לדעתי מטחנת קפה חובה בקניית מכונה ידנית הייתי תקופה של כ4 חודשים ללא מטחנה צמודה ו"סבלתי" מזה רבות, מספיק שבית הקפה שקניתי בו את הקפה כייל את המטחנה או שנסעתי ליומיים מהבית ואיכות הקפה הייתה לא מתקבלת על הדעת בקיצור כדי להפיק קפה טוב אתה חייב מטחנה.
בתקציב שרשמת לדעתי האפשרות היחידה היא יד שנייה, על הנייר יש מכונת ומטחנה שאפשר להכניס בתקציב הזה אבל מהניסיון שלי עדיף כבר להישאר עם הלוואצה שלך מאשר לרכוש מכונה בסכום הזה שוב אני מדבר מהניסיון האישי שלי שקניתי מכונה זולה מאוד (גאגיה פיור) והתאכזבתי מאוד עד לכדי מצב שעברתי לקפסולות.
בקשר למטחנה, הדעה הרווחת בפורום היא שעדיף לבית מטחנה ללא מחלק מנות אני לא מסכים עם זה כל כך לדעתי מכונה עם מחלק מנות היא פחות רועשת (הטחינה מתבצעת לתוך מיכל סגור) שזה דבר שלא לקחתי בחשבון לפני שקניתי מטחנה.
מטחנה זה מכשיר מ א ו ד רועש ובהתחשב בזה שקפה זה דבר ששותים גם בבוקר יש לקחת את זה בחשבון בנוסף לכלוך של אבקת קפה זה לכלוך שמאוד קשה לנקות אני חושב שעם מטחנה עם מחלק מנות אפשר למזער את הלכלוך עוד דבר זה שבמטחנה עם מחלק מנות לדעתי תהיה יותר יציבות בשוטים מפני שכל פעם אתה שם את אותה כמות קפה בדיוק.
בקשר למכונה, אם כבר אתה ובת זוגך שותים קפה ויודעים שיש לכם שימוש יומיומי במכונה והתקציב שהקצבת מספיק רק למכונות הזולות ביותר (אם כמובן אתה מחליט לקנות גם מטחנה) עדיף לך לקחת מכונה יד שנייה חבל על הכאב ראש של מכונה זולה שלא מפיקה שוטים טובים בצורה עקבית על אחת כמה וכמה אם אתם שותים גם אספרסו.
אני במקומך הייתי מותח את התקציב לאיזור ה3000 (תוכל למכור לדעתי את המוכנה שלך באיזור ה1000 שקלים וכך תוכל להביא את ההפרש) וקונה סט יד שנייה ב3000 ש"ח כמו זה למשל -
http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?Are ... fo=&Page=2
יש שם מכונה של בזרה ומטחנה ב3000 ש"ח.