתן
לרכוש צינור פלסטיק גמיש להטמנה בקרקע דרכו ניתן להעביר את הסיב.
שלב ג - בהתאם לאורך הסיב, ניתן לרכוש סטלבנד (חוט משיכה) באורך מתאים.
שלב ד - בחירת סוג הסיב:
מומלץ משוריין עם חוטי מתכת או חיזוק עם פייברגלס בקוטר 3 מ"מ.
את הסיב שבו כל חברות התקשורת משתמשות ניתן למצוא באתר eBay אם תחפשו את המילה: Miniflex.
גם ניתן גם להשתמש בסיבים מסוגים אחרים, כל עוד הסיב מסוגל לעמוד בפני כוחות משיכה של מס' עשרות ק"ג לצורך השחלה עם הסטלבנד.
סוג קונקטורים:
עבור בזק => LC APC
עבור פרטנר => LC UPC
עבור הוט/אמלימטד/סלקום=> SC APC
עלות ממוצעת: 200-400 ש"ח (בהתאם לאורך).
בהצלחה לכולם!...
חיפשתי בעבר ארונות תקשורת סביבי, והקרוב ביותר במרחק 2 רחובות ממני. הגיוני?
בנוסף, חייבים להניח סיב באדמה? אני שואל מכיוון שכיום התשתית של בזק מתחברת לבתים פרטיים בכבל מהעמוד של בזק כשהכבל תלוי באויר ונצמד לקיר הבית.
ולבסוף, כיצד אדע באיזה צד של הבית להניח את הצנרת? כיום תשתית הבזק מגיעה מעמוד שנמצא בגב הבית, בצמוד לגדר עם הבתים שמאחורי. כיצד אדע אם הסיב גם יונח שם, בחפירה בין גדרות הבתים, או שיונח בתוואי המדרכה, שנמצאת בכלל בצידו השני של הבית?...
הגיוני, אם יש להם בעיה להגיע לבית שלך . זה בד"כ בגלל בעיות תוואי נוף.
לגבי תשתיות:
במקרה זה אתה אמור להיות אחראי לתעלות אשר מגיעות לשטח הבית שלך. אם אין כאלה, ממה שאני יודע קבלני בזק לא אחראים או מתעסקים
בהכנת תשתית תת קרקעית כלשהי. (הערה: אולי אני טועה, אבל לא נראה לי..).
"כיצד אדע באיזה צד של הבית להניח את הצנרת? כיום תשתית הבזק מגיעה מעמוד שנמצא בגב הבית, בצמוד לגדר עם הבתים שמאחורי"
במידה ויש לך בית פרטי יחסית חדש:
הסיב יגיע לארון תקשורת ממש בכניסה לבית שלך ואני גם מניח שיש הכנה כלשהי בבית פרטי או לפחות תעלת תקשורת כלשהי.
אז עד לשם הסיב אמור להגיע ומשם הוא יושחל לתוך הבית עצמו. לא צריך להיות מדען טילים להבין את זה.
או ליתר דיוק, הסיב אמור להגיע לנקודת ההשחלה ממש בכניסה לבית שלך!. אתה אמור לבדוק ולראות איפה יש לך חור / צינור תעלת תקשורת
בקיר אשר נכנס לתוך הבית שלך.
במידה ויש לך בית ישן מאוד ללא תשתיות נורמליות (ללא תעלות):
אז עד לחדר בו אתה רוצה להשחיל את הסיב. הם בד"כ קודחים בקיר החיצוני, דרכו הם משחילים את הסיב.
לגבי פרטנר:
"כיצד אדע אם הסיב גם יונח שם, בחפירה בין גדרות הבתים, או שיונח בתוואי המדרכה, שנמצאת בכלל בצידו השני של הבית?"
זה תלוי אם יש תשתית תת קרקעית. פרטנר מעבירים את הסיב מתחת למדרכה/ לכביש. אתה פשוט צריך להסתכל על המדרכה עצמה
ולראות האם בכלל יש מרזבים.
לגבי בזק:
"כיצד אדע אם הסיב גם יונח שם, בחפירה בין גדרות הבתים, או שיונח בתוואי המדרכה, שנמצאת בכלל בצידו השני של הבית?"
בזק משתמשים בעמודי טלפוניה לצורך העברת הסיב. במקרה זה, אתה פשוט מסתכל ובודק האם יש עמודי טלפוניה קרובים לבית שלך.
גם תלוי מה המרחקים בין הבתים אשר כן מחוברים לבית שלך. במידה ויש מרחק לא גדול בין הבניינים ,הם מותחים את הסיב בין הבניינים
ישירות לבית שלך.
פשוט צריך לבדוק ויזואלית!
ממה שאני יודע:
לבזק מותר למתוח סיבים על גבי עמודי הטלפוניה.
אנלימט (IBC) / סלקום מורשים למתוח סיבים על גבי עמודי חשמל.
פרטנר - מורשים לפרוס סיב תת קרקעית. אבל אולי יש מקרים יוצא דופן שהם כן ישתמשו בעמודים של בזק ( צריך לבדוק ולברר לעומק).
במידה ואין תשתית קיימת במרחק של 2 ק"מ:
אין ברירה, פשוט מחכים שאחד הבניינים הכי קרובים לבית שלך יחובר לשירות ואז בודקים ומסדרים את עניין התשתית התת קרקעית בשטח
של הבית שלך. שוב פעם,זה שיקול אישי וגם לא חובה. לדעתי תשתית קרקעית הרבה יותר טובה ואיכותית לעומת מתיחת סיב לעמוד אשר
ממוקם על הגג של הבית שלך.
אח"כ קונים סיב מתאים באורך 50 עד 100 מטר ומשחילים באופן עצמי לתוך הבית. זה יחסוך לך לא מעט מעלות ההתקנה. סיב באורך 50 מטר עולה
בסביבות 200 - 100 ש"ח. במידה ואתה לא עצלן ולא פחדן, תעשה את זה בעצמך. במידה ואתה לא מעוניין להתעסק עם השחלות, אז תספוג את
עלות ההתקנה של בזק בסך 900 ש"ח.