פרוייקט שדרוג THORENS 160MKII - הסוף..

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

yosiaz כתב:אגב, אפשר פירוט והכי כדאי תמונות של תהליך התקנת העוקצים בבסיס הפלינט' ?
...
הספייקים האלה מורכבים מבסיס, ומחוד המתברג אל הבסיס ע"מ לאזן גובה.

שלב ראשון: התקנת תושבת גומי עם חיזוק אפוקסי בבסיסה:

[img2=550x412]https://lh4.googleusercontent.com/-WzSe ... UNTING.jpg[/img2]

שלב שני: התקנת הבסיס על תושבת הגומי בעזרת בורג דק מצופה אפוקסי

[img2=550x412]https://lh6.googleusercontent.com/-bK9j ... E_BASE.jpg[/img2]

שלב שלישי: הידוק הבורג:

[img2=550x412]https://lh3.googleusercontent.com/-H3IN ... D_BASE.jpg[/img2]

שלב רביעי: התקנת החוד

[img2=550x412]https://lh4.googleusercontent.com/-bLbl ... MPLETE.jpg[/img2]

המכסה העליון (לא גמור) יושב על כל ההתקן

[img2=550x412]https://lh3.googleusercontent.com/-mwOx ... _SCREW.jpg[/img2]

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847

שליחה

די מספיק טומי...
הפרפקציוניזם שלך מדכא אותי...
אתה מציב רף גבוה :?
על התושבות גומי ואפוקסי לא הייתי חושב כלל.
הספייקים שלי בנויים מאום שנדחף בבסיס ומחלק הספייק עם התבריג שנכנס בו.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

זה לא ממש משנה. דקה וחצי אחרי שהזמנתי את הספייקים האלה, נתקלתי בפוסט של טכנאי קול אמריקאי, אחד כזה שעושה רושם שהוא יודע על מה הוא מדבר בשם John LeVasseur בשרשור שהוא פתח ב-VE. השרשור בשם "Some Thoughts on Turntable Design" - מרתק. הבחור טוען שכל נושא הספייקים בציוד אודיו הוא בד"כ שטות אחת גדולה ושהרבה פעמים משיגה את האפקט ההפוך מזה שלשמו הם מותקנים (coupling).

הוא טוען שהספייקים הראשונים הושמו ברמקולים מסיבה פשוטה מאוד, כדי למנוע החלקה שלהם על שטיחים ומשם הרעיון תפס 'כנפיים' אודיופיליות ויושם לצרכים בלתי קשורים במקומות אחרים. נשמע מופרך, נכון, אך לאיש יש סימוכין של אנשי מפתח בתעשייה שתומכים, לכאורה (הם לא ממש כותבים בפורום) בתאוריה.

בכל מקרה, המטרה העיקרית היא היכולת לאזן (לפלס, יותר נכון) את הפטפון באמצעות הספייקים המתברגים. אם הם יושבים על גומיות או לא יושבים על גומיות - ממש לא קריטי. הפטפונים הכי 'אודיופיליים' בהיסטוריה יושבים על תושבות גומי זולות שמהודקות לבסיס בבורג פשוט. :כן:

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

(Y)

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

טוב.. אז אחרי הפסקה ארוכה (בשל מעבר דירה, נזילות מהגג בדירה החדשה ועוד "הפתעות") אני מחזיר לחיים את הפרוייקט האהוב.
ואחזור לנקודה בה הפסקתי בה אבקש את חוו"ד חברי הפורום והפוסט - כיצד להכין / ממה להכין / מה הכי מתאים להכין לשקעי ה RCA בבסיס ?
מצרף תמונות עם מידות להתרשמות
המחשבה שלי הינה לעשות פאנל אחד ארוך גם ל RCA וגם לשקע קומקום כך שייראה אחיד
מה דעתכם ?
אשמח אם תציעו גם את הדרך לעשות זאת כולל היכן להשיג חומרים...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לדעתי כל הקונספט של 'פאנל' לשקעי RCA הוא מוטעה והוא די סותר את כל הרעיון של פלינת' מלא. מדובר בסך הכל בשני שקעי RCA שאמורים להיות מקובעים לחומר מבודד. מה רע בעץ של הפלינת' למטרה זו? מדוע צריך ל'השחית' בו פתח מלבני נרחב רק בכדי להתקין בו שני פינים בקוטר 9 מ"מ?

קודחים בפלינת' שני חורים בקוטר המינימלי המאפשר מעבר ל-RCA לצד השני, כולל והידוק האומים שלו, ואז לא צריך פאנל שדורש כרסום נרחב במשטח העץ המלא. בצורה כזו:

[img2=550x412]https://lh3.googleusercontent.com/-qynJ ... OUNTED.jpg[/img2]

באשר לשקע... מסור JIG עם להב קטן יספיק כדי לעצב את החור המתאים לשקע הקומקום. הם בדרך כלל מין מקבילית עם שש צלעות ולאו דווקא מלבן:

[img2=550x412]https://lh4.googleusercontent.com/-WzSe ... UNTING.jpg[/img2]

הנה התכנון המקורי שלי - כולל מידות למגרעות השונות:

[img2=550x377]https://lh3.googleusercontent.com/-xWfR ... inth_1.JPG[/img2]

חוץ מזה, אל תעשה את הטעות הקלסית של שקעי RCA קילומטר מהזרוע. הם צריכים להיות בפינה הימנית האחורית התחתונה של הבסיס צמודים לזרוע כמה שיותר, כדי לחסוך בחיווט מיותר. כנ"ל לגבי השקע - פינה שמאלית אחורית תחתונה. למה בחלק התחתון? משום שכמו שמגלים בסוף... לפטפון יש מכסה שצריך להתרומם. כל הבליטות בחלק העליון של הבסיס - לא מאפשרות זאת. לכן שומרים שיהיו למטה.

נ.ב. - צר לי להזכיר לך זאת, אך אין סיכוי רב שה-TD-160 יכנס לבסיס שהדפנות שלו בגובה של פחות מ-50 מ"מ. ההתקן המכני כולו בעל גובה של 49 מ"מ וזאת כאשר תת השלדה צמודה לשלדה המרכזית. באופן נורמלי היא צריכה שפיל של עד 7 מ"מ בעת העבודה, כאשר היא נדחפת מטה - אולם לכך יש להוסיף את עובי השלדה, 5 מ"מ שיושבים בעומק הבסיס מלמעלה. בקיצור - גובה מינימלי של צלע הבסיס חייב להיות לפחות 61 מ"מ, וגם זה גבולי מאוד. לא יהיה מנוס מלקדוח חורים בתחתית כדי לאפשר לשלושת מרכזי הקפיצים את המרווח הדרוש להם. לחליפין תוכל לאלתר תחתית 'מגש' כדי להכיל את מה שבולט.

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

טומי תודה על התגובה המפורטת והמלומדת (כרגיל..)
באופן כללי השקעים ממוקמים קרוב מאוד לפינה הימנית האחורית - דהיינו סמוך לזרוע,
הבסיס שנראה כאן הוא החלק העליון, יש עוד פלטה בעובי של כ - 3 ס"מ אשר נחרטו בה המגרעות לכל המכניקה והקפיצים
אבל - יש מצב שהמדידות בוצעו על מעטפת סטטית ולא לקחו בחשבון את המעטפת הדינמית - דהיינו נחיתת הקפיצים למטה
אבצע בדיקות חוזרות לגבי המידות ואעדכן...
תודה !

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

yosiaz כתב:יש עוד פלטה בעובי של כ - 3 ס"מ אשר נחרטו בה המגרעות לכל המכניקה והקפיצים
...
נהדר! זה יפתור את הבעיה וגם יאפשר העמקת הקידוח אם יתברר שצריך. (Y)

מעניין! יש תמונות?

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

עדכון תמונות בשלבי הפיתוח

שליחה

מכיוון וטומי ביקש תמונות, ולבקשות שלו אני לא יכול לסרב, אז להלן תמונות קרביים של הפלינט' יחד עם הפטיפון
פלטת הבסיס הינה בעובי 2.5 ס"מ וכפי שניתן לראות, הבורג עליו מתלבש הקפיץ, המייצג את מלוא המהלך של הפלטה, נמצא בגומחה נוחה ומרווחת
נערך לאחרונה על ידי yosiaz ב 11/03/2014 19:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

עדכון תמונות בשלבי הפיתוח

שליחה

וקצת תמונות נוספות עם מכסה "מנוע" למעלה" וההפתעה - מצאתי פאנל מושלם לRCA
שהיה כל העת מתחת לאף שלי (מפרוייקט אחר לגמרי שביצעתי בבית)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הטיק יפיפה! (Y)

מי שמבצע כרסום של גומחות כל-כך מושלמות - לא ממש צריך כאן טיפים לגבי עבודה בעץ. נ-ה-ד-ר (f)

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434

שליחה

ברוך שובך :)
עבודה יפה על הבסיס (Y)
איזה שנה המכשיר? הרבה רכיבים מפלסטיק
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

לדעתי 76 (זו החריטה על המנוע על המדבקה לא רשום)

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

בעיה !
הבורגון הקטנטן נמצא בתוך מנגנון ה"ליפטר" של הזרוע שבור במוט ה"ליפטר" עצמו (אין שאריות בולטות)
כיצד לחלץ אותו ???

* עדכון *
הצלחתי לחלץ אותו (הברגתי הפוך עם מברג דקיק מהצד השני)
- א - ב- ל -
מהיכן אני יכול להשיג בורגון כה דקיק ?
מישהו יכול לעזור עם המידות שלו ? הכוונה לאלטרנטיבות ?
נערך לאחרונה על ידי yosiaz ב 13/03/2014 11:22, נערך פעם 1 בסך הכל.

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434

שליחה

מניסיון : צעצועי ילדים המיוצרים בסין הם לפעמים מקור מצוין לברגים מיניאטוריים
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

עדכון קל לתהליך
מסתבר שטורנס הגאונים השתמשו באותו קוטר בורג וסוג הברזה גם לתושבות הראש המקוריות (החיבור ל"שלה") של ה MKI (להזכירכם הפרוייקט הוא של MKII)
ניסיתי את הבורג על התושבת של ה"ליפטר" וההתאמה הייתה מ-ו-ש-ל-מ-ת !

ניתן להכריז חזל"ש בשלב זה

פורים שמח

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

עדכונים מההתקדמות

שליחה

המשך הפוסט..
אז מה היה לנו שם...
סיימתי למדוד ולחפש לוחית מתכת שתשמש כבסיס ל RCA (לא תאמינו באיזה חומר בסוף השתמשתי)
קדחתי חורים לשקע החשמל IEC
ביצעתי חיווט הארקה חדש בין חלקי השלדה (החוט הירוק) שיחובר גם להארקה הראשית וגם ל RCA.
אם תהיה בעיית המהום אנתק אותו מה RCA ונראה האם תהיה השפעה.
נערך לאחרונה על ידי yosiaz ב 20/03/2014 20:06, נערך 4 פעמים בסך הכל.

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

המשך העדכון

הוחלף החיווט בזרוע לחיווט איכותי מבית CARDAS
הזרוע הותקנה אחר כבוד בתושבת ועימה גם מנגנון הרמת הזרוע (אשר עבר שיכוך באמצעות נוזל שיכוך סיליקוני ייעודי - בעל צמיגות פי שתיים מדבש)
ןלבסוף הפלטה עוגנה לבסיסה החדש
תוצאת הביניים בתמונות.

משימות להמשך:
הלחמות וחיווטים
שימון ציר מנוע וציר מרכזי
התקנת תושבת "החנייה" של הזרוע
החזרת הכפתורים, קאפות, פלטה עליונה
התקנת ספייקים / רגליים לפלטה
השלמת משקולות זרוע
כיוונון מערכת קפיצים
התקנת ראש ואיפוס משקל הזרוע
התקנת רצועה

ואולי בסוף, גם לשמוע איזה תקליט נחמד...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הטיק הזה מהמם! גם אני רוצה. (Y)

הניסוי של שני הגראונד של שני הערוצים - מחובר לאותו מוליך - עושה לי צמרמורת. אני לא יודע אם אני יותר מזועזע או יותר מסוקרן... הגראונד של כל ערוץ הוא 'תמונת מראה' של הסינוס של ה'חי' משום שראשי פונו עובדים על סיגנל מאוזן (balanced) והארקה צפה. מה יקרה אם שתי ההארקות יחוברו להן יחדיו? איך זה ישמע? לא יודע... מצד שני, אולי יש לך סטארט-אפ ביד. לך על זה. :lol: :D ואל תשכח... עדכן! אני מת מסקרנות. ההימור שלי הוא שלא תשמע כלום, או שתשמע 'מונו' לפרק זמן קצר ושתצטרך ראש חדש בהקדם. אבל, אני באמת לא יודע. יהיה מעניין לכאן או לכאן.

אני לא יכול לחכות. בעיני רוחי אני כבר רואה את תחילת השרשור הבא שלי ב-VE
[left]
Hey fellows have you heard the news? I got a pal in the holy land who tried this... You won't believe the results...[/left]
...
נ.ב. סחטיין על ה-Dynamat. עבודת פרך. נראה שבוצעה למופת. יפה מאוד!

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

טומי היקר תודה על המחמאות
לגבי סוגיית הגראונד - אתה מוזמן להסיר דאגה מליבך, אני לא מהמר - אני בודק מסיק מסקנות ואז מבצע..
אתה מוזמןלקחת מולטימטר/אוהםמטר ולבדוק רציפות בין ה"אדמה" של שני הערוצים ובין ה"אדמה" של אחד הערוצים לבורג ה"אדמה" הייעודי בפונוסטייג'ים שברשותך,
מבדיקות שערכתי במעגלים שונים (כולל ברסיברים מסחריים מייצור המוני ולא רק DIY מוטרפים שלי) ה"אדמה" משותפת לגמרי
לאור זאת אני לא רואה מקום ל"שבור" את הראש ולכן אני הולך על איחוד מס במקור - דהיינו בין שני שקעי ה RCA

ברם - שים לב שהזרוע מוארקת בנפרד מהגוף (אין רציפות בין הפלטה להארקת הזרוע) - תושבת הזרוע היא מפלסטיק ועל כן מבודדת אותה מההארקה הכללית.
טורנס השתמשו בכבל דו גידי ללא הארקה (מסוכן מיטב הבנתי הדלה בחשמל) ועל כן לא ראו בעייה להאריק את הזרוע עם הסיכוך עם הפלטה מתוך מחשבה שדרך ה RCA המכשיר יוארק לרשת הכללית.

מכיוון וגם בניתי את המגבר, הפונוסטייג' והפרהאמפ לבד אני יודע בדיוק איך עובדת ההארקה אצלי ויש קשר ישיר בין כל האדמות של כולם דרך GROUND LOOP BREAKER אל הרשת. אין עקיפה של האדמה ממקום אחר.

את גוף הטורנס שלי אני מתכוון להאריק לחשמל הרשת באופן ישיר מכיוון ואין קשר חשמלי בין הסיגנל / המעגלים השונים לבין האדמה והחשמל של המנוע. שים לב שגם אני לא מאריק את המנוע יחד עם הזרוע בדיוק מאותה סיבה של הכנסת רעשים מיותרים למערכת.

עכשיו, אחרי פרק התאוריה אגש לחלק המעשי - ורק בגלל שיצרת אצלי ספק קל שבקלים, אבדוק את הטורנס קודם עם ראש פשוט ורק אז אעבור ל SHURE M97XE היקר שלי...

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”