פרוייקט שדרוג THORENS 160MKII - הסוף..

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #1 

ברוח הפורום הנושבת לאחרונה, בה כל וינטאג'ר שולף לו איזה THORENS מהבוידעם החלטתי גם אני לטמון ידי בצלחת (המסתובבת) ולשלוף את ה THORENS 160MKII שלי מהבויידעם (גילוי נאות - הטורנס שלי הבוידעם של חמתי)
וכמו כל וינטאג' טוב גם מאחורי שכיית החמדה הזו (לפחות בעיני) יש סיפור..
רכשתי אותה לפני מספר שנים מאיש היי-טק חביב אשר עשה רילוקיישן לניכר (ארה"ב) והחליט למכור את זוג הטורנסים שלו (160 MKI וכן 160MKII).
סיבת המכירה הייתה כי הם 220V ובארץ האינדיאנים זורם רק 110V בשקעים..
לא שאלתי הרבה שאלות ורק שמחתי על מנת חלקי ומזלי הטוב.
ה MKI היה במצב קוסמטי כמעט מושלם ושימש את בעליו כרפרנס לאיך אמור להיות בנוי הטורנס בעת שהוא משדרג את ה MKII שלו.
בטיפשותי כי רבה (ובעומק כיסי הקצר) הצלחתי לרכוש ממנו (ואני מתבייש לספר באיזה מחיר) "רק" טורנס אחד (MKII) בשקית (להגנתי יאמר כי כבר היה לי 160 MKI במצב כמעט מושלם ++ בבית).

למה שקית תשאלו ?

נו תשאלו,

שמח ששאלתם !
כי באמת אספתי אותו ואת שלל חלקיו בשקית (ועוד כמה ארגזים) מתוך תקווה כללית כי יהיה בסדר ואצליח להרכיב הכל חזרה לכדי מכשיר אחד עובד ושר.
אז הנה, סטטוס הפרוייקט עד כה כפי שצילמתי אותו.

כעת, אני מעוניין לאט לאט (ובצורה הכי נכונה ויסודית) לשדרג אותו ולהביא אותו למצב הטוב ביותר שאני, ההנהלה ומנהל הבנק שלי יכולים.
חדי העין שביניכם ישימו לב לראש שאני מייעד לו SHURE M97XE AUDIOPHILE
כפי שהומלץ לדגם זה ע"י חברי הטובים בפורום

טיפים / עצות ותרומות מכל סוג יתקבלו בברכה !
נערך לאחרונה על ידי yosiaz ב 01/04/2014 13:22, נערך 2 פעמים בסך הכל.

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הפלינט' החדש

שליחה #2 

להלן הפלינט' החדש שנחצב (ברוטור) מבלוק עץ טיק אחד צבוע במספר שכבות לכה ובגימור מט וכן בסיס MDF צבוע אפוקסי שחור בגימור מט.

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

ועכשיו לחלק שכולם חיכו לו - הבידוד !

שליחה #3 

כמאמר חז"ל - אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו - או בגרסאת הוינטאג' - אל תסתכל בקנקן אלא תרים מכסה מנוע ונראה מה נמצא שם..

להלן קרביו הפנימיים של הטורנס החביב מצופים יריעות DYNAMAT כפי שהספיק יקירנו איש ההיי-טק להצמיד
כפי שאתם רואים עבודה רבה עוד לפנינו..

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

טסט ראשון שהכל נכנס פנימה (למעט הזרוע !)

שליחה #4 

זהו ניסיון ראשון להעמדה ראשונית לאחר כל הקדיחות, ההתאמות הכרסומים הצביעה...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #5 

(Y) הפלינת' יפיפה אבל אני ממש לא רואה איך הוא מתאים לפטפון. לדעתי אין לו מספיק עומק. מדובר בטעות אופטית? :?

יש לי כמה חלקים להשלים לך (צלחת, קפיצים, וכל מיני...) אם תצטרך.

בעיתוי מאוד מוצלח של הפוסט הזה - אני בדיוק מסיים את הפלינת' שלי וזו הזדמנות לצלם כמה תמונות של Mk-II מבפנים...
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 16/10/2013 0:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

טומי היקר אתה צודק בול !
אכן בפלינט' אין מספיק עומק והעומק הנדרש מסופק באמצעות כרסום של הלוח השחור (שים לב בתמונות לכל הכרסומים שיש בו המתאימים למיקומי הקפיצים והמנוע
תודה על ההצעה - יש לי הצלחות שלו אבל אני לא סגור אם יש את כל שאר החלקים הקשורים לזרוע..
להלן צילום פנימי של המערכת קפיצים
 להלן צילום פנימי של המערכת קפיצים
היש למישהו מושג האם אני "חייב" את קובית העץ הזו עם הבורג בפלינט' החדש ?
 היש למישהו מושג האם אני "חייב" את קובית העץ הזו עם הבורג בפלינט' החדש ?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

זה הקוביה של הברגי טרנספורט. אני העפתי אותה (ואת אחותה ממול) עם מכת פטיש קטנה. היא רק מפריעה לתת השלדה לרדת כמו שצריך אחרי הבידוד.

לא רוצה להציק לך בקטנות אבל גם אחרי הכרסום מידות העומק נראות לי גבוליות. אתה בטוח שתת השלדה - כשאתה לוחץ עליה מלמעלה - לא גורמת לקפיצים ולציר לפגוע בקרקעית המגרעות שכורסמו? אני חושש שיהיה צורך להעמיק את הכרסום... הלוואי שאתבדה. (f)

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

טומי תודה על התשובה - נפלא !
צמד החמד הללו הדיר שינה מעיני היות ולא הסתדר לי שהם צריכים להיות מחוברים כי הם "נעלו" את "המהלך" הדינאמי של השלדה..
שמח שלא אצטרך להעבירם לפלינט' החדש..
לגבי העומק - לקחתי בחשבון שאם כל העסק לא יהיה מספיק עמוק / כבד אייצר פלטה תחתונה חדשה עבה מספיק אוותה אכרסם (במו שיניי) עד לעומק הנדרש..
נערך לאחרונה על ידי yosiaz ב 16/10/2013 0:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

באמת הרבה טורנסים צפים בזמן האחרון.. (כולל שלי :D )
הלוואי שהיה לי את האומץ לעשות לו מה שאנשים עושים לשלהם כאן. אבל יש בי משהו שלא נותן לי לעשות שינויים מרחיקי לכת :? אבל עם כל שרשור גוברת הקנאה ואני מתחיל לפזול לכוון full-on Pimp My Thorens !!
נקווה שרק יהיה לי זמן לשלב את זה עם הלימודים :(
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

אם תרכז תמונה ברורה של כל חלקי הזרוע (IsoTrack) אחד ליד השני - אוכל להדריך אותך איך להרכיב אותה ולהעיר אם חסרים חלקים.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #11 

יופי של עבודה יוסי! תאווה לעיניים (Y)
Rust never sleeps

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

מקווה שיהיה בסוף גם תאווה לאוזניים :)
בני - אני ממתין לעשות ערב השמעה של הטורנסים שלנו - יש לנו הזדמנות פז להשוות שני סוגי השתקות עם אותו סוג טורנס (אאל"ט גם לך יש MKII) ואותו ראש (SHURE) שיש לשנינו..
ניתן יהיה להשוות גם "על הדרך" קדם מגברים (RIAA) לפטיפון ועוד :)

רק קודם אצטרך לסיים לבנות אותו 8O

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

שאלה לחברים המתעניינים - יש לי הכנות בפלינט' החדש כפי שניתן לראות בתמונות לשקע קומקום וכן לקונקטורי RCA שאני מעוניין להציב על לוחית אלומיניום / פרספקס
יש לכם רעיונות מה עדיף ?
אלומיניום או פרספקס ?
נא להשיב בצירוף רעיונות מהיכן להשיג חומר גלם (אני עובד בת"א וגר בפ"ת כך ששני המקומות באים בחשבון)
שאלה חשמלית "אודיופליצית" - האם לדעתכם כדאי להלחים את החיווט מהראש (אין קונקטורים בזרוע אלא חיווט ישיר לראש חופשי לכל אורך הזרוע) ישירות למחברי ה RCA או דרך "תחנה" / "עוגן" בדרך (חשבתי על לוח הקונקטורים המקורי כמגשר) ?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

yosiaz כתב:שאלה לחברים המתעניינים - יש לי הכנות בפלינט' החדש כפי שניתן לראות בתמונות לשקע קומקום וכן לקונקטורי RCA שאני מעוניין להציב על לוחית אלומיניום / פרספקס
יש לכם רעיונות מה עדיף ? אלומיניום או פרספקס ? נא להשיב בצירוף רעיונות מהיכן להשיג חומר גלם (אני עובד בת"א וגר בפ"ת כך ששני המקומות באים בחשבון)
...
עדיף פרספקס. אלומיניום מוליך. יש מישהו שמתעסק עם פרספקס בר"ח מוזס בת"א. לא זוכר איך נקרא העסק. כתבו עליו כאן פעם.
yosiaz כתב:האם לדעתכם כדאי להלחים את החיווט מהראש (אין קונקטורים בזרוע אלא חיווט ישיר לראש חופשי לכל אורך הזרוע) ישירות למחברי ה RCA או דרך "תחנה" / "עוגן" בדרך (חשבתי על לוח הקונקטורים המקורי כמגשר) ?
...
ישר וקצר - כמה שאפשר - בלי שום תחנת מעבר. (יצא בחרוזים...)

תמונה

[img2=550x399]https://lh4.googleusercontent.com/-4O2e ... wiring.JPG[/img2]

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

טומי תודה על התשובה אך יש לי הסתייגות קלה בנוגע ל RCA
הצצתי מבפנים על מחבר ה RCA בפאנל וכאשר מסובבים את פלאג ה RCA גם הנקודה המרכזית בשקע ה RCA (הסיגנל לא האדמה) מסתובבת גם היא
החשש שלי הוא שסיבוב ימינה ושמאלה במהלך חיי הפטיפון והופ - נקרע החוט לראש שעוביו גם כך כעובי שערה.
אולי כדאי לגשר על בסיס עוגן את החוט - ואולי אפילו בשיטה של לחשוף קטע קטן ליד העוגן, להלחים ולהמשיך עם אותו כבל עד לשקע ה RCA כך סיבוב מקרי יפסק בנקודת ההלחמה ולא ימשיך עד לראש
לעיונך ותגובתך..

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

yosiaz כתב:...יש לי הסתייגות קלה בנוגע ל RCA... הצצתי מבפנים על מחבר ה RCA בפאנל וכאשר מסובבים את פלאג ה RCA גם הנקודה המרכזית בשקע ה RCA (הסיגנל לא האדמה) מסתובבת גם היא החשש שלי הוא שסיבוב ימינה ושמאלה במהלך חיי הפטיפון והופ - נקרע החוט לראש שעוביו גם כך כעובי שערה.
...
זה לא קורה ב-RCA איכותיים בהם האום הנועל מתלבש על הגוף מבחוץ ומאפשר גישה נוחה להידוקו. זה כן עלול לקרות ב-RCA זולים בהם האום נסגר (בקושי) מבפנים וקשה להדק אותו. גם אז אין הרבה סיבות, אם האום מהודק אף בקלילות, ששקע ה-RCA ינוע על מקומו בתנועה סיבובית.

תמונה

[img2=550x412]https://lh6.googleusercontent.com/-kxUb ... D_BACK.jpg[/img2]

[img2=550x412]https://lh3.googleusercontent.com/-qynJ ... OUNTED.jpg[/img2]

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

אין כוונתי לשקע כולו שיסתובב אלא רק לפין המרכזי, דווקא מהניסיון שלי גם עם שקעים זולים הם לא מסתובבים (אני מחזק את האום עם מפתח פתוח ויש לי גישה אליו בצורה נורמלית) אבל הבעיה מתחילה עם הפין המרכזי שמסובב את התושבת הפנימית היושבת עטופה בבידוד בשקע ה RCA

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

אגב, אפשר פירוט והכי כדאי תמונות של תהליך התקנת העוקצים בבסיס הפלינט' ?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

yosiaz כתב:אין כוונתי לשקע כולו שיסתובב אלא רק לפין המרכזי, דווקא מהניסיון שלי גם עם שקעים זולים הם לא מסתובבים (אני מחזק את האום עם מפתח פתוח ויש לי גישה אליו בצורה נורמלית) אבל הבעיה מתחילה עם הפין המרכזי שמסובב את התושבת הפנימית היושבת עטופה בבידוד בשקע ה RCA
...
זה קורה רק ב-RCA סינים זולים - או אם הלחמת לפין את הצורה ושחררת אותו, עקב חום מהמלחם, מהאחיזה שלו בבידוד. חוץ מזה, גם אם הוא משוחרר לגמרי... כמה פיתול אתה צופה כתוצאה מהכנסה והוצאה של מחברי אינטרקונים? החיווט הזה וההלחמה שלו יותר קשוח ממה שאתה מתאר...
yosiaz כתב:אגב, אפשר פירוט והכי כדאי תמונות של תהליך התקנת העוקצים בבסיס הפלינט' ?
...
הספייקים שלי? בקרוב... :D אני כבר מסיים. עשיתי שלייף לק לכל הפלינת'. לקח ארבעה חודשים... עוד כמה ימים.

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

מודה, אכן חטאתי בהטמנת RCA סיניים בציוד האודיו שבניתי
לא עוד !
טומי - אבל 26$ לזוג שקעים ועוד לפני משלוח ?
לגבי הספייקים - אמתין בסבלנות לתמונות ולהסברים...

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”