[פוצל] האם המדיה הפיזית מתה?

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73191
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #21 

17/02/2021 11:03  
Huber כתב:
17/02/2021 10:29  
Huber כתב:
ziv_r - על זה לא היה הדיון. עם זה אין לי ספק.
...
היכן באי אלו מהתגובות שלי הסקת שאני חושב כך?

מצד שני אני לא חושב שהיא מתה.

פשוט, לא?
...

אני ממש לא מתממם. שום דבר ממה שאמרתי לא קרוב אפילו לכך (ושוב, אני מחכה לדוגמא אחת שתראה אחרת) שאני חושב שזו מדיה משגשגת, להיפך. וכבר סיכמתי את זה.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

Re: פוצל

שליחה #22 

אני חושב שהדוגמא היא שכמעט ואין חנויות שמוכרות מדיה.
איפה כל המגה סטורס של HMV באוקספורד או ויג'ין בטיימס סקוואר?
איפה בלוקבאסטר?
אפילו המגה סטור של טאוור רקורד ביפן נסגר.

זה לא אומר שאין יותר, זה אומר שיש פחות וזאת המגמה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #23 

על זה אין וויכוח. משנה לשנה יש פחות ופחות. מפה ועד מתה לדעתי יש עדיין זמן (כפי שציינתי אני שומע את ההכרזה הזו מאז ימי ה PS3, ולהזכירכם שמיקרוסופט ניסתה לדחוף קונסולה ללא נגן מדיה ונכשלה דור קודם, וגם הדור הנוכחי מכיל נגן).

לא מאמין שיהרגו אותה כל עוד יש וידאופילים שאין להם מענה בשירותי הזרמה ושמוכנים לשלם. וזה המצב לדעתי כרגע.

ד"א - לדעתי אחת הסיבות שהחנויות הפיזיות נעלמו כי כיום אפשר הכל להזמין מהאינטרנט בלחיצת כפתור. כל המדיות שלי ללא יוצא מהכלל הוזמנו כך, ולא רואה את עצמי נכנס לחנות פיזית בשביל זה. זה גם מתקשר לעובדה ששירותי אינטרנט הופכים יותר ויותר איכותיים וזמינים (1000/100 שיש לי כיום היה רק פנטזיה שנים בודדות אחורה), מה שמקדם את שירותי ההזרמה (ע"ע הבום של נטפליקס ושאר השירותים בשוק).

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #24 

@Huber אמנם המדיה הפיזית לא תפול יום אחד אלא זה תהליך הדרגתי, אבל הוא כבר החל ורק מתגבר בשנים האחרונות ולא רחוק הזמן שהיא תעלם כמעט לגמרי, ולראיה:
רכב - כמה רכבים חדשים מהשנים האחרונות נמכרים עם נגן דיסקים? אפילו הרכבים הכי זולים ועממיים כבר אין להם אפשרות כזאת.
לפטופים - כיום נמכרים כמעט פי 2 יותר לטפוטים מPC וחלק מאד גדול מהם מגיע ללא כונן דיסקים. אם זה משיקולי מקום/משקל וגם חוסר שימוש בדיסקים.
קונסולות - PS5 & Xbox X שתי הפלטפורמות גיימינג כמעט הכי נמכרות בעולם מציעות גרסאות מוזלות ללא כונן.

כבר ציינת את שירותי האינטרנט המתקדמים - בזכות הקורונה כל העולם הרגיש עד כמה חשובה ההשקעה בתשתית האינטרנט ( אשכרה ביקשו מנטפליקס להוריד את איכות הצפייה באירופה וישראל) מה שיגרום(בתקווה גם בישראל) להאצת פריסת סיבים שיכולים להעביר כמויות עצומות של מידע בפרקי זמן קצרים מה שייתר את הנסיעה לקנייה של המדיה הפיזית.

אם למדיה הפיזית הייתה רווחיות טובה וביקוש אז אולי היו משחררים את כל הסרטים של הוליווד בפורמט הזה במקום לדחות בחודשים רבים סרטים ולחכות לבתי קולונוע, אבל זה לא קורה.

הנוחות בשילוב עם הזמינות חשובה הרבה יותר לרוב האנשים מאשר איכות (כמו שציינת סרטים באיכות 720P) והחלק היחסי לדעתי של וידיאופילים הוא מאד קטן.עובדתית רוב האנשים מרוצים מאיכות הסטרימינג(מספר המנויים רק הולך גדל) ובשיפור התשתיות האיכות תוכל גם היא לעלות.

לדעתי היום שבו המדיה הפיזית תמות לגמרי זה מתי שייצא מנגנון סטייל DRM שלא יהיה ניתן לפיצוח(או לפחות קשה מאד לרוב האנשים) כדי שהאולפנים יוכלו למכור סרטים אונליין ולהרוויח כמו בבתי קולנוע.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #25 

מישהו פעם הראה לי את זה,
לפני עשור.
שימו לב לתיאור: BLU-RAY + DVD + DIGITAL COPY
שזה כבר מרמז שלא מצליחים לקלוע בול במכירה של המדיה הפיזית.
תמונה

*זה כמו להגיד שמוכרים אלבום שירים ב: תקליט, CD וטייפ ועותק דיגיטלי

לגבי ה 720P אנשים כבר ממזמן הבינו שברף הזה אפשר לצפות בסרטים, בדיוק כמו שהבינו שבמחשבים נייחים ישנים אפשר עדיין להשתמש עבור כל צרכי המשרד ואפילו להפעיל כמעט את כל המשחקים באיכות נמוכה.
גם בפלאפונים זה ככה, אם אתה לא גיימר, מה כבר ייתן לך פלאפון חדש? יחייג יותר מהר?

מה שבטוח שמחשבים ישנים לא מחזיקים מעמד בסטרימינג של 1080P במיוחד לא מיוטיוב, לא מכוח האינטרנט שמפוצל לעוד פעולות ולא מכוח המחשב הישן

עוד מידע שיש לי הוא שמישהו פעם השוויץ שהוא השיג איזה מאסטר-פילים (לא יודע איך זה בעברית), את גליל הסרט המקורי, נראה חי איזה סופרמן3...
כעיקרון ככל שקובץ הסרט גדול יותר כך מתקרבים יותר לאיכות הצילום התעשייתית האמיתית.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #26 

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #27 

גם אם המדיה הפיזית לא מתה, הדיון הזה הרג אותה 😉

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #28 

חחח

מסכיםצךגמרי שעוד כמה שנים נדיר מאוד יהיה לראוץ מדיות פיזיות למכירה. לא במשחקים ולא במחשב, לא מוזיקה ולא בוידאו.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #29 

דיון מיותר לגמרי. התשובה ברורה, למעט מספר קטן של צרכני מדיה פיזית, אף אחד לא משתמש בה.
במחשבים חדשים, מזה מספר שנים, יצרנים לא שמים נגן מדיה פיזית (בלפטופים), ובמחשבי white box ברוב המקרים לא יוצע כברירת מחדל נגן מיד פיזית.
מדיה לצריבת בלוריי, וצורבי בלורי, אלו מוצרים שלא נמכרים.
ואם כל זה לא מספק הוכחה ניצחת, תעצור ברחוב 100 טינאייג'רים ותשאל אותם מה זה בלוריי. ניראה אם הם ידעו.

זה שלבנאדם אחד מסויים שיש אוסף מדיה פיזית נירחב, זה פשוט לא טיעון לוגי.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #30 

Bardock
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #31 

אני רק אניח את זה כאן...
https://www.tomshardware.com/news/best-buy-quits-physical-media-business-no-more-blu-rays-at-best-buy

שני הסנט שלי: בסוף נדרדר להוצאות מיוחדות-בהזמנה מראש בלבד.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #32 

לא נשארו הרבה מוכרני דיסקים פיזיים, אמזון הם הגדולים מבין כולם. לדעתי רק וולמארט עדיין במדיה הפיזית.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #33 

ללא דיסקי מוסיקה אפשר להסתדר כי יש רישותי סטרימינג באיכות CD וכמעט אין שירות שאין עבורו אפלקציה צד ג שיכולה לבצע RIP לכל אלבום שם. הבעיה היא סרטים. אין שירותי סטרימינג לסרטים באיכות BDHD, ולכן אם הממדיה הפיזית נעלמת, לא יהיה ניתן להשיג תכנים איכותיים גם באופן פיראטי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #34 

זה נכון אבל זה לא שיקול כמובן למי שמחליט החלטות כאלה

שלח תגובה

חזור אל “כללי”