מסעדת בויה בנמל: גועל נפש של התנהגות

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
MoMra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #21 

kuku1000 כתב:לצערי אני לא מקבל את הטענות.
בפעם האחרונה שמישהו ניסה לחתוך פינות זה הסתיים במוות.
אם הם מודעים לכך שיש חמאה אני אפילו לנשום ליד צלחת לא הייתי מרשה.... אני מבין שיש קושי ללקוח
לקבל זאת אבל הילד שמודע לבעיה צריך לדעת שבעתיד תהיינה עוד "תקריות" כאלו ובמקום להתעקש יש לקבל זאת בהבנה.
...
אם אתה מתכוון למקרה בלה גופרה בת"א... לא היה ניסיון לחתוך פינות - מה שהיה ובכמות מסחרית - אטימות,בורות,טיפשות וחוסר איכפתיות. כפי שציינתי לא מתקבל על הדעת שהמקום עדיין פתוח... :evil: ואנשים לא שילמו מחיר כבד. :@
במקרה שעופר חשף בפנינו מה שעולה הוא שריתיות מהדרגה הנמוכה ביותר ושום ניסיון לחתור לפיתרון.
"Where there's a will there's a way "
לפי מה שעופר סיפר לא היה פה מינימום של רצון... (n)

רועיגולן
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

תגובה

שליחה #22 

עופר שלום,
הצטערתי לקרוא את תגובתך ועוד יותר על אכזבתכם כמשפחה מהבילוי אלצנו במסעדה.
חשוב לי לציין כי הגישה בבויה היא פתיחות וגמישות לטובת הלקוח כמעט בכל דבר ועניין, כחזון וכמדיניות הלכה למעשה.
נושא האלרגיות הוא רגיש ובעייתי ועובדי המסעדה קבלו תידרוך מדויק איך להתנהג במקרה שכזה. צריך להבין כי האחריות בעניין זה מוטלת גם על כתפי העובדים הזוטרים של המסעדה והם מחזיקים על פי חוק גם באחריות פלילית. אין שום בעייה להכין מנה ללא מוצרים שונים ובדרך עשייה שונה מהרגיל על מנת להמנע ממרכיב בעייתי, אולם סביבת העבודה במטבח היא אינה סטרלית ואף אחד לא יכול להתחייב שמרכיב זה או אחר במינונים קטנים מופיע במנה.
עוד אציין, כי התרשמות הצוות במקום הייתה כי בנך סובל מרגישות אלרגית חריפה למספר מרכיבים כמו: שומשום, בוטנים ומוצרי חלב.
צר לי כי לא ידענו לטפל במקרה לשביעות רצונכם וברגישות הדרושה והתנהגות הצוות התפרשה כחוצפה. כמנהל מסעדה אחדד שוב את עניין האלרגיה ואת הרגישות לטובת הלקוח.
אשמח מאוד ליצור עמך קשר פרטי, ניסיתי להגיב להודעה באופן אישי אולם כמשתמש חדש בפורום האופצייה לא ניתנה לי.
אנא חזור אלי שנוכל לסיים את הפרשה ברוח טובה.
בכבוד רב, רועי גולן 054-5642345
מנהל בויה

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #23 

אני גם חושב שיש אחריות מצד הלקוחות.
אם הם יודעים שהם הולכים למקום מסוים ויש להם בעייה מסויימת של אלרגיה, הם צריכים להכין שיעורי בית מראש ולבדוק אם המסעדה אליה הם הולכים יכולה לספק להם שירות.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #24 

kuku1000 כתב:לצערי אני לא מקבל את הטענות.
בפעם האחרונה שמישהו ניסה לחתוך פינות זה הסתיים במוות.
אם הם מודעים לכך שיש חמאה אני אפילו לנשום ליד צלחת לא הייתי מרשה.... אני מבין שיש קושי ללקוח
לקבל זאת אבל הילד שמודע לבעיה צריך לדעת שבעתיד תהיינה עוד "תקריות" כאלו ובמקום להתעקש יש לקבל זאת בהבנה.
...
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

לא צריך להפוך על דבר לרעש, לא תמיד כדי לקחת סיכון ולנסות להכין.

ובכללי עופר אני לא מבין אותך, הבן שלך סובל מאלרגיה, למה בכלל לנסות להכין?
למה לקחת את ה סיכון?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78819
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5383 פעמים

שליחה #25 

Nir11

הם אמרו שאף מאכל לא מתאים לו.

Kuku1000

מה שמקרים כאלה עושים זה פשוט הופכים את האלרגים למנודים.

Idan-Golzman
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 59
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #26 

העניין הזה לדעתי קצת יותר מורכב - מצד אחד אני מסכים עם הטענות על כך שאם יש ספק אז אין ספק, והייתי נוהג באותה צורה בדיוק!
אם כי מצד שני, זה באמת מאוד לא לעניין (במיוחד למסעדה) שהם אומרים"שום דבר לא מתאים" וזהו זה, בלי אפילו לנסות ולבדוק מה כן אפשר להכין. זה באמת מגעיל.
עבדתי בעברי במלצרות, בכמה מסעדות, ובמידה ולמישהו הייתה אלרגיה למשהו היו מטפלים בזה בהתאם - הייתי מערב מנהל / אחמש והם היו דואגים להכין משהו שיצא מתאים.
visit us via facebook :)
www.facebook.com/morelaudiocenter

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #27 

אני בהחלט מבין את המסעדה.... אחרי מה שקרה לא מזמן עם ההיא שמתה מאיגוזים אף אחד לא רוצה לקחת צ'אנס ולו הקטן ביותר.
אני גם מסכים עם הנאמר כאן מקודם שאם זה היה הילד שלי לא הייתי מוכן לקחת שום סיכון.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #28 

לא מפתיע, ה... עלה להם לראש, אני מדיר רגלי משם שנים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #29 

עופר קשה לי להזדהות עם הסיטואציה מכיוון ש(למזלי) לילדי אין אלרגיה.
יכול להיות שהייתי מרגיש כמוך אם זה היה קורה לי, אינני יודע.
יחד עם זאת אני מבין את הפאניקה של המסעדה שרצתה להמנע מבעיה בכל מחיר. שים לב לדברי האחראי - מדובר על אחריות פלילית של עובדים זוטרים (אם הבנתי נכון). אני יכול להבין שהם לא רצו לקחת שום סיכון.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #30 

עופר היקר
יש לדעתי פתרון פשוט מאוד, לא לאכול בחוץ ואם כבר אוכלים בחוץ אז במקום שאתה מכיר באופן אישי את מי שמבשל שם, בעולם החרדי למשל האכילה בחוץ נדירה מאוד וההעדפה היא לאכול בבית או אצל משפחה או חברים מטעמי שמירת כשרות, אני באופן אישי מנסה להימנע מאכילה בחוץ עד כמה שניתן.
אגב גם אני בגילי המתקדם :) גיליתי שמוצרי חלב פרה לא עושים לי טוב, ממליץ לקרוא את הספר "שוטי החלב"
http://www.focus.co.il/pl_product~239-464~2~0.htm
http://video.google.com/videoplay?docid ... 5107048619#
לגבי בשר עם חמאה (ענייני כשרות בצד) רק מהמחשבה על זה העורקים שלי נסתמים :o
לגבי השרות נראה כי לפחות המסעדה מנסה לקחת אחריות ולהגיב באופן מכובד.
מסתבר שלמשל שב KFC, עד לפני שנתיים השתמשו בציפוי הבשר באבקת חלב:
http://jcity.co.il/index.php?id=3676

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #31 

arotman

זה היה יום הולדת של הבת שלי... זה לא ממש אופציה כמות כזו של אנשים להזמין.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #32 

oferlaor כתב:arotman

זה היה יום הולדת של הבת שלי... זה לא ממש אופציה כמות כזו של אנשים להזמין.
...

אז מזל טוב!
הקונוטצייה בהירה יותר.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #33 

עדכון: דיברתי עם מנהל המסעדה שבאמת נשמע שהוא רציני ואכפתניק. הוא אומר שבאמת זה היה יוזמה של מנהל משמרת שכנראה היה חרד שלא יקרה משהו ושזה בפועל ממש לא אלמנט קבוע בבישול שלהם, אלא שהם פשוט לא יכולים להבטיח סביבה סטרילית. מן הסתם זה ככה בכמעט כל מסעדה, כך שזה ברור ומובן.

נקווה שהלקח התקבל. אני מבין לחלוטין את הבעיה של המסעדות - הן חוששות ממקרים של ריאקציה קיצונית. העניין עם אלרגיות זה שנדיר שזה קורה - אבל בפועל מסעדות רבות (שמעתי שמקס ברנר כאלה) פשוט מסרבות להכניס לקוחות עם אלרגיות מחשש לפגיעה בהם. במקרה של מקס ברנר אני בהחלט יכול לקבל את זה (הם עובדים עם חלב, ביצים, סומסום, אגוזים ובוטנים - שזה חמשת הגורמים האלרגניים הכי משמעותיים בישראל).

במקרה של מסעדות אחרות, מה שאני חושש הוא ממצב של החרמה טוטאלית של בעלי אלרגיה. מדובר באחוז משמעותי מהאוכלוסיה (12-25% לפי ההערכות כיום) וחבל שמסעדות לא עושות יותר מאמץ לקראת האוכלוסיה הזו, בפרט כשמדובר בילדים קטנים (אלרגיה שם יותר שכיחה).

גם ככה הבן שלי לא אכל מימיו כמו שאר הילדים בכיתה, ובכמעט כל יום הולדת הוא מביא לעצמו עוגה וממתקים, כך שזה די מדכדך כשזה קורה במקומות שבעיקרון יכולים להיות מבוקרים באופן סביר.

בכל אופן, אני מאוד שמח על השיחה שערך איתי מנהל המסעדה, הוא נשמע כמו בחור רציני ומבחינתי זה שם סוף לסיפור הזה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #34 

אני דווקא רואה פה הזדמנות עסקית, רק שאני ממש לא בתחום.

כמו שמציעים מנות ילדים כדי להיות אטרקטיביים למשפחות (זה לא היה כל כך נפוץ בעבר), אם הייתי מסעדן, הייתי מציע בתפריט מנות לסובלים מאלרגיות נפוצות ומפרסם זאת.
זה כמובן ידרוש הקפדה יתירה, אולי הפרדת אזורים במטבח, אבל זה לא אמור להיות rocket science. בטח לא יותר מסובך ממטבחים ציבוריים שומרי כשרות כמו בבתי מלון ובצה"ל.
משה

MoMra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #35 

moco כתב:אני דווקא רואה פה הזדמנות עסקית, רק שאני ממש לא בתחום.

כמו שמציעים מנות ילדים כדי להיות אטרקטיביים למשפחות (זה לא היה כל כך נפוץ בעבר), אם הייתי מסעדן, הייתי מציע בתפריט מנות לסובלים מאלרגיות נפוצות ומפרסם זאת.
זה כמובן ידרוש הקפדה יתירה, אולי הפרדת אזורים במטבח, אבל זה לא אמור להיות rocket science. בטח לא יותר מסובך ממטבחים ציבוריים שומרי כשרות כמו בבתי מלון ובצה"ל.
...
moco שלום רב,
אתה בהחלט צודק ואני אומר זאת ממקור ראשון בתור אחד שסובל הן מסכרת נעורים(פחות בעייתי) והן מצליאק.
אני חייב לציין שבשנים האחרונות מספר מסעדות בהחלט מציעות תפריטים לרגישים לגלוטן, שאחוזם בחברה הולך וגדל...
מסעדת טנדורי של רינה פושקרנה מציעה תפריט שלם ללא גלוטן והמודעות בקרב העובדים גבוהה מאוד.
רשת מוזס מציעה לאוהבי ההמבורגרים - לחמניות ללא גלוטן ויש מודעות בקרב העובדים לגבי רטבים ותוספות שאסורים לרגישים.
מסעדת הבשרים האיכותית HUDSON ברמת החייל מציעה גם היא לא מעט מנות ללא גלוטן והמודעות בקרב העובדים גבוהה.
כמו כן גם בדיקסי,פיצה האט ופיצה מטר ניתן למצוא מנות ייעודיות ללא גלוטן.
הכול עניין של היצע וביקוש,המצב משתפר אולם אנחנו עדיין רחוקים שנות אור מארה"ב ואירופה.
וזה עוד מבלי שנציין את יצרני המזון הגדולים במדינתנו שגם התנהלותם הי די שערוריתית.
הדבר המכעיס ביותר הוא פער מחירים של עשרות אחוזים לרעת הרגישים/חולים בחלק מהמקרים.
פיצה רגילה 54, פיצה ללא גלוטן 70 ש"ח וכו'...
(Y)

ronensud
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #36 

יש בעל עסק בארץ שלא קורא באתר הזה?
איך בשם האלוהים הגיע לכאן מנהל המסעדה?! :D

אלוהים, אני חושב שלאחרונה השירות שלך על הפנים!
(נראה אם הוא יגיב)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #37 

אני דווקא מהמר, שהוא לא קרא ונתקל, אלא שמישהו שמכיר אותו או את אחד העובדים האחרים, הודיע להם.

לא כל בעל עסק קורא באתר, אבל אני בטוח שלכל בעל עסק יש מכר שקורא באתר. זה כבר די סביר :-)
משה

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #38 

מניסיון ואני עושה זאת גם, בעל עסק רציני עוקב אחר העסק שלו באינטרנט ע"י חיפושים יומיומיים.
מספיק שהוא עשה חיפוש ל"בויה" היום בבוקר כשהחיפוש בודק את השבוע האחרון או ה- 24 שעות האחרונות והוא היה מגיע לאתר הזה.

לדעתי זו גישה נכונה וחבל שעסקים רבים מזלזלים בלקוחות, אני מאמין ששירות חייב להיות עם היד על הדופק, אנשים צריכים לקבל תשובות מהר לכל פנייה, ותלונה מהסוג הזה גם אם לא ישירה חייבת להיות מטופלת כשהיא טרייה.

אני יכול לספר לכם שרכשתי באתר אינטרנט לפני כשבוע מחשב נייד, האתר/הספק עשו טעות ושלחו לי דגם שלא תואם את המפרט באתר, האתר לא חזר לפנייה שלי במערכת שלהם עד היום ולספק אחרי מרדפים לקח 3 ימים לחזור אליי עם תשובה וגם אז לא ממש הייתה לקיחת אחריות אמיתית על הבעיה. שורה סופית, מי שמנהל עסק רציני צריך להיות כל הזמן עם היד על הדופק ובהחלט לדעתי במקרה הזה יש עדות לכך, חבל שמעטים מפנימים זאת.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #39 

Google alert

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #40 

oferlaor כתב:Google alert
...
לפי הזמנים של ההודעה שלך ושלו, הייתי מופתע אם זה Google alert.
גם באתרים אמריקאיים הdelay האופיני הוא ארוך מזה.
משה

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”