פיוניר VSX-422 מהדיוטי : רשמים ראשונים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634

שליחה

900 ש"ח

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין

שליחה

טלHD כתב:
CRAZYDIAMOND כתב:ביד 2 כבר יש מישהו שמוכר את ה- 422, מעניין מה הסיבה.
...
בטח קנה בדיוטי ורוצה לעשות רווח קל :P
כמה הוא דורש? יותר מ 200$ ?
...
תכל'ס למי שאין גישה לדיוטי פרי, זה מחיר לא רע,
במידה ואין איזו בעיה איתו.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8266

שליחה

גם אצלי על ה LG651Y + VSX421 ה ARC עובד.

yossirif
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 599

c750 - arc not working with 421...

שליחה

רק לי ?
על כל מקרה אני אנסה במגבר החדש yamaha 767 ואעדכן אם הבעיה במסך או במגבר הישן

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974

שליחה

גם אצלי 421 מחובר ל - LG 651Y ה ARC עובד אבל רק אחרי שהבנתי את ההגבלות אז תראה שאתה מבצע אותן.
1) הטלויזיה צריכה להיות מחוברת מ HDMI אחד ספציפי אל הרסיבר (זה עשיתי מזמן אז אני בטוח רק ב 99 אחוז)
2) זה בוודאות - כל השרשרת צריכה לעבוד כלומר ה ARC לא עובד אם רק הטלויזיה והרסיבר דלוקים. אני חייב להדליק גם את הממיר ורק כשכל השרשרת עובדת ורסיבר מזהה HDMI עובד (רואים נורה אדומה שנדלקת) רק אז ה ARC עובד. בהתחלה זה היה משגע אותי למה לפעמים כן ולפעמים לא. די מטופש בהתחשב בזה שלפעמים אני רוצה לראות קובץ מדיסק און קי ואז אין שום סיבה אמיתית להדליק את הממיר ולכן לא הייתי מבין בעבר למה זה לא היה עובד.

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634

שליחה

קצת כאב ראש, הייתי אומר כל הסידור הזה, כבר עדיף באמת לחבר כבל אופטי מהטלויזיה לרסיבר.

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 329

שליחה

offerbk1 כתב:גם אצלי 421 מחובר ל - LG 651Y ה ARC עובד אבל רק אחרי שהבנתי את ההגבלות אז תראה שאתה מבצע אותן.
1) הטלויזיה צריכה להיות מחוברת מ HDMI אחד ספציפי אל הרסיבר (זה עשיתי מזמן אז אני בטוח רק ב 99 אחוז)
2) זה בוודאות - כל השרשרת צריכה לעבוד כלומר ה ARC לא עובד אם רק הטלויזיה והרסיבר דלוקים. אני חייב להדליק גם את הממיר ורק כשכל השרשרת עובדת ורסיבר מזהה HDMI עובד (רואים נורה אדומה שנדלקת) רק אז ה ARC עובד. בהתחלה זה היה משגע אותי למה לפעמים כן ולפעמים לא. די מטופש בהתחשב בזה שלפעמים אני רוצה לראות קובץ מדיסק און קי ואז אין שום סיבה אמיתית להדליק את הממיר ולכן לא הייתי מבין בעבר למה זה לא היה עובד.
...
כשאתה אומר כל השרשרת, אתה מתכוון לכל שאר הציוד שמחובר ב hdmi לרסיבר? במקרה שלך אני מבין שמדובר בממיר בלבד. אצלי יהיה צריך להדליק גם ps3 וסטרימר. באמת מוזר.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

שרשת אני מתכוון שכל השלושה (טלויזיה רסיבר ומכשיר HDMI כלשהו) זה פשוט צריך להיות המכשיר על הערוץ HDMI שהרסיבר אמור להעביר באותו רגע עד לטלויזיה. ככה זה לפחות אצלי.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עוד דבר לגבי השרשרת זה שגם כשהכל מחובר הרבה פעמים אני צריך פעמיים להפעיל את ה ARC כדי שזה יעבוד.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עוד משהו שנזכרתי (סליחה על הסלאמי) זה שכמו שרשמתי רוב הפעמים צריך להפעיל פעמיים את ה ARC לפני שזה מתחיל לעבוד, וכמו שמיזהו כתב כמה פוסטים לפניי, אכן הרסיבר גם אצלי יוצא מהערוץ HDMI שהוא היה היה בו לאחד אחר (גם tv/sat אם אני לא טועה) ואז אני צריך לכוון שוב ברסיבר לערוץ ה HDMI הפעיל ורק אז לעשות את הניסיון השני.

דרך אגב יש שני מצבים לרסיבר, אחד שהוא מעביר את הקול עד לטלויזיה ואחד שהוא מנגן את האודיו בעצמו. בשביל שה ARC יעבוד אם אני זוכר נכון צריך להשתמש בזה שהוא מעביר את הקול עד לטלויזיה. זה קצת מצחיק כי כאילו אומרים לו אל תשמיע את הקול והוא מעביר הלאה ואז הטלויזיה מחזירה את זה אליו שזה לכאורה נראה מיותר אבל זה הרבה יותר נוח להשתמש ב ARC ואז בשלט אחד של הוט אני שולט גם על הממיר וגם על הווליום כי זה כאילו הווליום של הטלויזיה ובנוסף אני יכול להשאיר את הרסיבר בתוך ארון סגור בלי מאריך לעינית IR.

gremlinx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176

שליחה

אצלי הצלחתי (לא ממש זוכר איך) שאם מדליקים את הטלוויזיה אז המגבר נדלק אוטו' וכיבוי של הטלוויזיה מכבה את המגבר.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

offerbk1 נראה לי שאתה מדבר על HDMI Passthrough ולא על ARC..? :oops:

HMI Passthrough זה כשהרסיבר מעביר סיגנל וידאו ואודיו ל-TV (הסאונדיוצא מהרמקולים של ה-TV) גם כאשר הרסיבר בסטנדביי.

ARC (ראשי תיבות של Audio Return Channel) זה כשמנגנים משהו מה-TV (דרך ה-USB של ה-TV, ממיר עידן+ פנימי וכיו"ב...) שמחוברת כביכול רק ב-HDMI OUT לרסיבר ומקבלים את הסאונד מה-TV אל תוך הרסיבר ומשם לרמקולים.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

CRAZYDIAMOND כתב:קצת כאב ראש, הייתי אומר כל הסידור הזה, כבר עדיף באמת לחבר כבל אופטי מהטלויזיה לרסיבר.
...
כל הנושא הזה של ARC או אופטי כמובן רלוונטי רק למי שקולט DVB-T ישירות עם הטלוויזיה או משתמש ב-USB/DLNA במקום בסטרימר/HTPC כדי לצפות בתכנים.
מי שלא משתמש בנ"ל גם לא צריך בכלל את ה-ARC/אופטי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

epony - אני מדבר של ARC
שים לב שכל הבלאגן הוא בסופו של דבר בשביל שהאודיו יגיע מהטלויזיה דרך החיבור HDMI אל הרסיבר. לדוגמה, אני שומע דרך הרמקולים שמחוברים לרסיבר את האודיו של סרטים שאני מנגן מהחיבור USB של הטלויזיה כשאין לי שום חיבור אל הרסיבר מלבד אותו HDMI שדיברתי עליו.

לגבי ה HDMIPATRHOUGH קראתי פה שזה לא עובד בסטנדביי למרות שזה היה משמח אותי אם זה כן היה עובד אבל זה לא מה שדיברתי עליו, הצורת שימוש באודיו כלומר אם להעביר לטלויזיה או לרמקולים היא כאשר הרסיבר עובד ולא כבוי. אם אני מכבה אותו אז לא מגיע כלום לטלויזה מהממיר של הוט לדוגמה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

הזוי לגמרי - ממש לא ברור לי למה הממיר צריך לעבוד כדי שהחיבור HDMI הישיר בין ה-TV לרסיבר יעביר ARC... :roll: 8O :oops:

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 329

שליחה

pixies כתב:
CRAZYDIAMOND כתב:קצת כאב ראש, הייתי אומר כל הסידור הזה, כבר עדיף באמת לחבר כבל אופטי מהטלויזיה לרסיבר.
...
כל הנושא הזה של ARC או אופטי כמובן רלוונטי רק למי שקולט DVB-T ישירות עם הטלוויזיה או משתמש ב-USB/DLNA במקום בסטרימר/HTPC כדי לצפות בתכנים.
מי שלא משתמש בנ"ל גם לא צריך בכלל את ה-ARC/אופטי.
...
רלוונטי גם לשימוש באפליקציות של הטלויזיה ב- NETTV. כך למשל אני צופה ב-YOUTUBE

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

למי שלא ברור מה הכוונה HDMI Passthrough, זה אומר:
שהממיר מחובר (כמו הDVD/BD/PS3 וכד') עם כבל HDMI בודד לרסיבר והרסיבר מחובר עם יציאת HDMI (היחידה שיש)ל- TV.
כעת כשאני רוצה לראות טלויזיה ולשמוע מהרמקולים של הטלויזיה במקום הרסיבר (מה שרלוונטי לרוב הזמן) אני לא חייב להדליק את הרסיבר, כי התמונה והקול עוברים דרך הרסיבר גם כשהוא כבוי.

עם הHDMI Passthrough לא עובד כמו במקרה הזה, צריך לחבר את הממיר ישירות לטלויזיה ל HDMI1 ואת הרסיבר לHDMI2 וכבל אופטי או קוקסיאלי מהממיר לרסיבר או מהTV לרסיבר, כדי שנוכל לשמוע גם TV דרך הרסיבר.

TomOfek
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32

שליחה

טוב פתחתי אותו והתחלתי להשתמש בו D:

ההרכבה לקחה טיפה זמן אבל הסתדרתי אחרי כמה זמן... לצערי אין לי כרגע רמקולים מתאימים וזה יהיה רק עוד חודשיים בערך ככה שאני נאלץ להשתמש בסטריאו אבל בינתיים הכל טוב ושומעים מעולה ממש מהרמקולים שכן יש לי. מחכה כבר לשמוע איך זה יהיה כשיהיה לי רמקולים של מערכת קולנוע ביתית *_* בינתיים אני צריך להשיג עוד כבל HDMI בשביל הטלוויזיה X:

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655

שליחה

מישהו יודע אם יש רסיברים קצת יוותר "רציניים" בדיוטי. ואם כן באיזה מחיר?
יותר טוב מזה, פשוט נשתגע

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

בכלל בחוברת שפירסמו בסופש הזה הם כותבים שמוכרים את ה 322 ולא את ה 422

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”