שרשור תגובות: טלגרם - הטוענת החדשה לכתר

חדשות ועדכונים של HT Magazine
tomer953 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #1 

למאמר: טלגרם - הטוענת החדשה לכתר

תמונה
Telegram - חלקכם בטח שמעתם את השם, אולי אפילו קראתם מאמר או שניים, אך סביר להניח שעדיין קשה לכם להבין למה אתם צריכים אותה. במאמר הבא נסקור את יתרונותיה של האפליקציה להעברת מסרים הזו, ונשווה אל מול המתחרה הגדולה Whatsapp.

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #2 

אני אוסיף עוד 4 לינקים שמשם תתחילו להתחבר לערוצים לבוטים ולקבוצות הישראליות המעניינות אתכם:

חנות טלגרם
https://storebot.me/bot/playtelegrambot

חן קישורים העולמית :
https://t.me/joinchat/AAAAAD4A_zxgqKyBtC7H8Q

קישורים אקסטרא:
https://t.me/kishurimextra

מוריה קישורים:
https://t.me/joinchat/DnFOKkH2PBrg-ux5SG-Nuw

ומפה תסדרו לבד...

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #3 

שני הסנט שלי-
אני לא מכיר אפשרות להתחבר לטלרגם ללא מתן מספר טלפון בהרשמה- נכון שהמספר אינו משמש אחר כך להפעלה ותפעול האפליקציה על מכשירים ופלטפורמות אחרות אבל עדיין נדרש מספר- אשמח אם תתקנו אותי אם אני טועה.

רצוי היה לציין שטלגרם משתמשת בשיטת הצפנה "פרטית" שלא גלויה לבחינה ועלולות להתאפשר באמצעותה גישה לתכנים - את רובנו זה לא בדיוק מטריד אבל צריך לזכור את זה, במיוחד שלמרות פופולריות נמוכה יותר יש את סיגנאל שלפחות ביחס להצפנה שלה יש קצת יותר תמימות דעים לגביה כי היא משתמש במנגנון מוכר שעבר בחינה ובקרה.

tomer953 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

Borderline1 כתב:שני הסנט שלי-
אני לא מכיר אפשרות להתחבר לטלרגם ללא מתן מספר טלפון בהרשמה- נכון שהמספר אינו משמש אחר כך להפעלה ותפעול האפליקציה על מכשירים ופלטפורמות אחרות אבל עדיין נדרש מספר- אשמח אם תתקנו אותי אם אני טועה.
...
אתה לא טועה, אכן סברתי שזה היה שונה, אך מסתבר שהיום הפיתרון הוא באמת להירשם לאחד מהשירותים הזמניים באינטרנט כדי לקבל מספר טלפון זמני רק לצורך הקוד לאימות - ולאחר מכן אין צורך בטלפון יותר.

רצוי היה לציין שטלגרם משתמשת בשיטת הצפנה "פרטית" שלא גלויה לבחינה ועלולות להתאפשר באמצעותה גישה לתכנים - את רובנו זה לא בדיוק מטריד אבל צריך לזכור את זה, במיוחד שלמרות פופולריות נמוכה יותר יש את סיגנאל שלפחות ביחס להצפנה שלה יש קצת יותר תמימות דעים לגביה כי היא משתמש במנגנון מוכר שעבר בחינה ובקרה.
...

המאמר מיועד לאנשים ללא רקע באבטחת מידע, לאנשים מהתחום מומלץ לעיין בקישור הבא:
https://core.telegram.org/techfaq

להדיוטות בנושא אני כן סבור כי לומר ש"טלגרם מאובטחת יותר" מבלי להרחיב בנושא, זו אמירה נכונה.

תודה על תגובתך!

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #5 

תודה על ההבהרות
היא בהחלט יותר בטוחה מהחלופות הפופולריות כיום ובמיוחד וואטסאפפ ואת זה אפשר לומר בלי ספק.

nirmitlamed
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 360
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #6 

קודם כל תודה רבה על ההשקעה בכתיבת המאמר, אהבתי מאוד את הטיפים, חלק באמת לא הכרתי ומאוד שימושיים כמו ה- saved messages.

לפני בערך חודש/חודשיים התקנתי בפעם המי יודע כמה את טלגרם במרוצת השנים. הסיבה העיקרית שתמיד מחקתי את האפליקציה היתה בגלל שהתייחסתי לטלגרם במגבלות של ווטסאפ ולכן למרות המהירות הגדולה של האפליקציה וחלק מהפיצ'רים הקטנים שידעתי עליהם, תמיד מחקתי את האפליקציה ולא מצאתי בשבילה שימוש כי פשוט אין מספיק אנשים מחוברים לטלגרם (בסביבה שלי) שתהיה לי אפשרות לדבר איתם במקום דרך ווטסאפ. אבל כל זה השתנה מרגע שגיליתי עד כמה טלגרם התפתחה מאז וישנם קהילות שלמות (קבוצות/ערוצים) בתחומים שונים שמאפשר לך לקבל מידע, להוריד קבצים, לשתף חוויות ועוד... וכמובן הבוטים הנחמדים כמו אפשרות להסוות את הקול או לקבל מידע על מספר טלפון שאתם לא מכירים. כל זה הפך את הטלגרם מבחינתי שימושי ללא הצורך בלשכנע אנשים להצטרף לטלגרם והתקווה היא שבאמצעות הפיצ'רים האלו יותר אנשים יצטרפו לטלגרם.

אגב אני חושב שטלגרם צריכה לעשות הפרדה באמצעות לשוניות בין ערוצים/בוטים לבין צ'ט רגיל בין אם זה יחיד או בקבוצה. ברגע שאתה נכנס לעולם של הערוצים/קבוצות/בוטים, אתה מגלה את עצמך נרשם ליותר מדי קבוצות והם יכולים לפעמים "לבלגן" את רשימת השיחות שלכם עם אנשים מה שהופך לקצת לא נוח.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9066
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #7 

תודה, תמציתי ומובן מאוד..
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

עמית_לגו
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT
תגובות: 1728
שם מלא: עמית לגו
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #8 

תודה על הכתבה. נהניתי מאוד לקרוא!
כל הכתבות שלי
עמית לגו

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #9 

עוד 2 קבוצות שיעניינו חלק מכם
בנושא עיתונים ישראליים יומיים ומגזינים בקובץ pdf.

עיתונים ומקומונים
https://t.me/newspaperil

עיתונים יומיים
https://t.me/Dailynewspapersisrael1

moranhoresh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 453
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #10 

סתם רעיון שנזרק לאוויר, אולי כדאי לפתוח קבוצת טלגרם לקוראי האתר?

מעבר לכך, הסיכוי שהציבור הישראלי המכור יחליף את הווטסאפ אפסי, מה גם שהרשויות יתנגדו לטלגרם, שבין היתר משמש כפלטפורמה לסחר בסמים

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #11 

@tomer953 - כתבת:
"בנוסף, טלגרם משמעותית יציבה יותר. מידי כמה שבועות אתם נתקלים במצב שבו הוואטסאפ לא מתחבר לכם? בטלגרם זה שכיח בהרבה."
שכיח = נפוץ יותר, כלומר, משתמע שטלגרם פחות יציבה. אני מאמין שהתכוונת ל"נדיר בהרבה".

וכמובן שתודה על המאמר, לא הכרתי את הנושאים האלה בטלגרם.

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1607
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 520 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

האם "הודעה מוצפנת" אפשרית אם הצד השני לא online כעת?

שליחה #12 

נניח שמישהו שואל אותי לברר משהו בנושא "חסוי"...
אז ביררתי ואני רוצה לרשום לו את זה בהודעה חסויה כזו, שמשמידה את עצמה אחרי יום או שעה או משהו כזה.

העניין הוא שהצד השני, לא online כרגע מולי. אז רשמתי לו ויצאתי מהחסוי.
מצד אחד, אני כבר לא יכול לחזור להודעה החסויה ההיא, נניח להוסיף שם עוד משהו ששכחתי.
ומצד שני אני תוהה, אם היא בכלל תגיע לצד השני או לא.

אשמח להבהרות,

ג'יימס

nirmitlamed
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 360
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

Re: האם "הודעה מוצפנת" אפשרית אם הצד השני לא online כעת?

שליחה #13 

@JamesStone
·

קודם כל אתה לא יכול לערוך הודעות במצב הזה ופשוט אל תמחוק את הצ'ט החסוי, רק ברגע שהצד השני קרא את ההודעה. מה כל כך מסובך בזה אני לא הבנתי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46429
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #14 

אני לרוב מסתובב רק בערוץ הדילים שלנו:
https://t.me/HTDeals

וקבוצת הבקשות לקופונים לדילים:
https://t.me/HTDealsChat

למה שלא תשתפו כאן את הערוצים והקבוצות שכדאי שכולנו נכיר? (Y)

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

אממ.. בינתיים גיליתי שהצ'ט החסוי פשוט התווסף לרשימה הגדולה

שליחה #15 

עם אותו שם משתמש ואייקון של מנעול עליו. מסתבר שאפשר להכנס אליו שוב ולהוסיף נתונים.

תודה,

ג'יימס

tomer953 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

מספר חדשות נוספות בנושא:

1) טלגרם X

לפני חודשים בודדים שיחררה טלגרם לחנות האפליקציות של אנדרואיד ואפל אפליקציה חדשה בשם Telegram X
למעשה זוהי אפליקציה כמעט זהה למקורית, אך מאחורי הקלעים היא נכתבה מחדש לחלוטין, בדגש על מהירות, יעילות וחווית שימוש.

אישית באייפון פחות הרגשתי בהבדל (ולעעשה מצאתי כמה פי'צרים קטנים שלא זמינים שם שכן זמינים באפליקציה המקורית)
אך מתגובות ברשת ההבדלים באנדרואיד ניכרים מאוד, במיוחד במהירות.
לקריאה נוספת בבלוג הרישמי:
https://telegram.org/blog/telegram-x

2) הודעות קוליות -> הודעות וידאו
פיצ'ר מאוד נחמד שלא התייחסתי אליו במאמר,
מסתבר שאפשר ללחוץ לחיצה קצרה על סמל המיקרופון איתו אנו נוהגים לשלוח הודעות קוליות, והוא יהפך לסמל של מצלמה.
לאחר מכן נוכל לשלוח הודעות וידאו קצרות, ובעצם "להסתמס" בצורה של סרטוני וידאו, הממשק של זה מאוד יפה, מומלץ לנסות!

[imgur-album]QhzCU[/imgur-album]

3) מעבר לתאריך ספציפי
עוד פיצ'ר נחמד שמצאתי שעובד אצלי במחשב אך לא באייפון - זהו מעבר לתאריך ספציפי
בשיחה כלשהי, לחצו על אחד מהתאריכים שמופיעים לכם (למשל "היום" או "אתמול") מעל אחת ההודעות האחרונות,
יפתח לכם חלון קופץ עם לוח שנה, תוכלו לדלג לכל תאריך שתרצו ממש במהירות כדי לנווט לתאריך ספציפי בשיחה - מדהים!

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

לא עובד עניין התאריכים, אבל יש דברים יותר חשובים..

שליחה #17 

tomer953 כתב:מספר חדשות נוספות בנושא:
3) מעבר לתאריך ספציפי
עוד פיצ'ר נחמד שמצאתי שעובד אצלי במחשב אך לא באייפון - זהו מעבר לתאריך ספציפי
בשיחה כלשהי, לחצו על אחד מהתאריכים שמופיעים לכם (למשל "היום" או "אתמול") מעל אחת ההודעות האחרונות,
יפתח לכם חלון קופץ עם לוח שנה, תוכלו לדלג לכל תאריך שתרצו ממש במהירות כדי לנווט לתאריך ספציפי בשיחה - מדהים!
...
·

אני עם אנדרואיד + דסקטופ. לא עובד לי עניין התאריכים.
אגב, התקנתי את טלגרם X ומחקתי את "הרגיל". הכל נראה שעובד אותו דבר + כל מיני דברים קטנים ונחמדים שאמנם לא היו ממש חסרים לי ברגיל, אבל נחמד שהם קיימים בגירסת ה-X.

אבל מה שבאמת חסר לי (בהשוואה לוואטסאפ), זו האפשרות לבצע ארכיב של שיחות ישנות או כאלו שסתם ממלאות לי את המסך. האם יש אפשרות לאופציה כזו גם בטלגרם?

ג'יימס

tomer953 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

Re: לא עובד עניין התאריכים, אבל יש דברים יותר חשובים..

שליחה #18 

JamesStone כתב:
...
...
·

אני עם אנדרואיד + דסקטופ. לא עובד לי עניין התאריכים.
אגב, התקנתי את טלגרם X ומחקתי את "הרגיל". הכל נראה שעובד אותו דבר + כל מיני דברים קטנים ונחמדים שאמנם לא היו ממש חסרים לי ברגיל, אבל נחמד שהם קיימים בגירסת ה-X.

אבל מה שבאמת חסר לי (בהשוואה לוואטסאפ), זו האפשרות לבצע ארכיב של שיחות ישנות או כאלו שסתם ממלאות לי את המסך. האם יש אפשרות לאופציה כזו גם בטלגרם?

ג'יימס
...
·
בדסקטופ תלחץ על אחד מהתאריכים פשוט:
[imgur-album]O8t6a[/imgur-album]

אני ממש על גירסת הדסקטופ ולא בגירסת הדפדפן (webogram).

לגבי טלגרם איקס - שים לב שאתה לא חייב למחוק את המקורית, פשוט לבטל שם עדכונים כדי לקבל רק באחת, זה מה שעשיתי באייפון..
עשיתי את זה מהסיבה הפשוטה שיהיה לי נוח להשוות פיצ'רים מידי פעם, ולקבל עדכונים מהחנות ברגע שלאחת מהם יוצא עדכון.
האיקס ממש חדש, אז אין לי מושג אם הוא מקבל עדכונים באותה מידה כמו הרגילה, וכל פיצ'ר חדש שיוצא ברגילה מתעדכן שם ולהיפך, אז לכן כרגע שתי האפליקציות מותקנות אצלי, פשוט אחת מנוטרלת מעדכונים.

לגבי ארכיון - כל השיחות מוצגות, לא ניתן להסתיר שיחה למיטב ידיעתי.

אגב פיצ'ר נוסף נחמד בדסקטופ, אם אתם רוצים לסמן כמה הודעות מהשיחה (כדי להעביר אותן למשל לשיחה אחרת, או למחוק אותן)
אז אפשר פשוט לסמן עם העכבר כמה הודעות (כמו בחלונות שמסמנים קבצים), לאחר מכן ניתן לסמן אפילו עוד סט נפרד של הודעות מבלי לאבד את הסימון)

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

אהה, אני עם גירסת הדפדפן. לא מתעתד להתקין משהו בעבור פונקציה בודדת.

שליחה #19 

ולגבי השוואת גירסאות, כאן אתה בא לידי ביטוי. סומך עליך שתיידע אותנו בזמן אמת :-)

ג'יימס

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #20 

Borderline1 כתב:רצוי היה לציין שטלגרם משתמשת בשיטת הצפנה "פרטית" שלא גלויה לבחינה ועלולות להתאפשר באמצעותה גישה לתכנים - את רובנו זה לא בדיוק מטריד אבל צריך לזכור את זה, במיוחד שלמרות פופולריות נמוכה יותר יש את סיגנאל שלפחות ביחס להצפנה שלה יש קצת יותר תמימות דעים לגביה כי היא משתמש במנגנון מוכר שעבר בחינה ובקרה.
...
כל העניין של להתהדר בהגנת פרטיות נשמע כמו גימיק ולא ברור כמה זה באמת מעניין אנשים מעבר לגימיק שבזה. מהרושם שלי רוב האנשים ויתרו מזמן על הפרטיות שלהם (חלקם מחוסר ברירה) ורק רצים לפרסם כל דבר אפשרי בפייסבוק, אינסטגרם וכל מקום אחר אפשרי. יש מתי מעט שעדיין חשובה להם הפרטיות בינהם כאלה שצריכים פרטיות מתוקף עבודתם וכמובן עבריינים ופעילי טרור ומהבחינה הזאת רק נשאר לקוות שההצפנה שלהם היא כזאת שכן תאפשר לפרוץ אליה במקרה הצורך לתפוס את אלה המשתייכים לקבוצות האחרונות.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”