הבדלים בין מגברים - המשך

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
נעול
נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #61 

אהרון .

1- אני מצטער שאתה חושב שאני מזלזל בכתבה הזו ... אני ממש לא מזלזל אלה מזלזל מאוד {ויש הבדל} ואני יותר מזלזל בזה שנתן לאחד כזה תואר , במיוחד אחרי שהוא מודה בעצמו שהוא מסוגל ליצר מכשיר כזה פשוט ועוד שתהיה בו תקלה.

2- אולי הליצנים הם דווקה הצד שאתה מצדד בו ... אתה לא רוצה לדעת כמה חברים שלי {שיכולים ללמד הרבה כמוני על אודיופיליה} וכאלה שאתה במקרה מכיר , צחקו ששמעו שעל רמקול צריך להשקיע את כמות האחוזים שאתה ציינת ... {בחייך הרי אתה בעצמך לא מאמין בזה. :wink: }.

3- הראש שלי מאוד פתוח , לכן אני נימצא בשלב אודיופילי {אין לי מילה אחרת} שחלק מהחברים כאן עדיין לא הגיעו אליו.
תפתח ת'ראש שלך קצת ושוב ... שים את הספרות בצד ותתחיל לשמוע ציוד במטרה להיתעלות על עצמך ולא במטרה לשלול.

4- מי שבא לכאן ואומר שאין הבדלים בין מגברים ושצריך להשקיע מעל 90% מהתקציב ברמקולים , שאין הבדל בין קומפקטים שונים ,
ושכולם מרמים ומוכרים לוקשים מראה לי כמה אתה רחוק מהתחום הזה . אני מציע לך קודם ללמוד ואז לדבר.

5- אמרת שאתה לומד והרבה ... נכון? אני רואה שלא למדת עדיין כלום אם אלה הטזות שלך. :roll:

6- אולי באמת תחשוף את המערכת שלך ואז נבין אם אתה בכלל מאמין במה שאתה כותב.

7- מה דעתך על 6?

8- ענה על 7.

9- אם לא הבנת את 8 חזור ל-7 וענה על 6

(Y)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2083
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #62 

אהרון,

רציתי רק לציין, שגם מאמרים אקדמיים וחוקרים אקדמיים לא "חפים" מאינטרסים, החל מהצורך "לספק" כמות של X מאמרים בשנה על מנת לשמור על משרתם המחקרית, וכלה בצורך להשמיע עמדות "תואמות" את הדיסציפלינה בה הם עובדים, אם ברצונם לשמור על מעמדם האקדמי ומשרתם המחקרית.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #63 

אודי.
לי נראה יותר שהוא הולך לעוף מהאקדמיה עצם העובדה שהוא כותב שעם כל השנים האלה ממתג פשוט שהאחיינית שלי תבנה
הוא לא יודע לבנות כמו שצריך.

לי נראה שהוא שייך לאקדמיה של "כתר אומנות בפלסטיק" .

הרי אני בטוח שאהרון בעצמו הולך להיתעורר ולא להאמין שהוא כתב את מה שניכתב כאן. 8)

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #64 

אהרון.
עד שלא תחשוף את המערכת שלך אין לך מה להוסיף שיועיל לדיון שאתה פתחת.

אני בטוח שהיא לא מחולקת באופן שאתה מאמין בו.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #65 

רשימת האין הבדלים האוניברסלית:

תפוח עץ בדבש-תפוח אדמה בדבש קינמון בקפה--פלפל שחור בקפה בר רפאלי--רפאל הלפרין

הציון שלי בפיסיקה--הציון בהנדסה מרחבית מגבר משולב אלמוני--מגבר משולב פלוני

משינה--ביטלס ארקדי דוכין-אלטון גון נמר--עופר לאור

מרישמה חלקית זו אני מבין שיש הרבה הבדלים בכל מיני דברים בעולמנו,רק בדבר אחד אין במגברים

אני רוצה לראות את היצרן או היצרנים שמייצרים שני מגברים שונים,,,,,,יאללה,,לעבודה
אמן מייסר

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #66 

שכחתי להוסיף:ישנם כאלה שלא מבדילים גם בין דו ללה :D
נערך לאחרונה על ידי ילדיעפים ב 31/12/2006 7:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
אמן מייסר

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

ווידוי

שליחה #67 

עזבתי אתכם לקראת ערב כי הלכתי לעזור לבן הגדול שלי. במה? סחבנו רמקולים שהוא קנה. בדרך עברנו אצל אחד מיקירי התחביב כדי להחרים מגבר-הספק. לנ"ל רמקולים חגיגיים מאוד, ותוך כדי שמענו שלושה קדם-מגברים ושני מגברי-הספק. הבדלים? היו גם היו ועוד איזה.
עכשיו חזרתי, הרכבתי קדם-מגבר מנורות אחד במקום שלי - והוא עושה דברים שונה.
הטיעון שלך אהרון בדבר רמות רעש ועיוות פשוט לא ממין העניין. מכיוון שמדובר באות מורכב ומשתנה שעובר ומטופל דרך מכשירים שונים, התוצאה תהיה תמיד אחרת, שונה. במקרים אחדים, מדובר בהבדלים קטנים אבל גם גדולים, כאלו מהסוג של "אני מעדיף את זה על זה", אבל במקרים אחרים מדובר בהחלט בהבדלים של טוב יותר מול טוב פחות וגם נכון יותר ונכון פחות. הטענה שמגבר הוא מגבר היא כמו הטענה מכונית היא מכונית ולכן כל המכוניות, לפחות מאותו סוג הן אותו הדבר. ובעניין זה יש לי זכות הודעה: הן לא.
אם מישהו יכול היה לבודד את כל הפרמטרים האחראים על איכות השחזור ולסדר להם מבחן חד חד-ערכי זה היה מסיים את רוב הברדק בתחום.
קח למשל מכונית ספורט. יש מספר פרמטרים לביצועי מנוע, יש עוד כמה ליכולת דינמית, הכל מדיד בתחום היכולת. זה אינו קיים במערכות שמע. אבל, אפילו כאן יש מרכיבים אישיים: תחושת היגוי, היזון חוזר ועד כמה בתחום ההתנהגות והחיבור. חלק מהמרכיבים ניתנים לא רק לבדיקה, אלא גם לניבוי (מנוע); חלק ממש לא, ושם עובדים על ניסוי וטעייה – מתלים וכיולם. והאמן לי: אם בב.מ.וו היו יודעים מראש איך לסדר מתלים הם היו הולכים על זה. על אחת כמה וכמה כאן.
האם לרמקולים תפקיד חשוב במערכת? לדעתי הם נקודת המוצא, הבסיס. האם לכל שאר חלקי השרשרת השפעה נשמעת? ועוד איך (גם לתומכי מגברים). איך אני יודע? אני שומע. זה מה שאני עושה עם מערכת שמע, וזה מה שאני עושה עם מוזיקה שמערכת כזאת צריכה לשרת. מה נקודת המוצא? המקור המוזיקלי. איך אני יודע? שמעתי אותו ואני מכיר אותו. פשוט.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #68 

יואל ידידי.

אתה הוזה. אין הבדל בין המגברים ששמעת , גם לא בין הכבלים , ובטח שלא בין המקורות.

הכל בראש , הכל פסיכולוגי. :wink:

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

שלום אהרון

שליחה #69 

סליחה על הקביעה החצופה, אבל יש לך מספר כשלים. העובדה שיש אנשים שאינם מבחינים אומרת כי יש כאלו, אבל אינה אומרת דבר על אחרים; העובדה שיש מכשירים במחיר X שנשמעים טוב יותר ממכשירים שעולים 2X אומרת על מכשירים אלו, לא על כלל המכשירים; העובדה שיש מכשירים שמתומחרים במחירים מגוחכים אומרת משהו עליהם - ועל השוק – אבל לא על איכותם.
ויש עוד. מה שמכשיר צריך לעשות – כולם יודעים: לקחת אות, לטפל בו, להגביר אותו, להעביר הלאה. וזה בלי כל עיוות. המה ידוע, על האיך ממש לא סגורים – ועוד לא דיברנו על פערים דרמטיים בסוגי המבנה הבסיסיים, בתכנון, בחלקים ושאר ירקות. הטענה כי מה שמכשיר צריך לעשות יכולה להימדד במספר פרמטרים ואם הוא עומד בהם אז 1. הוא עושה עבדותו נאמנה; 2. אינו שונה ממכשיר שנמדד דומה – פשוט לא נכונה.
למה? כי למדידות שציינת אין כל ערך ניבוי לגבי איכות הצליל, נכונותו וכיו"ב; יש להם ערך ניבוי לגבי מה שהם מודדים. קורלציה למוזיקה? מי קבע שזה כך? אולי זה תנאי הכרחי, בוודאי לא תנאי מספיק.
ועכשיו למשהו קונקרטי. יש לי רמקולים לא רעים (קווד 988) שאחד הדברים שהם יודעים לעשות די טוב זה להעביר פרטים, אותם אלו שמרכיבים את המוזיקה במקורה. קח תקליטור עם קטע תיפוף על דרבוקה (שזה מה שאני שומע עכשיו). כל המכשירים יעבירו את צליל הדרבוקה, אבל יהיו כאלו שיעבירו נכון את מעבר האצבעות על העור המתוח, אחרים לא. איך אני יודע? שמעתי והרבה. מדיד? מה בדיוק במה שכתבת עליו מודד את זה?
בקיצור: הנח את התיאורית השגויות ולך להאזין. אגב, הסיפור של דורון על המבחן העיוור במסגרת המשפחתית מזכיר התנסויות שלי עם מכשירים אחרים לגמרי. התוצאה זהה.
ולנמר: אתה יודע מה השעה? אתה לא חושב שמאוחר ואתה צריך לישון? ולמה אתה לא חוזר אלי? לא נאה לך? (U)

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826

בוא נתחיל מהתחלה עוד פעם.....

שליחה #70 

nec_000 כתב:אני לא טוען שאין הבדלים בין מגברים, אלא אני טוען שההבדלים נובעים
ממניפולציות
. ועל כן מפנה אותך לקרוא את החומר אליו הפנתי.

כמו כן אני טוען, שמגברים מקצועיים שמתוכננים by the book ->
שהם לינאריים עם אחוז עוות ורעש מתחת לסף השמיעה,
כולם ישמעו אותו הדבר.
:idea:
...
לאהרון שלום
בניגוד לקודמי, לא קראתי את דבריך כיהירים באופן השונה משל כולנו. בניגוד לעוד כמה, לא כל כך חשוב לי לדעת איזו מערכת יש לך. אבל, בדומה לרובם, איני מסכים איתך באופן מהותי.
אתה טענת כאן שתי טענות:
1. ההבדלים נובעים ממניפולציות. כלומר, שמתכנני מגברים אינם עסוקים רק בהי פידליטי במובנה המסורתית (הגברה "מושלמת טכנית" של סיגנל המקור) אלא גם בVOICING של המכשירים שלהם. זה פשוט נכון. בלי קשר למה אתה חושב על כך. לחברות שונות יש רעיונות שונים על איך זה צריך להיות. דוגמא נג'דית לחשיבה זו - אפשר לקרוא על ה ELAD - DON MORRISON
2. לא כל כך ברור לי מה זה "לפי הספר". לפי איזה ספר? מתכננים שונים סבורים שלא תמיד מדובר באותו הספר - מה שמביא אותנו חזרה ל 1. מעבר לכך, שני מגברים שנמדדים דומה......כמה דומה? עד אחרונת המדידות שניתן לעשות?
הנקודה שאני מנסה להעלות כאן היא של רזולוציה. מה הרזולוציה שתספיק לך להגיד ש "שני מגברים נמדדים דומה".
אבל...... יש כאן עוד נקודה- אותן מדידות שאתה מתיחס אליהן אינן כמעט בכל המקרים בודקות סיגנל מקור מוסיקלי אלא אות מעבדתי כלשהו. תסכים איתי שלמרות שמדובר באנלוגיה חשובה, לא מדובר בזהות
נועם

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #71 

יואל ... אני מצטער שלא חזרתי אלייך , אצור קשר בהקדם. (Y)

אגב.
אני הולך לישון מתי שאתה מתעורר. :D

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 818
קיבל תודות: 0

שליחה #72 

ילדיעפים כתב:רשימת האין הבדלים האוניברסלית:

תפוח עץ בדבש-תפוח אדמה בדבש קינמון בקפה--פלפל שחור בקפה בר רפאלי--רפאל הלפרין

הציון שלי בפיסיקה--הציון בהנדסה מרחבית מגבר משולב אלמוני--מגבר משולב פלוני

משינה--ביטלס ארקדי דוכין-אלטון גון נמר--עופר לאור

מרישמה חלקית זו אני מבין שיש הרבה הבדלים בכל מיני דברים בעולמנו,רק בדבר אחד אין במגברים

אני רוצה לראות את היצרן או היצרנים שמייצרים שני מגברים שונים,,,,,,יאללה,,לעבודה
...
אתה פשוט הורג אותי עם הפוסטים ההזויים שלך!!! :lol: :lol: :lol:
תגיד לי, מה אתם מעשנים שם בצפת?
או שאולי זו השעה המאוחרת?
רמת אלכוהול בדם גבוהה מהרגיל?
מה שבטוח - איתך לא משעמם!
המשך בדרך זו! (Y)
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #73 

ramkol כתב:יום אחד בא אליו חבר שלו קלווין (זה מהצלסיוס) ואמר לו:
דארווין אחי, התאוריה שלך לא משהו..
דארווין מרים גבה ושואל: כפרה למה??
אומר קלווין: כפרה עליך דרווין, עיניים של שימפנזה, תגיד.. למה כמה זמן צריך לקחת כל האבולוציה הזאתי?...
עונה דארווין: קלווין אחי, עניים של תרמומטר, איזה מיליארד שנים, ככה.. פלוס מינוס..
אהה!! קופץ קלווין, לוקח נייר ועט ומחשבן משהו. לוקח את הדף ומנפנף לדארווין בפרצוף: אתה רואה??
אים תעמוד ישר אני אראה, אומר דארוין, מה זה?
קלווין מחייך בערמומיות של שועל שלא מכיר את תורת האבולוציה: אח שלי, דארווין, עניים של קרפיון, זה חישוב שמראה שלפי גודל השמש וכמות חומר הבערה שבה השמש יכולה ליבעור הרבה הרבה הרבה פחות שנים ממיליארד....אההה!!!!
דארווין בשוק... העניים שלו חזרו ליהיות עניים של בנדם... בערב הוא כותב בפינקסו: הטיעון של קלווין מכריע אבל אני בטוח שאני צודק. ובעניים שלי, אנלא יודע למה...
.
...

(l)

רמקול, אחי, אין כמוך.

חוץ מישראל.

gil_rs13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100

שליחה #74 

נמר כתב:אהרון .

1- אני מצטער שאתה חושב שאני מזלזל בכתבה הזו ... אני ממש לא מזלזל אלה מזלזל מאוד {ויש הבדל} ואני יותר מזלזל בזה שנתן לאחד כזה תואר , במיוחד אחרי שהוא מודה בעצמו שהוא מסוגל ליצר מכשיר כזה פשוט ועוד שתהיה בו תקלה.

2- אולי הליצנים הם דווקה הצד שאתה מצדד בו ... אתה לא רוצה לדעת כמה חברים שלי {שיכולים ללמד הרבה כמוני על אודיופיליה} וכאלה שאתה במקרה מכיר , צחקו ששמעו שעל רמקול צריך להשקיע את כמות האחוזים שאתה ציינת ... {בחייך הרי אתה בעצמך לא מאמין בזה. :wink: }.

3- הראש שלי מאוד פתוח , לכן אני נימצא בשלב אודיופילי {אין לי מילה אחרת} שחלק מהחברים כאן עדיין לא הגיעו אליו.
תפתח ת'ראש שלך קצת ושוב ... שים את הספרות בצד ותתחיל לשמוע ציוד במטרה להיתעלות על עצמך ולא במטרה לשלול.

4- מי שבא לכאן ואומר שאין הבדלים בין מגברים ושצריך להשקיע מעל 90% מהתקציב ברמקולים , שאין הבדל בין קומפקטים שונים ,
ושכולם מרמים ומוכרים לוקשים מראה לי כמה אתה רחוק מהתחום הזה . אני מציע לך קודם ללמוד ואז לדבר.

5- אמרת שאתה לומד והרבה ... נכון? אני רואה שלא למדת עדיין כלום אם אלה הטזות שלך. :roll:

7- מה דעתך על 6?

8- ענה על 7.

(Y)
...
כמי שמכיר את הציוד של אהרון קצת מצחיק אותי מה שאתה אומר.

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #75 

gil_rs13 כתב:

7- מה דעתך על 6?

8- ענה על 7.

(Y)
...
...
בטח, אם הוא מבקש 10000 ש"ח על רמקולים ששווים ביום טוב 5000 ש"ח.

הבנאדם בסה"כ רוצה קצת תשומת לב. (הצליח לו הפעם).

gil_rs13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100

שליחה #76 

itzo כתב:
gil_rs13 כתב:

7- מה דעתך על 6?

8- ענה על 7.

(Y)
...
...
בטח, אם הוא מבקש 10000 ש"ח על רמקולים ששווים ביום טוב 5000 ש"ח.

הבנאדם בסה"כ רוצה קצת תשומת לב. (הצליח לו הפעם).
...
אומרים סייג לחוכמה שתיקה.

התמחור של מה שהוא מוכר לא מרמז אפילו בקטנה באילו רמקולים הוא שומע עכשיו ואין לו שום קשר לענין.

דורון3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 361
שם מלא: דורון אור
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #77 

nec_000 כתב:לפני 2-3 חודשים היה לנו דיון מעניין לגבי הבדלים שמיעים
בין מגברים, והויכוח לעיתים היה סוער.

כאן נזכרתי שהדיון נעצר יום אחד - ללא המשך.

היו רבים שתמהו ושאלו שאלות, "הביאו לנו דוגמאות חלקם בקשו"...

חושב אני שהגדיל להסביר את הדברים האלו הוא לא אחר מאשר הלינק הבא:
http://www.biline.ca/critic4.htm

כתוב רהוט, עיניני, ממצה ומאיר עיניים.

בתאבון
...
nec_000 יש לי רעיון בשבילך,

בלי קשר לכתבה שכמו שטענתי אני מוכן לקבל שהיא צודקת בחלקה (ולו מחמת בורותי בתחום תכנון מגברים) מה דעתך לנסות את הדבר הבא:

עשה לך מבחן עיוור שבו תנסה לחבר את המערכת הנוכחית שלך לשני מגברים שונים שאחד נחשב לסופר איכותי/יוקרתי וכו' ואחד שנחשב למגבר בסיסי ולשניהם יש נתונים מדידים זהים מבחינת הספק, S/N Ratio וכו' וספר לנו אם הצלחת להבחין בהבדלים או לא.

עוד אופצייה של מבחן עיוור מעניין היא להעיזר באחד החברים שלך שיש לו רמקולים שאתה אוהב ואוהב את הצליל של המערכת שלו באופן כללי ולהביא אליו מגבר פשוט עם נתונים קרובים מספיק לזה של החבר שלך ואז לערוך מבחן עיוור אצלו עם המגבר הפשוט שהבאת שיחליף את המגבר שלו.

אם התוצאות של שני המבחנים העיוורים היא שלא מצאת הבדלים או שהם זניחים אשריך וטוב לך ולא תיאלץ להוציא סכומי כסף מיותרים על ציוד שלא משפר את איכות חווית ההאזנה שלך.
תוכל להשקיע ברמקולים שאתה אוהב בלבד.

במידה מסוימת זה דומה לניסיון שלי עם ה - Rega Apollo. אני מודה שעם המערכת שהייתה לי אז לא הרגשתי בשום הבדל מה - Sony שלי.
זה שהילווה לי את ה - Rega טען שזה כמו לבחון משקפיים מעולים תוך הסתכלות דרך חלון מטונף החוצה.
המשקפיים לא ישפרו את המראה כי החלון מלוכלך. כלומר שאר הרכיבים במערכת מונעים מה - Rega להראות את גדולתו. אולי.
ייתכן שאם הייתי חוזר על המבחן והפעם עם Meridian G57 אולי כן הייתי מזהה הבדלים ברורים בין ה - Rega ל - Sony. אני לא יודע כי לא ניסיתי.

מה שכן ניסיתי לאחרונה כספורט ומבחן עיוור (נזקקתי לעזרה של חבר) היה לחבר NAD Monitor 1000 ישן שלי כ - Pre ל - G57 במקום ה- Meridian 541.
התוצאה היא שה - NAD נשמע רע לעומת ה - 541 וזיהיתי את זה מייד ובצורה קונסיסטנטית.
קח בחשבון שלעיתים צריך להאזין למס' קטעי מוסיקה שונים כדי לעלות על עליונותו או נחיתותו של רכיב מסויים.

לי למשל קל לזהות בקטעים של גיטרה אקוסטית או Double Bass יותר מאשר ב - Vocals אולי בגלל מגבלותיי ואולי כי Diana Krall נשמעת טוב בעיני ב - Sonus Faber גם אם תשמיע אותה דרך DVD של 50 שקל... :) .אם הייתי מאזין אך ורק ל - Diana Krall אולי הייתי מבסוט עם המערכת הישנה שלי לנצח.

בנוסףאני חושב שהמבחן העיוור צריך להיות ארוך מספיק וגם לא תחת לחץ של או שאתה מזהה או שאתה לא מבין מהחיים שלך. המבחן צריך להיות רגוע, ללא ציפיות ומטרתו היא ניסיון אמיתי לחפש הבדלים שמיעים ולא להוכיח שהם לא קיימים.

סתם רעיון נחמד שעלה לי בראש:

ישראל סיקרן אותי לגבי מגברי מנורות יוקרתיים ואני הולך להחליף עם חבר שלי למשך חודש את ה - G57 וה - 541 עם Rogue Tempest II

נוכל גם לעשות מבחן עיוור לשנינו ולראות אם אנחנו מבחינים בהבדלים (אם כי הנתונים הטכניים בין המגברים דיי שונים).

בכל מקרה nec_000, תהנה מההאזנה עם איזה ציוד שלא תאזין בו. זו המטרה של כולנו בסופו של דבר, גם אם אנחנו מתווכחים על כך.

דורון[/u]

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #78 

אחזור בירשותכם לדיון...

נעשה ניסוי מחשבה... :D :roll:

ניקח חדר מסודר אקוסטי עים מערכת טובה ונעשה מיבחן האזנה לשני אנשים בשתי סיטואציות שונות שבהם נחליף חלק אחד במערכת.
זאת אומרת, יש לנו מערכת, נשמיע אותה ואחרכך נחליף רכיב אחד במערכת.. כבל, שטקר, נגד, פיוז, רמקול.. לצורך העינין לא חשוב מה... נידאג אבל שבשני המיקרים חוץ מהשינוי, המערכות יהיו זהות ברמה המולקולרית.
ניקח שני בוחנים. אחד מר ספקני ואחד מר שומעני. נציב את שניהם בדיוק באותה נקודה ובאותו הזמן בחדר (בניסוי מחשבה זה אפשרי :D ) נשמיע להם קטע מוסיקלי פעמים. פעם ליפני שינוי הרכיב ופעם לאחר... השאלה שתישאל היא האים היה הבדל שמיע?...

ניספור את כל האפשרויות האפשריות.

1. במישור המולקולרי בחדר לא היה שום הבדל בן שני המיקרים.. זאת אומרת המולקולות זזו בדיוק אותו דבר. אין שום הבדל. גם נשימת האנשים היתה זהה.
2. החלפת הרכיב גרמה לשינוי. המולקולות זזו אחרת...
(לצורך העינין נוותר על הנקודה- שינוי שמיע או לא. היה שינוי וזה מה שחשוב)

התשובות האפשריות של המרים שלעיל הם כך:

א. מר שומעני ומר ספקני לא שמעו הבדל.
ב. מר שומעני טוען ששמע הבדל ומר ספקני לא.
ג. מר ספקני טוען ששמע הבדל ומר שומעני לא שמע.
ד. שניהם טוענים ששמעו הבדל.

עבורנו אפשרות ב היא החשובה לדיון.

ניבדוק את הסיבות האפשריות לתשובות אלו בשתי האפשרויות שלעיל.

1. במישור המולקולרי לא היה הבדל, מר ספקני לא שמע הבדל ומר שומעני טוען ששמע הבדל.

a. מר שומעני שיקר.
b. מר שומעני דימה ששמע הבדל. מיכיוון שציפה לישמוע הבדל אכן שמע הבדל. אין ליראות בכך שקר! הוא שמע הבדל, עינין פסיכולוגי.

2. היה הבדל במישור המולקולרי, מר שומעני שמע הבדל ומר ספקני לא.

a. מר ספקני שיקר.
b. מר ספקני לא ציפה לישמוע הבדל ולכן לא שמע. עינין פסיכולוגי.
c. מר ספקני לא שומע טוב. (בדיקת שמיעה לא יכולה ליבדוק את יכולת הבנדם לישמוע מוסיקה ולכן לא רלוונטית)

אפשר גם לגבי שאר המיקרים:

2.א. היה הבדל והמרים לא הבחינו.

a. שניהם או אחד מהם שיקר/וֹ.
b. הלחץ מהמיבחן הפריע לאחד או לשניהם לריכוז ולכן לא יכלו לישמוע הבדל.
c. ההבדל קטן מידי ליכולת ההבחנה שלהם.
d. הם שומעים לא טוב.

ברוח זות אפשר להמשיך הלאה.. אבל מה שחשוב הוא שאין סיכוי לדעת את התשובה הנכונה..וזו הנקודה...

.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #79 

עוד פעם חזרנו למבחן עיוור :??:

אני עדיין לא מבין על מה אתם מתווכחים...

אתם מנסים להגיע לאיזו אמת אוניברסלית שלא נטחנה עד דק בכל פורום ברחבי העולם?

מי ששומע הבדלים, שיבושם לו, מי שלא, שגם יבושם לו.

אני בגדול לא מהמאמינים הגדולים "בהבדלים בין דברים", אבל אני בהחלט שומע הבדלים בין מגברים. אני חושב שהם בפירוש ברי מדידה, רק שלמדוד קומביציה של מגבר + רמקול זה דבר סבוך למדי. לכל רמקול יש התנהגות שונה ברמה החשמלית, ולכל מגבר יש התנהגות מעט שונה (ברמת היענות לתדר) ולכן קשה לי לדמיין שני מגברים (אלא אם כן הם ממש זהים אחד לאחד) שבאמת יתנהגו באופן זהה. לכן, אני אישית חושב שאין שני מגברים שנשמעים בדיוק אותו דבר.

מדובר על חיה אקטיבית, כלומר שונה בתכלית מכבל, למשל, ששם יש מספר פרמטרים הרבה יותר מצומצם.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #80 

אמיר,
אני מבקש, למרות שאתה מאוד חייב לענות, לא להגיב.
שכן, יש לך אינטרס עיסקי ברור בנושא.

יתרה מזאת, משפטים כמו "מי שלא שומע הבדל שיילך לחפש תחום אחר" לא לעיניין והיא בדיוק הסיבה שאני לא רוצה שתגיב בשירשורים בנושאים טעונים.

יש לך מידע אינפורמטיבי/טכני להוסיף לתרום? מצויין.
דיעה שלך, כשיש לך אינטרס ותוך ביטול אלו שחושבים שונה ממך, לא מקובלת עלי.

תודה על שיתוף הפעולה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

נעול

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”