אני קורא לחרם על אל על

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
adirbd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 510

שליחה

אלעל מפצה את נפגעי השביתה ובנוסף להחזר על הכרטיס טיסה הם נותנים כרטיס טיסה נוסף לאירופה.
http://www.elal.co.il/ELAL/Hebrew/Deals ... fit_220413

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221

Re: כל מילה בסלע

שליחה

michalosman כתב:
Multimediaman כתב:מצד אחד מטרת השביתה היא, ואין דרך אחרת לומר זאת, למנוע תחרות. לשמור רמת מחירים גבוהה.

מצד שני, בלי אל על אי אפשר. כאשר יש כאן מלחמות, הם החברה היחידה שממשיכה לטוס לארץ, מה שמאפשר לכלכלה להמשיך לתפקד.

בעיה.
...
זה בדיוק מה שאני אומרת. ולצערנו יש כאן מלחמות כל הזמן... אז אנחנו באמת לא רוצים שתהיה לנו חברת תעופה משלנו?
...
מתי קרה שאף חברה לא הייתה מוכנה לטוס לארץ חוץ מאלעל? (אני באמת שואל).

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

kaplaey2 כתב:
אומנם זו החברה שהכי בטוח לטוס
...
אני לא יודע מאיפה הוצאת את המיתוס הזה, אבל זה ממזמן לא נכון.

1. צי המטוסים של אל-על נחשב מיושן ורק ב 2014 יעבור ריענון

2. אם הקבט"ים שמתחקרים אותך בעליה למטוס זה מה שגורם לך להרגיש בטוח - אז לך על זה, זה לא עזר לאותו
אחד ששכח להצהיר על אקדח והגיע איתו עד ארה"ב או לאותו אחד שממש טס עם פצצת תאורה ששכח בתיק
מהמילואים והבדיקות המחמירות והבודקים המהוללים של אל-על בכל בדיקות הבטיחות המחמירות שלהם לא עלו עליה
(דרך אגב הוא נתפס בכניסה לדרא"פ.)

3. אם רק היית יושב לקפה עם המכונאים באל-על היו מספרים לך כמה תקלות קשות קורות בזמן טיסה עקב ההתישנות של
המטוסים ואז לא היית מסכים להסתכל על הלוגו של אל-על בכלל.

אל-על לא חברה רעה, אבל גם לא יותר בטוחה לדוגמא מיוניטד או וירג'ין אטלנטיק או בריטיש איירוויס, רק שאותנו
הישראלים לימדו מלידה לקשר המון אבטחה עם ביטחון כללי ובטיחות טיסה.אז יוק! זה לא תופס יותר.
...
לא נכנס לרכילויות של הטכנאים , כי אולי אתה צודק , לגבי בטחון , אני חולק עליך , וזה שיש מקרים יוצאי דופן , לא אומר על רמת הבטיחות הכוללת

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

menny כתב:לדעתי פה הכסף, שעומדים חבורה של ילדים ששואלים מי ארז ??.... נו באמת..... 90 % מהאוכלוסיה לא ינסו לפוצץ את המטוס
בזבזנות לשמה..
...
אם אתה חושב שזה בזבזנות , לענ"ד אתה חי בסרט , במקרה ואתה לא שם לב , אתה מטרה נעה לכול ארגון מחבלים , שפשוט מת לפוצץ מטוס של אלעל . לתפוס אותנו זה הרבה יותר רעש ונצחון עבורם מאשר כול חברה אחרת , ואחת הסיבות , כי החברות האחרות לא משקיעות כלום בבטחון , ובהן הרבה יותר קל להפיל מטוס ו/או לחטוף/לפוצץ/whatsoever

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

moco כתב:אני מת לחברת תעופה משלי, אך אין לי אפילו מנייה אחת באל על (ולא מתכוון לרכוש) ...
...
לא כדאי לך :lol: ענף התעופה חי על מרווחים קטנים מידי , ועל כך ששינוי בתעריף הדלק , למשל יכול מיידית להוביל חברה להפסדים , כי הרווח צר מידי להתמודד עם השינויים האלו

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

truejoker כתב:
menny כתב:לדעתי פה הכסף, שעומדים חבורה של ילדים ששואלים מי ארז ??.... נו באמת..... 90 % מהאוכלוסיה לא ינסו לפוצץ את המטוס
בזבזנות לשמה..
...
אם אתה חושב שזה בזבזנות , לענ"ד אתה חי בסרט , במקרה ואתה לא שם לב , אתה מטרה נעה לכול ארגון מחבלים , שפשוט מת לפוצץ מטוס של אלעל . לתפוס אותנו זה הרבה יותר רעש ונצחון עבורם מאשר כול חברה אחרת , ואחת הסיבות , כי החברות האחרות לא משקיעות כלום בבטחון , ובהן הרבה יותר קל להפיל מטוס ו/או לחטוף/לפוצץ/whatsoever
...
אתה רק נותן סיבות לא לטוס עם אל-על :wink:
כבר מזמן הבטיחות בשדות השונים מצוינת לא פחות מאשר בישראל בארה"ב משפילים בלי לשים חשבון לאף אחד , באירופה הקטע הדפוק עם הנוזלים די מעצבן , ובארץ? אתה מוזמן לבדוק כמה חבר'ה נתפסו בהודו ועוד כמה מקומות עם קליעים שהתחבאו להם בתיק מימי המילואים...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

dgent כתב: אתה רק נותן סיבות לא לטוס עם אל-על :wink:
כבר מזמן הבטיחות בשדות השונים מצוינת לא פחות מאשר בישראל בארה"ב משפילים בלי לשים חשבון לאף אחד , באירופה הקטע הדפוק עם הנוזלים די מעצבן , ובארץ? אתה מוזמן לבדוק כמה חבר'ה נתפסו בהודו ועוד כמה מקומות עם קליעים שהתחבאו להם בתיק מימי המילואים...
...
אתה די לא מבין פה עיניין מהותי, עם הדוגמאות שבארצות אחרות מוצאים דברים אצל ישראלים כשהבודקים בארץ כביכול פספסו. זה לא בדיוק מצביע על חיסרון ישראלי או ביטחון עודף בחו"ל.
ממליץ מאוד לשמוע מה אמר אתמול בראיון ראש הCIA בעבר בנושא:
החל מדקה 3:45 ב http://www.washingtonpost.com/video/the ... video.html

תקציר לעצלנים:
הראיון קשור לאירועים בבוסטון אבל הוא מתגלגל לנושא של profiling כנגד השיטה האמריקאית לחפש בכיליהם של כווולם.
הוא אומר (ציטוט לא מילה במילה): כששאלתי מומחה ישראלי לביטחון מה ההבדל העיקרי בין איך שהישראלים מנהלים את נושא האבטחה לבין איך אנחנו (האמריקאים) ענה הישראלי
We're looking for terrorists :)
הוא ממשיך להסביר למי שלא הבין, מה להבדיל עושים האמריקאים (וכנראה גם ההודים): We are looking for things

לפי זה, לא מפליא בכלל שיימצאו things שלא נמצאו על ידי הבודקים בארץ, כי פשוט לא חיפשו אותם בארץ אצל מי שלא חשוד להיותו טרוריסט.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

truejoker כתב:
moco כתב:אני מת לחברת תעופה משלי, אך אין לי אפילו מנייה אחת באל על (ולא מתכוון לרכוש) ...
...
לא כדאי לך :lol: ענף התעופה חי על מרווחים קטנים מידי , ועל כך ששינוי בתעריף הדלק , למשל יכול מיידית להוביל חברה להפסדים , כי הרווח צר מידי להתמודד עם השינויים האלו
...
לא אמרתי אם זה השקעה טובה או לא.
מה שכתבת שקול לאמירה "לא כדאי שיהיה לך 100 מיליון דולר, כי הריבית שתקבל נורא נמוכה" :-)
בקיצור, אם יש לך חברת תעופה שאתה לא רוצה, תן לי אותה מתנה. :-)
משה

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666

שליחה

רק רוצה להגיד על העם שלנו , שגם אני חלק ממנו.
אנחנו עם של חארות. מה לעשות. זה האמת.
יודעים רק להתלונן על מה שמתחת לאף.

זה שלופטהנזה ביטלה 1700 טיסות ושבתה ליום אחד - חוץ מכותרת קטנה - שום כלום.
איפה שרשור: להחרים את לופטהנזה , איפה ?
לופטהנזה נתנה פיצוי לנוסעים ?

הרבה יותר קל להלקות בחברות ישראליות.. נכון ?
כי בגלל שאנחנו ישראלים, יש לנו הזכות להתלונן !

וידוע ממזמן שהנוסעים הישראלים - חלק לא מבוטל - אנשים חסרי תרבות ויחסי אנוש. חושבים שרכשו את המטוס ושהדיילים זה המשרתים האישיים שלהם. נכתב על זה כל כך הרבה... פשוט בושה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78954
שם מלא: עפר לאור

שליחה

Dgent

בכל המלחמות (כמו מלחמהמפרץ) מרבית החברות מפסיקות את הטיסות שלהן, לרוב כי הצוותים מסרבים לקחת סיכון.

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בדיוק , האחרונה , שיש לי זכרון מעומעם לגביה היא מלחמת המפרץ וגם אז אתה בטוח שכולן הפסיקו? ,22 שנה זוהי לא דוגמא הכי אפקטיבית ...
במלחמת לבנון השנייה לא היו אופציות אחרות חוץ מאל-על? בכל מבצע אחר שישראל לא הייתה אהודה בשנים האחרונות , כל החברות הפסיקו לטוס לישראל? לא נראה לי .
בעמוד ענן האחרון גם היו כמה טילים למרכז ולמרות חלק מתסריטי האימה שהיו בעיתונים באירופה עדיין טסו רוב החברות לארץ (גם אם היו כמה ביטולים...) .
שלא תבין אותי לא נכון , לא נגד העניין שתהיה חברה לאומית אבל , אם אני לא טועה אל-על הופרטה , חברה פרטית שגם ככה רוב הציבור משלם על פעילותה בעצם מהשקעה של 80% של המדינה באבטחה המדינה תשקיע כמעט 100% , מאיפה הכסף יגיע , מהנוסעים? בטח...

אגב, כבר אתמול ראיתי שהסכם שמיים פתוחים יפתח חלון לעוד 10,000 משרות , שכחו לכתוב אתזה לפני השביתה...
זה בסדר , הידיעה הזאת נלקחת בחשבון בדיוק כמו הידיעה שאל-על תקרוס אם ההסכם היה עובר , הפלא ופלא , הוא עבר ונציגי החברה מחייכים :wink:
נערך לאחרונה על ידי dgent ב 24/04/2013 9:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה

שליחה

בזבזנות לשמה..
...
עכשיו כולם נעשו מומחים לעניני ביטחון....
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 917

שליחה

נראה לכם שעובדי הדלפק הם אלה שאחראיים לביטחון....
הביטחון הוא מתחת לפני השטח ועל זה אין ויכוח !! (ואני בעד מימונו מצד המדינה)

michalosman
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90

שליחה

ברור, אל על מפעילה קב"טים כנוסעים סמויים, ובצדק.
אין עוררין על כך שחברות תעופה ישראליות (וכל יעד ישראלי בכלל) הוא מטרה פוטנציאלית להתקפת טרור מסוג זה או אחר.
דוגמה נוספת - אבטחה בשגרירויות הישראליות ברחבי העולם.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

moco כתב:
truejoker כתב:
...
...
לא אמרתי אם זה השקעה טובה או לא.
מה שכתבת שקול לאמירה "לא כדאי שיהיה לך 100 מיליון דולר, כי הריבית שתקבל נורא נמוכה" :-)
בקיצור, אם יש לך חברת תעופה שאתה לא רוצה, תן לי אותה מתנה. :-)
...
אין בעיות , אם מישהו יוריש לי חברת תעופה ולא ארצה לפשוט רגל , אעביר לך אותה :lol:

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

זה מדהים כמה אנשים לא מבינים את המשמעות של ההסכם .

1. חברות התעופה בארץ שילמו 40% ממחיר הוצאות הביטחון כך שברור שתמחור הכרטיסים שלהם יהיה יותר גבוה
(אגב , אחרי ההסכם הובטח להם תשלום כמעט מלא).
2. בואו נחשוב מה קורה עם 400 דולר שמשלמים לאל על עבור טיסה לאירופה ומה קורה ל300 דולר שמשלמים לחברה מאירופה? נכון, הכסף של אל על נשאר בארץ ועוזר לכלכלה ואילו הכסף של חברת התעופה הזרה עוזב את הארץ.
3. חברת תעופה ישראלית לא יכולה לנחות בכל שדה תעופה באירופה. מאחר ואצלנו יש רק את בן גוריון חברת התעופה הזרה נוחתת תמיד בשדה המרכזי. ברור שאם אני צריך לקחת בחשבון עם מי לטוס אני אבחר בחברה הזרה מכיוון שלמשל היא נוחתת בהיתרו (קרוב ללונדון) ושלנו בלוטון .
אגב, לשאלה מה עם נחיתה בעובדה כדי לעשות את התחרות הוגנת מבחינת קושי הגעה ליעד אז זהו, לא נוחתים שם פרט למקרים מיוחדים ובתאום מראש.
4. בואו ניקח טיסה מלונדון לישראל בחברת תעופה אירופאית. היא יכולה לטוס מלונדון לציריך, לקחת בציריך נוסעים לישראל וממשיכה הלאה. (כמו מאסף). חברות התעופה שלנו לא יכולות לעשות את זה, הן חייבות לטוס ליעד אחד . שוב תחרות לא הוגנת מאחר שברוב המקרים החברה האירופאית תטוס די מלאה (בתכנון נכון)
ויכולה בשקט להוריד מחירים.
5. בזמן עמוד ענן כל החברות הזרות "התאיידו" ונחתו בקפריסין ורק החברות הישראליות נחתו בנתב"ג. מה יקרה שהן לא יהיו?

בקיצור, המחירים אולי ירדו אבל אולי כדאי לחשוב על כל המסביב ולשלם 50 דולר יותר כדי לשמור על חברות ישראליות.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

כמה הערות

2) זו דרך קצת פשטנית לראות את הדברים. חברות תעופה מעסיקות אנשים בכל העולם. נכון אל על מעסיקה יותר בארץ מאשר חברה זרה (עיקר התחזוקה, למשל) אבל מדובר רק חלק קטן מהכסף. רווחי החברה הם לא שלך ולא של הכלכלה הישראלית בהכרח.
3, 4) אולי אני לא מבין משהו אבל חשבתי שאלה בדיוק מסוג הדברים ש"השמיים הפתוחים" אמורים לפתור - להשוות את תנאי הפתיחה, לא?
אם אל על תמשיך לטוס ללוטון (היא טסה גם להיתרו) , זה יהיה משיקולים עסקיים. לוטון, מן הסתם, יותר זול לה.
5) זה פשוט לא נכון. אני אישית נחתתי באמצע עמוד ענן בחברה זרה, והיו הרבה נחיתות של חברות אחרות באותו זמן, כולל אירופאיות.
בכל מקרה כל הטיעון הזה לא לעיניין. אם יש למדינה אינטרס (ויש לה) לקיום הטיסות במצבי חירום ואם זה עולה יותר, אז על המדינה לממן ישירות את העיניין הזה. משתמשים בזה כתירוץ.
משה

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

1. רוב העובדים של אל על, ארקיע, ישראייר הם ישראלים כך שהמשכורות שלהם חוזרות למשק הישראלי.
החברות היום במילא לא מרוויחות הרבה כסף או אפילו מפסידות כך שאין טעם לדון איפה הן משקיעות את הרווחים
2. זו בדיוק הנקודה: תנאי הפתיחה לא שווים!!
3. נתתי את היתרו כדוגמא. אל על טסה לשם אבל רק בשעות שאישרו לה ולא מתי שרוצים (בניגוד לשאר החברות האירופאיות) וזה קורה עם כל שדות התעופה ואכן מדברים על זה שיזרקו אותנו לנחיתות בשעות לא נוחות.
4. ניסית לטוס לדוגמא לאיסטנבול? שמים פתוחים? אף חברה ישראלית לא טסה לשם מכיוון שהן לא מאשרים למאבטחים לשאת נשק! יש ביום אחד שש טיסות לישראל וחזרה של חברות טורקיות, תחשוב מה יקרה עם שאר מדינות אירופה.
שוב, אף אחד לא אומר שההסכם לא בסדר, רק מבקשים להשוות את התנאים וזה לא קורה ויקרה.

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 917

שליחה

אתה טועה ומטעה...
אל על לא מצליחה להתחרות מכיוון שהיא חברה קטנה בשוק ענק, לאל על יש 40 מטוסים !!, אי אפשר להתחרות עם היצע כזה נמוך,
מה שכן אפשר זה להתחרות מול שוק קטן יחסית שמעדיף את החברה הלאומית (אצלנו מהעבודה טסים רק אלעל ולא משנה המחיר !)
שוק הטיסות זהה לכל שוק אחר... יש סוני ויש שוני (מותג כלשהוא) כל אחד בוחר את העדפותיו.
לאזרח תמיד עדיף שוק פתוח ותחרותי

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”