איוורור לאונקיו 875 לימי הקיץ החמים - מאיפה ומה?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
embedded
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2030

שליחה

יש פתרונות איוורור למזנון סגור רק עם חור בגודל כוס להעברת הכבלים מאחורה?

יש קלפה שסגורה תמיד.

תודה

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241

שליחה

embedded כתב:יש פתרונות איוורור למזנון סגור רק עם חור בגודל כוס להעברת הכבלים מאחורה?

יש קלפה שסגורה תמיד.

תודה
...
אפשרי להרכיב מודול אורור בתחתית המזנון, מודול אחד מכניס אויר והשני מוציא. ניתן לחבר בצורה כזו שיעבדו רק כאשר המגבר נדלק.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

embedded
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2030

שליחה

זה מזנון דו מפלסי.
הפתרון שלך מציע לקדוח עוד חורים במזנון?

חשבתי על פתרון יצירתי, הרסיבר יושב בתא שסוגר עם קלפה.
חשבתי לקנות איזו זרוע שתפתח את הקלפה כלפי מעלה ותשלט על ידי RF.

יש חיה כזו? 8O

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919

שליחה

שקלתי, אבל בסוף החלטתי שלא מתאים. אופציה נוספת למעוניינים:
http://www.dealextreme.com/p/5-25-pc-fr ... larm-15666

אני קניתי בסוף את המוצר מהלינק הראשון. גם בגלל שהוא מגיע כקופסא שלמה ולא רק כפאנל כמו במקרה הזה.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

טוב, עדכון וגם שאלה.
שני המוצרים הגיעו. אכן, לקחתי ספק כוח 12V, חשפתי את החוטים - גם של הספק וגם מהיחידה - וחיברתי ישירות. עובד כמו גדול. גם שקט מאוד.
מה שכן, מאוורר אחד לא עובד, אז שלחתי לדיל אקסטרים מייל בבקשה שיישלחו לי אחד נוסף. שני המאווררים אכן דוחפים את האוויר למעלה מהרסיבר, אבל אני לא חושב שזה יספיק. על כן, מעבר למאוורר החליפי שיגיע, אני מזמין מאוורר נוסף. האם להזמין עוד אחד של 5 ס"מ, או שכדאי להזמין אחד של 8 ס"מ או גדול יותר?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

רן שלום - אני בדרך כלל לא מתערב ברשרושים של רסיברים בני פחות מ-30 אבל מאוד עניין אותי עד לאן מגיעה החוצפה של היצרנים היום. הורדתי מדריך ל-875 וקראתי קצת על בעיות דומות כאן. זו בעיה מוכרת ולפי היצרן זה טבעי לחלוטין. אלא שהיצרן משתמש במונח warm ואילו הקהיליה הבינלאומית משתמשת במונח hot ויש הבדל מהותי. ראשית, יש דרך להציג את הטמפרטורה של המכשיר - (תקרא בלינק שנתתי) ולקבל אינדיקציה האם באמת יש בעיה. אחרי שתדע מה באמת מידת החום שלו - תוכל להבין האם אתה בתחום של ה-warm או ה-hot.

שנית, יש הבדל בטמרפרטורת העבודה של המכשיר כשהוא מחובר לרמקולים בעלי התנגדות שונה. הוא מתחמם יותר ב-4 אוהם מאשר בשישה אוהם, באופן טבעי.

ושלישית, יש הטוענים שההתחממות האמיתית היא בעיבוד וידאו ולא בהגברת סאונד - ולכן חשוב שתציין מה בדיוק אתה עושה עם המכשיר כאשר אתה חושד בו שהוא מתחמם יתר על המידה. בלינק שנתתי יש כיוונונים מסוגים שונים שחלקם אמור לטווח את הבעיה הזו.

באופן כללי מאווררים מיצרים רעש. לא רעש של הלהבים שאתה שומע באוזניים במידה כזו או אחרת ושהיא בכלל לא רלוונטית, אלא רעש אלקטרומגנטי, רעש רקע חשמלי שפוגע באיכות השמע. התופעה קיימת גם כשהמאוורר ניזון מרשת החשמל שממנה ניזון הרסיבר ועל אחת כמה וכמה כשהמאוורר ניזון מאספקת הכח של המגבר. כולל זה המורכב בפנים גנרית. זה פתרון רע, ועצת אחיטופל שטובה רק במקרה חירום. אני באופן אישי, הייתי מבצע את כל הפעולות הנדרשות, וקורא כל פיסת מידע, ומנסה כל פתרון אחר, לפני שהייתי חושב על פתרון של מאוורר נוסף.

ולבסוף - הפתרון הכי טוב במידה והמכשיר באחריות. תן לנבלה להשרף ושלח אותו חזרה לטיפול אצל היצרן. תן להם לשאת בעלויות של חוסר התכנון שלהם. רק תוודא שאתה לא מניח עליו שום דבר - בדיוק כמו שהם מנחים במדריך.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 03/07/2012 21:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493

שליחה

לך לחנות מחשבים ותקנה מאווררי 120MM שקטים של חברה מוכרת ב40-50שקל.
למה להתסבך עם מאווררים מדיל אקסטרים שאתה לא יודע על מה תיפול, האם ההפרש קריטי כ"כ?

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קודם כל, תודה לשניכם על ההיענות.

אריאל - אני לא מסתבך. יש לי ניסיון חיובי עם ציוד מדיל אקסטרים. מעבר לזה שהוא לא מחובר ישירות לרסיבר, כך שבמקרה הכי גרוע סיכנתי כ-50 שקלים על יחידת הפוטנציומטרים ועל המאווררים עצמם.

TNSILVER - לגבי הלינק, קראתי. אני לא מצליח למצוא כפתור של TONE, אבל אולי זה רק אני. לגבי ההתחממות עצמה - לא הפעלתי שום פונקציה שדורשת עיבוד וידאו, כך שאין לי תשובה טובה בנושא הזה. מה שכן, עזוב אותי מהגדרות ומושגים של היצרן - הרסיבר רותח, ממש רותח. ברמה מפחידה. לגבי ההתנגדות של הרמקולים, ההרבת'ים שלי כביכול לא קלים על הנייר - 86DB על 6 אוהם, אבל הם פחות קשים בת'כלס. מה גם שההתחממות הזו הייתה גם עם זוג הרמקולים הקודם שלי - CELESTION C3 - כך שאלו לא הרמקולים, אלא האונקיו עצמו.

אחריות כבר אין על המכשיר. לא מונח עליו שום דבר ולא הונח עליו שום דבר בעבר - לא אצלי ולא אצל הבחור שרכשתי אותו ממנו. הוא נמצא במקום פתוח, וגם לא עושה לי בעיות, לזכותו ייאמר, אבל אני פשוט לא רוצה להסתכן. ממה שראיתי בתמונות אין במכשיר מאוורר בכלל, ועל כן אני חושב שבטח לא תזיק תוספת המאווררים.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

מיקום כפתור ה-tone

שליחה

נסה לפי התרשים (האם זה בכלל הדגם הנכון???) אם כן נסה להעזר בזה. 'רותח' זה 100 מעלות צלסיוס. לשים יד שלושים שניות על 'רותח' גם אתה לא יכול. זה כן אפשרי על 65 עד 70 מעלות. זו לא טמפרטורה נוחה עבורך אבל זה טיול בפארק לרדיאטור של מגבר. לכן לפני שאני עוזב אותך מהגדרות יצרן נסה בכל זאת לכמת מדעית את בעיית החום של המגבר שלך - אם בכלל קיימת כזו.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כנראה שזה הדגם הנכון, כי אכן מצאתי את כפתור ה-TONE איפה שסימנת. מה שכן, לא הוצגה לי טמפרטורה לצערי. הלחיצה על כפתור ה-TONE שאמורה להיות הטריגר להצגת הטמפרטורה רק מקפיצה את התפריט הרגיל של ה-TONE...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ran_carney כתב:כנראה שזה הדגם הנכון, כי אכן מצאתי את כפתור ה-TONE איפה שסימנת. מה שכן, לא הוצגה לי טמפרטורה לצערי. הלחיצה על כפתור ה-TONE שאמורה להיות הטריגר להצגת הטמפרטורה רק מקפיצה את התפריט הרגיל של ה-TONE...
...
טוב, זה קצת מצחיק. אין לי רסיבר כזה ואני מצטט כאן מה שקראתי. לא מספיק ה-Tone בלבד, הוא רק חלק בפרוצדורה הזו:

[left]Press and hold the display button on the amp for 2 seconds then press the standby button whilst keeping the display button pressed then release both and quickly press the tone button on the amp, the temps should now be shown[/left]

כלומר לחץ על כפתור display למשך שתי שניות רצופות ואז, תוך כדי שהוא לחוץ, לחץ גם על כפתור standby אז, שחרר את שני הכפתורים ובמהירות לחץ על tone שדיברנו עליו. זה אמור להציג טמפרטורה.

העזר בתרשים למציאת הכפתורים האמורים. שחק עם הנוהל הזה קצת עד שתצליח להציג טמפרטורה. יכול להיות שתוצג במעלות פרנהייט וזה יהיה בסביבות 180 - 200 אז אל תיבהל
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כנראה שאני לא הייתי מובן מספיק, אני מתנצל. כשכתבתי "טריגר", התכוונתי שזה הכפתור האחרון בסדרת הכפתורים שעליהם לחצתי על מנת לקבל את הטמפרטורה. לפי ההוראות. זה פשוט לא עובד לי :)

טוב, תיקון רגע. כנראה שפשוט לא ביצעתי את הפרוצדורה מספיק מהר. יש לי ככה:
T: 49/ 47 fan
v: 0.00 sec: H

במושגים של בני אדם, מה זה אומר?
*הטמפרטורה המוצגת נוגעת למצב בו שני המאווררים כבר פועלים.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ran_carney כתב:כנראה שאני לא הייתי מובן מספיק, אני מתנצל. כשכתבתי "טריגר", התכוונתי שזה הכפתור האחרון בסדרת הכפתורים שעליהם לחצתי על מנת לקבל את הטמפרטורה. לפי ההוראות. זה פשוט לא עובד לי :)

טוב, תיקון רגע. כנראה שפשוט לא ביצעתי את הפרוצדורה מספיק מהר. יש לי ככה:
T: 49/ 47 fan
v: 0.00 sec: H

במושגים של בני אדם, מה זה אומר?
*הטמפרטורה המוצגת נוגעת למצב בו שני המאווררים כבר פועלים.
...
זה אומר שהטמפרטורה בשלדה היא 49 מעלות צלזסיוס שזה ממש קר. וזה גם אומר שהטמפרטורה שנמדדת במאוורר היא 47 מעלות צלזסיוס שזה אומר קפוא. זה גם אומר שיש מאוורר מובנה בדגם הזה, בדיוק כמו שחלק מהקהיליה הבינ"ל מדווחת.

אני לא הייתי מאמין לזה במאה אחוז. קח מברג פיליפס קטן והסר את ששת או שמונת הברגים של המכסה העליון והתחתון - פרק אותם והצץ פנימה עד שתמצא את המאוורר החמקן הזה. אם אני הייתי מהנדס יפאני הייתי דוחף אותו בחלק האחורי העליון. עשה מה שאני עושה למחשב שלי מידי פעם: קח שואב אבק ותנקה (בוואקום מתון) את כל הטינופת מסביב לבית המאוורר, המאוורר עצמו, וכל הסביבה שלו - אבק, שיער, לכלוך. סגור - ותן למגבר 'לרתוח' שוב ודווח מה הטמפרטורה. אם היא כמו שציינת - אתה יכול לישון בשקט. זה הרבה יותר נמוך ממה שחשבתי וזה באמת warm כמו שהיצרן אומר.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אתה כנראה באמת סוג של מהנדס יפני, הוא אכן נמצא איפה שאמרת :)
מה שכן, בלעדי שני המיני מאווררים הטמפרטורה עולה ל-52/48 תוך דקות בודדות. ברור לי שרק בסביבות ה-60-70 מעלות מתחילה להיות סכנה על הנייר, אבל השאלה הפרקטית היא האם, ועד כמה קריטי אם אהיה עם המאווררים הללו? כפועל יוצא מזה, במידה ואקנה מאוורר נוסף, כך שאהיה עם ארבעה מאווררים - האם לקנות 5 ס"מ גם כן, או גדול יותר?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ran_carney כתב:אתה כנראה באמת סוג של מהנדס יפני, הוא אכן נמצא איפה שאמרת :)
מה שכן, בלעדי שני המיני מאווררים הטמפרטורה עולה ל-52/48 תוך דקות בודדות. ברור לי שרק בסביבות ה-60-70 מעלות מתחילה להיות סכנה על הנייר, אבל השאלה הפרקטית היא האם, ועד כמה קריטי אם אהיה עם המאווררים הללו? כפועל יוצא מזה, במידה ואקנה מאוורר נוסף, כך שאהיה עם ארבעה מאווררים - האם לקנות 5 ס"מ גם כן, או גדול יותר?
...
אני לא מבין - כמה מאוורים מובנים יש במכשיר? אתה שואל אותי אם להוסיף מאווררים? אמרתי לך כבר שאפילו המאוורר המובנה, לדעתי, הוא כשל תכנוני ולא צריך להיות כזה בציוד אודיו - אז אתה רוצה להוסיף עוד מאווררים חיצוניים? לא! רעיון גרוע ומטופש.

שים לב, תצוגת הטמפרטורה שאתה רואה מעידה על הטמפרטורה באיזורים הקריטיים של המגבר - כנראה באיזור לוחות ההגברה היכן שממוקמים הטרנזיסטורים הסופיים. זו לא הטמפרטורה של הרדיאטור (heat sink) שיכולה להיות, וצריכה להיות, הרבה יותר גבוהה מ-50 מעלות צלסיוס. זה כנראה האיזור שאתה מרגיש ביד. מאחור ומעל. האיזור הקריטי והרגיש לחום הוא האיזור שנמדד. השאר - לא ממש משנה, בייחוד לאור העובדה שהיצרן מצהיר על כך. המגבר שלך בנוי לעבודה בטמפרטורה הזו - שהיא אולי מדאיגה אותך, אבל תקינה לחלוטין מבחינת המגבר.

לכן הייתי מנקה את המאוורר ולא הייתי מוטרד יותר מהנושא עד שהייתי רואה אדי צבע מתעבים מהמכסה החיצוני, מריח שרוף או רואה עשן. 52 מעלות צלזיוס זה קר. זה אפילו לא טמפרטורת עבודה של טרנזיסטור כוח. הייתי אומר לך בדיוק אותו דבר גם אם היית מדווח כאן על 65 מעלות.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הבנתי, קיבלתי, תודה רבה!!! (f)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ran_carney כתב:הבנתי, קיבלתי, תודה רבה!!! (f)
...
רק כדי להיות בטוח, לפני שאתה סוגר את המכסה העליון, תריץ קצת את המגבר לטמפרטורת העבודה שלו ותוודא שמהמאוורר המובנה אכן מסתובב ושהוא נראה לפחות מסתובב בטורים תקינים. אז באמת תוכל ללכת לישון רגוע. בתצוגה שהראת כאן מהירות המאוורר (V) היא 0 וזה אומר שהוא לא עובד. זה עדיין בסדר משום שהטמפרטורה המוצגת נמוכה.אם תתפוס את השניה המדוייקת שבה המאוורר המובנה מתחיל לעבוד - ותרשום את הטמפרטורה המוצגת - תדע בדיוק את טמפרטורת העבודה הטבעית של המגבר.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

האמת היא שהמאוורר מסתובב באופן קבוע, גם כשחם יותר וגם כשפחות. אולי, משום מה, הוא פשוט לא מחובר לחיישנים? אני מניח, אולי, שהבחור שממנו קניתי עשה את השדרוג בטופ אודיו, כך שהמאוורר לא מקורי, ולא נמצא שם מהשלב הראשון - ועל כן אין אינדיקציה למהירות הסיבוב שלו.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ran_carney כתב:האמת היא שהמאוורר מסתובב באופן קבוע, גם כשחם יותר וגם כשפחות. אולי, משום מה, הוא פשוט לא מחובר לחיישנים? אני מניח, אולי, שהבחור שממנו קניתי עשה את השדרוג בטופ אודיו, כך שהמאוורר לא מקורי, ולא נמצא שם מהשלב הראשון - ועל כן אין אינדיקציה למהירות הסיבוב שלו.
...
הבנתי. מי אלה בדיוק? עוד 'עוסקים בתחום'? הייתי מוריד להם את האצבעות אם היו עושים לי כזה דבר. זו בדיוק הסיבה ש'עוסקים בתחום' לא נוגעים לי בברזלים. אלקטרוניקה צריכה להיות מטופלת על-ידי מהנדסי אלקטרוניקה שהוסמכו במוסד אקדמאי ולא על-ידי האתר כאן. חבל שלא אמרת קודם. עכשיו אני כן מודאג.

טוב. רק תנטר את הטמפרטורה מידי פעם (לפי התצוגה - לא לפי היד) ותוודא שהיא לא עוברת 95 - 98 מעלות צלזיוס. מאוורר צריך לעבוד רק שצריכים אותו. מהר יותר כשחם - לאט יותר כשפחות חם ולא לעבוד כשקר. יכול מאוד להיות שמהירות קבועה של מאוורר לא מצליחה לפנות מספיק חום כשחם מאוד. מגבר חזק מגיע לטמפרטורת עבודה תוך 4 דקות בממוצע. תעשה נסיון מבוקר (מגבר עובד, מחובר למקור ומשמיע מוזיקה) ביום חם בלי מזגן ותוודא טמפרטורה פנימית סבירה.

מכיוון שלא מדובר כאן על פיסת וינטאז' נדירה - הייתי פונה ליבואן ומזמין מאוורר חדש - על כל החיישנים שלו ומתקין במקום האילתור הקיים.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 04/07/2012 2:29, נערך פעם 1 בסך הכל.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אתה מצחיק, בצורה מעוררת הערכה, עם הציפיות שלך מהמהנדסים כאן :) טופ אודיו הוא היבואן הרשמי של אונקיו, ודרכו גם מטפלים ברסיבר באופן רשמי. בכל אופן, להשקיע עכשיו את הזמן בנסיעה עד איזור נתניה (או שמא זה הרצליה? לא זוכר, לא משנה באמת) ולהישאר בלי רסיבר למשך יומיים-שלושה רק בכדי לקבל אנדיקציה למהירות העבודה של המאוורר..ובכן, אוותר על זה. פשוט אעשה כפי שהצעת ואנטר את הטמפרטורה מדי פעם.

שוב, ובאמת שלא מספיק - ממש ממש תודה!

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”