טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78944
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אשמח אם תספר טיפה על המפה בישראל, עברית (אם צריך בכלל), ומה הסיפור של הביטוח.

איך התקינו לך את עמדת הטעינה?

yoramw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225

Re: טסלה מגיעה לישראל בינואר!

שליחה

מפה כרגע בישראל באנגלית בלבד. זה בהחלט מציק אבל הבטיחו במסירה שעברית תגיע בעדכון הקרוב. הניווט כולל עומסי תנועה, הערכת מצב סוללה בהגעה ליעד ואם צריך, ניתוב הניווט דרך עמדת טעינה (של טסלה)
לגבי וויז, כרגע לפחות אין אופציה וזה קצת חבל בעיקר בגלל ההתראות (מצלמה/משטרה/רכב עומד...) והעברית. כרגע בנסיעות ארוכות אני מוסיף את הוויז רק להתראות (בלי להסתכל עליו)

אני התקנתי עמדה של Wallbox (יבוא ושירות של שנפ) שלאחר השוואה שעשיתי נראת המשתלמת ביותר למי העמדה אצלו קרובה לארון חשמל (5 מטרים אצלי).
יצא לי 800-1200 ש״ח זול יותר מחלופות אחרות (של טסלה + התקנה או EvMeter - ישראלי + התקנה).
העמדה משוכללת עם מעקב ושליטה מהטלפון בwifi/BT.
(זאת גם עמדה שנפוצה באירופה בין רוכשי טסלה)
הרכישה וההתקנה היו קלות והנציגים שירותיים מאוד.
נערך לאחרונה על ידי yoramw ב 29/03/2021 1:22, נערך פעם 1 בסך הכל.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

קודם כל תודה רבה על הסקירה המקיפה.
אפשר לשאול מה רכב הייחוס לבדיקה שעשית בכביש נהיגה?

5 שעות לטעינה מלאה בעמדה בייתית זה יפה מאוד.

תתחדש!

yoramw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

28/03/2021 20:58  
kingikra כתב:

תתחדש!
...
אי אפשר לקרוא לו ממש רכב יחוס בגלל השוני העצום, אבל הרכב שלי לנסיעות כיף ומסלול שלי ב5 שנים האחרונות הוא פורשה 944 טורבו אספנות.

ברור שהמודל 3 SR+ אינו רכב ספורט אבל הוא בהחלט הפתיע אותי לטובה כי לא ציפיתי ממנו להיות רכב שאפילו אחשוב לבוא לכבישי נהיגה איתו.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

29/03/2021 1:20  
yoramw כתב:
kingikra כתב:

תתחדש!
...
אי אפשר לקרוא לו ממש רכב יחוס בגלל השוני העצום, אבל הרכב שלי לנסיעות כיף ומסלול שלי ב5 שנים האחרונות הוא פורשה 944 טורבו אספנות.

ברור שהמודל 3 SR+ אינו רכב ספורט אבל הוא בהחלט הפתיע אותי לטובה כי לא ציפיתי ממנו להיות רכב שאפילו אחשוב לבוא לכבישי נהיגה איתו.
...
אכן מפתיע

תודה

eldan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 477

שליחה

29/03/2021 1:20  
yoramw כתב:
kingikra כתב:

תתחדש!
...

...
ראשית , תודה רבה על הזמן שקדשת ועל הסקירה המקיפה
תגיד העמדת הטעינה בעזראילי נפתחה כבר ? כמה זמן לוקח לטעינה מלאה בעמדות ציבוריות ?

yoramw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בכיף.
למיטב ידעתי היא נפתחה, אבל עדיין לא טענתי בעמדה ציבורית.
ממה שהבנתי, טעינה מהירה בסופר צארגר אמורה לטעון ל80% בפחות מ20 דקות את הSR+

דרך אגב, לדעתי יש משהו מאוד בעייתי בלמקם עמדת טעינה בחניון יקר במרכז תל אביב באופן שכנראה יוסיף לחיוב הטעינה עוד סכום דומה או יותר על החנייה שם.
הייתי מעדיף לראות עמדת טעינה מהירה דווקא ממקומת קצת מחוץ לעיר הגדולה.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224

שליחה

אם הפרטים כאן נכונים לטסלה (ולכל רכב חשמלי) תהיה ירידת ערך מטורפת כיד שניה. צריך לקחת בחשבון.

<div style="background-image: url('moz-extension://ae975ed8-b87c-413f-bcf1-bd9ef5c81563/icons/512.png'); height: 22px; width: 22px; top: 28px; left: 987px;">
<div style="width: 300px; height: 200px; top: 0px; left: 0px; font-size: 13px; background-color: #ffffff;">
<div style="overflow: hidden;">

yoramw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני דווקא מאמין שגם כאשר צריך יהיה להחליף סוללה (שכוללת ברוב המקרים אחריות ארוכת טווח), מחיר הסוללות החדשות יהיה נמוך ממחירם היום, בנוסף, יהיה שוק של משומשות (רכבים שהורדו מהכביש בעקבות תאונה וכדומה).

בנוסף בעיקבות הכסף שמושקע במחקר בנושא אמור להקטין את הסוללות, להגדיל את הקיבולת שלהם ולשפר את מהירות הטעינה.
בגלל שכל נושא הטעינה מבוקר בתוכנה, אני מקווה שלכשיהיה שידרוג טכנולוגי כזה יתאפשר, תהיה אופציה לשדרג את הסוללות דור קודם לדור חדש יותר. זה כמובן שילוב של הגיון ומשאלת לב, אך אם זה אכן יקרה, השקעה בשידרוג הסוללות תשפר משמעותית את היכולות של הרכב הישן.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני מזכיר שטכנולוגית אנחנו תקועים עם אותן סוללות כבר מעל 20 שנה. משפרים מעט את הנצילות ואת העלויות וזהו.
תשוו את הפנטיום 4 לרייזן של היום או את הנוקיה לגלקסי ותבינו איפה היינו אמורים להיות.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73412
שם מלא: ערן

שליחה

30/03/2021 19:41  
ag43 כתב:
אם הפרטים כאן נכונים לטסלה (ולכל רכב חשמלי) תהיה ירידת ערך מטורפת כיד שניה. צריך לקחת בחשבון.

...

יש לי תחושת דז'וו:
15/02/2021 15:59  
Huber כתב:
אני לא עניתי. אני שאלתי שאלה. אתה לא ענית.

עזוב, נתקדם. לא חושב שמי שרוכש רכב במעל ל 200000 ש"ח מודאג משוק יד שניה יותר מידי. בטח לא בסכומים של כמה אלפי דולרים (מה שיעלה להביא את הרכב ממצב של בטריות גמורות לבטריות חדשות לעוד 8 שנים, בהנחה שהטכנולוגיה לא תשתפר עוד 4-8 שנים ורב הסיכויים שהיא כן). אולי אני טועה אבל...
...
15/02/2021 16:59  
Huber כתב:
nir11 - לא מדובר על קסמים, אבל בהחלט יש הבדלים ויכולות/מקום לשיפור. אחרת איך אתה מסביר את ההפרש הגדול בטווחים של טסלה מול המתחרות אם לא היכולת שלהם לתכנן ולייצר בטריות משופרות?

לראיה:

https://www.washingtonpost.com/technolo ... ery-range/

https://www.businessinsider.com/teslas- ... wn-2020-10

https://www.cnbc.com/2020/02/10/teslas- ... eries.html

אין לי ספק שעוד 8 שנים כשהבטריות בטסלה "יגמרו" - מה שתרכוש יהיה יותר טוב ויעיל יותר. שמץ של ספק.
...

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951

שליחה

-מי מטפל ברכבים האלו בארץ? (טסט שנתי, תיקונים, ביטוח, טעינה מחוץ לבית)
-איך לדעתך אנשים שאין להם בית פרטי, בחניה בחוץ, יוכלו להטעין רכבים חשמליים? (כיום יותר קל להשיג היברידי)

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הובר - עכשיו יש נתונים יבשים. הרכב הזה לא ימכר ביד שניה במצב הזה. זה נתון שחשוב מאוד לישראלים.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ag43 - איזה "נתונים יבשים"?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

31/03/2021 8:14  
ag43 כתב:
אני מזכיר שטכנולוגית אנחנו תקועים עם אותן סוללות כבר מעל 20 שנה. משפרים מעט את הנצילות ואת העלויות וזהו.
תשוו את הפנטיום 4 לרייזן של היום או את הנוקיה לגלקסי ותבינו איפה היינו אמורים להיות.
...
סוללות זה פיזיקה וכימיה. אין מכפילים כמו בחוק מור. לא היינו "אמורים" להיות בשום מקום. בסוף אם יש כמות מסויימת של חומר, יש כמות מוגבלת וסופית לחלוטין של מטען שהוא יכול להכיל. אתה מתעסק פה עם דברים טיפה גדולים ממך, חוק שימור חומר, וחוק שימור אנרגיה. יש כל מני אופיטמיזציות שעשו, ויש שעוד יעשהו. זה יגדל באחוזים, במקרה הנפלא בעשרות אחוזים, זה לא יגדל פי 2, ובטח לא יותר מזה, בשנים הקרובות.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920

שליחה

31/03/2021 9:42  
nir11 כתב:
ag43 כתב:
...
סוללות זה פיזיקה וכימיה. אין מכפילים כמו בחוק מור. לא היינו "אמורים" להיות בשום מקום. בסוף אם יש כמות מסויימת של חומר, יש כמות מוגבלת וסופית לחלוטין של מטען שהוא יכול להכיל. אתה מתעסק פה עם דברים טיפה גדולים ממך, חוק שימור חומר, וחוק שימור אנרגיה. יש כל מני אופיטמיזציות שעשו, ויש שעוד יעשהו. זה יגדל באחוזים, במקרה הנפלא בעשרות אחוזים, זה לא יגדל פי 2, ובטח לא יותר מזה, בשנים הקרובות.
...
אם מעניין אותך איך מתקדם נושא של סוללות, תראה את האתר הזה:
https://www.store-dot.com/ev
זאת חברה ישראלי, בה הושקע כבר מעלה מ-140 מיליון דולר ע"י יצרני רכב.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

nir11 כתב:
ag43 כתב:
...
...
חוק מור מת מזמן. להזכירך היו (ועדיין) סוללות ניקל-מטאל,קדמיום וכדו'. אנחנו תקועים עם סוגים של ליתיום יותר מ20 שנה.
משקיעים הון במהלך הזמן הזה למצוא את החומר הבא ופשוט לא מצליחים. זה כמובן לא רק בענף הרכב.
חברה שהיתה מצליחה לייצר סוללת סמארטפון שתחזיק שבוע מטעינה לטעינה היתה גורפת מיליארדים. למרות כל הכספים
וההשקעה אנחנו לא מתקדמים. בעתיד הקרוב לא נראית קפיצה רצינית בכל מה שקשור ליעילות הסוללות.
אה ותחסוך ממני מה "גדול ממני". תענה לעניין.

הובר - העלויות של ההחלפה. הן פסיכיות.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

31/03/2021 10:15  
ag43 כתב:
nir11 כתב:

...
חוק מור מת מזמן. להזכירך היו (ועדיין) סוללות ניקל-מטאל,קדמיום וכדו'. אנחנו תקועים עם סוגים של ליתיום יותר מ20 שנה.
משקיעים הון במהלך הזמן הזה למצוא את החומר הבא ופשוט לא מצליחים. זה כמובן לא רק בענף הרכב.
חברה שהיתה מצליחה לייצר סוללת סמארטפון שתחזיק שבוע מטעינה לטעינה היתה גורפת מיליארדים. למרות כל הכספים
וההשקעה אנחנו לא מתקדמים. בעתיד הקרוב לא נראית קפיצה רצינית בכל מה שקשור ליעילות הסוללות.
אה ותחסוך ממני מה "גדול ממני". תענה לעניין.

...
עניתי לעניים, סתרתי את מה שכתבת, אני רואה שהשתכנעת בטעות שלך. עוד משהו חסר שפיספסתי?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

31/03/2021 10:15  
ag43 כתב:
nir11 כתב:

...

מתנצל, אצלי 3000$-7000$ לא נכנס לתחום ה"פסיכי", אפילו לא קרוב. במיוחד כשאם הסוללה מחזיקה מינימום 300000 מיילים/כ 482000 ק"מ. בממוצע של כ 30000 ק"מ בשנה זה החלפה כל 16(!) שנה. תוסיף לזה את העובדה שיש עליהן 8(!) שנות אחריות, ואני לא מבין אפא הבעיה:

Tesla batteries are designed to last between 300,000 and 500,000 miles, so replacement shouldn't be a major concern for most drivers. It's estimated that the cost to replace a Model 3 battery will be in the $3,000 to $7,000 range.

https://evannex.com/pages/the-cost-of-a ... 00%20range.
...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

עוד מידע בנושא חיי הסוללה:

Electric vehicle batteries are warrantied to last at least eight years, but should last even longer. It’s best to think of them as lifetime components of the vehicle similar to the thought process of an internal combustion engine—they should last for as long as the car does. But in the event they don’t, EV batteries come with better warranty protection than an engine.

https://www.currentautomotive.com/how-l ... tery-last/

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”