טוב, אז כיוון שקצת "עפים" עליי בקבוצת הווטסאפ המשותפת שבה אני חבר יחד עם עוד כמה מחברי האתר, הנה אני רושם כאן מול כולם.
אם תגידו אחר כך שאמרתי, אז כמובן אני אכחיש...
אבל בלי קשר מילה אצלי זו מילה, אז להלן דעתי.
בגדול ידוע שאני "חובב" ימהה באופן די מובהק. מכל מיני סיבות כאלו ואחרות, זה פחות משנה כרגע למה...
בכל אופן, בנקודת הזמן הזו אם אני מנתח את מצב השוק בסיטואציה הנוכחית שהגענו אליה, ובמידה והיפותטית הייתי שוקל להחליף רסיבר (את הימהה 2050 שלי) למשהו שהוא קצת יותר מתקדם, אני לא חושב שיש אלטרנטיבה טובה יותר שנמצאת על הפרק פרט לאנתם, סדרה חדשה כמובן.
הסיבות להלן:
מערכת ה-RC הקיימת ברסיברים היא הדבר החשוב ביותר בו ואחד מהגורמים המשמעותיים שמשפיעים על הסאונד שמופק בחלל נתון, פרט כמובן לרמקולים כרכיב משמעותי נוסף אחר. נוכחתי לדעת זאת ולבדוק את זה בעצמי בחלל הספציפי שלי כאשר בחנתי את מערכת הכיול של הלינגדורף (RP) לפני מספר שבועות. עשתה נפלאות על הסטאפ הקיים שלי !!
דנון - אין ספק שהם אלו שממש לא קופאים על השמרים. הוציאו ראשונים השנה ליין נרחב של רסיברים חדשים, עמוסים בפיצ'רים חדשים וחדשניים.
נותנים את ה-VFM הכי גבוה מכל חברות המיינסטרים. עם מערכת הכיול של אודיסי. מבחינתי זו חברה שאפשר לומר עליה שהיא רסיברים להמונים. הבעיה לפי מה שהבנתי שאין יותר מדיי מלאים לא בארץ וגם לא בעולם.
מרנץ - אותה גברת כמו דנון אחד לאחד רק בשינוי אדרת כאשר התמחור הוא יקר יותר.
ימהה - השיקו לבינתיים רק את דגמי הבסיס, ליין מאוד מצומצם (כאשר מזכיר לא הושקה בשנה שעברה סדרה חדשה) עם שיפורים כאלו ואחרים. הבאג בצ'יפ של ה-HDMI 2.1 כנראה עצר את השקת סדרת העילית, AVENTAGE כך שמתי ומה יושק - עדיין לא יודע והכל לוטה באפלה לגביהם. תמחור יותר יקר (כבר שנים ככה) וכנראה מיועד לאלה "שהם כמוני" שמוכנים לשלם את הפרמיה הנוספת עבור המותג ימהה.
כולל כמובן את העיצוב החדש לעשור הקרוב וציפיות לשיפורים מיוחלים במערכת הכיול.
גם במקרה כאן מלאים מאוד מצומצמים בארץ ובעולם.
שאר חברות המיינסטרים - כבר כנראה לא רלוונטיות.
ואז אנחנו מגיעים ל
אנתם עם הסדרה החדשה, כאשר התמחור היסטורית תמיד היה משמעותית גבוה יותר מהמקובל במיינסטרים.
הם אלו שלא השיקו כבר כמה שנים טובות סדרה חדשה אבל ייאמר לזכותם שלמרות זאת הסדרה האחרונה עדיין מעודכנת לכל מה שקיים כיום.
עיצוב חדש. אין תמחור סופי ידוע על הדגמים החדשים. אמרו מראש שלא תומכים בצ'יפ עם הבאג וזה משהו שייכנס בהמשך (בחינם או בתשלום - לא ידוע).
גולת הכותרת - לא חושב שיש עוררין על יכולות מערכת הכיול ARC שהיא כנראה ברמה אחת לפחות מעל המיינסטרים וברמה מתחת לאלו הקיימות במגרש של "הגדולים": דיראק, RP ואופטימייזר. בעיות מלאי עדיין אין כי הסדרה לא הגיעה לארץ ולפי הצפי אמור להגיע בינואר הקרוב.
מוכן להגיד בפה מלא שאם היה בי
רצון עז לשדרג עכשיו את ה-2050 שלי, אז בנקודת הזמן הזו אני לא חושב שיש משהו ראוי יותר מבחינת שדרוג / קפיצה משמעותית מאשר האנתם החדשים.
שרשור זה ישמיד את עצמו בעוד:
5
4
3
2
1
בום !!