Anthem mrx 540/740/1140 - החדשים .
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4962
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
מסכים לגמרי10/12/2020 12:17yarino כתב:זה לא רק מערכת כיול, ההגברה שלו איכותית יותר.10/12/2020 0:50Avi_Dagan כתב:
אני חושב שהרבה היו מוכנים "לצאת מהקופסה" אם המחיר היה נגיש יותר. פי 2 ו3 בשביל מערכת כיול לא מתאים להרבה אנשים.......
אבי, מזמן לא היה לי ימאהה אבל המעבר לאנטם הורגש מיד לפני שנגעתי בכלל בכיול, לדעתי
רסיבר שלא נשמע טוב לפני כיול לא יכול להישמע טוב אחרי כיול.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9019
- נתן תודות: 1576 פעמים
- קיבל תודות: 1349 פעמים
@niko
חחח, זה קטע אתה ואני, בסוף נמצא דברים להסכים עליהם ביחד...
אני פחות נוטה לאמירה הזו, של רסיבר שלא נשמע טוב לפני כיול לא יכול להישמע טוב אחרי כיול.
"הלפני כיול" לא מעיד על שום יכולת של מערכת הכיול אחרי הכיול "לתקן" את החלל.
יכול להיות שאם תיקח 2 רסיברים של מותגים שונים ולא תכייל אותם ותחבר את שניהם לצורך הבדיקה, ייתכן מאוד ששניהם יישמעו אותו דבר כתוצאה של "החלל" עצמו (יענו אין יותר מדיי מה לתקן).
אולם אחרי כיול של שניהם ייתכן מאוד שאחד יוביל על השני בצורה שמיעה שכן מערכת הכיול יודעת לקחת ולתקן את החלל טוב עוד יותר מהאחרת.
חחח, זה קטע אתה ואני, בסוף נמצא דברים להסכים עליהם ביחד...
אני פחות נוטה לאמירה הזו, של רסיבר שלא נשמע טוב לפני כיול לא יכול להישמע טוב אחרי כיול.
יכול להיות שאם תיקח 2 רסיברים של מותגים שונים ולא תכייל אותם ותחבר את שניהם לצורך הבדיקה, ייתכן מאוד ששניהם יישמעו אותו דבר כתוצאה של "החלל" עצמו (יענו אין יותר מדיי מה לתקן).
אולם אחרי כיול של שניהם ייתכן מאוד שאחד יוביל על השני בצורה שמיעה שכן מערכת הכיול יודעת לקחת ולתקן את החלל טוב עוד יותר מהאחרת.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
יכול מאוד להיות שאתה צודק.10/12/2020 13:19yarino כתב: מדידות ונתונים של מגבר זו לא אינדיקציה לכלום ושום דבר!!!
יש מגברים עם נתונים מדהימים שנשמעים פח ויש גם ההפך.
אם אתה רוכש מגבר לפי נתונים אז אתה בתחביב הלא נכון....
אם היתה לי אפשרות להשוות מוצרים בA/B כאשר כל התנאים שווים לחלוטין, אז אולי היתי משנה את דעתי. עד אז אני מפקפק ביכולת שלי (ושל הרבה אחרים) לצאת בהצהרות חותכות ש1 הרבה יותר טוב מ2 או להיפך. אני בהחלט מקבל שהם מאמינים בזה, אבל בלי השוואה ישירה, יש יותר מידי משתנים שמשפיעים על המסקנות. זה בעיקר נכון לגבי ציוד כמו AVR ומגברים למיניהם.
מקבל לחלוטין שלאנתם יש כיול יותר מוצלח.
בשרשור אחר דיברת על זה שכבלים משפרים את הסאונד ו"אין פה עניין של מבין יותר או פחות,ישנן עובדות", עדיין מאוד מעוניין לראות את העובדות.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4962
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
אחרית הימים10/12/2020 13:43avihuli כתב: @niko
חחח, זה קטע אתה ואני, בסוף נמצא דברים להסכים עליהם ביחד...![]()
אולם אחרי כיול של שניהם ייתכן מאוד שאחד יוביל על השני בצורה שמיעה שכן מערכת הכיול יודעת לקחת ולתקן את החלל טוב עוד יותר מהאחרת....
הינה אנחנו חלוקים, מערכת הכיול לא יכולה ליצור יש מאין, ניקח דוגמה יותר קלה כמו רמקול,
רמקול לא יכול להוציא דברים אחרי כיול אם אין לו אותם בבסיס, הכי פשוט באס, רמקול לא יוצא יותר באס אחרי כיול,
אולי באס יותר טוב/נכון בזכות הכיול.
קשה להפריד בתוך מה ברסיבר מביא לתוצאה יותר טובה, אבל עוד לא שמעתי על רסיבר עם מערכת כיול טובה שנשמע ***
ללא כיול.
NAD/ARCAM עם DIRAC
ANTHEM עם ARC
לינגדורף עם המערכת שלהם(לא זוכר את שמה)
מודה שלא שמעתי אותם, אבל אני בספק שהם נשמעים ***
https://www.psaudio.com/article/the-sou ... 6a6WpEgTo410/12/2020 13:48Avi_Dagan כתב:בשרשור אחר דיברת על זה שכבלים משפרים את הסאונד ו"אין פה עניין של מבין יותר או פחות,ישנן עובדות", עדיין מאוד מעוניין לראות את העובדות.10/12/2020 13:19yarino כתב: מדידות ונתונים של מגבר זו לא אינדיקציה לכלום ושום דבר!!!
יש מגברים עם נתונים מדהימים שנשמעים פח ויש גם ההפך.
אם אתה רוכש מגבר לפי נתונים אז אתה בתחביב הלא נכון.......
....
מערכת כיול לא עושה מהפך בסאונד, בסה"כ היא מתקנת מעט את עניין האקוסטיקה.10/12/2020 13:43avihuli כתב: @niko
...
רסיבר גרוע לא ישמע נהדר גם אם תעשה לו אלף כיולים .
....
@yarino תודה. אני אקרא.
מסכים איתך. רק אמרתי שהמחיר לא נגיש לרוב המכריע של האנשים. אני כרגע לא מעוניין לקחת צ'אנס של 12-20 אלף שקל ולקוות שזה יהיה שווה את זה. אני יכול אבל לא מוכן.10/12/2020 11:44avihuli כתב: אתה צודק בהחלט, אבל כך עובד השיווק / מיתוג / תמחור מוצרים בהתאם לרמתם.
זה ככה בכללללל התחומים, לא רק ברסיברים (מכוניות, אוכל, בתים, ביגוד, הנעלה, תכשיטים, שעונים, ריהוט, צעצועים וכו' וגו').
תמיד מותג שהוא קצת יותר יוקרתי "ונחשב" יעלה יותר.
לגבי נושא המחיר עצמו, עד לפני כמה שנים טובות אני יכול להעיד על עצמי שהייתי מאלה שמחפשים את השקל הבודד מתחת לפנס.
בכל קנייה.
הייתה תקופה שהייתי קונה לדוגמא ערימות של קופסאות שימורים רק כי היה "מבצע שווה".
וכי למה ? כי זה מה שהמצב איפשר לי באותה נקודת זמן.
היום אני נמצא במקום קצת אחר לחלוטין שבו הרכישות שלי הן קצת יותר מושכלות ונכונות, גם אם הן עולות טיפה יותר. או טיפה הרבה יותר.
בסופו של דבר, אין קיצורי דרך....
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

בוודאי שמערכת הכיול יכולה לעשות מהפך בסאונד. בהנחת יסוד של אותם רמקולים / הגברה וחלל נתון.10/12/2020 14:28yarino כתב:מערכת כיול לא עושה מהפך בסאונד, בסה"כ היא מתקנת מעט את עניין האקוסטיקה.10/12/2020 13:43avihuli כתב: @niko
...
רסיבר גרוע לא ישמע נהדר גם אם תעשה לו אלף כיולים ....
מה זה אומר "מתקנת מעט" ?
הרי כל הבעיות בסאונד נובעות מענייני אקוסטיקה (שוב, בהינתן ששאר הפרמטרים זהים).
אפשר לתקן את הבעיות בחלל על ידי שינויי מיקום רמקולים / סאב, אבל בסופו של דבר או שמטפלים אקוסטית פאסיבית או שמטפלים בצורה אקטיבית באמצעות מערכת הכיול (או שילוב של שניהם במידה כזו או אחרת).
הרי מה מערכת הכיול שיש אצלך בפרוססור עושה בדיוק ? מתקנת מעט את האקוסטיקה ? ממש לא... היא מתקנת הרבה.
כנ"ל גם זו שיש בלינגדורף וכנ"ל בדיראק וכנ"ל ב-ARC ולו בשל הגמישות לשחק עם הפרמטרים.
לא דיברתי על רסיבר גרוע, אלא על זה שאין קשר ישיר בין איכות השמע שתתקבל ברסיבר לא מכויל out of the box לבין רסיבר מכויל + נגיעות אישיות נוספות.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

@niko
ולקחת רמקול כדוגמא - זו לא דוגמא נכונה כי צריך לדעת מה מניע אותו.
בכל מקרה הנקודה שאני רוצה להבהיר היא שאין קשר ישיר בין היכולות של הרסיבר לפני כיול לבין מה שנשמע אחר כך אחרי.
כי אחרי הכיול, יש תיקון של החלל + אפשר לעשות "מניפולציות" על הסאונד: לתת יותר טרבל, לשחק עם המיד, לחזק את התחום התחתון וכדו' ואז זה יכול להישמע מדהים (ויכול להיות גם שלא).
אבל שוב, אין קשר ישיר בין יכולות הרסיבר לפני כיול לאחרי כיול.
אל תערבב. אין דבר כזה יש מאין, למרות שזה המוטו שלי אבל בהקשר אחר.הינה אנחנו חלוקים, מערכת הכיול לא יכולה ליצור יש מאין, ניקח דוגמה יותר קלה כמו רמקול,
רמקול לא יכול להוציא דברים אחרי כיול אם אין לו אותם בבסיס, הכי פשוט באס, רמקול לא יוצא יותר באס אחרי כיול,
אולי באס יותר טוב/נכון בזכות הכיול.
קשה להפריד בתוך מה ברסיבר מביא לתוצאה יותר טובה, אבל עוד לא שמעתי על רסיבר עם מערכת כיול טובה שנשמע ***
ללא כיול....
ולקחת רמקול כדוגמא - זו לא דוגמא נכונה כי צריך לדעת מה מניע אותו.
בכל מקרה הנקודה שאני רוצה להבהיר היא שאין קשר ישיר בין היכולות של הרסיבר לפני כיול לבין מה שנשמע אחר כך אחרי.
כי אחרי הכיול, יש תיקון של החלל + אפשר לעשות "מניפולציות" על הסאונד: לתת יותר טרבל, לשחק עם המיד, לחזק את התחום התחתון וכדו' ואז זה יכול להישמע מדהים (ויכול להיות גם שלא).
אבל שוב, אין קשר ישיר בין יכולות הרסיבר לפני כיול לאחרי כיול.
.
.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

לדעתי והבנתי, (אני אחדד את מה שכתבתי מקודם) היא מתקנת בצורה יתרה כזו "שמעלימה" את מגבלות החלל.
אם זה הרבה או מעט, לא רלוונטי.
בכל מקרה, היא גם מתקנת בצורה כזו שהיא יותר טובה (כנראה) מתיקונים של מערכות כיול "רגילות".
כי אם אין השפעה מהותית (אם אני מניח שלזה אתה מתכוון בין השורות) למערכת הכיול, אז אולי אין סיבה לשאוף לאלו שהם בהיי-אנד וכדאי להסתפק במיינסטרים.
ברור לי שזו לא כוונתך.
ציינתי מפורשות שהחלל הוא אותו חלל.
אתה גם מחזק את זה שהחלל צריך להיות מטופל: וילונות, שטיח, תמונות... בעיני - זה טיפול פאסיבי באקוסטיקה.
שורה נוספת שלי להבהרה - ברור שלרמקולים יש משקל מכריע באיכות הסאונד.
ביצוע של מניפולציות כאלו ואחרות, יכולות להשפיע על איכות הסאונד ככה שהוא יהיה יותר נעים לאוזן.
הדיון שלי נסוב רק סביב העובדה שאין קשר ישיר בין היכולות והשמע של רסיבר לא מכויל לבין אותו אחד לאחר שהוא מכויל.
במקרה הראשון, הוא יכול להישמע פנטסטי ללא כיול ואחרי כיול - על הפנים.
ולהיפך כמובן. אין פה שום קשר ישיר.
אם זה הרבה או מעט, לא רלוונטי.
בכל מקרה, היא גם מתקנת בצורה כזו שהיא יותר טובה (כנראה) מתיקונים של מערכות כיול "רגילות".
כי אם אין השפעה מהותית (אם אני מניח שלזה אתה מתכוון בין השורות) למערכת הכיול, אז אולי אין סיבה לשאוף לאלו שהם בהיי-אנד וכדאי להסתפק במיינסטרים.
ברור לי שזו לא כוונתך.
ציינתי מפורשות שהחלל הוא אותו חלל.
אתה גם מחזק את זה שהחלל צריך להיות מטופל: וילונות, שטיח, תמונות... בעיני - זה טיפול פאסיבי באקוסטיקה.
שורה נוספת שלי להבהרה - ברור שלרמקולים יש משקל מכריע באיכות הסאונד.
ביצוע של מניפולציות כאלו ואחרות, יכולות להשפיע על איכות הסאונד ככה שהוא יהיה יותר נעים לאוזן.
הדיון שלי נסוב רק סביב העובדה שאין קשר ישיר בין היכולות והשמע של רסיבר לא מכויל לבין אותו אחד לאחר שהוא מכויל.
במקרה הראשון, הוא יכול להישמע פנטסטי ללא כיול ואחרי כיול - על הפנים.
ולהיפך כמובן. אין פה שום קשר ישיר.
.
.
ברור שעם מערכת היי אנד תגיע לתוצאות טובות יותר.10/12/2020 15:33avihuli כתב: בכל מקרה, היא גם מתקנת בצורה כזו שהיא יותר טובה (כנראה) מתיקונים של מערכות כיול "רגילות".
כי אם אין השפעה מהותית (אם אני מניח שלזה אתה מתכוון בין השורות) למערכת הכיול, אז אולי אין סיבה לשאוף לאלו שהם בהיי-אנד וכדאי להסתפק במיינסטרים....
הביצועים של פרוססור היי אנד זה גם יכולות עיבוד טוב יותר,סראונד,במה,טיפול הסאב (ראה לינגדורף מול טרינוב) ולא מסתכמים רק ב RC.
....
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

קובי, הדברים שרשמת מבחינת הביצועים של פרוססור היי אנד, מתקיימים גם אחד לאחד בדיוק בכל רסיבר פשוט.
כמובן בקנ"מ שאין כנראה בכלל מה להשוות בינהם, אבל עדיין מתקיימים.
מכאן, האנלוגיה המתבקשת היא במידה ותיקח פרוססור היי אנד (לא משנה המותג) בתול לחלוטין out of the box ותחבר אותו לסטאפ ותפעיל אותו ללא כיול, האם ייתכן שהתוצאה השמיעה ואיכותה תהיה "לא טובה" ?
בהחלט ייתכן.
האם ניתן להקיש מהתוצאה הלא טובה לעיל על איכות התוצאה שתתקבל לאחר הכיול ?
לדעתי - חד משמעית לא !!
לדעתי הלא מנוסה בנושא, אלא רק השערה מושכלת לפי ההגיון הישר, כנראה שהתוצאה בפרוססור היי אנד בתול תהיה משמעותית גרועה יותר לפני הכיול אל מול המצב אחריו.
זאת בגלל שכל היכולות המשמעותיות שלו לא באות לידי ביטוי שכן כנראה לא "הופעלו/אוקטבו" כי הפרוססור לא "למד את החלל".
באותה נשימה, איך פרוססור בתול יישמע מול רסיבר בתול ? נוטה להניח שעדיין הפרוססור ייקח פה את ההובלה.
כמובן בקנ"מ שאין כנראה בכלל מה להשוות בינהם, אבל עדיין מתקיימים.
מכאן, האנלוגיה המתבקשת היא במידה ותיקח פרוססור היי אנד (לא משנה המותג) בתול לחלוטין out of the box ותחבר אותו לסטאפ ותפעיל אותו ללא כיול, האם ייתכן שהתוצאה השמיעה ואיכותה תהיה "לא טובה" ?
בהחלט ייתכן.
האם ניתן להקיש מהתוצאה הלא טובה לעיל על איכות התוצאה שתתקבל לאחר הכיול ?
לדעתי - חד משמעית לא !!
לדעתי הלא מנוסה בנושא, אלא רק השערה מושכלת לפי ההגיון הישר, כנראה שהתוצאה בפרוססור היי אנד בתול תהיה משמעותית גרועה יותר לפני הכיול אל מול המצב אחריו.
זאת בגלל שכל היכולות המשמעותיות שלו לא באות לידי ביטוי שכן כנראה לא "הופעלו/אוקטבו" כי הפרוססור לא "למד את החלל".
באותה נשימה, איך פרוססור בתול יישמע מול רסיבר בתול ? נוטה להניח שעדיין הפרוססור ייקח פה את ההובלה.
.
.
מבחינה לוגית רסיבר גרוע לא מגיע עם מערכת כיול טובה כי הוא גרוע.
בתור אחד שהיה לו פרוססור דיי פרמיטיבי שנשמע סוף, חקרתי את כל נושא הרסיברים לעומקו עם דגש על רכיבי הכיול וחלוקה לערוצים והלוגיקה שעומדת מאחורי כל העניין הזה, והצלחתי להגיע לתוצאה טובה יותר עם רסיבר פשוט יחסית אבל עם מערכת כיול טובה, ניסתי כמה ווריאציות לבסוף תמיד חזרתי לכיול המקורי של המכשיר, מריץ כיול כל הנקודות ולא נוגע יותר בכלום. (כמובן אקולייזרים מנוטרלים, הכל ב פלאט אחרת זה עושה סלט).
חד משמעית אני יכול לומר לך שמערכת כיול כן משנה את כל התמונה.
ואגב, טרינוב מכשיר מהשורה הראשונה רק מה, זה מוות לכייל, גם אחרי 5 שנים לא תגיע למכסימום שלו, מי שייש לו סבלנות ברזל, יהנה ממנו, אחרת זה רק סבל מתמשך עד שבסוף מעיפים אותו בלוחות וחוזרים לפרוססור/רסיבר ש כן אפשר לכייל ולהגיע איתו לתוצאות טובות יותר, לכן בדיוק בתחום הזה היקר יותר הוא לא תמיד האיכותי ביותר, כנ"ל ברמקולים אבל זה לפעם אחרת.
בתור אחד שהיה לו פרוססור דיי פרמיטיבי שנשמע סוף, חקרתי את כל נושא הרסיברים לעומקו עם דגש על רכיבי הכיול וחלוקה לערוצים והלוגיקה שעומדת מאחורי כל העניין הזה, והצלחתי להגיע לתוצאה טובה יותר עם רסיבר פשוט יחסית אבל עם מערכת כיול טובה, ניסתי כמה ווריאציות לבסוף תמיד חזרתי לכיול המקורי של המכשיר, מריץ כיול כל הנקודות ולא נוגע יותר בכלום. (כמובן אקולייזרים מנוטרלים, הכל ב פלאט אחרת זה עושה סלט).
חד משמעית אני יכול לומר לך שמערכת כיול כן משנה את כל התמונה.
ואגב, טרינוב מכשיר מהשורה הראשונה רק מה, זה מוות לכייל, גם אחרי 5 שנים לא תגיע למכסימום שלו, מי שייש לו סבלנות ברזל, יהנה ממנו, אחרת זה רק סבל מתמשך עד שבסוף מעיפים אותו בלוחות וחוזרים לפרוססור/רסיבר ש כן אפשר לכייל ולהגיע איתו לתוצאות טובות יותר, לכן בדיוק בתחום הזה היקר יותר הוא לא תמיד האיכותי ביותר, כנ"ל ברמקולים אבל זה לפעם אחרת.
מזל שאמרת לנו שטרינוב זה מהשורה הראשונה, העולם האודיופילי חיכה לאישור הזה חחח.11/12/2020 7:08Moshe984 כתב: ואגב, טרינוב מכשיר מהשורה הראשונה רק מה, זה מוות לכייל, גם אחרי 5 שנים לא תגיע למכסימום שלו, מי שייש לו סבלנות ברזל, יהנה ממנו, אחרת זה רק סבל מתמשך עד שבסוף מעיפים אותו בלוחות וחוזרים לפרוססור/רסיבר ש כן אפשר לכייל ולהגיע איתו לתוצאות טובות יותר...
מדבריך מבינים שמעולם לא היה לך טרינוב ומעולם לא שמעת טרינוב ומעולם לא התנסת בכיול טרינוב, כי כיול של טרינוב זה הדבר הכי מהיר והכי פשוט מכל רסיבר/פרוססור שקיים.
וכבר בתוצאה הזאת, שאורכת 3-4 דקות זה יהיה טוב יותר מכל מה שאי פעם נתקלת בו וכנראה תתקל בו.
כמו הרבה מאוד מכשירים כמו טלויזיות או מקרנים וכמובן גם פרוססורים לימוד של המערכת יביא אותך לתוצאות משמעותיות טובות יותר.
הפעם היחידה שרואים טרינוב בלוחות (וזה גם מקרה נדיר) הוא לא להחליף למכשיר אחר אלא כמעט תמיד להחליף מה אלטיטיוד 16 לאלטיטיוד 32.
....
אם כך מצויין, חסכת לך חודש עם המכייל של היבואן ועם אנטואן חודש נוסף, וכל זה ב3 דקות של כיול, ממש פלאש גורדון, אני מאחל לך שעות של האזנה והנאה ומאחל לך שהשידרוג הבא יהיה לאלטיטיוד 32 ואחרי זה לאלטיטיוד 64, העיקר שיהיה כתוב לך בשורה מתחת טרינוב.
הייתי כבר בסרט הרע הזה, וודאי עם פרה של פאסלאבס תואם לסט שלך, והפרדה, פרוססור פשוט/רסיבר לרב ערוץ ניתן להשיג תוצאה יותר טובה מהטרינוב הזה ויישאר לך בצד עוד כמה אלפים טובים לגחמות אודיופיליות שונות אבל, כל אחד הולך עם האמת שלו בסופו של דבר ו מטעויות רק לומדים.
בהצלחה.
הייתי כבר בסרט הרע הזה, וודאי עם פרה של פאסלאבס תואם לסט שלך, והפרדה, פרוססור פשוט/רסיבר לרב ערוץ ניתן להשיג תוצאה יותר טובה מהטרינוב הזה ויישאר לך בצד עוד כמה אלפים טובים לגחמות אודיופיליות שונות אבל, כל אחד הולך עם האמת שלו בסופו של דבר ו מטעויות רק לומדים.
בהצלחה.
אתה מעולם לא "היית בסרט הזה" כי מעולם לא היה לך טרינוב, אלא אתה זורק שמות של אנשים שאתה לא מבין מה תפקידם בכלל , כנראה מווטס אפים ששולחים לך חחח.
אז אם באמת עברת סרט כזה, אתה מוזמן לשתף אותנו קצת יותר מחוויותיך וכמובן להעלות תמונות להמחיש את "התקופה הנוראית", אפשר כבר לנחש שזה לא יקרה
אני קורא המון המון על טרינוב ואני מכיר רק בן אדם אחד שמכר את הטרינוב שלו והפלא ופלא זה היה ישראלי שבמקרה רק מחליף ציוד כל שני וחמישי (וגם בשלישי) שלא הצליח בכלל להפעיל את המכשיר ובני הבית שלו לא איפשרו ליבואן לעזור לו. זה היה צפוי מראש במקרה שלו.
אז אם באמת עברת סרט כזה, אתה מוזמן לשתף אותנו קצת יותר מחוויותיך וכמובן להעלות תמונות להמחיש את "התקופה הנוראית", אפשר כבר לנחש שזה לא יקרה
אני קורא המון המון על טרינוב ואני מכיר רק בן אדם אחד שמכר את הטרינוב שלו והפלא ופלא זה היה ישראלי שבמקרה רק מחליף ציוד כל שני וחמישי (וגם בשלישי) שלא הצליח בכלל להפעיל את המכשיר ובני הבית שלו לא איפשרו ליבואן לעזור לו. זה היה צפוי מראש במקרה שלו.
....