איוורור לאונקיו 875 לימי הקיץ החמים - מאיפה ומה?
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
טוב, אז כמאמר הכותרת. יש לי שנאי 12V, יש המלצה מסוימת לרכישת מאוורר(ים?) שיוצמד לאונקיו? המנוול רותח כל כך שאפילו 30 שניות של הצמדת יד מעל לשנאי שלו כרוכה בהרבה כוח רצון.
תודה לעוזרים.
תודה לעוזרים.
האם הוא נמצא במקום סגור? בתוך מזנון?
תן קצת יותר מידע(אולי אפילו תמונה), אולי בכלל לא צריך מאווררים.
תן קצת יותר מידע(אולי אפילו תמונה), אולי בכלל לא צריך מאווררים.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17926
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
נדמה לי שיש לו מאורר פנימי שעובד לפי הצורך. תבדוק אולי הוא תקול או סתום עם אבק.ran_carney כתב:טוב, אז כמאמר הכותרת. יש לי שנאי 12V, יש המלצה מסוימת לרכישת מאוורר(ים?) שיוצמד לאונקיו? המנוול רותח כל כך שאפילו 30 שניות של הצמדת יד מעל לשנאי שלו כרוכה בהרבה כוח רצון.
תודה לעוזרים....
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

הוא נמצא במקום מאוורר לחלוטין. על ארונית כשמסביבו הכל פתוח ואין שום דבר מעליו. אין לו אבק והוא לא תקול. הוא פשוט מתחמם המון, זו עובדה ידועה בנוגע לדגם הזה של אונקיו ספציפית. כעיקרון הוא אמור להסתדר גם בלי איוורור אקטיבי, אבל אני מעדיף להיות על הצד הבטוח.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אז מה הבעיה?
קנה 2 מאוררים פשוטים של מארז מחשבים חבר ותניח על הרסיבר ותן להם למשוך את האויר החם החוצה. מאוד פשוט הענין הזה
קנה 2 מאוררים פשוטים של מארז מחשבים חבר ותניח על הרסיבר ותן להם למשוך את האויר החם החוצה. מאוד פשוט הענין הזה
- Shaharr
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 249
- שם מלא: shahar
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
לא שאלת את זה כבר פה בפורום לפני כמה חודשים?
גם אז זכור לי שניסיתי לעזור ..
בכל מקרה אני עשיתי ככה:
קניתי DEAL EXTREME שלושה מאוורים קטנים בקוטר 5 ס"מ, חיברתי אותם בטור לחתיכת קרש באורך 25 ס"מ בערך, ואת כולם חיברתי במקביל לשנאי 12V עם אפשרות לשנות מתח בין 3V-12V, לפעמים אני מחליש אותם כי על 12V הם עושים קצת רעש מהרוח..
סה"כ הרסיבר נשאר פושר בימים חמים ואפילו קריר בימים רגילים בחורף\סתיו\אביב
בכל מקרה אני עשיתי ככה:
קניתי DEAL EXTREME שלושה מאוורים קטנים בקוטר 5 ס"מ, חיברתי אותם בטור לחתיכת קרש באורך 25 ס"מ בערך, ואת כולם חיברתי במקביל לשנאי 12V עם אפשרות לשנות מתח בין 3V-12V, לפעמים אני מחליש אותם כי על 12V הם עושים קצת רעש מהרוח..
סה"כ הרסיבר נשאר פושר בימים חמים ואפילו קריר בימים רגילים בחורף\סתיו\אביב
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

האמת נראה מכוער פחד.למה לא להניח אותם ישירות על פתחי האורור בעזרת דבק דו צדדי בארבע פינות?Shaharr כתב:לא שאלת את זה כבר פה בפורום לפני כמה חודשים?
בכל מקרה אני עשיתי ככה:
סה"כ הרסיבר נשאר פושר בימים חמים ואפילו
קריר בימים רגילים בחורף\סתיו\אביב...
- Shaharr
-
- חבר פעיל מאוד

להכניס אוויר פנימה רק יכניס עוד אבק ויותר אפקטיבי להזיז את האוויר החם הצידה מאשר לנסות לקרר מבפנים במקרה הזה.istarmini כתב:האמת נראה מכוער פחד.למה לא להניח אותם ישירות על פתחי האורור בעזרת דבק דו צדדי בארבע פינות?Shaharr כתב:לא שאלת את זה כבר פה בפורום לפני כמה חודשים?
בכל מקרה אני עשיתי ככה:
קריר בימים רגילים בחורף\סתיו\אביב......
ובנוגע לאסטטיקה, הרסיבר נמצא בחדר לא בסלון, מן הסתם שאפשר לבנות משהו יותר נחמד אבל לא דחוף לי אישית כרגע, יש לקנות גם סט של מאווררים יותר יפים אבל גם יקר יותר..
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לא התכוונתי מבפנים אני מתכוון מבחוץ.תצמיד בעזרת דבק דו צדדי את המאוררים לפתחי האורור והם ימשכו את האויר החוצהShaharr כתב:להכניס אוויר פנימה רק יכניס עוד אבק ויותר אפקטיבי להזיז את האוויר החם הצידה מאשר לנסות לקרר מבפנים במקרה הזה.istarmini כתב:Shaharr כתב:לא שאלת את זה כבר פה בפורום לפני כמה חודשים?
בכל מקרה אני עשיתי ככה:
קריר בימים רגילים בחורף\סתיו\אביב...
האמת נראה מכוער פחד.למה לא להניח אותם ישירות על פתחי האורור בעזרת דבק דו צדדי בארבע פינות?...
ובנוגע לאסטטיקה, הרסיבר נמצא בחדר לא בסלון, מן הסתם שאפשר לבנות משהו יותר נחמד אבל לא דחוף לי אישית כרגע, יש לקנות גם סט של מאווררים יותר יפים אבל גם יקר יותר.....
יש לי את ה 805 שסובל מאותה תסמונת כמו שלך, הוא כלכך חם אחרי חצי שעה ויש מצב שעם מחבת קטנה וביצה מעליו תצא אחלה חביתה
גם אני מפחד מצד אחד, אבל מצד שני ככה הם בנויים בדגם הזה וחוץ מהחום אין דיווחים על תקלות בשל החום, בכל אופן רציתי לשאול, האם יש מצב לפתוח אותו ולחבר את המאווררים מבפנים? לכיוון פתחי האוורור? כדי שיוציאו את האוויר החם, לדעתכם אם אני אפתח אותו יהיה מקום למאוורר בפנים?
גם אני מפחד מצד אחד, אבל מצד שני ככה הם בנויים בדגם הזה וחוץ מהחום אין דיווחים על תקלות בשל החום, בכל אופן רציתי לשאול, האם יש מצב לפתוח אותו ולחבר את המאווררים מבפנים? לכיוון פתחי האוורור? כדי שיוציאו את האוויר החם, לדעתכם אם אני אפתח אותו יהיה מקום למאוורר בפנים?
יש לי את ה875 והוא לא מתחמם בכלל, קיים שידרוג של איוורור פנימי, אם הוא לא מותקן ברסיבר שלך גש לטופ אודיו שיתקינו לך אותו ואז הבעיה תיפתר. דרך אגב אחלה רסיבר
, אני מאוד מרוצה ממנו ולא רואה שום סיבה שבעולם להחליף אותו, לוקח בהליכה רסיברים "מודרנים" יותר עם החימום ובלעדיו
.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אכן פתרון קירור זה נושא מאוד חושב על מנת לשמור על הציוד הקיים.
ישנם כמה פתרונות:
1: פתרון הפעלה מיידי - מרגע הקלקת הרסיבר עד לרגע הכיבוי בקר המאוררים עובד תמיד ללא מדידת טמפרטורה.
: פתרון הפעלה על פי טמפרטורה - במצב כזה הבקר הוא עצמאי ומודד טמפרטורה בזמן אמת של כל השידה, ברגע שהחום עולה על 30 או 40 מעלות, הבקר מפעיל את המאוררים.
כמובן שעלות של מוצרים אלו משתנה בין חברה לחברה... המשמעותי זהו בקר טמפרטורה וסוג המאורר (גודלו פחות משנה).
הנה דוגמה לפתרון במזנון סגור מכל הצדדים (חוץ מקדימה, אבל זה לא משנה כי החום עולה למעלה)...
היופי בפתרון זה שהוא מתאים אפילו למגברים כבדים שמזינים שלושה אזורים שפועלים בו זמנית הרבה זמן
ישנם כמה פתרונות:
1: פתרון הפעלה מיידי - מרגע הקלקת הרסיבר עד לרגע הכיבוי בקר המאוררים עובד תמיד ללא מדידת טמפרטורה.
: פתרון הפעלה על פי טמפרטורה - במצב כזה הבקר הוא עצמאי ומודד טמפרטורה בזמן אמת של כל השידה, ברגע שהחום עולה על 30 או 40 מעלות, הבקר מפעיל את המאוררים.
כמובן שעלות של מוצרים אלו משתנה בין חברה לחברה... המשמעותי זהו בקר טמפרטורה וסוג המאורר (גודלו פחות משנה).
הנה דוגמה לפתרון במזנון סגור מכל הצדדים (חוץ מקדימה, אבל זה לא משנה כי החום עולה למעלה)...
היופי בפתרון זה שהוא מתאים אפילו למגברים כבדים שמזינים שלושה אזורים שפועלים בו זמנית הרבה זמן
-
- הותקן בקר קבוע המופעל יחד עם המגבר, צד שמאל מוציא אוויר לפתח אוורור מזגן, הצד הימני מוציא אוויר לחלל ריק שמאחורי הקונסטרוקציית גבס.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

מצטער על הזמן ותודה לכל העוזרים.
שלושה מאווררים הוזמנו מדיל אקסטרים, אעדכן בהמשך בנוגע להתפתחויות.
שחר, כנראה שהיה פוסט כזה ואפילו זכור לי משהו בעקבות התמונה שהעלית - שכחתי ממנו בזמן פרסום הפוסט הנ"ל. שוב תודה!
שלושה מאווררים הוזמנו מדיל אקסטרים, אעדכן בהמשך בנוגע להתפתחויות.
שחר, כנראה שהיה פוסט כזה ואפילו זכור לי משהו בעקבות התמונה שהעלית - שכחתי ממנו בזמן פרסום הפוסט הנ"ל. שוב תודה!
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

עזרה נוספת, ברשותכם.
מצאתי את הדבר המגניב הזה:
http://www.dealextreme.com/p/4-channel- ... 69?item=52
מדובר על ארבעה פוטנציומטרים שאליהם מתחברים המאווררים ומאפשרים לשלוט על ה-RPM של המאווררים המחוברים אליהם.
האם מישהו יודע לאשר לי אם הוא יוכל להתחבר לשנאי 12V שיספק את המתח באופן ראוי לכל המאווררים? מהקריאה ראיתי שמדובר במפצל.
תודה לעוזרים!
מדובר על ארבעה פוטנציומטרים שאליהם מתחברים המאווררים ומאפשרים לשלוט על ה-RPM של המאווררים המחוברים אליהם.
האם מישהו יודע לאשר לי אם הוא יוכל להתחבר לשנאי 12V שיספק את המתח באופן ראוי לכל המאווררים? מהקריאה ראיתי שמדובר במפצל.
תודה לעוזרים!
- Shaharr
-
- חבר פעיל מאוד

ניראה נחמד הפנל שליטה הזה.. במחיר הזה, פשוט תזמין ותנסה.. מחיבור ישיר ל12V או שזה יעבוד או שלא.. לא מאמין שזה ישרף או משהו כזהran_carney כתב:עזרה נוספת, ברשותכם.
תודה לעוזרים!...
תעדכן אם זה מצליח לך
עדכון:
מצאתי מאוורר כזה : AV-9025M12S DC 12V 0.2A Brushless Cooling Fan DEALEXTREME
ניראה שהוא מתאים כדי לחבר בתוך רסיברים, יש להיות פתרון לא רע אם יש לך מאיפה לספק לו חשמל..
נערך לאחרונה על ידי Shaharr ב 15/06/2012 14:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

הפאנל אמור לקבל את המתח שלו ישירות מהמחשב. כנראה שאזמין, אבל אם מישהו ידע לאשר או להכחיש עד הערב - זה בטח לא יזיק