Londinium I
-
כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
יש דגם עם מיכל מים ומשאבת רטט שדואגת למלא את הדוד והוא עולה 100 פאונד יותר (כתוב שם באופציות בדף המכונה).
לדגם הזה הוא מוכר בנפרד גם קיט לחיבור ישיר ואפשר גם לעקוף את המשאבה אם תרצה אבל עדיין תישאר עם מיכל מים מיותר ועם פתח בחלק העליון של המכונה בניגוד לדגם בחיבור ישיר שאין בו כלום...
לדגם הזה הוא מוכר בנפרד גם קיט לחיבור ישיר ואפשר גם לעקוף את המשאבה אם תרצה אבל עדיין תישאר עם מיכל מים מיותר ועם פתח בחלק העליון של המכונה בניגוד לדגם בחיבור ישיר שאין בו כלום...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בדרך כלל במנוף מסחרי הלחץ מתחיל ב 9 בר ויורד לאורך השוט.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
כפיר_ש
- חבר מביא חבר

ניקוז
טוב היום החלטתי לטפל בניקוז של המכונה.
היצרן לא בונה את המכונה עם הכנה לניקוז גם בדגם שמחובר ישירות למים וכל הבקשות שלי להתאים ניקוז עבור המכונה שלי נענו בשלילה והתשובה היתה שהמכונה מגיעה עם מגש נוזלים גדול (אכן דיי גדול - 1.5 ליטר) ושאין צורך.
מנסיוני חיבור לניקוז מאוד חשוב ונוח כי קורה לי לא מעט שאני דוחה את ריקון המגש לדקה ה 90 ואז שולף אותו כשהוא ממש מלא ואף פעם לא מצליח להגיע לכיור מבלי שישפכו כמה טיפות או יותר בחוץ.
אז לקחתי יוזמה והלכתי לחנות שמייצרת ברזי גז ומצאתי מתאם פליז בקוטר שנראה לי מתאים, לקחתי מידות וססימנתי בתחתית המגש והלכתי לסדנה החביבה עליי בפתח תקווה (אייבי ריתוכים) ושם אייבי קדח לי בצורה נקייה ומדויקת במגש הנירוסטה והלחים בהלחמת כסף את מתאם הפליז כולל ליטוש אחרי והברקה של המקום.
הגעתי הביתה וחיברתי בקלות, עובד ונראה נהדר... קצת תמונות:
היצרן לא בונה את המכונה עם הכנה לניקוז גם בדגם שמחובר ישירות למים וכל הבקשות שלי להתאים ניקוז עבור המכונה שלי נענו בשלילה והתשובה היתה שהמכונה מגיעה עם מגש נוזלים גדול (אכן דיי גדול - 1.5 ליטר) ושאין צורך.
מנסיוני חיבור לניקוז מאוד חשוב ונוח כי קורה לי לא מעט שאני דוחה את ריקון המגש לדקה ה 90 ואז שולף אותו כשהוא ממש מלא ואף פעם לא מצליח להגיע לכיור מבלי שישפכו כמה טיפות או יותר בחוץ.
אז לקחתי יוזמה והלכתי לחנות שמייצרת ברזי גז ומצאתי מתאם פליז בקוטר שנראה לי מתאים, לקחתי מידות וססימנתי בתחתית המגש והלכתי לסדנה החביבה עליי בפתח תקווה (אייבי ריתוכים) ושם אייבי קדח לי בצורה נקייה ומדויקת במגש הנירוסטה והלחים בהלחמת כסף את מתאם הפליז כולל ליטוש אחרי והברקה של המקום.
הגעתי הביתה וחיברתי בקלות, עובד ונראה נהדר... קצת תמונות:
נערך לאחרונה על ידי כפיר_ש ב 14/03/2013 23:05, נערך 2 פעמים בסך הכל.
כל הכבוד, איזו נחישות ויצירתיות.
אני מניח שתשלח תמונות ליוצרי המכונה, אולי הם יישמו את הרעיון...
שאלה להשכלה כללית, זה שיש ניקוז מונע צורך בניקוי המגירה. ובמיוחד במקרה זה, האם זה שאין שיפוע מובנה לצורך הריקון יפריע בדרך כלשהי, אולי יישארו משקעים שידרשו הוצאת המגירה לצורך ניקוי מדי פעם? או אולי יהיה צורך לשפוך כמות רבה מים רותחים לניקוי מדי פעם?
אני מניח שתשלח תמונות ליוצרי המכונה, אולי הם יישמו את הרעיון...
שאלה להשכלה כללית, זה שיש ניקוז מונע צורך בניקוי המגירה. ובמיוחד במקרה זה, האם זה שאין שיפוע מובנה לצורך הריקון יפריע בדרך כלשהי, אולי יישארו משקעים שידרשו הוצאת המגירה לצורך ניקוי מדי פעם? או אולי יהיה צורך לשפוך כמות רבה מים רותחים לניקוי מדי פעם?
-
כפיר_ש
- חבר מביא חבר

התפעול דומה לסטרגה במשיכת המנוף אבל יש הבדלים כי למשל בניגוד לסטרגה לא צריך בכלל קולינג פלאש לפני החליטה כי אין מחליף חום.
לגבי אחריות, היצרן הוא נישה והוא מבין שהמכונה הולכת לאנשים שיודעים מה הם קונים וגם מסוגלים לבצע תחזוקה מינימלית, במידה ויש בעיה בתקופת האחריות הוא ישלח חלקים בחינם עם dhl ובעל המכונה יתקן בעצמו יחד עם הדרכה בסקייפ/טלפון או במעבדה ולשלם על העבודה.
צריך להבין שהמכונה מאוד פשוטה ואין כמעט שום רכיב אלקטרוני מלבד בקר גובה מים, ברז חשמלי פשוט וגוף חימום.
הפרסוסטאט של סיראי זה מוצר מסחרי שיחיה בבית שנים רבות.
התחזוקה אחת לכמה שנים תכלול החלפת אטמים למנוף וגירוז שלהם אחת לכמה חודשים וזהו.
ניקוי אבנית פשוט לבצע כי המכונה ללא מחליף חום ואם שומרים אז גם זה משהו שעושים פעם בחמש שנים.
לגבי אחריות, היצרן הוא נישה והוא מבין שהמכונה הולכת לאנשים שיודעים מה הם קונים וגם מסוגלים לבצע תחזוקה מינימלית, במידה ויש בעיה בתקופת האחריות הוא ישלח חלקים בחינם עם dhl ובעל המכונה יתקן בעצמו יחד עם הדרכה בסקייפ/טלפון או במעבדה ולשלם על העבודה.
צריך להבין שהמכונה מאוד פשוטה ואין כמעט שום רכיב אלקטרוני מלבד בקר גובה מים, ברז חשמלי פשוט וגוף חימום.
הפרסוסטאט של סיראי זה מוצר מסחרי שיחיה בבית שנים רבות.
התחזוקה אחת לכמה שנים תכלול החלפת אטמים למנוף וגירוז שלהם אחת לכמה חודשים וזהו.
ניקוי אבנית פשוט לבצע כי המכונה ללא מחליף חום ואם שומרים אז גם זה משהו שעושים פעם בחמש שנים.
-
כפיר_ש
- חבר מביא חבר

גם באלקטרה אין שיפוע וזה מסתדר היטב, כנראה זה נועד שמשקעי הקפה יצאו לאט החוצה ולא בבת אחת.מיץ_פטל כתב:שאלה להשכלה כללית, זה שיש ניקוז מונע צורך בניקוי המגירה. ובמיוחד במקרה זה, האם זה שאין שיפוע מובנה לצורך הריקון יפריע בדרך כלשהי, אולי יישארו משקעים שידרשו הוצאת המגירה לצורך ניקוי מדי פעם? או אולי יהיה צורך לשפוך כמות רבה מים רותחים לניקוי מדי פעם?...
נשאר מעט מים וזה ממש לא מפריע ואני גם ככה בסיום העבודה ממלא כוס מלאה מים מהדוד ושופך למגש משתי סיבות:
לרענן את המים בדוד לפני הכיבוי(גם באלקטרה אני נוהג כך).
לשטוף את מגש הנוזלים ולפנות את מרבית משקעי הקפה.
זה עבד לי נהדר בשנתיים האחרונות, מעולם לא היתה סתימה ואין משקעים, פעם בכמה חודשים אפשר לנקות את המגש עם סבון ולשטוף עם כוס מים רותחים וזהו.