אמנם 422 לא מופיע באתר באג או בתצוגה שלהם בחנות (נכון לאמצע שבוע שעבר), אך הוא הוזמן בהצלחה מנציגי החנות שהבטיחו שהוא יחכה לאיסוף עם החזרה מחו"ל או שאזוכה. ואכן כך היה - מצ"ב תמונת הקרטון
ביליתי את ערב אתמול בהתקנות וחיווטים. הכל מחובר (למי שמתעניין: philips 7606, ixtreamer, YESMAXTOTAL, PS3, מחשב מחדר עבודה, סויץ', USB HUB, מקלדת אלחוטית, ,harmony one חמישה רמקולים וסאב כמובן ועוד שאר ירקות) אך לא הספקתי לבדוק ולהפעיל בשל השעה המאוחרת...
כמה תובנות ביניים:
1. ברור לי שמדובר ברסיבר רמת כניסה ושאין כל ספק שלאור עלותו של 200$ זו עסקה בלתי רגילה. אבל...
2. כשפותחים את הקופסה מתגלה CD ירוק מונח על הקלקר ללא כל עטיפה או ניילון - מצ"ב תמונה. אלה הוראות ההפעלה בעברית מטעם ט.ר. היבואן. נראה לי מאוד מוזר ואף מזלזל שיווקית לזרוק כך את ה-CD, אבל אמרתי לעצמי, נו מילא, למה להתלונן סתם - יפה שסיפקו תירגום. ט.ר. סיפקו גם כבל חשמל נוסף עם שקע ישראלי תקני. בנקודה הזו
3. כשהתקנתי את ה-CD, התגלה כי מדובר בהוראות הפעלה של סדרת 2011 (כלומר, VSX-421 במקרה שלי) שאמנם דומה, אך בהחלט שונה, בעיקר בחיבורים. חבל ש-ט.ר. נוהגת בצורה כזו בלקוחותיה - מביישת אותם ואת המותג שהיא עומדת מאחוריו.
4. בכל מקרה, המשכתי במלאכת הההתקנה גם בלי הוראות ההפעלה (גם כך אני מסתמך תמיד על ההוראות באנגלית). פה נתקלתי בשני קשיים.
5. ראשית, רק הרמקולים הקדמיים זכו לקבל בננות נורמליות. הסנטר והסראונד מסתפקים בחיבור קפיץ - מצ"ב תמונה מאתר פיוניר. אני משתמש בכבלים של SUPRA לקדמיים ולסנטר. את הקדמיים עוד הצלחתי לדחוף לבננות, אבל הסנטר פשוט לא נכנס בשום צורה והייתי צריך לגזוז שערות מהכבל בשביל שייתפס. לא ברורה לי חוסר ההשקעה של פיוניר בנושא הזה. אם למישהו יש רעיון לבננות/חיבור ביניים, אשמח לשמוע.
6. OSD בדגם זה מופיע על המסך בחיבור קומפוזיט בלבד. מאחר וברשתוי philips 7606 שאין בה חיבורי קומפוזיט, אלא רק SCART וקומפוננט (שאין ברסיבר), אני בבעיה. חשבתי לתומי שאני לא ממש צריך את ה- OSD ושאסתדר עם תצוגת הרסיבר והשלט. אך ברגע שאתה מפעיל את הרסיבר, מופיעה שורת דמו מעצבנת שמכריחה אותך להתעסק קודם כל עם ה-MCACC על-גבי ה-OSD ועד שלא תעשה זאת לא תוכל אפילו לוודא שהתצוגה עוברת ב-HDMI השונים או שהרמקולים חוברו כיאות.
כאמור, בשלב מסויים פשוט עזבתי את ההתקנה. היום בערב אשב בבית עם ההוראות באנגלית המודפסות ואמשיך להתעסק. יכול להיות שאני מפספס משהו או שלא קראתי מספיק את ההוראות המודפסות, אך אני חייב לציין שחוויית ההתקנה הראשונית היא לא מדהימה. אני מקווה להיות מנוחם באיכות כאשר אצליח סוף סוף להתקין את הכל