שרשור תיאוריות עבור LOST (ספויילרים!)

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
edeNF
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154

שליחה

הפרק האחרון היה טוב מאוד, העשן השחור מככב.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78943
שם מלא: עפר לאור

שליחה

רגע,

איזה פרק?

edeNF
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154

שליחה

15

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943

פרק 15

שליחה

סוף סוף הננו רובוטים של עופר חזרו

עכשיו לאחר שראינו שהעשן השחור פחד מלהתקרב לעמודים שמייצרים אלקטרו מגנטוית
בעוצמה גבוהה אז מתחזקת ההשערה של עופר שאלו ננו רובוטים...
אנחנו יודעים גם שהעשן השחור לא מוכר ולא ממש בצד של האחרים

אני עדיין לא מבין איל זה שכולם קשרים לכולם בדרך כזו או אחרת - כול הזמן מתווספים עוד קשרים מהעבר בין החברים על האי.
לדוגמא- קייט היא אחותו למחצה של ג'ק (הוא לא יודע) ובמקר אבא של ג'ק פגש את אנה לוסיה שעזרה לו למצוא להגיע לבית של אמא של קייט וקייט הכירה את חברה של סוייר שעזרה לה להגיע לאמא שלה ועד ועוד ועוד בלי סוף - כולם קשורים לכולם
נערך לאחרונה על ידי goodoffer ב 07/04/2007 20:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לא קייט, הבלונדה, לא?

לדעתי אבא של ג'ון הרג את הוריו של סוייר

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן

שליחה

עוד שאלות מעניינות:
* האם ג'ולייט הושארה שם בכוונה כדי לדווח ל"אחרים" מה קורה? או שהם באמת נטשו אותה? סעיד כבר חושד...
- משהו ש(אולי) רומז: מפלצת העשן רדפה אחרי קייט וג'ולייט- שלא ידעה על קיומה. כשהן הגיעו ל"גדר אלקטרו מגנטית" - ג'ולייט ידעה שהגדר מכובה. איך? ועוד לא דיברתי על זה שהיה לה בכיס מפתח לאזיקים.

* משום מה יש לי הרגשה שבן כן יודע על קיומה של מפלצת העשן וכל מה שקורה שם. הוא משתף רק את מי שהוא רואה לנכון.

* למה לאף אחד לא בא הרעיון של במקום לחזור לחוף, אולי להביא את כולם לגור במגורים האלה?

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

oferlaor כתב:לא קייט, הבלונדה, לא?

לדעתי אבא של ג'ון הרג את הוריו של סוייר
...
וואלה צודק - קלייר היא האחות למחצה של ג'ק
עוד יותר מסובך מבחינת הקשרים בין החברים...

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

keyser כתב:עוד שאלות מעניינות:
* האם ג'ולייט הושארה שם בכוונה כדי לדווח ל"אחרים" מה קורה? או שהם באמת נטשו אותה? סעיד כבר חושד...
- משהו ש(אולי) רומז: מפלצת העשן רדפה אחרי קייט וג'ולייט- שלא ידעה על קיומה. כשהן הגיעו ל"גדר אלקטרו מגנטית" - ג'ולייט ידעה שהגדר מכובה. איך? ועוד לא דיברתי על זה שהיה לה בכיס מפתח לאזיקים.

* משום מה יש לי הרגשה שבן כן יודע על קיומה של מפלצת העשן וכל מה שקורה שם. הוא משתף רק את מי שהוא רואה לנכון.

* למה לאף אחד לא בא הרעיון של במקום לחזור לחוף, אולי להביא את כולם לגור במגורים האלה?
...
ג'ולייט הסבירה את עניין המפתח לאזיקים בכל שהיא לא רצתה שקייט תנטוש אותה בגלל שהיא מהאחרים והאזיקים הסגורים הם מה שיאלץ את קייט להישאר בצמוד לג'ולייט

לפי דעתי בן ידע על הענן השחור אבל לא קשור למטרות של הענן (המפלצת)
לפי דעתי בכלל כול מערכת ההגנה האלקטרו מגנטית נועדה להגן
מפני אותה המפלצת.

בכול מקרה ג'ון יצא אגואיסט כשפוצץ את הצוללת וכך מנע מאגואיסט אחר לעזוב את האי ולחזור הבייתה - אבל האם יכול להיות שבכך שבן הראה לג'ון את אבא שלו
כלוא ככה ג'ון השתכנע לעבור לצד של בן?
אוליי בן מנסה להשיג את כול מי שיש לו יכולת לתקשר עם האי (ג'ון , וולט ) בכדי לפענח את הדרך שבה ניתן להביא תועלת מהכוחות של האי...

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

אז הוא אמור להגיע גם לדזמונד.... למרות שדזמונד כביכול יותר מתקשר עם מימד אחר של זמן מאשר עם האי...

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לי נראה שבאמת בהמשך הם ינסו להגיע גם לדזמונד

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

goodoffer כתב:לי נראה שבאמת בהמשך הם ינסו להגיע גם לדזמונד
...

לא, תודה. קודם שיסגרו לפחות 34% מתוך 400 הקצוות שנשארו פתוחות.... :lol:

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

ג'ולייט גם שיקרה לגבי זה שהיא לא יודעת מה זה המפלצת (היא הודתה בזה עוד באותו פרק).

לדעתי הם באמת נטשו אותה אבל היא עדיין לא נטשה אותם (כלומר, עדיין לא מגלה כלום על האי או על המטרה של האחרים).

בן בהחלט יודע על הענן השחור ולדעתי ברגע שג'ולייט הפכה להיות נגד האחרים היא הפכה להיות מטרה עבור האי (סליחה, הענן השחור).

לדעתי ג'ון כרגע הפך להיות הסגן של בן. המטרות שלהם זהות (לשרת את "רצון האי"). האי הביא את האבא של ג'ון וזה הוכחה סופית עבורו שתפקידו בעולם הזה הוא לשרת את האי. אני בטוח שזו הדרך שג'ון חושב. הוא גם בטוח כרגע שהפיצוץ שהוא עשה, אי לחיצה על הכפתור (כלומר, ניתוק האי מכל החיבורים החיצוניים שלו) משרת את צרכי האי כרגע.

בן בפירוש זקוק לכל מי שמתקשר עם האי כי הוא (משום מה) איבד את היכולת לתקשר איתו ישירות.

כרגע יש בקרב החברים שני אנשים בעלי תקשורת ישירה לאי - דזמונד (שמסוגל לזהות את מי האי מנסה להרוג) והתינוק של קלייר (זו הסיבה שהם היו לחוצים עליו כ"כ).

האי מתקשר אך ורק עם אנשים "טובים" ולגבי כל השאר, הוא בעצם עושה להם אשליות (עשן, אנשים רטובים, אנשים מתים, מציג להם דמויות מהעבר - כמו האבא של ג'ק, שאני אגב לגמרי לא משוכנע שהוא מת!). האשליות נעשות בדרך מכאנית כלשהי. לדעתי יש איזה מנגנון ממוחשב או מכאני שמפיץ סוג של גז שגורם לאשליות. בכל מקרה, מפלצת העשן היא ממוחשבת והיא חלק מהאי עצמו. לדעתי האינטלקט של האי השתלט על פרוייקטים שונים של קבוצת דארמה ומטרת הכפתור היתה להפחית את מידת יכולת ההשפעה של האי על המערכות השונות.

על ידי הפסקת הלחיצות, האי צובר כעת כח ומסוגל להשליט את רצונו על יותר דברים ולהגביר את האחיזה על האנשים באי.

ברגע שהאחרים (או ליתר דיוק, בן - חשוב לציין שהוא לא בדיוק המנהיג של האחרים, הם לדעתי מקשיבים לו כי האי הוא האל שלהם והוא הכי קרוב לאי מבינהם) לומדים מאותו אדם שמתקשר עם האי לגביו. אחרי שהם לומדים על רצון האי הם ממלאים את רצונו.

נראה לי שבמידה מסויימת האי משתלט גם על מחשבותיהם של האנשים שהוא רוצה בהם.

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

יש שני דברים שסותרים חלקים מהתאוריה הזו

1) האי הפסיק לצבור כוח ברגע שבצוהר התפוצץ - בזמן הכשל הכול נמשך אל מרכז כוח המשיכה (הצוהר) וברגע הפיצוץ הכול הפסיק

2) בעניין הקשר לעולם שמחוץ לאי אוליי אתה מתכוון לקשר פשוטו כמשמעו (מכשירי קשר, לווינים , רדיו וTV) אבל כזכור לי
ברגע הפיצוץ נקלטה הפרעה אלקטרו מגנטית ע"י שניים שחיכו לאות בכדי לעדכן את חברה של דזמונד על סימן וקליטת האות מהאי.
זה אומר שהאי נקלט איכשהו וזוהה ממקום אחר - אפילו הנ.צ הופיע על המכשיר של הבחורים שחיכו וקלטו את האות

ג'ון כנראה קשור מאוד לאי הזה - יכול להיות שמבחינת מה שעובר לו בראש יש לו קשר לאי - זה יכול להסביר את זה שבן אמר לו שכול מה שהוא ידמיין וירצה יהיה באותה הקופסא וכאשר הוא חשב על אבא שלו הוא ראה אותו סגור באחד החדרים שבן הראה לו.

זה מזכיר לי קצת את מטריקס בקטע שבו הראו שישנם המון אנשים לכודים בתוך תאים מיוחדים והיו מחוברים להם חוטים לראש
וככה בעצם השתמשו במוח שלהם וניהלו עולם וירטואלי ע"י הזרמת מידע למוחות של האנשים בכלל היו במין תרדמת...
אוליי כאן זה קצת הפוך - אוליי האי הזה מתקיים בזכות מה שיש בראש של אנשים מיוחדים כמו ג'ק והדימיון מתקיים כמציאות על האי,
אל תשכחו שהוא כול הזמן רצה לצאת לטרק בג'ונגל.
אוליי בגלל זה גם דזמונד יכול לראות ולדמיין את מה שעומד לקרות, אפילו אנחנו (בני האדם) משמשים כסוללה בכדי לקיים את כדוה"א
או אוליי להשמיד אותו.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

1. לדעתי זה בדיוק ההיפך. דווקא כשהפיצוץ ארע, האי יכול לצבור כח ללא הפרעה - מה שראינו קודם לכן זו המערכת שמיועדת להפחית את כח ההשפעה של האי.

2. נכון, אלה העובדים אצל החברה של דזמונד (שהאבא שלה, לדעתי, עובד בדארמה).

אני חושב שתאוריית MATRIX בעייתית מדי כי היא דומה מדי ל... MATRIX...

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906

שליחה

משהו משעשע: כשהחבורה הגיע לפני שלושה פרקים לגדר האולטרה-סונית (זה מה שאני חושב שזה. לא אלקטרו מגנטית) הם עברו מעליה.
ומה? העשן השחור לא יכול לעבור מעל...? :D
Enjoy the Silence

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

OferL כתב:משהו משעשע: כשהחבורה הגיע לפני שלושה פרקים לגדר האולטרה-סונית (זה מה שאני חושב שזה. לא אלקטרו מגנטית) הם עברו מעליה.
...
העשן השחור ניסה לעבור ונראה היה שהוא לא מודע בכלל למה שהוא נכנס בו...

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906

שליחה

keyser כתב:
OferL כתב:משהו משעשע: כשהחבורה הגיע לפני שלושה פרקים לגדר האולטרה-סונית (זה מה שאני חושב שזה. לא אלקטרו מגנטית) הם עברו מעליה.
...
העשן השחור ניסה לעבור ונראה היה שהוא לא מודע בכלל למה שהוא נכנס בו...
...
הוא באמת נראה מופתע... ההבעה על הפנים שלו היתה שווה את כל הצפיה בפרק :wink:
Enjoy the Silence

RBA
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196

מישהו ראה את הפרק של אתמול?

שליחה

קראתי לפני כמה ימים THREAD שאמרו שפרק 16 יזכר יום אחד בתור אחד מעשרת הפרקים האהובים והאיכותיים בסדרה.
ואיזה פרק זה היה וואו!!

משחק מעולה של ג'ולייט עם טוויסט מצויין. הסדרה הזו כל פעם מגיעה לשיאים חדשים

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719

שליחה

בהחלט, אחד הפרקים היותר חזקים בסדרה, אולי אפילו בTOP 5. בעצם, פרקים כאלו הם מה שעושים את הסדרה כל כך שווה לצפיה.

שאלה שהפרק אבל לא ענה לי עליה-איך בדיוק ג'ולייט כל כך מוכשרת מבחינת "אשת קומנדו"? היא הגיעה לאי בתור מדענית רגישה שאין לה שום קשר בכלל לאקדחים\להיות חסרת רחמים\להיות TOP CLASS מרגלת. האם במהלך שלושת השנים הללו היא גם עברה סוג של הכשרה לטיפול במצבים כאלה? ובעצם זה גם נוגע לכל האחרים, שבערך יש להם את אותם הכישורים. אבל יחד עם זאת כולם בעלי השכלה גבוהה במיוחד, כמו רופאים ומדענים. אז איך זה מסתדר? וזה נראה כאילו אם הטיסה לא הייתה מתרסקת על האי, הם בכלל לא היו משתמשים אף פעם בכל כישוריהם! והם בהחלט לא ידעו על הטיסה.

RBA
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196

mmm good points

שליחה

sunny_jim כתב:בהחלט, אחד הפרקים היותר חזקים בסדרה, אולי אפילו בTOP 5. בעצם, פרקים כאלו הם מה שעושים את הסדרה כל כך שווה לצפיה.

שאלה שהפרק אבל לא ענה לי עליה-איך בדיוק ג'ולייט כל כך מוכשרת מבחינת "אשת קומנדו"? היא הגיעה לאי בתור מדענית רגישה שאין לה שום קשר בכלל לאקדחים\להיות חסרת רחמים\להיות TOP CLASS מרגלת. האם במהלך שלושת השנים הללו היא גם עברה סוג של הכשרה לטיפול במצבים כאלה? ובעצם זה גם נוגע לכל האחרים, שבערך יש להם את אותם הכישורים. אבל יחד עם זאת כולם בעלי השכלה גבוהה במיוחד, כמו רופאים ומדענים. אז איך זה מסתדר? וזה נראה כאילו אם הטיסה לא הייתה מתרסקת על האי, הם בכלל לא היו משתמשים אף פעם בכל כישוריהם! והם בהחלט לא ידעו על הטיסה.
...
I believe that Ben knew about the crash but it wasn't revealed yet. He is one of the sophisticated bad guy I have ever seen in TV

חזור אל “סרטים וטלויזיה”