טסלה - השרשור הרישמי
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73257
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
legopart -
עם זאת, נראה שרוב האשמה מוטלת על בעל הרכב, אנתוני קנדי. ראשית, הוא יכול היה לאחסן את המפתח בתוך נרתיק חוסם אותות רדיו – שמשמש ככלוב פאראדיי ולא היה מאפשר לגנבים לקלוט את האות. שנית, מכיוון שהרכב חנה בחוץ ולא בתוך חניה סגורה – הוא יכול היה לבטל כליל את אפשרות הכניסה נטולת המפתח. לבסוף, מכוניות הטסלה מאפשרות מעין “אימות דו-שלבי”, שדורש מהנהג להקיש קוד סודי, כדי להתניע את הרכב. אין ספק שלו היתה מייושמת אפילו אחת מהשיטות הללו, הרכב היה עדיין אצלו.
עם זאת, נראה שרוב האשמה מוטלת על בעל הרכב, אנתוני קנדי. ראשית, הוא יכול היה לאחסן את המפתח בתוך נרתיק חוסם אותות רדיו – שמשמש ככלוב פאראדיי ולא היה מאפשר לגנבים לקלוט את האות. שנית, מכיוון שהרכב חנה בחוץ ולא בתוך חניה סגורה – הוא יכול היה לבטל כליל את אפשרות הכניסה נטולת המפתח. לבסוף, מכוניות הטסלה מאפשרות מעין “אימות דו-שלבי”, שדורש מהנהג להקיש קוד סודי, כדי להתניע את הרכב. אין ספק שלו היתה מייושמת אפילו אחת מהשיטות הללו, הרכב היה עדיין אצלו.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46347
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
תסתכל על הרוב, לא על המיעוט.kingikra כתב:מכבד את דעתך אבל על טעם ועל ריח... בתור חובב רכב מושבע בשנים האחרונות, יש מגוון דעות אדיר לגבי רכבים. מאחד שרוצה להגיע מנקודה א לנקודה ב בצורה הכי אמינה וזולה יש את זה שרוצה לעשות זאת בצורה הכי מהנה או הכי מהירה או הכי מהנה לנהיגה. כולם צודקים, אגב....
רוב האנשים לא רוצים כפתורים (ראית מה קרה לכל שוק ה- Consumer Electronics בשנים האחרונות?), הם רוצים שהמכשיר יעשה כמה שיותר עבורם, שהוא יעבוד וילחץ ברקע על מה שצריך ולא ההפך.
גם אם חברת יוקרה תציג רכב אוטונומי שמתיימר להציג יכולות דומות לאלו של טסלה, היא תהיה בפיגור של שנים מאחוריה, גם מכיוון שיש לאחרונה נסיון רב מה- AI שהיא מפעילה על כל המכוניות שיש לה כבר בשטח וגם בשל הפריסה הרחבה של תחנות הטענה.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אתה בטוח שתכננת להגיב לי?ziv_r כתב:תסתכל על הרוב, לא על המיעוט.......
רוב האנשים לא רוצים כפתורים (ראית מה קרה לכל שוק ה- Consumer Electronics בשנים האחרונות?), הם רוצים שהמכשיר יעשה כמה שיותר עבורם, שהוא יעבוד וילחץ ברקע על מה שצריך ולא ההפך.
גם אם חברת יוקרה תציג רכב אוטונומי שמתיימר להציג יכולות דומות לאלו של טסלה, היא תהיה בפיגור של שנים מאחוריה, גם מכיוון שיש לאחרונה נסיון רב מה- AI שהיא מפעילה על כל המכוניות שיש לה כבר בשטח וגם בשל הפריסה הרחבה של תחנות הטענה....
אני, באופן אישי, לא מסתכל על הרוב ולא מסתכל על המיעוט. אני מסתכל אך ורק על עצמי.
אני לא נגד שיווק של רכבים כאלו. אני פשוט רוצה ,שכל עוד יהיה לי רישיון נהיגה ויכולת, אני אוכל לרכוש את הרכב המתאים לי.
Re: טסלה מגיעה לישראל בינואר!
השתתפתי בשיחה עם בחור שהיה בצוות של טסלה והוא האיר את עיניי לכך שמכונית חדשה שתרכוש כמו אודי נניח או פולקסווגן שיצואת מהמפעל אחרי שנתיים ישנה יותר ופחות טובה מחדשה, אבל טסלה בת שנתיים טובה משמעותית מזו שיצאה עבורך מהמפעל בגלל אין סוף עדכוני תוכנה ושדרוגים (ולא במוסך אלא בבית) שכמעט כולם תוכנה !
זו היתרון העצום שלהם על אחרים (חוץ מהיתרון של AI שכבר יש להם וגם יתרון בחומרה במנועים חשמליים וסוללות).
אבל המחיר
טוב זו זו ישראל
זו היתרון העצום שלהם על אחרים (חוץ מהיתרון של AI שכבר יש להם וגם יתרון בחומרה במנועים חשמליים וסוללות).
אבל המחיר
טוב זו זו ישראל-
Huber
- חבר במועדון HT

שנה אחרי ההבטחות על השקה, ואין עדיין טסלה בארץ. כמו כל דבר בישראל, הבטחות כמו חול....
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/rkFIvYbRP
מה אנחנו חושבים: ייבוא טסלה לארץ היה אמור להביא סטנדרטים חדשים לשוק, עם נציגות ישירה ראשונה של יצרן רכב. אבל טסלה ישראל מתקשה בינתיים להרשים. ראשית, אחרי שנה וחצי של פעילות צוות ייעודי בארץ, עוד אין מכירה לציבור. כעת נראה גם שטסלה מנסה למנוע תחרות, ולהקשות על ישראלים שממתינים לחשמלית שעוררה את השוק, לרכוש אותה בערוצים אחרים.
לקוחות ישראלים מעריכים טכנולוגיה, אבל באותה עת גם מצפים לשקיפות ולשירות ראוי, בעיקר ממכונית שמחירה בארץ יתחיל בכ-300 אלף שקל. ובנוסף, ככל שטסלה מתעכבת, נוחתות בארץ עוד ועוד חשמליות אחרות, שיעמידו את המותג הנחשק במבחן מציאות מאתגר.
מה אתם חושבים?
מה אנחנו חושבים: ייבוא טסלה לארץ היה אמור להביא סטנדרטים חדשים לשוק, עם נציגות ישירה ראשונה של יצרן רכב. אבל טסלה ישראל מתקשה בינתיים להרשים. ראשית, אחרי שנה וחצי של פעילות צוות ייעודי בארץ, עוד אין מכירה לציבור. כעת נראה גם שטסלה מנסה למנוע תחרות, ולהקשות על ישראלים שממתינים לחשמלית שעוררה את השוק, לרכוש אותה בערוצים אחרים.
לקוחות ישראלים מעריכים טכנולוגיה, אבל באותה עת גם מצפים לשקיפות ולשירות ראוי, בעיקר ממכונית שמחירה בארץ יתחיל בכ-300 אלף שקל. ובנוסף, ככל שטסלה מתעכבת, נוחתות בארץ עוד ועוד חשמליות אחרות, שיעמידו את המותג הנחשק במבחן מציאות מאתגר.
מה אתם חושבים?
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14350
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
https://www.mako.co.il/nexter-news/Arti ... 671027.htm05/01/2021 14:57Huber כתב: שנה אחרי ההבטחות על השקה, ואין עדיין טסלה בארץ. כמו כל דבר בישראל, הבטחות כמו חול....
מה אתם חושבים?...
-
Huber
- חבר במועדון HT

טלHD - אותה כתבה העלו בדיוק בדצבמר 2019 עם אותה בטחה לינואר 2020
לפי המידע החדש דווקא היבואן הוא זה שגורם לדחיות.
לפי המידע החדש דווקא היבואן הוא זה שגורם לדחיות.
- טלHD
- גורו

זהו, שאין יבואן...05/01/2021 15:45Huber כתב: טלHD - אותה כתבה העלו בדיוק בדצבמר 2019 עם אותה בטחה לינואר 2020![]()
לפי המידע החדש דווקא היבואן הוא זה שגורם לדחיות....
טסלה בעצמם (היצרן) מוכרים עצמאית את המכוניות שלהם.
מתכוונים לשווק און ליין...ושיהיה להם בהצלחה עם זה בישראל
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אני מניח שיש לא מעט שיקולים. מכך שרכב חשמלי עדיין לא מספיק פרקטי. ישראלים בד"כ צריכים שהרכב יביא אותם לעבודה וחזרה אבל גם רוצים לצאת לטייל עם המשפחה. אם טעינה של הבטרייה תיקח אפילו חצי שעה, זה יכול להציק לאדם כזה או אחר.
בהינתן מה שכתבתי למעלה, כמה עמדות טעינה יש היום בארץ ועד כמה הן פרוסות בצורה טובה? האם הן באמת מטעינות את הרכב בחצי שעה או יותר?
אחת הבעיות הגדולות ביותר של יבואנים זה נושא התמחור. אם מודל 3 הכי זולה תעלה בארץ 300-400 אלף ש"ח, כמה כבר יקנו?
בהינתן מה שכתבתי למעלה, כמה עמדות טעינה יש היום בארץ ועד כמה הן פרוסות בצורה טובה? האם הן באמת מטעינות את הרכב בחצי שעה או יותר?
אחת הבעיות הגדולות ביותר של יבואנים זה נושא התמחור. אם מודל 3 הכי זולה תעלה בארץ 300-400 אלף ש"ח, כמה כבר יקנו?
-
Huber
- חבר במועדון HT

טווח הנסיעה של מודל הוא 315 מיילים על טעינה אחת, שזה כ 506 ק"מ. המרחק מנהריה לאילת הוא כ 460 ק"מ. ז"א בטעינה בודדה תוכל להגיע מהנקודה הכי צפונית במדינה לנקודה הכי דרומית בלי בעייה. לא מספיק?05/01/2021 20:33kingikra כתב: אני מניח שיש לא מעט שיקולים. מכך שרכב חשמלי עדיין לא מספיק פרקטי. ישראלים בד"כ צריכים שהרכב יביא אותם לעבודה וחזרה אבל גם רוצים לצאת לטייל עם המשפחה. אם טעינה של הבטרייה תיקח אפילו חצי שעה, זה יכול להציק לאדם כזה או אחר.
...
אני אישית מכיר כמה וכמה אנשים שנוהגים על רכבים בתמחור שכזה. כשרכב משפחתי ממוצע עולה כחצי מזה, באמת נראה לך שקשה למצוא לקוחות שירכשו רכב במחיר של 300K?05/01/2021 20:33kingikra כתב: אחת הבעיות הגדולות ביותר של יבואנים זה נושא התמחור. אם מודל 3 הכי זולה תעלה בארץ 300-400 אלף ש"ח, כמה כבר יקנו?...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

בקרוב יוקמו תחנות טעינה.
http://www.ice.co.il/finance/news/article/802029
http://www.ice.co.il/finance/news/article/802029
- deleteduser1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1253
- שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 181 פעמים
אחרי שנה וחצי שאני נוהג על רכב חשמלי בישראל (יגואר IPACE) - אני אוסיף לדיון כמה נקודות:
1. בשנה וחצי, השתמשתי בעמדת טעינה ציבורית רק פעם אחת (וגם זה כדי לבדוק איך זה עובד). כל השאר טעינה ביתית בלבד. ליגואר יש טווח של כ410 קמ בחורף ו350 קמ בקיץ (המזגן עושה את ההבדל - וזה יותר נמוך ממה שיש לטסלה). מעולם לא היתה לי "חרדת טווח". אני מטעין את הרכב בבית בערך פעם בשבוע - שבוע וחצי.
2. מוקמות המון עמדות טעינה חדשות בישראל בקצב מוגבר. אין שום בעיה להגיע מכל מקום לכל מקום. היופי בטסלה הניגוד לשאר, שאפשר להשתמש גם בעמדות של טסלה וגם בעמדות ה"רגילות". טסלה כבר הודיעה על מיקומן של 4 תחנות הטעינה המהירות הראשונות שלה בישראל.
3. גם בארהב - ההצלחה הגדולה של טסלה התחילה דווקא משוק ה"יוקרה" - אנשים העדיפו טסלה על מרצדס ובמו כדי להראות "ירוקים" ו"מתקדמים". גם בארץ ההוכחה היא בכמות המכירות המטורפת יחסי של אודי אי-טרון (מעל 1000 יחידות אני חושב) שתומחרה סביב ה400 עד שבוטלה הטבת המס (היום כ-500)
4. השורה התחתונה - אחרי שנה וחצי עם רכב חשמלי, אין סיכוי בעולם שאחזור לנהיגה על רכב עם מנוע בנזין/דיזל. השקט, התאוצה הלא תיאמן, ללא טיפולים לרכב (טיפול ראשון אחרי שנתיים כולל אך ורק החלפת מים למגבים ופילטר למזגן) , נהיגה עם דוושה אחת, אין רעיות מנוע והאפשרות לקום כל בוקר עם "מיכל מלא" - לא משתווה לאף נהיגה ברכב אחר שהיה לי
5. אגב, גם אצלי יש עדכוני תוכנה פעם בחודש בערך. הם כולם OTA ולא דורשים הגעה למוסך. אפילו עדכנו את טווח הרכב פעם אחת (הצליחו לחלץ מהבטריה עוד כמה אחוזים). זה לא ברמה של טסלה, אבל זה שינוי מהותי בצורה שחושבים על שינויים ברכב. (אגב - סתם כדואגמא, באחד העדכונים האחרונים, שיפרו תמיכה בעוד פורמטי וידאו ואודיו שלא היו קודם - כמעט כמו בטלויזיות או מערכות אודיו ביתיות של ימינו).
1. בשנה וחצי, השתמשתי בעמדת טעינה ציבורית רק פעם אחת (וגם זה כדי לבדוק איך זה עובד). כל השאר טעינה ביתית בלבד. ליגואר יש טווח של כ410 קמ בחורף ו350 קמ בקיץ (המזגן עושה את ההבדל - וזה יותר נמוך ממה שיש לטסלה). מעולם לא היתה לי "חרדת טווח". אני מטעין את הרכב בבית בערך פעם בשבוע - שבוע וחצי.
2. מוקמות המון עמדות טעינה חדשות בישראל בקצב מוגבר. אין שום בעיה להגיע מכל מקום לכל מקום. היופי בטסלה הניגוד לשאר, שאפשר להשתמש גם בעמדות של טסלה וגם בעמדות ה"רגילות". טסלה כבר הודיעה על מיקומן של 4 תחנות הטעינה המהירות הראשונות שלה בישראל.
3. גם בארהב - ההצלחה הגדולה של טסלה התחילה דווקא משוק ה"יוקרה" - אנשים העדיפו טסלה על מרצדס ובמו כדי להראות "ירוקים" ו"מתקדמים". גם בארץ ההוכחה היא בכמות המכירות המטורפת יחסי של אודי אי-טרון (מעל 1000 יחידות אני חושב) שתומחרה סביב ה400 עד שבוטלה הטבת המס (היום כ-500)
4. השורה התחתונה - אחרי שנה וחצי עם רכב חשמלי, אין סיכוי בעולם שאחזור לנהיגה על רכב עם מנוע בנזין/דיזל. השקט, התאוצה הלא תיאמן, ללא טיפולים לרכב (טיפול ראשון אחרי שנתיים כולל אך ורק החלפת מים למגבים ופילטר למזגן) , נהיגה עם דוושה אחת, אין רעיות מנוע והאפשרות לקום כל בוקר עם "מיכל מלא" - לא משתווה לאף נהיגה ברכב אחר שהיה לי
5. אגב, גם אצלי יש עדכוני תוכנה פעם בחודש בערך. הם כולם OTA ולא דורשים הגעה למוסך. אפילו עדכנו את טווח הרכב פעם אחת (הצליחו לחלץ מהבטריה עוד כמה אחוזים). זה לא ברמה של טסלה, אבל זה שינוי מהותי בצורה שחושבים על שינויים ברכב. (אגב - סתם כדואגמא, באחד העדכונים האחרונים, שיפרו תמיכה בעוד פורמטי וידאו ואודיו שלא היו קודם - כמעט כמו בטלויזיות או מערכות אודיו ביתיות של ימינו).
-
Huber
- חבר במועדון HT

זהו, שגם היצרניות הגדולות צחקו על טסלה. היום למטב זיכרוני שווי של טסלה הוא בין הגדולים ביותר בתעשייה הזו.05/01/2021 16:00טלHD כתב:זהו, שאין יבואן...05/01/2021 15:45Huber כתב: טלHD - אותה כתבה העלו בדיוק בדצבמר 2019 עם אותה בטחה לינואר 2020![]()
לפי המידע החדש דווקא היבואן הוא זה שגורם לדחיות....
...
לא כדאי לזלזל...
- טלHD
- גורו

שווי לא אומר הרבה. עולה ויורד מספקולציות של משקיעים בחלק גדול מהמקרים.06/01/2021 11:03Huber כתב:זהו, שגם היצרניות הגדולות צחקו על טסלה. היום למטב זיכרוני שווי של טסלה הוא בין הגדולים ביותר בתעשייה הזו.05/01/2021 16:00טלHD כתב:
זהו, שאין יבואן...
...
לא כדאי לזלזל......
גם ביטקויין שווה אלפי אחוזים יותר מאשר לפני כמה שנים...משהו בפועל השתנה שמצדיק באמת קפיצה של אלפי אחוזים בשווי?
בסופו של יום.. טסלה עדיין יצרן קטן מאוד ביחס ליצרנים אחרים.
500,000 מכוניות בשנה בלבד.
לצורך פרופורציה, טויוטה מייצרת את הכמות הזו בשבועיים.
-
Huber
- חבר במועדון HT

קטן, גדול... הגדולים צחקו על החזון של טסלה - ואפא אנחנו כיום? לכמה מהיצרניות הגדולות אין מכוניות חשמליות ואין תוכניות למכוניות לפחות חצי אוטונומיות?
כפי שאמרתי, כולם זילזלו בהתחלה, רובם מיישרות קו קצת באיחור כנראה.
ד"א - ביטקון לא מפסיק לעלות מאז שהוא הושק, נכן שהיית שמח אם היית משקיע בו בהתחלה
כפי שאמרתי, כולם זילזלו בהתחלה, רובם מיישרות קו קצת באיחור כנראה.
ד"א - ביטקון לא מפסיק לעלות מאז שהוא הושק, נכן שהיית שמח אם היית משקיע בו בהתחלה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

טוב שלא נסחפת. טויוטה עושה את הכמות הזאת ברבעון.06/01/2021 15:15טלHD כתב: בסופו של יום.. טסלה עדיין יצרן קטן מאוד ביחס ליצרנים אחרים.
לצורך פרופורציה, טויוטה מייצרת את הכמות הזו בשבועיים....
https://pressroom.toyota.com/toyota-mot ... end-sales/
טסלה עברה כבר בשנה שעברה את טויוטה לפי שווי שוק עבור מכוניות חשמליות.
https://www.cnbc.com/2020/07/01/tesla-t ... 20vehicles.
לא לשכוח שטסלה זה הרבה מעבר למכוניות, יש להם גם את SpaceX, פרוייקט התעלות ועוד המון פרוייקטים.
אני מאמין שבאמת יהיה קשה למכור מכוניות בצורה מקוונת כפי שטלHD הזכיר, אבל אני גם מאמין שהם יודעים יותר טוב מאיתנו לאיזה שוק הם נכנסים וכבר חשבו על הכל.
- טלHD
- גורו

Re:
ידידי, לקחת נתונים חלקיים ממכירות טויוטה בארה"ב בלבד.06/01/2021 15:28ziv_r כתב:טוב שלא נסחפת. טויוטה עושה את הכמות הזאת ברבעון.06/01/2021 15:15טלHD כתב: בסופו של יום.. טסלה עדיין יצרן קטן מאוד ביחס ליצרנים אחרים.
לצורך פרופורציה, טויוטה מייצרת את הכמות הזו בשבועיים....
https://pressroom.toyota.com/toyota-mot ... end-sales/
...
קונצרן טויוטה (המאגד בתוכו גם את לקסוס, הינו ועוד), מוכר בעולם בשנה בממוצע מעל ל 10,000,000 כלי רכב.
לדוגמא ב 2019, 9,714,253 טויוטה + 765,330 לקסוס = 10,479,958 כלי רכב.
מדובר על קצב ייצור של מעל ל- 200,000 מכוניות בשבוע! (מותג טויוטה ולקסוס בלבד).
https://global.toyota/en/company/profil ... s-figures/
https://global.toyota/en/newsroom/lexus/31171312.html
https://www.hino-global.com/
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

הכל בהנחה שהרגל שלך קלה על דוושת התאוצה. אם זה המצב, מה טוב. אם נשאיר אותי רגע בצד, האצה ברכב חשמלי בכלל ובטסלה בפרט ממכרת06/01/2021 9:54Huber כתב: טווח הנסיעה של מודל הוא 315 מיילים על טעינה אחת, שזה כ 506 ק"מ. המרחק מנהריה לאילת הוא כ 460 ק"מ. ז"א בטעינה בודדה תוכל להגיע מהנקודה הכי צפונית במדינה לנקודה הכי דרומית בלי בעייה. לא מספיק?...
ממה שקראתי בעבר, ואני לא אחד שמאמין לכל מה שהוא קורא אבל במקרה הזה אני חושב שזה הגיוני, בכל שנה עולים על הכביש 1500 רכבים בעלות של 300K ומעלה. מה שאומר שב 400K ומעלה עולים בטח 1000 וכן הלאה וכן הלאה.06/01/2021 9:54Huber כתב: אני אישית מכיר כמה וכמה אנשים שנוהגים על רכבים בתמחור שכזה. כשרכב משפחתי ממוצע עולה כחצי מזה, באמת נראה לך שקשה למצוא לקוחות שירכשו רכב במחיר של 300K?...
זה שאתה מכיר, לא אומר שזה הרבה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

kingikra - ההאצה ברכב חשמלי היא סדר גודל אחר מרכב בנזין ולכן גם אם הרגל קלה, הרכב מגיב שונה, הרבה יותר קל להאיץ לעקוף וכו. ובכל מקרה אם אתה יודע שהרגל שלך קלה ושאתה רוצה לעשות כל יום נהריה-אילת, יש את ה Long Range mode שעושה 353 מייל (כ 568 ק"מ וזה לפני שנכנסו למצב חסכוני), 128 ק"מ יותר ממה שתצטרך לנסיעה מהנקודה הכי צפונית להכי דרומית במפה כמעט. תוסיף לזה את העובדה שלפחות במרכז יהיו נקודות טעינה מהירות ואני לא באמת רואה בעיה. תוסיף לזה את הדיווח של ידידנו eyalron שנוסע על רכב חשמלי עם טווח קטן יותר ומסתדר נפלא ותראה שהחששות שלך מיותרות. עברנו מסוס ועגלה למנוע בעירה פנימי וגם שם היו חששות - מאמין שגם המעבר פה יתבצע ולא בעתיד המאוד רחוק.
ד"א - הדגם ה"בסיסי" (והלוואי עלי בסיסי שכזה) מתחיל מ 310K ולא 400K:
https://www.auto.co.il/article/133225-local-news
ד"א - הדגם ה"בסיסי" (והלוואי עלי בסיסי שכזה) מתחיל מ 310K ולא 400K:
https://www.auto.co.il/article/133225-local-news