פתרונות קירור לרסיברים של אונקיו
-
d-tox
- חבר ותיק

- תגובות: 1858
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
עד כמה הרסיבר שלכם מתחמם תוך כדי עבודה?
אצלי גם עם מרווח של כ-15 ס"מ מכל הצדדים הוא פשוט לוהט. כשהחדר ממוזג אז זה כמובן פחות ולמרות מדבקת ההזהרה שנמצאת עליו זה עדיין קצת מפחיד.
אני חדש במשפחת האונקיו אז תרגיעו אותי..
אצלי גם עם מרווח של כ-15 ס"מ מכל הצדדים הוא פשוט לוהט. כשהחדר ממוזג אז זה כמובן פחות ולמרות מדבקת ההזהרה שנמצאת עליו זה עדיין קצת מפחיד.
אני חדש במשפחת האונקיו אז תרגיעו אותי..
נערך לאחרונה על ידי d-tox ב 06/07/2014 11:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
Desmond Hume Is My Constant
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
אונקיו נוטים להתחמם כי ככה הם בנויים זו לא תקלה אבל ללא ספק מעצבן.
הפתרון פשוט.
קנה שני מאוררים חיצוניים שמונחים על הרסיבר ומקבלים פיקוד מהיציאות טרייגר שלו , במידה והן קיימות אצלך. במידה ואין לך יציאות טרייגר ניתן לרכוש מאוררים שמתחברים ישירות לחשמל( זה מגיע עם שנאי 110/220 שמוציא 12v) ולהפעיל אותם ידנית .
http://www.ebay.com/itm/Receiver-Amplif ... 0647791169
הפתרון פשוט.
קנה שני מאוררים חיצוניים שמונחים על הרסיבר ומקבלים פיקוד מהיציאות טרייגר שלו , במידה והן קיימות אצלך. במידה ואין לך יציאות טרייגר ניתן לרכוש מאוררים שמתחברים ישירות לחשמל( זה מגיע עם שנאי 110/220 שמוציא 12v) ולהפעיל אותם ידנית .
http://www.ebay.com/itm/Receiver-Amplif ... 0647791169
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·d-tox כתב:מעניין אותי אם ארכיב לו קיט של מאווררים שישאבו את החום בכמה זה יוריד את הטמפ'...
לא יודע להגיד במספרים כמה זה יוריד אבל מנסיון שלי עם פרוססור ושל חבר עם רסיבר הטמפרטורה צונחת.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·barco כתב:גם שלי (sr507) מתחמם מאוד אחרי עבודה.
הרבה יותר מרסיבר סוני שהיה לי.
והוא נמצא במקום פתוח כמעט לחלוטין.
נראה לי שזה תקין....
תקין זה בטוח אבל גם מטריד . שים מאוררים והכל דבש.
-
d-tox
- חבר ותיק

אז סבבה.
למרות שאני התכוונתי לשים אותם מאחוריו כדי שישאבו את החום החוצה.
אתה נסית עם המאווררים שמונחים עליו?
אתה נסית עם המאווררים שמונחים עליו?
נערך לאחרונה על ידי d-tox ב 04/07/2014 9:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·d-tox כתב:יואב,
בכמה זה מנחית את הטמפ'?...
כתבתי לך, שאין לי מושג ,לא בצעתי מדידות אבל הנחתי את היד והתחושה היא שהטמפרטורה צונחת לערכים סבירים והגיוניים בהחלט. הרסיבר לא קופא אומנם
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·d-tox כתב:אז סבבה.
אתה נסית עם המאווררים שמונחים עליו?...
אצלי המאוררים מונחים על הפרוססור מעל הפרינט של לוח ה hdmi הם קטנים יותר וכוללים רגש טמפרטורה מובנה אבל יקרים הרבה יותר ולא מצדיקים רכישה מהארץ רק במידה ויש לך מי שיביא לך מחו״ל .
http://www.hometheater.co.il/vp1998287#1998287
הדגם שלי (3007) מתחמם כל כך במצב פעולה עד שהוא ממש כמעט רותח וקשה לגעת בחלק העליון שלו - גם אם הוא IDLE , כלומר לא מגביר שום דבר באותו רגע . ידוע לי שזה מצב עבודה תקין , ובקיץ אני ממקם מעליו מאוורר גדול קוטר שהוצא ממארז מחשב .
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?
אגב מאווררים , ככל שחשבתי על זה יותר הגעתי למסקנה שאין תועלת ואולי גם מזיק למקם את המאוורר כלפי גג הרסיבר , מכיוון שזרם האוויר מבחוץ מונע מהאוויר החם בפנים לצאת החוצה , למרות שזה נראה אולי תקין כי גג הרסיבר נשאר קריר באופן הזה אבל לך תדע מה המצב סביב הרכיבים בפנים . אני לא בטוח עד כמה זה נכון כי באופן הזה אוויר קר אמנם נכנס פנימה מצד שני . הדרך היחידה לדעת באיזה כיוון למקם את המאוורר היא להכניס מד טמפרטורה לתוך המארז כנראה.
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·clip99 כתב:אגב מאווררים , ככל שחשבתי על זה יותר הגעתי למסקנה שאין תועלת ואולי גם מזיק למקם את המאוורר כלפי גג הרסיבר , מכיוון שזרם האוויר מבחוץ מונע מהאוויר החם בפנים לצאת החוצה , למרות שזה נראה אולי תקין כי גג הרסיבר נשאר קריר באופן הזה אבל לך תדע מה המצב סביב הרכיבים בפנים . אני לא בטוח עד כמה זה נכון כי באופן הזה אוויר קר אמנם נכנס פנימה מצד שני . הדרך היחידה לדעת באיזה כיוון למקם את המאוורר היא להכניס מד טמפרטורה לתוך המארז כנראה....
תחשוב שוב.
המאוררים יונקים את האויר החוצה ולא דוחפים אויר חיצוני פנימה.
-
d-tox
- חבר ותיק

אז הוספתי קיט של מאווררים כפולים ששואבים אוויר חם מלמעלה וזורקים אותו הצידה. הקיט מחובר ל-usb בגב הרסיבר ומתחיל לעבוד כשהרסיבר נדלק. אמנם זה לא הקיט של יואב, אבל כששמים יד מרגישים בהחלט ביציאה של אוויר חם. אין לי ספק שזה יעזור לרסיבר.
זה גם פתח לי את הצליל והידק לי את הבאסים..
סתם סתם .. אני מסוחרר מהשטויות שכותבים בשירשור של האטמוס
:lol:
זה גם פתח לי את הצליל והידק לי את הבאסים..
סתם סתם .. אני מסוחרר מהשטויות שכותבים בשירשור של האטמוס
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·clip99 כתב:·......
תקרא שוב .
דיברתי על מצב בו המאוורר מפנה את זרם האוויר לתוך המארז , ולא מהמארז כלפי חוץ....
לא יורד לסוף דעתך.
כתבת שחשבת על הענין והגעת למסקנה שהמאוררים מכניסים אויר פנימה והוספת הסברים למה לא בטוח שזה טוב.
אני מסביר ,שהמאוררים לא מכניסים אויר פנימה ,הם יונקים את האויר החם מבפנים החוצה ולכן מורידים את הטמפרטורה שבתוך המארז ולכן ההסבר שלך ,למה אולי העסק לא טוב ,לא ממש הגיוני.
אנסה להסביר ולהיות ברור ככל האפשר.
יש מצב בו קיים מאוורר בתוך הרסיבר (אני חושב שגם בשלי יש כאלה) , כמו במארזי מחשב , או מחוץ למארז (מונח ע"ג גג הרסיבר או כמה ס"מ מעליו כמו בתמונה 2 פוסטים מקודם) בו כיוון זרימת האוויר היא כלפי חוץ מהמארז כך שהמאוורר "יונק" את האוויר מבפנים או מכיוון המארז וזורק אותו החוצה , וע"י כך נוצר "ואקום" מסויים שבתורו שואב אוויר קר פנימה מפתחים אחרים במארז ונמנעת הצטברות חום . התכוונת למצב הזה בתגובתך ועל כך אכן אין לי עוררין , המתודה יעילה והתוצאה בהחלט רצויה .
אך אני התכוונתי למצב הפוך , בו פשוט הופכים ב-180 מעלות את פני המאוורר כך שכיוון זרימת האוויר יהיה לתוך המארז - לוקח אוויר קר מבחוץ ודוחף פנימה בניגוד וההיפך מהמצב הקודם המתואר לעיל , ואז אולי האוויר החם נשאר כלוא בתוך המארז ע"י כניסת האוויר הקר . מצד שני יכול להיות גם שהאוויר החם נדחף החוצה מאותם פתחים אחרים במארז , כך שזה גם יכול להיות פתרון טוב , אך שוב הדרך היחידה לדעת היא למקם מד חום במארז
יש מצב בו קיים מאוורר בתוך הרסיבר (אני חושב שגם בשלי יש כאלה) , כמו במארזי מחשב , או מחוץ למארז (מונח ע"ג גג הרסיבר או כמה ס"מ מעליו כמו בתמונה 2 פוסטים מקודם) בו כיוון זרימת האוויר היא כלפי חוץ מהמארז כך שהמאוורר "יונק" את האוויר מבפנים או מכיוון המארז וזורק אותו החוצה , וע"י כך נוצר "ואקום" מסויים שבתורו שואב אוויר קר פנימה מפתחים אחרים במארז ונמנעת הצטברות חום . התכוונת למצב הזה בתגובתך ועל כך אכן אין לי עוררין , המתודה יעילה והתוצאה בהחלט רצויה .
אך אני התכוונתי למצב הפוך , בו פשוט הופכים ב-180 מעלות את פני המאוורר כך שכיוון זרימת האוויר יהיה לתוך המארז - לוקח אוויר קר מבחוץ ודוחף פנימה בניגוד וההיפך מהמצב הקודם המתואר לעיל , ואז אולי האוויר החם נשאר כלוא בתוך המארז ע"י כניסת האוויר הקר . מצד שני יכול להיות גם שהאוויר החם נדחף החוצה מאותם פתחים אחרים במארז , כך שזה גם יכול להיות פתרון טוב , אך שוב הדרך היחידה לדעת היא למקם מד חום במארז
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·clip99 כתב:אנסה להסביר ולהיות ברור ככל האפשר.
אך אני התכוונתי למצב הפוך , בו פשוט הופכים ב-180 מעלות את פני המאוורר כך שכיוון זרימת האוויר יהיה לתוך המארז - לוקח אוויר קר מבחוץ ודוחף פנימה בניגוד וההיפך מהמצב הקודם המתואר לעיל , ואז אולי האוויר החם נשאר כלוא בתוך המארז ע"י כניסת האוויר הקר . מצד שני יכול להיות גם שהאוויר החם נדחף החוצה מאותם פתחים אחרים במארז , כך שזה גם יכול להיות פתרון טוב , אך שוב הדרך היחידה לדעת היא למקם מד חום במארז...
אבל למה המצב ההפוך מהווה בכלל בעיה ? הוא לא מתקיים, אז מה הבעיה בדיוק?? המאוררים יונקים ולא דוחפים אז אין שום בעיה.