אחריות של מסך לד (LG) קבוצת ח.י

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

עופרפולק כתב:1 . לא מוציאים את השקע אלא רק שעוברים דירה . אתה עובר דירה בקרוב ? לא נראה לי . תקנה כבר עכשיו מגן ברקים לפני שתקנה טלויזיה. 2 בעקבות הפיצוץ הלך הכרטיס ונשברה הטלויזה בחלק הפנימי . 3 יש אחריות ל 3 שנים כול יום תצלצל ותבלבל להם את הראש . אם זה מה שקרה שהוצאת והחזרת את החשמל והיא נשברה לדעתי צריך להפעיל אחריות.
...
אני מקווה שאתה צוחק. כי זה לא מצחיק.
מה בדיוק הבעיה עם ניתוק של מכשיר מהחשמל? ממתי מגן ברקים יעזור לך אם אתה מנתק (או מחבר) מכשיר מהחשמל?
רק לידע כללי, ספק הכוח בכל מכשיר חשמלי, חייב להיות מסוגל להתמודד עם דברים בסיסיים כמו ניתוק וחיבור לרשת החשמל, ותתפלא, אפילו עם קפיצות מתח (כמובן עד גבול מסויים) מבלי להתפוצץ.
אם רעש הפיצוץ היה חזק, יכול להיות שהתפוצץ אחד מהקבלים הגדולים בספק כוח, ואם הלוח של ספק הכוח מקביל לרצפה ולא לפאנל יכול, אולי, להיות שאחד החלקים שלו פגע בפאנל וגרם לנזק. אבל מן הסתם בלי בדיקת מעבדה מאד מעמיקה אי אפשר לקבוע כלום.

לפי דעתי, אם לא נגעת בטלויזיה והדבר היחיד שעשית היה ניתוק ואז חיבורה לחשמל, כשלאחר מכן הכרטיס "התקלקל" ולאחר ביקור הטכנאי הפאנל נסדק, אני לא רואה איפה כאן אשמתך. אני מסכים עם לחלוטין jtk.

BEN76 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12

שליחה

תודה על התשובות של כולם
תוכלו להרחיב טיפה מה עליי לעשות

לגשת למקור חיצוני שיוכיח שזה קרה בגלל הכרטיס ואז אני מכוסה מבחינת האחריות
או לפנות למישהו בכיר בח.י כי דיברתי כבר עם השרות והמעבדה בח.י
וזה לא עזר כל כך.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5012

שליחה

jacko-il (שחר) , עופרפולק ושאר החברים -
דיברתי באופן כללי - לא האשמתי אף אחד מהפורום - נא לא להיפגע !!!

לפותח השרשור .

ממי קנית את המסך ?? איזה חנות ?

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

עופרפולק כתב:1 . לא מוציאים את השקע אלא רק שעוברים דירה . אתה עובר דירה בקרוב ? לא נראה לי . תקנה כבר עכשיו מגן ברקים לפני שתקנה טלויזיה. 2 בעקבות הפיצוץ הלך הכרטיס ונשברה הטלויזה בחלק הפנימי . 3 יש אחריות ל 3 שנים כול יום תצלצל ותבלבל להם את הראש . אם זה מה שקרה שהוצאת והחזרת את החשמל והיא נשברה לדעתי צריך להפעיל אחריות.
...
·

עופר - לגבי ה"לא מוציאים את השקע ... יש מגן ברקים ...

אצלי ואני מניח אצל כמה אחרים - השקע נמצא מאחורי ה-TV - כדי שלא יראו שום כבל.
אין אפשרות אצלי לשים מגן ברקים עקב כך.
וכן - אצלי לצערי , כשהייתה הפסקת החשמל הגדולה (לפני חודשיים בערך) כשחזר החשמל - נדפקה ה-TV שלי .

למזלי יש לי ידע באלקטר' ועוד כמה דברים . אני פירקתי את ה-TV , החלפתי כמה רכיבים (מייצב , קבלים ושאר רכיבים) ותיקנתי אותה בעצמי .

עכשיו שמתי מגן דירתי ככה שהכל אמור להיות מוגן בדירה ואין צורך במגינים אחרים - ממליץ גם לכל החברים כאן.
זה עולה כ-800 ש"J עם התקנה אבל שווה את זה .

וכמו שאמרתי מקודם לפותח השרשור - צלם ותעד הכל !!
אם אתה גרמת לבעייה - תהיה מספיק הגון לקחת אחריות ולתקן על חשבונך .
אם התקלה נגרמה כתוצאה מהטכנאי - שלח להם מכתב ואף תביעה במידה ולא יהיו הוגנים .

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

@movieman אשמח להפניה לאיזה סוג מגן דירתי התקנת.
אם זה לא רכיב יקר מדי, יכול להיות שכדאי להתקין את זה גם אצלי בדירה.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

TheCoolest כתב:@movieman אשמח להפניה לאיזה סוג מגן דירתי התקנת.
אם זה לא רכיב יקר מדי, יכול להיות שכדאי להתקין את זה גם אצלי בדירה.
...
·רשמתי את העלויות:
הרכיב עבור דירה עם חשמל תלת פאזי עולה כ- 550 ש"ח (כולל מע"מ)
ההתקנה ע"י חשמלאי מוסך כ-200-250.
סה"כ עלות כ-800 ש"ח.

הנה קישור:

http://www.hometheater.co.il/vp1994550#1994550
יש שם גם המלצה לחשמלאי - גם אני הייתי מרוצה ממנו - אחלה בחור .

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

דווקא את המשפט עם המחיר פספסתי, תודה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

אני חושב שי לך בעיה של גישה, אתה נחמד מדי. נדפק לך הכרטיס במסך, בא טכנאי, שבר את המסך, זה גם די קל, לקח את הכרטיס והלך. תתחיל במכתבים, תלונות וטביעות. אבל על ההחתלה קצת צעקות...

BEN76 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אני חושב שאתם מפספסים פה משהו, אני אשתדל לענות על השאלות.
1. את המסך קניתי ישירות מח.י
2. לגבי הלהיות הוגן במידה ואני גרמתי לנזק - אני לא בן 15 ותאמינו לי שאם אני הייתי גורם לנזק לא היה לי אינטרס לשרוף לכם (וגם לי)זמן בלכתוב בפורום שקרים, הרי מה זה יעזור, לא אתם תחזירו לי את הכסף אז למה לי לכתוב שטויות/שקרים
3.לגבי הבעיה עם הגישה - אין פה עניין שלהיות נחמד ןזו בדיוק הסיבה שמלכתחילה פניתי לפורום שלכם, לקבל ייעוץ מה לעשות.
ואם יש לי סיכוי בתביעה או בפנייה לשרות של ח.י בנוגע למצב.
כי יש פה מצב נתון שכרטיס נשרף והמסך נשבר, אז בוא נניח לרגע שלא אני ולא הטכנאי שבר בבדיקה - אם יש בוודאות כרטיס שרוף (ויש לי אחריות מלאה של ח.י לשלוש שנים) אז כנראה שהוא איכשהו פגע במסך (תסכימו איתי שאם הטלויזיה היתה מקבלת מכה מנפילה והמסך היה נשבר, מה זה קשור לקצר בכרטיס האלקטרוני
האם זו לא עילה לעשות קצת בלאגן/רעש מול ח.י?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

נסה להגיע בח.י למישהו בכיר יותר מנציגת השירות. דרוש שמנהל מעבדה או מנהל מותג או מוצר (תחום טלויזיות) ייצור איתך קשר. אתה חייב לחתור למצב בו תקבל גם תשובות בכתב. מה לדעתם גרם לתקלה ומדוע הם לא מכסים את העניין במסגרת האחריות שיש על המוצר. בלי תשובות קונקרטיות, לא תוכל להתקדם. אגב, גם לא הבנתי למה הטכנאי פירק את הכרטיס ולקח אותו אחרי שהוא הוחלף במסך.
בשורה התחתונה חבר, ההחלטה מה לעשות היא רק שלך. במידה והם יתבצרו בעמדה שלהם שהנזק למסך נגרם על ידך בגלל נקיון אגרסיבי ואתה תטען שלא גרמת נזק למסך מנקיון וכי המסך התפוצץ מעצמו בעת החיבור לחשמל וזה אמור להיות מכוסה באחריות היצרן שכן לא עשית עם המסך פעולה לא תקינה - תאלצו להגיע עם זה לבית משפט. זה מה שקורה במציאות שלכל אדם יש דעה שונה לגבי מקרה נתון ולא מצליחים להגיע לפשרה שמספקת את שני הצדדים. אתה גם יכול לבחון כיסוי ביטוחי לתכולה למקרה כזה, אם יש ואם מכסה בכלל מקרים כאלה.

BEN76 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

שלום לכם

קודם כל תודה לכם על הייעוץ והעזרה (חלק עזרו יותר, חלק פחות)

מה שאני למדתי על בשרי והבנתי מחלק מהדברים שנרשמו פה

1. הטכנאי היה צריך להשאיר את הכרטיס התקין ולא לקחת אותו בחזרה, בטענה שבמילא המסך שבור ואין לי מה לעשות איתו
2. להמציא לי תירוץ (לאחר שרואים שאין פגיעות/מכות במסך) שכנראה ניקית חזק מידי את המסך ולכן הוא התנפץ - הזוי מידי
3. כרטיס לא אמור להישרף בגלל שניתקתי אותו מהחשמל פעם ראשונה אחרי חצי שנה (וזה באמת לא משנה למה ניתקתי)
4. הטכנאי יכל לשבור לי את המסך בזמן החלפת הכרטיס - כמו שאני "אולי" ניפצתי את המסך בזמן הניקיון.
5.יש מקרה נתון שיש לי כרטיס שרוף ובאותו זמן גם המסך שבור - כנראה שיש קשר בין הדברים, לא?

לסיכום של עניין יש פה מקרה שח.י מנצלים לטובתם (לא בטוח שבית משפט יסכים איתם)ולא באמת רוצים לעזור ללקוח
שבאמת ובתמים קיבל סטירה וצריך לשלם (בסופו של יום) על שתי טלוויזיות שבפועל יש לי אחת.
דרך אגב אני שוקל גם לשלוח מכתב לתוכנית הכל כלול בערוץ 10

BEN76 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

היי
רציתי לעדכן ששלחתי מכתב לפניות הציבור של החברה (ח.י)
ולאחר שהם ביררו מול המעבדה הם אמרו לי
שאין מצב שהפיצוץ בכרטיס גרם לשבר במסך וזה כנראה משהו שאני גרמתי לו.

אני לא מתכוון לוותר להם
ואני אלך עד הסוף (כולל בית משפט).

אני למדתי שיבואן רשמי זה לא בהכרח הדבר הכי טוב וגם הם מתנהגים כמו חאפרים
אני כבר נפגעתי מח.י
אתם תחשבו פעמיים לפני שאתם קונים מוצר דרכם.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362

שליחה

שיהיה בהצלחה, תעדכן מה נסגר.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

גם אם אתה שברת הם עדין צריכים לתקן את מה שבאחריות. כדאי לבדוק אם בכרטיס השרוף שנשאר יש רכיב שהתפוצץ.
בכל מקרה, בבית משפט ספר את הסיפור שלך שמטיב איתך. תתפלא מה הנציגים של הנתבעת יכולים להמציא. תחשוב על סיפור טוב למה ניתקת את המסך מהחשמל שלא יהיה למה להתפס. תגיד שניקית עם מטלית יבשה. הכל פשוט. הכנסת לחשמל היה פיצוץ. שהסיפור יהיה טוב, תגיד שזה גם גרם לסדק קטן. כשבא הטכנאי התחיל להתעסק עם האזור הסדק החמיר אבל אחרי הדלקת הטלוויזיה היא עבדה. כשהתעקשת שגם את הסדק יש לתקן, הטכנאי התנער מאחריות, לקח את הרכיב התקין שהגיע לך באחריות וטען שאיכשהו אתה גרמת לשבר פנימי מה שכמובן לא יכול להיות ובקיצור רק בית המשפט יכול להכריח אותם לקחת אחריות ולכן אתה כאן. אם תדבר נכון וחכם - תזכה. והכי חשוב תלמד מגדולי האומה שלנו - המטרה לנצח במשפט ולא להגיע לחקר האמת ולכן מותר ואף רצוי לסלף אותה אחרת יאכלו אותך בלי מלח.

danidanon
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87

עצה לתביעות קטנות

שליחה

רגע, אם זה סיכוי קטן ששבר פנימי יגרם ממכה חיצונית, אז יש יותר סיכוי שהטכנאי גרם לשבר כשהוא החליף את הכרטיס מסך? (והוריד את הטלוויזיה)?

אני מציע לך כמה דברים:

1. אם אתה צודק והשבר לא נגרם באשמתך, וביקשת מהם מספר פעמים לממש את האחריות - הצדק איתך.
2. תשלח להם מכתב התרעה לפני תביעה עם פירוט קצר ביותר של תיאור המקרה (כמה שפחות פרטים). תדרוש תיקון (אם לא דרשת) או החלפה של הטלוויזיה. אל תתפתה למסור להם מידע שאתה לא יודע בוודאות שישרת אותך אם זה יגיי לבימ"ש. אם אתה לא בטוח - תוותר עד שתקבל ייעוץ כלשהו.
3. תקרא מדריכים של תביעות קטנות. בשביל להוכיח משהו טכני אתה חייב להביא חוות דעת מקצועית. בשביל להוכיח סיבת נזק תצטרך להביא חוות דעת חיצונית ממעבדה (על מקור הנזק או הסבירות למקור הנזק). תנסה לקבל מח.י. אישור להוציא חוו"ד ממעבדה חיצונית. בכל מקרה, אם אין ביניכם שום הסכמה על פיצוי, אז זה כבר לא ישנה אם יאשרו לך או לא.
4. אם זה מגיע לבית משפט - אל תשקר בבית משפט. השופטים נוטים ללכת לטובת הצרכן אבל חשוב לתת רושם אמין. זה כמובן אם אתה דובר אמת ולרוע מזלך פשוט לא היה לך ידע טכני בזמנו.
5. אחרי שבלבלו לך את השכל, אני ממליץ בחום שתקרא כמה כתבי תביעה במקרים דומים לשלך (אפשר למצוא בגוגל). אני מניח שהמקרה שלך נופל בגבולות התנערות ממתן שירות ואחריות לנזק שנגרם במסגרת תנאי האחריות או מפעולה של נציג החברה.
6. תפנה לאמון הציבור לקו ייעוץ - 03-560-60-69 - בשעות 15:00-17:00 ותבקש להתייעץ.
בגדול הם עונים יחסית מהר אבל אל תבנה על סיוע מקיף כי המקרה שלך מורכב.
נערך לאחרונה על ידי danidanon ב 16/01/2016 22:07, נערך 2 פעמים בסך הכל.

danidanon
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87

שליחה

שימו לב גם שמי שהלך לו מכשיר אלקטרוני כלשהו בגלל הפסקת חשמל יכול לדרוש פיצוי או לתבוע את חברת החשמל.
יש כמה סוגים של הפסקות חשמל, אבל במקרים מסויימים חברת החשמל מחוייבת לפצות.
חברת החשמל מפרסמת את הסיבות להפסקות חשמל. יש על זה כתבות שונות.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4171334,00.html

alonrod
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 503

שליחה

יש עדכון ? :)

BEN76 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה