הבדלים בין מגברים - המשך
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
עם כל הכבוד לא ניראה לי שיש למישהו אפשרות להגדיר מגבר אחרת ממה שהוא באמת , מגביר את האות.
אף אחד כאן מעולם לא טען שהוא מגביר את האות באופן שקוף , אין מצב שמגבר לא יתערב בסאונד .
הבעיה כאן היא שאנו כולנו מסכימים שיש הבדל בין מגברים , אהרון ודרמבוי טוענים שאין הבדל . {ככה אני הבנתי}.
אני לא מבין איך אדם עם אוזניים מסוגל להגיד דבר כזה ... מזה אין הבדלים.
ומי אמר שבדיקה תיקנית היא בדיקה עיוורת? {דרמבוי שלח לי את את תקנון הבדיקות בבקשה}.
בכל פורום ובכל מקום שניתקל בו נימצא מישהו שהוא נגד ואנטי , שיחשוב שכולם רמאים ונוכלים ושרק הוא גילה את האמת.
אני אומר דבר פשוט.
לפי הלך השירשור והיתפתחותו הגענו למסקנה שאף אחד לא הבין מה רוצה פותח השירשור חוץ מלהגיד אין הבדלים וקדימה הפועל בואו נתווכח על זה.
כמובן שמתוך 10K גולשים אפשר למצוא אחד {לפחות} שימצא הגיון בדבריו אך אותו אחד שמע בחייו כמות מגברים מקבילה לכמות המגברים ששמע אברהם אבינו בדרך לעקדת יצחק , בעוד שפותח השירשור גילה שיש עידוד לדבריו וקיבל פוש עצבני להמשיך בוויכוח המטופש.
אני אינני מסכים עם הטענות מפשני שאני מבחין בין מגברים שונים {גם אם אני מחוץ לחדר} בלי בעיה. כלומר ... מישהו כאן טועה וזה לא אני.
מה שעושה אהרון זה נותן שתי קילומטר של הודעה שחוזרת על עצמה אבל במילים אחרות . נותן את אותם נתונים טכנים יחידים שאינם משקפים שום דבר מפני שיש עוד נתונים שהוא פשוט לא יודע אותם ... {כי לא מספרים לו}.
פיתאום אחרי לחץ קליל מגיע כבודו ואומר שאם יש הבדל אז זה בגלל שהמגבר מעוות , אחרי שהוא אמר שאין הבדלים פיתאום יש??
וואלה שככה יהיה לי טוב הגענו ל-19 עמודים ולא הגענו לשום מסקנה חדשה.
בין מגברים קיים הבדל , אני יודע את זה ואהרון הודה בזה .
עכשיו הוא יבוא ויגיד שמגבר לא אמור לעוות , ואז יתחיל וויכוח חדש על רקע למה מגבר צריך לעוות.
ואני מבטיח לכם שהתובנות היחידות שנפיק מזה זה בדיוק מה שאיציק אמר.
יותר חשוב להבין את המוח המעוות מאשר את המגבר המעוות.
אף אחד כאן מעולם לא טען שהוא מגביר את האות באופן שקוף , אין מצב שמגבר לא יתערב בסאונד .
הבעיה כאן היא שאנו כולנו מסכימים שיש הבדל בין מגברים , אהרון ודרמבוי טוענים שאין הבדל . {ככה אני הבנתי}.
ומי אמר שבדיקה תיקנית היא בדיקה עיוורת? {דרמבוי שלח לי את את תקנון הבדיקות בבקשה}.
בכל פורום ובכל מקום שניתקל בו נימצא מישהו שהוא נגד ואנטי , שיחשוב שכולם רמאים ונוכלים ושרק הוא גילה את האמת.
אני אומר דבר פשוט.
לפי הלך השירשור והיתפתחותו הגענו למסקנה שאף אחד לא הבין מה רוצה פותח השירשור חוץ מלהגיד אין הבדלים וקדימה הפועל בואו נתווכח על זה.
כמובן שמתוך 10K גולשים אפשר למצוא אחד {לפחות} שימצא הגיון בדבריו אך אותו אחד שמע בחייו כמות מגברים מקבילה לכמות המגברים ששמע אברהם אבינו בדרך לעקדת יצחק , בעוד שפותח השירשור גילה שיש עידוד לדבריו וקיבל פוש עצבני להמשיך בוויכוח המטופש.
אני אינני מסכים עם הטענות מפשני שאני מבחין בין מגברים שונים {גם אם אני מחוץ לחדר} בלי בעיה. כלומר ... מישהו כאן טועה וזה לא אני.
מה שעושה אהרון זה נותן שתי קילומטר של הודעה שחוזרת על עצמה אבל במילים אחרות . נותן את אותם נתונים טכנים יחידים שאינם משקפים שום דבר מפני שיש עוד נתונים שהוא פשוט לא יודע אותם ... {כי לא מספרים לו}.
פיתאום אחרי לחץ קליל מגיע כבודו ואומר שאם יש הבדל אז זה בגלל שהמגבר מעוות , אחרי שהוא אמר שאין הבדלים פיתאום יש??
עכשיו הוא יבוא ויגיד שמגבר לא אמור לעוות , ואז יתחיל וויכוח חדש על רקע למה מגבר צריך לעוות.
יותר חשוב להבין את המוח המעוות מאשר את המגבר המעוות.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
לאהרון,
תרגיל קצר:
בואו נניח שאין הבדל בין מגברים שנמדדו וגו' - ולכן אפשר לקנות מגברים מבלי להקשיב להם.
ועכשיו....בואו נניח שאי אפשר לעשות אותו דבר לגבי רמקולים.
אז מה התועלת בטיעון הזה??
את כל הזמן שיש לך, הקדש לשמיעת רמקול שאתה אוהב, וקנה מגבר על סמך מדידות ? אזי, כל הדיבורים על טכנוקראטיות הם שימוש במושג לא מתאים לתאר העדפה לא רציונלית של פריט אחד על אחר.
אולי אפשר להשיג אותה תוצאה על סמך של שילוב רמקול מסויים ומגבר שיהיה - (אפילו במתכוון!!!!) בלתי מושלם? ואולי בפחות כסף?
ברגע שהצגת את האלמנט הסוביקטיבי ברכישה שלך, כל הנימוקים האחרים בטלים, וגם לשיטתך, אתה פשוט טועה, ובמקרה הזה, גם מטעה.
תרגיל קצר:
בואו נניח שאין הבדל בין מגברים שנמדדו וגו' - ולכן אפשר לקנות מגברים מבלי להקשיב להם.
את כל הזמן שיש לך, הקדש לשמיעת רמקול שאתה אוהב, וקנה מגבר על סמך מדידות ? אזי, כל הדיבורים על טכנוקראטיות הם שימוש במושג לא מתאים לתאר העדפה לא רציונלית של פריט אחד על אחר.
אולי אפשר להשיג אותה תוצאה על סמך של שילוב רמקול מסויים ומגבר שיהיה - (אפילו במתכוון!!!!) בלתי מושלם? ואולי בפחות כסף?
ברגע שהצגת את האלמנט הסוביקטיבי ברכישה שלך, כל הנימוקים האחרים בטלים, וגם לשיטתך, אתה פשוט טועה, ובמקרה הזה, גם מטעה.
נועם
נתחיל במכוניות
כל דבר רלוונטי לביצועי מכונית יכול להימדד. כלומר: לא רק מה שיחידת הכוח/העברה יודעים לעשות – האצה מהמקום, מהירות מרבית, האצות-ביניים, רעש, צריכת דלק, זיהום וכיו"ב אלא גם יכולת דינמית. כלומר: כוחות g, מהירות מרבית בפנייה נתונה ואחיזה, פעולת מתלים בכביש נתון, בלימה וכו'.
מי שחושב שהדבר ניתן להיעשות ללא בחינה ארוכה בשטח, כולל היזון חוזר ותיקונים, אינו נובע מסוג הכבישים ואופי הדרכים שהרכב נבחן עליו או בהקשר אחר בטיחות – פשוט טועה. מדובר כאן בתעשייה עם משאבי ענק, ניסיון אדיר, ידע מצטבר בקנה מידה פנטסטי, עקרונת פעולה ידועים מהמקור הפיזיקלי ועד לביצוע בפועל, וגומר.
נחזור לעיקר. בניגוד לנ"ל, ביצועי מערכת שמע אינם מבוססים על יכולותיה שלה בלבד – עצמה, עיוותים – אלא גם על משהו שהיא חיייבת להתייחס אליו אבל אינו שלה: המקור המוזיקלי.
המחשבה שאפשר לתכנן משהו על סמך עקרונות טכנולוגיים בלבד ללא ייחוס למקור היא שגויה. הטענה כי יש עקרונות כאלו שיודעים מראש לעשות את זה ולכן נעשים מבלי להאזין לתוצאה הסופית – שגויה. בנוסף, מי שחושב שכיום מתכננים מוצרי הי-אנד מבלי להאזין להם במהלך הפיתוח – מה שנקרה Voicing – טועה. תהליך זה זהה למה שעושים ברכב, בייחוד במערכות הדינמיות שלו, כאשר יוצאים אותו החוצה, רושמים הערות וחוזרים לתיקון וחוזר חלילה.
מעבר לנ"ל, אין מדידות שמודדות את סך הנאמנות למקור מכיוון שאין תקן כזה. בנוסף, אין מדידות שמודדות או יכולות להראות מרכיבים מסוימים של ההגברה במערכת כגון במת צליל, נוכחות וכיו"ב.
כמעט אחרון: המערכת ומרכיביה קמה למען אוזנו של האדם. הוא הקובע, וככל שהוא מנוסה יותר ומודע יותר כך סביר שלהתרשמותו יש ערך רב יותר.
ואחרון: מי חשוב שבדיקת מהנדס מזון יכולה להחליף את הבנתו של המבין הגדול בבישול בהתייחסות לטעמו של האוכל, מפספס את המהות. כל מוצר מזון חדש שיוצא מביח"ר עובר מבחני טעימה של אלפים; מרכיבים משובחים לא יספרו מראש כי ארוחתו של הטבח תצליח.
או בקיצור: מבחן ערכו של הפודינג הוא בטעמו.
מי שחושב שהדבר ניתן להיעשות ללא בחינה ארוכה בשטח, כולל היזון חוזר ותיקונים, אינו נובע מסוג הכבישים ואופי הדרכים שהרכב נבחן עליו או בהקשר אחר בטיחות – פשוט טועה. מדובר כאן בתעשייה עם משאבי ענק, ניסיון אדיר, ידע מצטבר בקנה מידה פנטסטי, עקרונת פעולה ידועים מהמקור הפיזיקלי ועד לביצוע בפועל, וגומר.
נחזור לעיקר. בניגוד לנ"ל, ביצועי מערכת שמע אינם מבוססים על יכולותיה שלה בלבד – עצמה, עיוותים – אלא גם על משהו שהיא חיייבת להתייחס אליו אבל אינו שלה: המקור המוזיקלי.
המחשבה שאפשר לתכנן משהו על סמך עקרונות טכנולוגיים בלבד ללא ייחוס למקור היא שגויה. הטענה כי יש עקרונות כאלו שיודעים מראש לעשות את זה ולכן נעשים מבלי להאזין לתוצאה הסופית – שגויה. בנוסף, מי שחושב שכיום מתכננים מוצרי הי-אנד מבלי להאזין להם במהלך הפיתוח – מה שנקרה Voicing – טועה. תהליך זה זהה למה שעושים ברכב, בייחוד במערכות הדינמיות שלו, כאשר יוצאים אותו החוצה, רושמים הערות וחוזרים לתיקון וחוזר חלילה.
מעבר לנ"ל, אין מדידות שמודדות את סך הנאמנות למקור מכיוון שאין תקן כזה. בנוסף, אין מדידות שמודדות או יכולות להראות מרכיבים מסוימים של ההגברה במערכת כגון במת צליל, נוכחות וכיו"ב.
כמעט אחרון: המערכת ומרכיביה קמה למען אוזנו של האדם. הוא הקובע, וככל שהוא מנוסה יותר ומודע יותר כך סביר שלהתרשמותו יש ערך רב יותר.
ואחרון: מי חשוב שבדיקת מהנדס מזון יכולה להחליף את הבנתו של המבין הגדול בבישול בהתייחסות לטעמו של האוכל, מפספס את המהות. כל מוצר מזון חדש שיוצא מביח"ר עובר מבחני טעימה של אלפים; מרכיבים משובחים לא יספרו מראש כי ארוחתו של הטבח תצליח.
או בקיצור: מבחן ערכו של הפודינג הוא בטעמו.
שלום לכולם
בתור עוד גיבוי לדבריו של אהרון מבקש לקרוא את הנ"ל:
על הכותב:
About Ian G. Masters
Ian G. Masters has been covering audio and video equipment since 1972, for more than a decade as editor of an internationally-respected Canadian consumer electronics publication, AudioScene Canada, and for a further three years as editor of Inside Audio Video.
From 1984 on, he was a regular presence in New York's Stereo Review, the world's largest home-entertainment equipment magazine. Since 1984, the magazine published more than 50 feature articles by Masters, plus a 14-part series on the basics of audio and video and a further 12-part practical guide to buying home entertainment equipment. He wrote the monthly Q&A column for the magazine from 1986 until the magazine merged with Video to become Sound & Vision in early 1999. His Q&A column continues in the new magazine, for which he is a contributing technical editor. He has also written on an occasional basis for other magazines published by the same company: Audio, Sound & Image, Car Stereo Review, and others.
During the same period, he was a contributing editor for Canada's leading consumer electronics magazine, Toronto-based Sound & Vision (no relation to the later U.S. publication of the same name). His contributions included numerous articles on audio and videotopics, equipment test reports and a regular video column that began in 1985. In May, 1996, he was appointed editor of the magazine, a position he held until the publication produced its last issue on the retirement of its owner the following November.
For more than seven years, since its inception in 1994, he wrote a weekly audio and video column in "FastForward," the technology section of Canada's largest newspaper, the Toronto Star, and also had numerous features published by the paper.
In addition, he has been a regular writer for Sydney's Australian Hi-Fi and contributed articles on audio and video topics to Canada's Home Computing & Entertainment magazine. His work has also appeared on Internet-based sites.
Over the years, Masters has been a regular contributor to such diverse publications as Ottawa's Canadian Consumer magazine, and Home Goods Retailing, a national trade publication. On a more casual basis, he has contributed to a wide range of publications, such as Consumer Reports, Flare, Home Decor Canada, Ricky McMountain's Buyer's Guide, the Los Angeles Times, and Tokyo Journal. Oh, and the Journal of the Society of American Archivists!
Ian G. Masters was born in Toronto, and lived there for 45 years. He now lives in the country with his wife Susan, their two cats, and more electronic equipment than they really need.
והמאמר עצמו שנקרא The Ongoing Debate about Amplifier "Sound"
http://www.mastersonaudio.com/audio/20020901.htm
על הכותב:
About Ian G. Masters
Ian G. Masters has been covering audio and video equipment since 1972, for more than a decade as editor of an internationally-respected Canadian consumer electronics publication, AudioScene Canada, and for a further three years as editor of Inside Audio Video.
From 1984 on, he was a regular presence in New York's Stereo Review, the world's largest home-entertainment equipment magazine. Since 1984, the magazine published more than 50 feature articles by Masters, plus a 14-part series on the basics of audio and video and a further 12-part practical guide to buying home entertainment equipment. He wrote the monthly Q&A column for the magazine from 1986 until the magazine merged with Video to become Sound & Vision in early 1999. His Q&A column continues in the new magazine, for which he is a contributing technical editor. He has also written on an occasional basis for other magazines published by the same company: Audio, Sound & Image, Car Stereo Review, and others.
During the same period, he was a contributing editor for Canada's leading consumer electronics magazine, Toronto-based Sound & Vision (no relation to the later U.S. publication of the same name). His contributions included numerous articles on audio and videotopics, equipment test reports and a regular video column that began in 1985. In May, 1996, he was appointed editor of the magazine, a position he held until the publication produced its last issue on the retirement of its owner the following November.
For more than seven years, since its inception in 1994, he wrote a weekly audio and video column in "FastForward," the technology section of Canada's largest newspaper, the Toronto Star, and also had numerous features published by the paper.
In addition, he has been a regular writer for Sydney's Australian Hi-Fi and contributed articles on audio and video topics to Canada's Home Computing & Entertainment magazine. His work has also appeared on Internet-based sites.
Over the years, Masters has been a regular contributor to such diverse publications as Ottawa's Canadian Consumer magazine, and Home Goods Retailing, a national trade publication. On a more casual basis, he has contributed to a wide range of publications, such as Consumer Reports, Flare, Home Decor Canada, Ricky McMountain's Buyer's Guide, the Los Angeles Times, and Tokyo Journal. Oh, and the Journal of the Society of American Archivists!
Ian G. Masters was born in Toronto, and lived there for 45 years. He now lives in the country with his wife Susan, their two cats, and more electronic equipment than they really need.
והמאמר עצמו שנקרא The Ongoing Debate about Amplifier "Sound"
http://www.mastersonaudio.com/audio/20020901.htm
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"
Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"
במידה ומאמר פשוט ולא ארוך זה לא יוכל לפתוח את ראשיכם לדעות שונות, אני אפסיק את תגובותיי בנושא זה, משום העובדה שמאמצים אלו לא שווים את ההשקעה, לדעתי.
לא התכוונתי לרכיב ההגברה.LiorC כתב:אני מציע שנמתין להגדרתו של אהרון של מה זה מגבר.
בכל מקרה, אם מדובר רק על רכיב ההגברה עצמו (הטרנזיסטור) אזי זה משול להגדרה של "בוכנה" כ"מנוע"....
התכוונתי לכל המכלול, אשר מקבל סיגנל בכניסה, ומוציא את אותו הסיגנל, אבל מוגבר בעוצמתו, במוצאו, ללא שום שינויים, אלטרציות, אקוויליזציות וכדומה.
זאת מבחינתי הגדרתו של מגבר.
נמרנמר כתב:עם כל הכבוד לא ניראה לי שיש למישהו אפשרות להגדיר מגבר אחרת ממה שהוא באמת , מגביר את האות.
אני אומר דבר פשוט.
עכשיו הוא יבוא ויגיד שמגבר לא אמור לעוות , ואז יתחיל וויכוח חדש על רקע למה מגבר צריך לעוות.![]()
יותר חשוב להבין את המוח המעוות מאשר את המגבר המעוות....
מבחינתי אם מגבר מעוות את האות לרמה שזה מעוות את הסאונד - זה מבחינתי בדיחה ולא מגבר, ז"א הציוד לא עושה בצורה נכונה את מה שמוטל עליו.
ואני לא טענתי שאין הבדלים בין הציודים שאתה קורא להם מגברים.
יש הבדלים. אחד צובע ככה, שני צובע אחרת.
אני אומר, שאם שני מגברים, שנמדדים זהה, בעלי עקום הענות דומה (בתווך של אי יכולת אבחנה על הנייר, הם גם יישמעו זהה בבדיקת המבחן העיוור)
הסבר מצוין בשפה פשוטה (אמנם באנגלית) על ABX DOUBLE BLIND TEST
http://www.hydrogenaudio.org/forums/ind ... opic=16295
וליתר אני בוחר שלא להגיב, ברשותך.
שלום לך נועם היקר!nvinyl66 כתב:לאהרון,
תרגיל קצר:
ברגע שהצגת את האלמנט הסוביקטיבי ברכישה שלך, כל הנימוקים האחרים בטלים, וגם לשיטתך, אתה פשוט טועה, ובמקרה הזה, גם מטעה....
ברשותך אני אענה על כמה מדבריך בינתיים שאהרון לא בנמצא.
בהחלט אי אפשר לקנות רמקול מבלי לשמוע אותו לפני זה.
ולגבי הטיעון השני - אני אומר, הקדש את רוב הזמן לבחירת הרכיב הכי חשוב, לדעתי, במערכת, והוא הרמקול.
בהחלט יכול להיות מקרה להשיג תוצאה עם רמקול מעוות ומגבר שיעוות את הקונטרה, אבל למה להגביל את עצמך לעיוות הקונטרה הזה? אם את אותו העיוות אתה יכול לעשות ע"י לדוגמא RC? או איקולייזר פשוט?
כן, אולי זה אפשרי בפחות כסף, אבל זאת יד המקרה.
אני חושב שהדרך שאהרון נותן היא הקלה, והפשוטה ביותר.
וזאת דעתי.
drambuie,drambuie כתב:שלום לכולם
...
...
צר לי, שמע אולי משבר גיל המעבר מדבר פה, אבל היום אני לא אשמע הבדלים
ששמעתי בשנות ה-20 לחיי, מדידות שמיעה שערכתי לעצמי עם מחולל תדרים מראות
שאיבדתי מספר KHz בגבוהים ...
כותב המאמר פה מציג רקורד נאה שכלל לא רלוונטי למבחן שנערך ע"י שומעים אחרים
שנאספו אולי ממוסד גיל הזהב הקרוב, מבחינתי
באמת, אין לי כל בעיה עם מבחן זה שמראה שאין הבדל, אבל לא הייתי שם ואין
כל פירוט לגבי התנאים, המקור, המגברים, האקוסטיקה, הרמקולים והשומעים
כמו שכתבתי בשרשור זה, אני וחברי, שהיינו מטורפים לאודיו עם עודף זמן,
ערכנו לפני 17 שנה מבחן עיוור, מבוקר, ומשכנע לגמרי בו שנינו זיהינו הבדל בין שני מגברים
של אותו יצרן, באותה רמת מחיר (אל דאגה יותר מ$200
עם הבדל של 0.02% THD בלבד בינם.
בחנו אותם מאוזנים ואח"כ ניסינו לקזז את ההבדלים במשחק בכיולים שונים של באס וטרבל.
לא היה ניתן להתאים את איכות הצליל, מגבר אחד תמיד נתן צליל מדויק או נעים יותר
איך שתבחר להגדיר אותו.
אבל למה ללכת רחוק, אשתי לא שומעת גם היום הבדלים שאני כן שומע.
אז זה שאשתי לא שומעת אומר שאין הבדלים ?
אם נעבור שנייה למקרני DLP, יש אנשים שיצהירו ויוכלו לזהות אפקטים של קשתות
באופן מבוקר וחד משמעי, ויש אנשים שלא ידעו בכלל על מה מדובר.
אז יש או אין קשתות ב-DLP ?
תלוי את מי שואלים !
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
זה שאתה יכול להגדיר (נניח שאתה יכול..כי הרי אתה לא יודע את כל מה שצריך למדוד/ לאפיין ), זה לא אומר שאתה יכול להוכיח (שוב, מאותה אי הסכמה/ אי ידע מה ואיך צריך למדוד ) שיש דבר כזהdrambuie כתב:
התכוונתי לכל המכלול, אשר מקבל סיגנל בכניסה, ומוציא את אותו הסיגנל, אבל מוגבר בעוצמתו, במוצאו, ללא שום שינויים, אלטרציות, אקוויליזציות וכדומה.
זאת מבחינתי הגדרתו של מגבר....
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')דרמבוי
שם לב לכתיבתך :
ניראה לי שאתה סותר את עצמך ויותר מזה כניראה שלא קנית מגבר לפחות אם להשתמש במילותיך אז ה Z140 הוא בדיחה ולא עושה את מה שמוטל עליו, שהרי הוא לא מגבר, הוא משנה את הסאונד ותאמין לי הוא בעל גוון מאוד מיוחד מניסיון של מספר שנים עם אחד כזה .
ולגבי הבטוי הבא כתבת
אני אומר, שאם שני מגברים, שנמדדים זהה, בעלי עקום הענות דומה (בתווך של אי יכולת אבחנה על הנייר, הם גם יישמעו זהה בבדיקת המבחן העיוור)
ומה שנישאר לי להוסיף זה שהם מאותו יצרן , בעלי אותה סידרת ייצור כי אחרת טענתך לא רלוונטית מאחר וכניראה לא תמצא צמד כאלו.

שם לב לכתיבתך :
ניראה לי שאתה סותר את עצמך ויותר מזה כניראה שלא קנית מגבר לפחות אם להשתמש במילותיך אז ה Z140 הוא בדיחה ולא עושה את מה שמוטל עליו, שהרי הוא לא מגבר, הוא משנה את הסאונד ותאמין לי הוא בעל גוון מאוד מיוחד מניסיון של מספר שנים עם אחד כזה .
ולגבי הבטוי הבא כתבת
ומה שנישאר לי להוסיף זה שהם מאותו יצרן , בעלי אותה סידרת ייצור כי אחרת טענתך לא רלוונטית מאחר וכניראה לא תמצא צמד כאלו.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
אביvaron כתב:drambuie,drambuie כתב:שלום לכולם
...
...
צר לי, שמע אולי משבר גיל המעבר מדבר פה, אבל היום אני לא אשמע הבדלים
ששמעתי בשנות ה-20 לחיי, מדידות שמיעה שערכתי לעצמי עם מחולל תדרים מראות
שאיבדתי מספר KHz בגבוהים ...
כותב המאמר פה מציג רקורד נאה שכלל לא רלוונטי למבחן שנערך ע"י שומעים אחרים
שנאספו אולי ממוסד גיל הזהב הקרוב, מבחינתי![]()
באמת, אין לי כל בעיה עם מבחן זה שמראה שאין הבדל, אבל לא הייתי שם ואין
כל פירוט לגבי התנאים, המקור, המגברים, האקוסטיקה, הרמקולים והשומעים![]()
כמו שכתבתי בשרשור זה, אני וחברי, שהיינו מטורפים לאודיו עם עודף זמן,
ערכנו לפני 17 שנה מבחן עיוור, מבוקר, ומשכנע לגמרי בו שנינו זיהינו הבדל בין שני מגברים
של אותו יצרן, באותה רמת מחיר (אל דאגה יותר מ$200)
עם הבדל של 0.02% THD בלבד בינם.
בחנו אותם מאוזנים ואח"כ ניסינו לקזז את ההבדלים במשחק בכיולים שונים של באס וטרבל.
לא היה ניתן להתאים את איכות הצליל, מגבר אחד תמיד נתן צליל מדויק או נעים יותר
איך שתבחר להגדיר אותו.
אבל למה ללכת רחוק, אשתי לא שומעת גם היום הבדלים שאני כן שומע.
אז זה שאשתי לא שומעת אומר שאין הבדלים ?
אם נעבור שנייה למקרני DLP, יש אנשים שיצהירו ויוכלו לזהות אפקטים של קשתות
באופן מבוקר וחד משמעי, ויש אנשים שלא ידעו בכלל על מה מדובר.
אז יש או אין קשתות ב-DLP ?
תלוי את מי שואלים !
אבי....
לא אמרתי שזה רלוונטי, רק אמרתי שזה קשור.
אמנם יכול מאוד להיות שלא הזמינו אותך למבחן המדובר, אני אדאג לדבר עם עורך המבחן לשלוח לך פיצויי הולם
ולענייננו - אני שוב חוזר - יש הבדלים בין שני מגברים שונים.
ושוב - יש יש יש הבדלים.
ובמקרה ולא הבנת, יש הבדלים, מודה ומתוודה.
השאלה היא למה הם קיימים שם?
האם הם לצורך לתת יותר REFINEMENT בגבוהים בשביל לתת תחושה של פירוט?
או במיד בשביל לתת זמרת עם קול בהיר?
או במיד-באס בשביל שתרגיש את הדיאפרגמה של זמרת שרה?
האם הם בכלל צריכים להיות שם?
האם תשלם כסף רב על ציוד יקר בשביל שינוי כזה שתוכל לעשות ע"י אקולייזר (אני לא מדבר על כיוונון באס טרבל - זה לא רציני)
יש אנשים שתכננו מגברים טרנזיסטוריים שחיקו באופן שבו אי אפשר היה להבחין בהבדל מול מגבר מנורות (עם העיוות המיוחד שלו) - זה אפשרי, וזה היה.
עשה זאת BOB CARVER - הנה לינק לוויקי על הנושא:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bob_Carver#Controversy
ולבסוף, לכל אחד יש את הדיעה שלו.
אני תמיד אוהב ללמוד, לא שולל שום עמדה, במידה והיא מוסברת היטב ולא "כי ככה"
יום טוב!
ד"א דרמבוי
האם אתה יודע איך מגבר מנורות CLASS A עובד ???
מה המשמעות של רמת דיסטורשין , מה מהמשעות של SIGNAL TO RATIO
ולאחר שתסביר לנו את המונחים נשמח שוב להבין את עמדתך בנושא העיוותים .

האם אתה יודע איך מגבר מנורות CLASS A עובד ???
מה המשמעות של רמת דיסטורשין , מה מהמשעות של SIGNAL TO RATIO
ולאחר שתסביר לנו את המונחים נשמח שוב להבין את עמדתך בנושא העיוותים .
נערך לאחרונה על ידי Eyal_W ב 03/01/2007 22:19, נערך 2 פעמים בסך הכל.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
פרטים
פרטים
דרמבוי,
אני חיב להחמיא לך על ידיעותיך הנרחבות בתחום.
במידה וזכרוני אינו בוגד בי, אך לפני חודשים ספורים החלת את המסע האודיופילי (עם רמקולים המיועדים לקולנוע ביתי),
והיום אתה מדקלם בשטף מונחים טכניים, שלפחות אני לעולם לא אדע או אבין.
נראה כאילו המקלדת שלך עובדת מעצמה
לא נותר לי אלא לאחל לך המשך מסע אודיופילי מוצלח.
אני חיב להחמיא לך על ידיעותיך הנרחבות בתחום.
במידה וזכרוני אינו בוגד בי, אך לפני חודשים ספורים החלת את המסע האודיופילי (עם רמקולים המיועדים לקולנוע ביתי),
והיום אתה מדקלם בשטף מונחים טכניים, שלפחות אני לעולם לא אדע או אבין.
נראה כאילו המקלדת שלך עובדת מעצמה
לא נותר לי אלא לאחל לך המשך מסע אודיופילי מוצלח.
נכון, אני מודה ומתוודה שקניית Z-140 לא היתה הכי HIGH FIDELITY אם אשפר לקרוא לזה ככה.Eyal_W כתב:דרמבוי
שם לב לכתיבתך :
ולגבי הבטוי הבא כתבת
![]()
![]()
![]()
...
אבל זה היה אז. האמת, אני מאוד שוקל לעשות טרייד למשהו אחר, אבל חושש מההפסדים הכספיים שייגרמו כתוצאה מכך
כמו כן אני די מופתע מהיכולות של ה-MYRYAD שלי, אז אני לא כל כך מרגיד רע איתו - אני מסוגל ליהנות ממוזיקה צבועה גם, וגם מאיזה רדיו מעפן, וגם מהמערכת סטריאו שלי באוטו, גם כשאני שם MP3.
אני לא טוען שהם מאותו יצרן או משהו דומה לזה.
כל עוד שני מגברים ימדדו זהה - הם גם יישמעו זהה.
ואם לא זהה, אז לפחות ברמות שהם מחוץ ליכולת אנושית להבדיל (עפ"י ההגדרות על הנייר לפחות).
זה מבחינתי COMMON SENCE.LiorC כתב:בדקת פעם בעצמך ובמו אוזנייך או שאתה רק מצטט דברי אחרים ?drambuie כתב:
כל עוד שני מגברים ימדדו זהה - הם גם יישמעו זהה.......
ולא, לא יצא לי (לצערי) לעשות השוואה עיוורת של שני מגברים כאלה.