פתרונות קירור לרסיברים של אונקיו

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626

שליחה

לא ממש כי הקיט הוא ac וזאת הבעיה. לא מכיר מאווררי ac שקטים.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

Re: שאלה לבעלי אונקיו

שליחה

d-tox כתב:עד כמה הרסיבר שלכם מתחמם תוך כדי עבודה?

אצלי גם עם מרווח של כ-15 ס"מ מכל הצדדים הוא פשוט לוהט. כשהחדר ממוזג אז זה כמובן פחות ולמרות מדבקת ההזהרה שנמצאת עליו זה עדיין קצת מפחיד.

אני חדש במשפחת האונקיו אז תרגיעו אותי..
...
מגברים מתחממים, זה חלק מדרישות התפקיד שלהם, כולל הפצת החום החוצה.
נכון, אונקיו מתחממים, אבל כמוהם גם רסיברים אחרים מתחממים.
ואני לא ממש מכיר "מחלה" של מגברי אונקיו שנשרפים בגלל חימום.
אגב, לא בטוח שזה ירגיע אותך, או מעיד על הכלל, אבל האונקיו שלי, סגור בתוך המזנון.
מאחורי דלת, ונשאר סגור שם מאז ומתמיד, עם עינית IR שאוכל לשלוט בו גם כשהוא סגור שם.
וכך הוא חי לו שם כבר כשנתיים, ועובד יום-יום.
הוא לא רותח, אבל כן מפיץ חום סביבו, והוא מסתדר היטב.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036

שליחה

עוד כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון / להיות מודעים אליהם:

1 - למרות ההצהרות של אונקיו בדבר יכולת ועמידות הרסיברים שלהם לעבוד בתנאי חום גבוה , יש לסייג את הדברים בשתי הערות . א- לא ידוע עד כמה או אם בכלל הרסיברים מתוכננים לעמוד בחום באיזורים חמים כמו שלנו . ב- אפילו ואכן אונקיו לקחו את החום הישראלי בחשבון , חום עודף עלול לגרום לשורה של כשלים בתפקוד רכיבים פנימיים , ביניהם בלאי מואץ, התייבשות קבלים , התרופפות חיבורים וכיו"ב . גם אם הרסיבר מתפקד לכאורה חייו עלולים להיות קצרים יותר אם אינו מאוורר כהלכה , במיוחד אם הוא ממוקם במקום סגור .

2 - כל מאוורר, גם ב-10 שקל וגם ב-450 שקל , בנוי מן הסתם מאותם חומרים ואותה הצורה וחשוף לבלאי מצטבר כתלות במשתנים כגון זמן פעולה , חום ,לחות ואבק , וסופו שירעיש . במחשבים שעובדים יותר מרסיברים מדובר על חצי שנה-שנה , אני מאמין שאלו המיועדים לק"ב יחיו בשקט יותר זמן , בניגוד למחשב שפתוח כל היום כל יום (כמו אצלי) . אי לכך אני בכל אופן איני רואה הגיון רב להשקיע במאוורר יקר , ומאוורר גדול קוטר פשוט שמיקמתי מעל הרסיבר עושה עבודה טובה בקירור הגג שלו , ובמידת הצורך ניתן גם להפוך את הכיוון . אחרי הכל , גם המאווררים היקרים בנויים באותו אופן בדיוק כמו הפשוטים .

3 - חסרון רציני יותר של מאווררים - אבק . אי אפשר להימנע מכך שמארז רסיבר מקורר מאווררים , פנימי/חיצוני/יקר/זול , יהיה מאובק יותר לאורך זמן.

אגב מקום סגור - כלל אצבע אומר שאם אחת הדפנות שתוחמת את האיזור (מדף עליון/קיר צדדי/אחורי) מתחממת כתוצאה מפעילות הרסיבר - יש פוטנציאל להצטברות חום , גם אם מדובר בדופן אחת . רצוי למקם את המכשיר במקום פתוח או לנסות להרחיק דפנות מצידי/מעל המכשיר ככל שאפשר , עד שאלו אינן מתחממות כלל .
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

חום איננו מועיל לאף רסיבר.
ידוע כי החום הוא הגורם מספר אחת לשריפת כרטיסי ה hdmi באונקיו.
לא כל המאווררים בנויים אותו דבר., ישנו נושא חתך הכנפיים, המיסבים ועוד. נסה מאוורר איכותי תראה את ההבדל-ספיקה,רעש, עמידות לאורך זמן.
מי שהרסיבר שלו לא רותח פתור מכך.
מנסיוני, הם רותחים.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036

שליחה

אכן אבל גם בטווחי המחירים הנמוכים ניתן למצוא את כל הווריאציות במבנה מאווררים שונים . וגם אם לא ההבדל אינו גדול . ספיקת אוויר נמדדת בעיקר במהירות סיבוב וקוטר , בדומה למנועי מכוניות - 'אין תחליף לסמ"קים'
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

d-tox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1858

Re: שאלה לבעלי אונקיו

שליחה

@gal-cohen
·לא כל הדגמים של אונקיו מתחממים ככה. גם הפיוניר שהיה לי לפניו היה מתחמם, אבל לא ככה..
האונקיו שלי רותח, והוא במקום מאוורר היטב
לגבי האונקיו שלך, לא יודע איזה דגם זה, אבל זה שהוא במקום סגור לא עושה לו טוב לבטח.
Desmond Hume Is My Constant

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919

שליחה

גם אני בענייני קירור. אונקיו 875 שרותח ברמות קשות למרות שהוא במקום פתוח לגמרי. עובד עם שני מאווררי סייטק 12 אינץ' של מחשב יחד עם טריגר בסיסי שאני מפעיל ומכבה באמצעות שלט ההרמוני שלי.

לפני כשלושה שבועות שכחתי להפעיל את המאווררים וצפיתי בסרט בשעות הצהריים - התמונה קפאה לי. רק פריקת חשמל וזמן מנוחה שבסופו התקרר הרסיבר עזרו. זו הייתה הפעם הראשונה שהתמונה קפאה מאז שהוא אצלי, שזה יותר משלוש שנים.
מנסיון, שני המאוררים, שעלו לי יחד פחות מ-150 ש"ח, הורידו סדרי גודל של 12 מעלות - ותחושתית - מרותח לממש בסדר.

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2621

שליחה

מה שמוזר זה שגם הפרוססורים שלהם רותחים

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748

שליחה

איך אתם מסתדרים עם הרעש של המאווררים האלה ?!
בזמנו היה לי אונקיו 3007 , והמאוורר הפנימי שלו "שיגע" אותי למרות שישבתי במרחק של כ 6 מטר מהרסיבר.
לקחתי את הרסיבר למעבדה של טופ-אודיו כדי שיורידו את מהירות המאוורר.
למה הם לא עוברים לקירור באמצעות צלעות קירור ? עלות ?!

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919

שליחה

לא שומע רעש בכלל. מאווררים מאוד שקטים, אני עובד על סביבות ה-900RPM.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581

שליחה

חשוב להבדיל בין הסדרות הישנות לסדרות החדשות. מה שכולם מתארים כ'רתיחה' וחום בלתי נסבל לא קים (לפחות לא ב626)
אז אולי הם כן למדו את הלקח.

אני גם חושב שלהיכנס לאוורר של מאות דולרים הוא חסר פרופורציה.
מאוורר איכותי שעולה באיבי 10 דולר וספק כוח פשוט של 12 וולט יעשו את העבודה.
מאוורר גדול ככל האפשר עם סל"ד נמוך (1000-1500) יפנו את האוויר החם לא פחות טוב ממאוורר של 100 דולר.

d-tox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קראתי איפשהו שגם סדרות ה-X3X מתחממות.
לא כמו הסדרות הקודמות, אבל עדיין..

היום רכשתי שני מאווררים של נוקטואה:
http://ksp.co.il/?uin=15104 שיחוברו לספק כח שיושב אצלי במחסן עם טריגר פשוט.
אדווח תוצאות בהמשך

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601

שליחה

אונקיו עצמם מודעים לבעית חימום היתר ובחלק מהמקרים אף תיקנו והחליפו כרטיסי HDMI
ללא תשלום לאחר תקופת האחריות.
הם טוענים שאם המכשיר מותקן בהתאם להמלצות שבחוברת ההפעלה אז המכשיר אמור לעבוד
ב- 25 מעלות מעל הטמפרטורה בחדר. כמו כן הם טוענים שכדי לגרום למכשיר לעבוד יותר קר
רצוי לא להפעיל את חיבור הרשת ואת זון 2/3 ומערכת האודסי כל הזמן כיוון שהם גורמים להתחממות
נוספת של המכשיר.
אם זאת הם ממליצים להשתמש בקרור חיצוני וההמלצה שלהם היא לחברה הזאת.
http://www.coolerguys.com/
ואחד המוצרים שנבדקו ועובד טוב זה.

http://www.coolerguys.com/840556090557.html

באתר AVS מדברים על זה כבר כמה שנים ובמשאל שנעשה בין החברים המשתמשים באונקיו
[כ-180 השתתפו] הם נשאלו בקשר לקניה נוספת של מכשירי אונקיו והתוצאות הם.

Yes, I would still choose Onkyo again 29 16.11%
No, I would definitely not choose Onkyo again 39 21.67%
Maybe - if Onkyo can reassure me that future units will not have similar problems 56 31.11%
No - I would buy a Denon next time 22 12.22%
No - I would buy a Pioneer next time 3 1.67%
No - I would buy a Marantz next time 7 3.89%
No - I would buy a Sony next time 1 0.56%
No - I would buy another brand next time (not specified) 23 12.78%
Multiple Choice Poll. Voters: 180.
בנוסף על הנזק לכרטיסי ה- HDMI ישנם גם הרבה תלונות על נזק להלחמות העדינות ולאיכות הכבלים.
רק לתשומת לב בעלי האונקיו.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8143

שליחה

mbd כתב:אונקיו עצמם מודעים לבעית חימום היתר ובחלק מהמקרים אף תיקנו והחליפו כרטיסי HDMI
ללא תשלום לאחר תקופת האחריות.
הם טוענים שאם המכשיר מותקן בהתאם להמלצות שבחוברת ההפעלה אז המכשיר אמור לעבוד
ב- 25 מעלות מעל הטמפרטורה בחדר. כמו כן הם טוענים שכדי לגרום למכשיר לעבוד יותר קר
רצוי לא להפעיל את חיבור הרשת ואת זון 2/3 ומערכת האודסי כל הזמן כיוון שהם גורמים להתחממות
נוספת של המכשיר.
אם זאת הם ממליצים להשתמש בקרור חיצוני וההמלצה שלהם היא לחברה הזאת.
http://www.coolerguys.com/
ואחד המוצרים שנבדקו ועובד טוב זה.

http://www.coolerguys.com/840556090557.html

באתר AVS מדברים על זה כבר כמה שנים ובמשאל שנעשה בין החברים המשתמשים באונקיו
[כ-180 השתתפו] הם נשאלו בקשר לקניה נוספת של מכשירי אונקיו והתוצאות הם.

Yes, I would still choose Onkyo again 29 16.11%
No, I would definitely not choose Onkyo again 39 21.67%
Maybe - if Onkyo can reassure me that future units will not have similar problems 56 31.11%
No - I would buy a Denon next time 22 12.22%
No - I would buy a Pioneer next time 3 1.67%
No - I would buy a Marantz next time 7 3.89%
No - I would buy a Sony next time 1 0.56%
No - I would buy another brand next time (not specified) 23 12.78%
Multiple Choice Poll. Voters: 180.
בנוסף על הנזק לכרטיסי ה- HDMI ישנם גם הרבה תלונות על נזק להלחמות העדינות ולאיכות הכבלים.
רק לתשומת לב בעלי האונקיו.
...
·

תראה,
תלונות יש על כל חברה. דווקא בתקופה האחרונה יש פחות תלונות על אונקיו ויותר על דנון..
מן הסתם לא היתי מייחס לזה חשיבות. צריך לקחת בחשבון שפורום ( כל פורום ) הוא לא הדבר הכי אובייקטיבי בעולם ..
באנלוגיה פשוטה, בפורום על מחלות לב רוב המשתתפים הם מממ... חולי לב או בני משפחה של חולי לב. בפורום על תקלות בכרטיס hdmi נמצאים כל אלה שסובלים מהבעיה. כל השאר רואים עכשיו סרט ..

לאונקיו אכן היתה בעיה עם כרטיסי ה hdmi . לא ברור כמה כרטיסים אכן התקלקלו בגלל חום וכמה התקלקלו מסיבות אחרות ( חלקים זולים , אפיון לא נכון וכיו״ב). גם לחברות אחרות היו בעיות עם כרטיסי hdmi. לי אין נתונים סטטיסטיים כמה תקלות יש על x מכשירים שנמכרו. מניח שגם לך אין.

לגבי ההמלצה שלהם לא להפעיל zone 2/3 , wifi ואודיסי, דרוש ציטוט כי אני מתקשה להאמין שאיזו שהיא חברה תצא בהצהרה כזו גם אם תיאורטית כיבוי מאפיינים עשוי להוריד טמפרטורה. זה כמו להגיד לא להשתמש יותר מחצי שעה רצוף או לא לעבור את ה מינוס 21db..

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אתה רוצה ציטוט בבקשה.
Do you have any of the following options ENABLED on the receiver or its SETUP submenus? These options will constantly stay active and cause some power consumption while the receiver is currently on STANDBY status (thus causing the receiver to feel warm/ hot):

- ZONE 2 and or ZONE 3 (do you see a Z2/ Z3 icon on the front panel display of the receiver or the ZONE 2/ ZONE 3 light illuminated?)
- HDMI THRU (Lit on the front panel of the receiver?)
- NETWORK CONTROL/ STANDBY (Lit on the front panel of the receiver?)

If so, diasbling any or all of these options will alleviate this issue (but will cause some options such as CONSTANT network connectivity, HDMI PASS through, ZONE 2/ ZONE 3 audio playback usage to cease until reactivated). If you have any more questions or concerns , Please contact our Product Support Dept for further assistance with this specific issue via our phone number and hours of operation below. We would like to speak with you and work to troubleshoot and resolve your issue as prompt as possible.

Our receivers do tend to run about 80 degrees above ambient room temperature, this is normal. If you install the apparatus in a built-in installation, such as a bookcase or rack, ensure that there is adequate ventilation. Leave 20 cm (8") of free space at the top and sides and 10 cm (4") at the rear. The rear edge of the shelf or board above the apparatus shall be set 10 cm (4") away from the rear panel or wall, creating a flue-like gap for warm air to escape. Please make sure that when you turn off the main receiver that you also turn off the Zone 2 because if you don’t turn off Zone2 (if your receiver has this feature) then the receiver will continue to run and will produce heat. There is an internet dealer selling cooling fans that can be used with our receivers www.coolerguys.com.

Best Regards;

Forum Moderator

אתה רוצה קישור לציטוט בבקשה.
http://forums.onkyousa.com/viewtopic.php?t=1557
איך אתה אומר שיש פחות תלונות אם כמעט כל משתמש בשרשור הזה מתלונן שאפשר לעשות
טוסטים על הרסיבר וכולם ללא יוצא מהכלל מחברים אמצעי קרור חיצונים לקרור הרסיבר. אתה
באמת חושב שזה מצב נורמאלי לעבודה תקינה של המכשירים. אולי זה מה שאתה רגיל אליו
וזו הסיבה שאתה לא מיחס לזה חשיבות . אבל אני מניח שכל אחד שצריך לשלם מכיסו על החלפת
כרטיס HDMI שהוא לא זול במיוחד או על כל תקלה אחרת שנובעת מחימום יתר כן מיחס לזה חשיבות.
כשפורום מסוים יכול לעשות משאל ל 180 מחבריו שהם לקוחות ומשתמשי אונקיו אז כן לדעתי כדאי
לשים לב לתשובות. אם כאן באתר יש 18 חברים שמשתמשים במותג אחד זה הרבה. חימום היתר
באונקיו זה לא המצאה זאת עובדה ידועה וזאת הסיבה לשרשור הזה. עכשיו אם אתה רוצה לספר לי
על בעיות של דנון בבקשה לא קראתי כאן על בעיות חוץ מאשר חוסר ידע לגבי השמוש וגם זאת כיוון
שבתקופה האחרונה הרבה חברים קנו מכשירים חדשים של דנון ונדמה לי שרק חבר אחד רכש מכשיר אונקיו חדש.
ד.א. אין לי שום דבר נגד או בעד אונקיו. אני רק חושב שהם חיבים לשפר את האיכות של המוצרים מבחינת הרכיבים.
כיוון שמבחינת ביצועים הם טובים מאוד.

d-tox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אז ככה זה נראה עם שני מאוורים של נוקטואה והקיט של אנטק.
סהײכ השקעה, 240 ₪, שעתיים עבודה וקצת צעקות מהאישה על האבק.
בינתיים הוא עובד כבר שעה עם פרק של פני דרדפול ויש השפעה ניכרת. יוצא מלא אוויר חם מאחורי המזנון. והוא גם לא חם כמו שהוא היה.
ביום שישי אעשה לו טסט דרייב רציני.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

mbd כתב:
איך אתה אומר שיש פחות תלונות אם כמעט כל משתמש בשרשור הזה מתלונן שאפשר לעשות
טוסטים על הרסיבר וכולם ללא יוצא מהכלל מחברים אמצעי קרור חיצונים לקרור
.
...
כי זה השרשור הזה.
בשרשור על הוט תגלה שרוב המשתתפים לא מרוצים מהשירות. בשרשור על תקלות באקסטרימר תמצא אנשים שמתלוננים על מוצר שלא עובד, ובשרשור על ה 100מגה של בזק לא תמצא אחד שמקבל 100 מגה ..

[left]Our receivers do tend to run about 80 degrees above ambient room temperature, this is normal[/left]

גם זה הופיע בציטוט. נכון, הרסיברים שלהם מתחממים זה לא אומר בהכרח שזה מה שגורם לתקלות.
שים לב שהשואל בציטוט לא חווה בעיה, הוא שאל שאלה כללית האם זה נורמלי שהרסיבר מתחמם וקיבל תשובה שכן כולל מספר.
הקולנוע שלי

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

היות והשרשור הזה הוא בנושא התחממות יתר של האונקיו אז כאן באתר זו האינדיקציה לבעיה.
מה רצית שיתלוננו על בעית האונקיו בפורום הסרטים והטלוויזיה. כל תלונה או חשש מובאים בפורום
המתאים ותחת הכותרת המתאימה.
לגבי הטמפרטורה אני כתבתי שאונקיו טוענים לטמפרטורת עבודה של 25 מעלות מעל טמפרטורת החדר .
ואם לא הבנת 80F זה 25C ויכול להיות שזה אמור להיות נורמאלי אבל המציאות מראה שזה גורם לנזקים.
כניראה שלא קראת מה שכתב המתלונן אז כאן הציטוט.
I have a RECEIVER TX NR515 and after a few hours of playing music in the zone 2 the receiver was very hot, untouchable!!! music wasn't that loud, (above normal in a barbecue evening) from 1 to 10 it was around 7) this happened after the 3rd hour and we have to stop playing the music. thinking it was gonna blow. is this normal? there was no shortcuts in wires, (i checked that) i have a russound 100W patio volume control and 2 kef in ceiling speakers well connected. I mean it sound great with no interference or distortion. the thing is that it was really HOT!!! please help.

הם היו חייבים לכבות את הרסיבר בגלל התחממות יתר והפחד שהוא יכול להתפוצץ .מרוב החום היה בלתי אפשרי לגעת ברסיבר.
אבל אתה לא הבנת כאן שיש תלונה. רק שאלה כללית .
אתה רוצה לדעת עד כמה הבעיה נפוצה כתוב בגוגל onkyo receiver overheating issues
ותתחיל לעבור על תוצאות.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

istarmini כתב:
...
...
·

מסכים איתך. אילו הייתי יודע הייתי נצמד לפתרון שלך.

אתה מניח אותו על המארז? איך אתה תופס אותו למארז כדי שלא יזוז ,עם דבק דו צדדי כזה?
...
·הי יואב
המאוורר של נוקטואה הגיע עם רגליים מגומי שנועדו לתפיסה בגב מארז מחשב לשיכוך רעידות. אני משתמש בהם כרגלים עליהן מונח המאורר ושואב אוויר כלפי מעלה.
הוא לא זז ולא רועד.
רק העוזרת שמנקה מזיזה לי אותו :-)

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

היי
מתכוון להזמין את המוצר שבקישור 268 שקלים עד הבית ( דרך buy2usa או buyamerica לא זוכר בדיוק ).
נראה לי פתרון טוב במחיר סביר. החיסרון היחיד - עובד כל הזמן ללא טרמוסטט ( אפשר להוסיף אבל אין לי בעיה שיעבוד כל הזמן ).
רעש פחות מ 20db בתקווה שהנתון הוא לשני המאווררים יחד.
אשמח לשמוע את דעתכם.

ליאור

[left]
http://www.coolerguys.com/codublfancoc. ... =123414978[/left]

האמת שממש בא לי על זה ,
http://www.antec.com/soundscience/AVCooler.php
זה יראה מדהים רק שהוא יחסית רועש ואני קצת חושש לחסום את כל פתחי האוורור של הרסיבר ( למרות שהמכשיר מיועד להיות מוצב כך )
הקולנוע שלי

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”