רכשנו XH8096! שאלות לפני התקנה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
0xIDE פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי לכולם :)
רכשנו בהמלצת הפורום סוני XH8096 בגודל 65״ מ-LastPrice ב-Black Friday במחיר מאוד תחרותי.
ההתקנה קצת מתעכבת אבל הכל לטובה אז אשמח לברר כמה דברים:

1. גובה התקנה - השאלה הנצחית. אנחנו יושבים במרחק של כ-2.9 מטר על ספה בגובה סטנדרטי. אני לא מתכוון לעשות חישובי תטא וטנגנסטים אלא שהמתקינים ימקמו לפי מה שנוח למגהצת. אני רוצה לדעת מה אמור להיות הגובה מהרצפה בערך כדי לוודא שאנחנו לא עושים טעות בכל זאת. האם 75 ס״מ מהרצפה זה הכיוון?
2. כבל Ethernet - קניתי Cat6 באורך 3 מטר כדי להעביר דרך הקוברה לשקע שנמצא למטה. ב-LG התלויה בחדר שינה הטלוויזיה מפעילה מעט לחץ על הקונקטור שמחובר לקיר. האם אצטרך כבל עם קונקטור בזווית 90 מעלות?
3. מכופף HDMI - אני מתכוון לחבר XBOX ONE S אז אותה סוגיה, צריך מכופף? אני לא רוצה שהם ידחפו לי כבל שלהם ב-699$ במחיר שתקף רק בהתקנה ואין כבלים כאלה בעולם מילה של טכנאי. יש חשיבות לסוג המכופף? יש לי אחד שלא רשום עליו כלום. הוא עובד אבל אני חושש שאולי יש חשיבות ועשוי לפגוע באיכות הסיגנל.
4. כבל לאקסבוקס - לא הקונסולה הכי איכותית ולכן השאלה - משנה עם איזה כבל HDMI אתחבר? עכשיו זה 65״...
5. בדיקות תצוגה - מה כדאי לבדוק במעמד ההתקנה? יש סט בדיקות סטנדרטי? יש דברים שחשוב לבדוק בסוני?

תודה!

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 832
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #2 

לאחר חיפושים רבים נראה שיש חשיבות לכבל אם אתה רוצה להעביר סיגנל שמכיל הרבה נתונים כמו 4k hdr במיוחד אם זה ב 60 פריימים לשנייה. מצד שני נראה שזה לא מחייב כבל יקר אם האורך שלו קצר. לגבי "בטוח עובד" אני עדיין מחפש תשובות לזה בעצמי. אם הכבל עבד לך לצרכים הקודמים והם לא משתנים עכשיו אז הוא אמור להמשיך לעבוד, בסוף זה עניין של יכולת קצב העברת נתונים, וברגע שזה לא עומד בקצב כלום לא עובד בצורה מאד ברורה. אין פה כל כך עניין של איכותי קצת יותר או קצת פחות מבחינת הסיגנל.

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2212
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #3 

לא יודע מי המליץ אבל מומלץ לבטל, זו טיוי ששמים בקופת חולים, תשדרגו לסוני 9096

0xIDE פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

@Eliran15 אני לא יודע באיזה קופת חולים אתה, XH8096 עונה לצרכים שלי על סמך הנתונים היבשים, השוואת פרמטרים מול דגמים מתחרים ועל פי המלצות חברי הפורום ואני מקווה שאהיה מרוצה. תודה על העצה. הדגם שציינת אכן מעולה אך גם יקר פי 1.5 וככל הנראה מכיל פיצ'רים שאני לא בהכרח צריך. אל תשכח לעדכן אותי בפוסט השדרוג ל-9096 שהיא טלויזיה לחדרי המתנה לניתוחים ושאני חייב את 9505. קיצר...

@GalZohar מכיוון שהטלויזיה מגיעה עם AndroidTV מובנה, המכשיר היחיד שאני מתכוון לחבר ב-HDMI בשלב הזה הוא XBOX ONE S ולעניות דעתי הוא לא תומך ב-4K בכלל. לכן שאלתי אם יש חשיבות לכבל ולמתאם עצמו שמכופף ב-90 מעלות.

האמת שהשאלות שיותר קריטיות לי הן גובה התקנה ובדיקות תצוגה. אני בטוח שיש לחברי הפורום המון ידע לתרום בנושא.

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #5 

לגבי כאבל CAT6 - תחסוך את המאמץ. הסוני (אפילו ה-9505) תומכות רק ב-100T בכאבל.
עדיף לחבר וייפי AC ולהגיע לקצבים טובים יותר

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2212
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #6 

כנס לrtings , החלטה שלך

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #7 

20/12/2020 19:46  
0xIDE כתב:
@Eliran15 אני לא יודע באיזה קופת חולים אתה, XH8096 עונה לצרכים שלי על סמך הנתונים היבשים, השוואת פרמטרים מול דגמים מתחרים ועל פי המלצות חברי הפורום ואני מקווה שאהיה מרוצה. תודה על העצה. הדגם שציינת אכן מעולה אך גם יקר פי 1.5 וככל הנראה מכיל פיצ'רים שאני לא בהכרח צריך. אל תשכח לעדכן אותי בפוסט השדרוג ל-9096 שהיא טלויזיה לחדרי המתנה לניתוחים ושאני חייב את 9505. קיצר...

@GalZohar מכיוון שהטלויזיה מגיעה עם AndroidTV מובנה, המכשיר היחיד שאני מתכוון לחבר ב-HDMI בשלב הזה הוא XBOX ONE S ולעניות דעתי הוא לא תומך ב-4K בכלל. לכן שאלתי אם יש חשיבות לכבל ולמתאם עצמו שמכופף ב-90 מעלות.

האמת שהשאלות שיותר קריטיות לי הן גובה התקנה ובדיקות תצוגה. אני בטוח שיש לחברי הפורום המון ידע לתרום בנושא.
...
נתונים יבשים הם חסרי משמעות.
המסך הזה הוא מסך IPS, ללא FALD.
זה אומר שבצפייה בחדר חשוך לגמרי או אפילו סתם לא מאוד מואר, השחורים שלך יהיו אפורים. זה יהיה מורגש וזה יהיה מבאעס.

אם אין לך כסף ל-XH90, תשקול לקנות טלוויזיה של סמסונג כמו Q60T.

ה-XH80 היא טלוויזיה בסיסית מאוד.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”