Londinium I
-
כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לאחר מסע ארוך של כ 3 חודשים היא כאן, קיבלתי אותה בתחילת החודש ואני מאוד מרוצה.
את המכונה שלי הזמנתי בגרסת חיבור ישיר, אין מיכל מים ואין משאבה והמשמעות שקט עילאי בתפעול היום יומי.
המכונה מתחממת מאוד מאוד מהר, כ 5 דקות לוקח לה להגיע ללחץ מלא ועוד כ 8 דקות עד שהיא מתחממת לגמרי מאותה נקודה.
למכונה דוד בנפח 2.3 ליטרים עם גוף חימום מאוד חזק וזה מה שמאפשר חימום מהיר, הקצפה מאוד עוצמתית וכמובן זמן התאוששות קצרצר אחרי מילוי מים.
התרמוסיפון עושה עבודה נהדרת בחימום הראש ובשמירה על טמפ' חליטה אידיאלית, המכונה תמיד מוכנה לעבודה ולא צריך קולינג/וורמינג פלאש וכו'...
הראש ממש מופלא, זה אותו ראש שמשמש את בוסקו, פיורנצאטו וכו', הראש מאסיבי ובמשקל 7 קילו מה שאומר יציבות טרמית ללא תחרות וגם אין שום סיכוי שהוא יתחמם מידי כשמכינים כמות גדולה של כוסות ברצף.
מכונה מדהימה פשוט ככה, הקפה עשיר ומלא טעמים והמרקם עדין ומחליק בגרון כמו שמן.
יש המון מתיקות וגוף בקפה ופרופיל הטעם שונה לטובה אפילו מהסטרגה ואני מאוד נהנה לגלות גוונים חדשים בקפה.
לסיום קצת תמונות להנאתכם, אני מאוד מרוצה מהקניה ומאיכות הקפה ונראה לי שסוף סוף מצאתי לעצמי את המכונה האידיאלית שתחליף גם את האלקטרה.
את המכונה שלי הזמנתי בגרסת חיבור ישיר, אין מיכל מים ואין משאבה והמשמעות שקט עילאי בתפעול היום יומי.
המכונה מתחממת מאוד מאוד מהר, כ 5 דקות לוקח לה להגיע ללחץ מלא ועוד כ 8 דקות עד שהיא מתחממת לגמרי מאותה נקודה.
למכונה דוד בנפח 2.3 ליטרים עם גוף חימום מאוד חזק וזה מה שמאפשר חימום מהיר, הקצפה מאוד עוצמתית וכמובן זמן התאוששות קצרצר אחרי מילוי מים.
התרמוסיפון עושה עבודה נהדרת בחימום הראש ובשמירה על טמפ' חליטה אידיאלית, המכונה תמיד מוכנה לעבודה ולא צריך קולינג/וורמינג פלאש וכו'...
הראש ממש מופלא, זה אותו ראש שמשמש את בוסקו, פיורנצאטו וכו', הראש מאסיבי ובמשקל 7 קילו מה שאומר יציבות טרמית ללא תחרות וגם אין שום סיכוי שהוא יתחמם מידי כשמכינים כמות גדולה של כוסות ברצף.
מכונה מדהימה פשוט ככה, הקפה עשיר ומלא טעמים והמרקם עדין ומחליק בגרון כמו שמן.
יש המון מתיקות וגוף בקפה ופרופיל הטעם שונה לטובה אפילו מהסטרגה ואני מאוד נהנה לגלות גוונים חדשים בקפה.
לסיום קצת תמונות להנאתכם, אני מאוד מרוצה מהקניה ומאיכות הקפה ונראה לי שסוף סוף מצאתי לעצמי את המכונה האידיאלית שתחליף גם את האלקטרה.
-
- באריזה
-
- הארגז נפתח
-
- היה קשה להרים לבד 36 קילו מתוך הקופסה
זהו עכשיו זה רשמי, תתחדש....
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
מעניין, איך נשאבים המים אל הראש?כפיר_ש כתב: את המכונה שלי הזמנתי בגרסת חיבור ישיר, אין מיכל מים ואין משאבה והמשמעות שקט עילאי בתפעול היום יומי....
זה חלק מפעולת המנוף?
תוכל להסביר איך המכונה שומרת על טמפרטורת החליטה בראש? יש פיד כלשהו?
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
-
כפיר_ש
- חבר מביא חבר

המים מגיעים לראש מלחץ הדוד, מתקררים מיד לטמפרטורת עבודה בגלל המסה של הראש שסופגת את החום.
פרה אנפיוז׳ן מבוצע בלחץ של הדוד..
במכונה יש בקר מילוי מים כמו בכל מכונה וברגע שהוא מזהה שחסר מים בדוד הוא פותח את הברז החשמלי שנמצא בכניסת המים מהרשת ואז לחץ הרשת שהוא גבוה מלחץ הדוד דוחף מים פנימה עד שהבקר מחליט לסגור את הברז.
פרה אנפיוז׳ן מבוצע בלחץ של הדוד..
במכונה יש בקר מילוי מים כמו בכל מכונה וברגע שהוא מזהה שחסר מים בדוד הוא פותח את הברז החשמלי שנמצא בכניסת המים מהרשת ואז לחץ הרשת שהוא גבוה מלחץ הדוד דוחף מים פנימה עד שהבקר מחליט לסגור את הברז.
-
כפיר_ש
- חבר מביא חבר

לגבי שמירת הטמפרטורה בראש אין שום פיד ושום אלקטרוניקה וזה נעשה על ידי התרמוסיפון והכיול האופטימלי שלו במפעל (ויסות זרימת המים אל הראש ובחזרה לדוד).
מה שיפה שזה נטול עזרים אלקטרונים והמים נעים בהתאם להפרש הלחצים שנוצרים עקב הפרשי טמפרטורה בין הראש לדוד כלומר הם נעים כל עוד הראש קר מהדוד ודואגים שישמר חם ואז חוזרים חזרה אל הדוד וחוזר חלילה.
זה תכנון ישן וטוב, במכונות המנוף של פאמה בשנות השישים גם השתמשו בתרמוסיפון.
יש עוד כל מיני פתרונות חכמים ויעילים אבל לטעמי זה אידיאלי.
מה שיפה שזה נטול עזרים אלקטרונים והמים נעים בהתאם להפרש הלחצים שנוצרים עקב הפרשי טמפרטורה בין הראש לדוד כלומר הם נעים כל עוד הראש קר מהדוד ודואגים שישמר חם ואז חוזרים חזרה אל הדוד וחוזר חלילה.
זה תכנון ישן וטוב, במכונות המנוף של פאמה בשנות השישים גם השתמשו בתרמוסיפון.
יש עוד כל מיני פתרונות חכמים ויעילים אבל לטעמי זה אידיאלי.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אין ספק שמדובר במכונה מדהימה
הקטע המטורף באמת זה שאין משאבה. שום דבר.
מילא זה שכשחולטים יש שקט מוחלט, אבל גם כשהיא ממלאת מים, פשוט נדלקת נורה, ואח"כ היא כבית, וזהו. יש מים בדוד.
הקפה עמוק, עדין ומלא בטעם, אבל לא עדין מדי. אהבתי אותו הרבה יותר מהקפה של הסטרגה, שהיה לטעמי קצת יותר מדי עדין.
אפטרטייסט ארוך, מאוד מיוחד.
הפיניש ממש מושקע. למשל, ברז המים החמים מגיע עם פיה כזו כמו של דוש. זה נראה יפיפה וממש כיף להפעיל אותו.
מגש הנוזלים גדול, הנירוסטה מאוד מאוד איכותית ועבה והחריטה מאוד עדינה ויפה.
אגב, כפיר - נדמה לי שיותר קל להפעיל את המנוף שלה מאשר של הסטרגה. נכון? אם כן, אז למה?
בקיצור - אחלה רכישה! תתחדש, כפיר!!
הקטע המטורף באמת זה שאין משאבה. שום דבר.
מילא זה שכשחולטים יש שקט מוחלט, אבל גם כשהיא ממלאת מים, פשוט נדלקת נורה, ואח"כ היא כבית, וזהו. יש מים בדוד.
הקפה עמוק, עדין ומלא בטעם, אבל לא עדין מדי. אהבתי אותו הרבה יותר מהקפה של הסטרגה, שהיה לטעמי קצת יותר מדי עדין.
אפטרטייסט ארוך, מאוד מיוחד.
הפיניש ממש מושקע. למשל, ברז המים החמים מגיע עם פיה כזו כמו של דוש. זה נראה יפיפה וממש כיף להפעיל אותו.
מגש הנוזלים גדול, הנירוסטה מאוד מאוד איכותית ועבה והחריטה מאוד עדינה ויפה.
אגב, כפיר - נדמה לי שיותר קל להפעיל את המנוף שלה מאשר של הסטרגה. נכון? אם כן, אז למה?
בקיצור - אחלה רכישה! תתחדש, כפיר!!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -