פיוניר VSX-422 מהדיוטי : רשמים ראשונים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 329
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

היה כאן בפורום דיון בכל מיני שרשורים לגבי מלאי 422 לעומת 421 בבאג דיוטי פרי.

אמנם 422 לא מופיע באתר באג או בתצוגה שלהם בחנות (נכון לאמצע שבוע שעבר), אך הוא הוזמן בהצלחה מנציגי החנות שהבטיחו שהוא יחכה לאיסוף עם החזרה מחו"ל או שאזוכה. ואכן כך היה - מצ"ב תמונת הקרטון :D

ביליתי את ערב אתמול בהתקנות וחיווטים. הכל מחובר (למי שמתעניין: philips 7606, ixtreamer, YESMAXTOTAL, PS3, מחשב מחדר עבודה, סויץ', USB HUB, מקלדת אלחוטית, ,harmony one חמישה רמקולים וסאב כמובן ועוד שאר ירקות) אך לא הספקתי לבדוק ולהפעיל בשל השעה המאוחרת...

כמה תובנות ביניים:

1. ברור לי שמדובר ברסיבר רמת כניסה ושאין כל ספק שלאור עלותו של 200$ זו עסקה בלתי רגילה. אבל...

2. כשפותחים את הקופסה מתגלה CD ירוק מונח על הקלקר ללא כל עטיפה או ניילון - מצ"ב תמונה. אלה הוראות ההפעלה בעברית מטעם ט.ר. היבואן. נראה לי מאוד מוזר ואף מזלזל שיווקית לזרוק כך את ה-CD, אבל אמרתי לעצמי, נו מילא, למה להתלונן סתם - יפה שסיפקו תירגום. ט.ר. סיפקו גם כבל חשמל נוסף עם שקע ישראלי תקני. בנקודה הזו (Y) ליבואן - רסיבר ימאהה הקודם שלי הגיע עם שקע אמריקאי שדרש מתאם שהוספתי בעצמי.

3. כשהתקנתי את ה-CD, התגלה כי מדובר בהוראות הפעלה של סדרת 2011 (כלומר, VSX-421 במקרה שלי) שאמנם דומה, אך בהחלט שונה, בעיקר בחיבורים. חבל ש-ט.ר. נוהגת בצורה כזו בלקוחותיה - מביישת אותם ואת המותג שהיא עומדת מאחוריו.

4. בכל מקרה, המשכתי במלאכת הההתקנה גם בלי הוראות ההפעלה (גם כך אני מסתמך תמיד על ההוראות באנגלית). פה נתקלתי בשני קשיים.

5. ראשית, רק הרמקולים הקדמיים זכו לקבל בננות נורמליות. הסנטר והסראונד מסתפקים בחיבור קפיץ - מצ"ב תמונה מאתר פיוניר. אני משתמש בכבלים של SUPRA לקדמיים ולסנטר. את הקדמיים עוד הצלחתי לדחוף לבננות, אבל הסנטר פשוט לא נכנס בשום צורה והייתי צריך לגזוז שערות מהכבל בשביל שייתפס. לא ברורה לי חוסר ההשקעה של פיוניר בנושא הזה. אם למישהו יש רעיון לבננות/חיבור ביניים, אשמח לשמוע.

6. OSD בדגם זה מופיע על המסך בחיבור קומפוזיט בלבד. מאחר וברשתוי philips 7606 שאין בה חיבורי קומפוזיט, אלא רק SCART וקומפוננט (שאין ברסיבר), אני בבעיה. חשבתי לתומי שאני לא ממש צריך את ה- OSD ושאסתדר עם תצוגת הרסיבר והשלט. אך ברגע שאתה מפעיל את הרסיבר, מופיעה שורת דמו מעצבנת שמכריחה אותך להתעסק קודם כל עם ה-MCACC על-גבי ה-OSD ועד שלא תעשה זאת לא תוכל אפילו לוודא שהתצוגה עוברת ב-HDMI השונים או שהרמקולים חוברו כיאות.

כאמור, בשלב מסויים פשוט עזבתי את ההתקנה. היום בערב אשב בבית עם ההוראות באנגלית המודפסות ואמשיך להתעסק. יכול להיות שאני מפספס משהו או שלא קראתי מספיק את ההוראות המודפסות, אך אני חייב לציין שחוויית ההתקנה הראשונית היא לא מדהימה. אני מקווה להיות מנוחם באיכות כאשר אצליח סוף סוף להתקין את הכל :?
החבילה בהמתנה
 החבילה בהמתנה
ה-CD העירום
 ה-CD העירום
אחורי הרסיבר
 אחורי הרסיבר

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

תודה על הסקירה המושקעת. (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

בשמחה רבה :D

אמשיך לעדכן בקורות ההתקנה. מקווה לפתור את בעיית ה-OSD והבננות

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #4 

לגבי 3 לטעמי מעט הגזמת בביקורות, קורה.

תתחדש ותהנה.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #5 

תתחדש, אמנם רסיבר ברמת כניסה אך במחיר הזה אין מתחרים - גם אם אתה קונה ציוד ביד 2.
לגבי כניסת הקומפוזיט, אם אתה יכול להשיג מתאם מסקארט לקומפוזיט (די נפוץ) תוכל להתגבר על הבעיה שלך של כיול ראשוני.
לרוב כניסות סקארט גם תומכות בחיבור קומפוזיט נחות.

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

לא כתבתי את הביקורת בשמחה. אני הראשון להתקומם על ביקורות מתלהמות בשם ה"מגיע לי".

אבל אני מצפה מיבואן רשמי שיעניק ערך מוסף אמיתי ללקוחות במדינת היעד. אחרת, יש יבוא מקביל ויבוא אישי. לאור כך שבמוצר זה מדובר בשנת אחריות אחת בלבד, כבר אין הבדל גדול.

ט.ר לא סיפקו כאן ערך מוסף והיה עדיף בעיניי כבר לא לא לכלול את ה-CD ולשלוח אותנו לאינטרנט. תרגום מדריכי הפעלה הוא אלף-בית בייבוא מוצרים והשקתם בטריטוריה. היה להם לדעתי גם מספיק זמן להערך לכך. עטיפת ניילון ל-CD זה כלום השקעה, אבל עושה הבדל גדול בהגשה.

אני לא לוקח את זה קשה ובטוח שאהנה מהמוצר ואם אזדקק, מקווה שגם לשירות טוב מט.ר. חבל פשוט שסטנדרט ההשקה וההחדרה לשוק נמוך.

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #7 

mp3lll כתב:לגבי 3 לטעמי מעט הגזמת בביקורות, קורה.

תתחדש ותהנה.
...
למה הגזים בביקורת, עפ"י החוק היבואן נדרש לספק הוראות הפעלה בעברית.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

CRAZYDIAMOND כתב:תתחדש, אמנם רסיבר ברמת כניסה אך במחיר הזה אין מתחרים - גם אם אתה קונה ציוד ביד 2.
לגבי כניסת הקומפוזיט, אם אתה יכול להשיג מתאם מסקארט לקומפוזיט (די נפוץ) תוכל להתגבר על הבעיה שלך של כיול ראשוני.
לרוב כניסות סקארט גם תומכות בחיבור קומפוזיט נחות.
...
תודה, יש לי כבל סקארט בצד אחד וקומפוזיט בצד שני שאני מניח שיעשה את העבודה. סתם סרט במקרה שלי (לא אשמת ט.ר. :D ) כי אני צריך להוריד את המסך מהקיר ולא יכול להחזירו כל עוד הסקארט מחובר בשל עוביו.
נערך לאחרונה על ידי afiul ב 30/07/2012 12:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

הי afiul

אני אשמח לדעת אם פונקציית ה Stand-by Pass Through עובדת.
כי ב421 למרות ההצהרות היא לא עובדת (ראה בשרשור הזה).

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

yoav4x4 כתב:הי afiul

אני אשמח לדעת אם פונקציית ה Stand-by Pass Through עובדת.
כי ב421 למרות ההצהרות היא לא עובדת (ראה בשרשור הזה).
...
אוקי, מבטיח לבדוק

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #11 

yoav4x4 כתב:

תתחדש ותהנה.
...
...
ברור, אבל טעיות קורות, והוא כתב "נוהגת בצורה כזו בלקוחותיה - מביישת אותם ואת המותג שהיא עומדת מאחוריו. " שלטעמי זו הגזמנה במיוחד שמדובר בחוברת הדרכה שאתה יכול למצוא ברשת בשניה.

זוהי דעתי בכל מקרה.

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

mp3lll כתב:
yoav4x4 כתב:

תתחדש ותהנה.
...
...
ברור, אבל טעיות קורות, והוא כתב "נוהגת בצורה כזו בלקוחותיה - מביישת אותם ואת המותג שהיא עומדת מאחוריו. " שלטעמי זו הגזמנה במיוחד שמדובר בחוברת הדרכה שאתה יכול למצוא ברשת בשניה.

זוהי דעתי בכל מקרה.
...
אוקי, טעויות קורות. אשמח להתעדכן שט.ר. תיקנו אותן

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

mp3lll כתב:
yoav4x4 כתב:

תתחדש ותהנה.
...
...

זוהי דעתי בכל מקרה.
...
למצוא הוראות הפעלה בעברית ברשת זה כמעט בלתי אפשרי.
על היבואן מוטלת החובה לספק אותן.
הוא יודע זאת ולכן הוא מוסיף את ה CD של הדגם 421, ופועל בשיטת מצליח.
ובדיוק בגלל זה התיאור של afiul הוא מדויק.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #14 

1. מסכים עם הביקורת על נושא הוראות הפעלה, ולא מבין את הביקורת על הביקורת. היבואן חייב עפ"י חוק לספק הוראות התקנה בעברית. הם נכשלו בזאת טוטאלית ע"י כך שזרקו כלאחר יד לתוך הקופסה דיסק ללא כיסוי עם הוראות למכשיר אחר. לעניות דעתי יש כאן רשלנות על סף הפרת חובה חקוקה, וזה אכן ביזיון ששווה אולי לתקשר גם לפיוניר העולמית. :evil: (W)

2. לגבי החיווט, יש מחברים שדומים לבננות אבל מסתיימים בפינים "רזים" יותר, ותמאימים לחיבורי קפיץ כמו שיש ב-422... הנה דוגמה: http://www.amazon.com/Pairs-Atlona-Spea ... B000PET6WY

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

epony כתב:1. מסכים עם הביקורת על נושא הוראות הפעלה, ולא מבין את הביקורת על הביקורת. היבואן חייב עפ"י חוק לספק הוראות התקנה בעברית. הם נכשלו בזאת טוטאלית ע"י כך שזרקו כלאחר יד לתוך הקופסה דיסק ללא כיסוי עם הוראות למכשיר אחר. לעניות דעתי יש כאן רשלנות על סף הפרת חובה חקוקה, וזה אכן ביזיון ששווה אולי לתקשר גם לפיוניר העולמית. :evil: (W)

2. לגבי החיווט, יש מחברים שדומים לבננות אבל מסתיימים בפינים "רזים" יותר, ותמאימים לחיבורי קפיץ כמו שיש ב-422... הנה דוגמה: http://www.amazon.com/Pairs-Atlona-Spea ... B000PET6WY
...
תודה! שעה שאני מחפש כאלה ברשת...טרם איתרתי בארץ

TomOfek
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #16 

אני אשמח לדעת מה דעתך על הרסיבר... אבא בדיוק טס לחו"ל ועבר בדיוטי פרי ואמרתי לו לקנות לי 1 ואני אשמח לדעת איך הוא... בינתיים ממה שקראתי עליו עושה רושם טוב :D עכשיו אני אצטרך לחפש מערכת רמקולים זולה (200 דולר בדיוטי פרי גם כן) לקנות בספטמבר חח

חושבים שהוא ישתלב טוב עם המערכת הזאת?
http://www.pompa.co.il/pl_product~SHS100~64~196.htm

בעיקר למוזיקה ומשחקי מחשב וקצת לסרטים סדרות... החדר די קטן

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

בהחלט אעביר רשמים נוספים (לכשיותקן סוף סוף!).

אין ספק שזו עסקה משתלת בכל מקרה. הסיבה היחידה שהחלפתי את הימאהה הישן והטוב היא הרצון להתקדם לחיבורי HDMI ולפורמטי סאונד מתקדמים.

דווקא ברמקולים לא הייתי חוסך. לדעתי רמקולים יכולים להיות ה MAKE OR BREAK במערכות קולנוע ביתי ממוצעות (לא מדבר על HIGH END שבלאוו הכי מכוון לרכיבים יקרים יותר משמעותית).

כסטודנט חסכתי אגורה לסנט כדי לבנות לאט לאט את סט JBL שמשרת אותי נאמנה עד היום. רצפתיים E60 , סנטר E25 ומדפיים E20, מצוותים לסאב נפלא של VELODYNE CHT-12. אמנם אפשר בקולנוע "להסתפק" בסטליטים, אך במוסיקה ולדעתי גם בקולנוע, הגודל כן קובע.

אני סקרן כמוך לשמוע את הזיווד החדש :D

yzafrir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 0

שליחה #18 

שווה להחליף את הדנון 1311 שלי רק בגלל הכיול האוטומטי ? שמעתי את הסאונד של הסדרה הקודמת עם רמקולים כמו שלי והוא היה בסדר גמור יחסית ואהבתי אותו לא פחות מהדנון.....
העדפתי בזמנו את הדנון על ה-421 רק בגלל הכניסות HDMI אבל עכשיו גם לפיוניר יש + כיול....
מה אתם אומרים ? זה כזה משמעותי ?

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #19 

לפי דעתי לא כדאי לך, סה"כ אתה רוצה לעבור בין שני מכשירים מרמת כניסה, כשהסיבה היחידה היא הכיול.
חבל על כספך, עדיף לך לחכות לשדרוג רציני יותר.

pinkman1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 260
נתן תודות: 0

שליחה #20 

הכיול בטח לא סיבה מספיק טובה לכלום. לך תדעה מה הוא עושה שמה בכלל...

בכל מיקרה ניראה לי שאני גם אלך על המגבר הזה, במחיר כזה אין מה להתבלבל.

מצחיק גם לי יש JBL E60 , רמקולים נחמדים לסרטים.. כמעט ולא צריך סאב.

למה ה-OSD לא מופיע בHDMI?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”